Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

Norwegian Air Shuttle

Beleggen in aandelen beurs China Shanghai Composite, Toronto, etc.
Gebruikersavatar
kierkegaard
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2089
Lid geworden op: 15 jul 2012 11:17
waarderingen: 579
Contacteer:

Norwegian Air Shuttle

Bericht door kierkegaard »

Om het NOK-topic niet te bezoedelen, toch maar een apart Norwegian Air topic.Norwegian noteert vandaag bij sluiting aan 3,4 NOK.

Noteert in Oslo in NOK. Had het voor de coronacrisis al niet onder de markt. In mei ging de maatschappij bijna onderuit nadat ook enkele subsidiaries tenonder gingen. Door middel van een omzetting van schulden in aandelen en een kapitaalsverhoging aan 1 NOK kon Norwegian het hoofd boven water houden, weliswaar met een enorme verwatering tot gevolg. Door die kapitaaloperatie kon Norwegian wel gebruik maken van een stevig hulppakket van de Noorse overheid.

Door die omzettingsoperatie zijn de bedrijven waarvan Norwegian de vliegtuigen leaset nu tegen wil en dank de grootste aandeelhouders geworden. Het wordt in het begin een norwegian light, met slechts enkele toestellen, maar dat zou in de volgende jaren weer exponentieel moeten stijgen. Als het vluchtverkeer hervat, zou norwegian beter gewapend moeten zijn dan sommige concurrenten, geherkapitaliseerd en minder sterk gehedged in de fuel, waardoor het beter kan profiteren van de lagere olieprijzen.

Norwegian maakte enkele bokkensprongen de voorbije weken. Steeg tot over de 5 NOK na de kapitaalsoperatie, zelfs al hield die een kapitaalverhoging aan 1 NOK in. Ging daarna op en neer met dagelijkse intraday bokkensprongen tot 40%. Ik heb momenteel geen positie, maar volg het.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie