Pagina 1 van 1

Repsol

Geplaatst: 01 Mar 2013 08:51
door Nielz
MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Repsol heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar behoorlijk kunnen profiteren van de herstart van de Libische olieproductie. Uit cijfers van de Spaanse olieproducent blijkt donderdag dat de kwartaalwinst uitkwam op 517 miljoen euro, een stijging van 115 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst kwam tot stand ondanks de onteigening van het Argentijnse dochterbedrijf YPF. Repsol kondigde daarop aan 4,5 miljard euro aan onderdelen te willen verkopen om de schuld die het bedrijf door het verlies van YPF op zou lopen, te reduceren. Volgens topman Antonio Brufau is die doelstelling al behaald. Het bedrijf verkocht onder meer LNG-activiteiten aan Shell.

...
MADRID, Feb 28 (Reuters) - Spanish oil major Repsol (Philadelphia: REP-CK13-c.PH - news) said on Thursday it plans to spend $1 billion on exploration projects in 2013, with production expected to increase by 10 percent.

The company said it will hold off on a possible preference share conversion plan until its sale of liquified natural gas assets, agreed with Royal Dutch/Shell (LSE: RDSB.L - news) on Tuesday, is completed.


Voor mij toch een koopwaardig aandeel, we hebben ook nog een kans op een compensatie voor de nationalisatie van YPF in Argentenië.

Re: Repsol

Geplaatst: 05 Mar 2013 07:58
door Nielz

Re: Repsol

Geplaatst: 21 Aug 2013 08:56
door Alon
Please translate this post to engish i am not getting your words by my translater...Thanks!

Re: Repsol

Geplaatst: 21 Aug 2013 09:36
door Bannerke
Alon schreef:Please translate this post to engish i am not getting your words by my translater...Thanks!


EngLish!! Welcome. :)

Re: Repsol

Geplaatst: 30 Mei 2014 12:35
door De Wereld
Beurs bij het ontbijt:

Repsol heeft (eindelijk) toch de goedkeuring gekregen van de Spaanse overheid voor een project aan de Canarische eilanden. Met de goedkeuring van het project, goed voor 10 miljard dollar, mag het Spaanse bedrijf beginnen met het drillen naar olie. De beslissing volgt een licentie die in 2001 was toegekend en die uiteindelijk in 2012 werd bevestigd.

Re: Repsol

Geplaatst: 25 Feb 2016 09:20
door Karl
Repsol verlaagt dividend na afschrijvingen
Gepubliceerd op 25 feb 2016 om 09:13

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse olieconcern Repsol heeft zijn dividenduitkering over het afgelopen jaar verlaagd. Het slechtst presterende Europese olieaandeel ziet zich daartoe genoodzaakt na de bijzondere waardevermindering van 2,9 miljard euro vanwege de lagere olieprijs, die vorige maand werd bekendgemaakt.

Aandeelhouders krijgen 0,30 euro per aandeel uitgekeerd. Eerder konden ze nog rekenen op 0,50 euro per aandeel. Repsol boekte over het afgelopen jaar een nettoverlies van 1,2 miljard dollar, tegenover een winst van 1,6 miljard een jaar eerder. Het resultaat werd vooral negatief beïnvloed door afschrijvingen in het vierde kwartaal. De aangepaste nettowinst steeg in het laatste kwartaal met een kwart naar 461 miljoen euro. Dat was beter dan waar analisten in doorsnee op rekenden. Het afgelopen jaar zag Repsol bijna de helft van zijn beurswaarde verdampen. Daarmee presteert het bedrijf het slechts van de zes grootste Europese oliebedrijven, waaronder Shell.