TOMRA (Oslo:TOM)

Beleggen in aandelen beurs China Shanghai Composite, Toronto, etc.
abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 436
Lid geworden op: 14 Jan 2012 13:13
waarderingen: 210
Contact:

Re: TOMRA (Oslo:TOM)

Berichtdoor abdel » 29 Mar 2019 10:49
powered by Surfing Waves

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 436
Lid geworden op: 14 Jan 2012 13:13
waarderingen: 210
Contact:

Re: TOMRA (Oslo:TOM)

Berichtdoor abdel » 02 Apr 2019 13:02

Vandaag nieuwe ath van 265 aangetikt, blijft hard gaan.
Niet echt verwonderlijk, zowat alle Aziatische landen beginnen het voorbeeld van China te volgen en leggen de import van plastic afval aan banden. De "Westerse" landen staan er bij, kijken er naar en verzuipen in hun eigen afval...
https://www.smh.com.au/environment/sust ... 5180c.html

Goede zaak voor Tomra, dat al jaren investeert in de uitbouw van sensor-based afvalscheidingstechnieken en -machines.
Sorting focust overigens niet enkel op plastics, maar is ook actief in de mijnbouw:
https://www.newsfilecorp.com/release/43 ... -Upgrading
En in het sorteren van fruit en groenten:
https://www.tomra.com/en/sorting/food/c ... dies/begro
De "Dick family" is alleszins content :-) :-).

En naast de afdeling Sorting profiteert natuurlijk ook de afdeling Collecting (oa de reverse vending machines) mooi mee.
Blijft optisch zéér stevig genoteerd, maar zou wel eens de nieuwe Nokia kunnen zijn...
Moet me al weer inhouden om niet hier en nu bij te kopen...

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 436
Lid geworden op: 14 Jan 2012 13:13
waarderingen: 210
Contact:

Re: TOMRA (Oslo:TOM)

Berichtdoor abdel » 04 Apr 2019 11:59

https://citywire.co.uk/funds-insider/ne ... g/a1217148

Even boven de 270 NOK gisteren, hopelijk nu een bescheiden dipje onder de 250.

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 436
Lid geworden op: 14 Jan 2012 13:13
waarderingen: 210
Contact:

Re: TOMRA (Oslo:TOM)

Berichtdoor abdel » 22 Mei 2019 15:13

Ondertussen zijn er weer zeer deftige kwartaalresultaten gepasseerd, is er een dividend van 4.5 NOK uitgekeerd en noteren we rond de 275. Er is een dipje onder de 250 geweest, heb er helaas niet van kunnen profiteren...

Dat de mining sector een succes is, bleek onlangs na weer na de vondst van een enorme diamant dankzij Tomra technologie.
(voor de miners: kwam uit de mijnen van Lucara Diamond Corp, LUC.TO).
https://www.australianmining.com.au/new ... discovery/
"XRT is one of TOMRA’s leading solutions, as it uses X-Ray transmission for the dry material separation of various ore and minerals based on their atomic density, irrespective of surface properties and thickness. With XRT technology, it is unnecessary to crush or grind every rock into smaller particles, which results in massive savings of energy, water and their related costs."
Dus door hun x-rays kunnen ze eigenlijk de rotsen scannen op minerale inhoud, en moeten ze die niet meer allemaal breken om te zien wat er in zit. Proper en goedkoop!
https://www.tomra.com/en/sorting/mining ... een-mining

Nog een nieuwe analyse van Svedbank (volledig gebaseert op de opkomst van europees statiegeld), gepikt van een ander forum via Google translate:

Volle kracht vooruit naar het statiegeldsysteem
Wij zijn van mening dat het besluit van het Schotse Parlement om een ​​statiegeldsysteem in te voeren een belangrijk rolmodel vormt voor het VK en de EU, terwijl andere EU-landen zich voorbereiden op de besloten plasticverordening. We hebben er duidelijk bewijs van gezien tijdens onze excursie naar winkeliers in Parijs vorige week. Tomra is uniek goed gepositioneerd om te profiteren van het aanzienlijke potentieel dat zich voordoet. We herhalen de koop- en richtprijs 300 NOK.

Europa bereidt zich voor - excursie
Tijdens onze excursie naar retailers buiten Parijs vorige week, zagen we het bewijs dat retailers zich al aan een vrijwillig statiegeldsysteem, met de machines van Tomra, aanpassen om verzameling aan te moedigen. Er worden dan ook voorbereidingen getroffen om zich aan te passen aan de plasticverordening, wat ongeveer 100.000 tot 150.000 machines in de EU kan betekenen.

Hypotheek in Schotland
Het Schotse parlement heeft gekozen voor een statiegeldsysteem met een hypotheek van 20 pence, waarbij de meeste flessen tussen 50 ml en 3 l zijn inbegrepen. Nadat de wetgeving is opgelost, zal dit later dit jaar een implementatieperiode zijn van ten minste 12 maanden. Verwacht wordt dat grote detailhandelaren over retourmachines beschikken, terwijl van kleinere exploitanten wordt verwacht dat zij zonder recept zullen ontvangen en een vergoeding ontvangen voor de tijd en de kosten van de systeembeheerder.

Engeland volgt
De rest van het VK heeft ook gekozen voor een statiegeldsysteem en de verwijzingsperiode is verstreken op 13 mei. Schotse ministers hebben een dialoog gehad met Westminster met de ambitie om een ​​uniform systeem te introduceren. Dit creëert een belangrijke kans voor Tomra, tot 30.000 machines, en Tomra is al begonnen met de ontwikkeling van een kleinere machine die geschikt is voor retailers met weinig ruimte, wat vaak het geval is in Londen.

Aankoop, richtprijs 300 NOK
Wij zijn van mening dat Tomra uniek goed gepositioneerd is om te profiteren van het aanzienlijke potentieel binnen de EU van de nieuwe plasticverordening. Onze kasstroomwaardering geeft een waarde van 335 NOK per aandeel waarop wij een korting van 10% toepassen. We herhalen de koop- en richtprijs 300 NOK.

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 436
Lid geworden op: 14 Jan 2012 13:13
waarderingen: 210
Contact:

Re: TOMRA (Oslo:TOM)

Berichtdoor abdel » 06 Sep 2019 10:10

abdel schreef:Even boven de 270 NOK gisteren, hopelijk nu een bescheiden dipje onder de 250.


En we zitten toch weer (hopelijk maar even) onder de 250. De halfjaarcijfers waren goed, maar "Food" (onderdeel Sorting Solutions) draaide onverwacht zwak. De handelsspanningen tussen de US en China resulteerden in lagere volume, en zolang die twitterende fooraap bezig blijft, zal daar niet veel verbetering in komen. Nu is dat niet het belangrijkste onderdeel van de groep, maar wel één waar (stevige) groei van verwacht werd. En aan een k/w van 40 worden schoonheidsfoutjes niet geapprecieerd.
Dit gezegd zijnde, ik hou ze stevig bij. Food zal sowieso op termijn groeien, hun sorteertechniek in Mining staat op doorbreken en als er in Europa de komende 5 jaar inderdaad zoals verwacht 100.000 statiegeldautomaten bijkomen moet het al raar uitdraaien als Tomra daar niet de helft van binnenhaald. En 50k machines maal 10keuro :wtf: ...

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. 
Registreer binnen enkele tellen