Ethereum Classic (ETC)

Informatie over blockchain, bitcoin, ethereum, wallets, koersen en ICO's
Plaats reactie
Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4104
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 1283
Contacteer:

Ethereum Classic (ETC)

Bericht door neku »

Wat is Ethereum Classic ETC?

ETC is geen nieuwe digitale betalingseenheid (token), maar een afsplitsing van een reeds bestaande cryptocurrency, namelijk Ethereum. Zowel de nieuwe als de oude blockchain zijn precies hetzelfde op alle fronten, tot aan blokje 1920000. Bij dit blokje werd ingegrepen door de ontwikkelaars van Ethereum en werd er een zogenaamde hard fork uitgevoerd. Het ingrijpen in het blockchainnetwerk werd door velen als erg controversieel beschouwd, omdat de blockchain in principe onveranderbaar, permanent en onbetwistbaar hoort te zijn. De hard fork heeft er toe geleid dat er door een deel van de Ethereum community nu heel anders naar de blockchain gekeken wordt.

ETC en de hard fork.

3.6 miljoen Ether

Deze hard fork werd toegepast omdat er een ‘aanval’ op het blockchainnetwerk had plaatsgevonden, waarbij een onverlaat het presteerde om maar liefst 3.6 miljoen ether buit te maken. De hard fork moest ervoor zorgen dat alle fondsen van de investeerders van de The DAO konden worden veiliggesteld. DAO zijn Decentrale Autonome Organisaties, een innovatief investeringsfonds in een blockchainnetwerk. Dat hield onder andere in dat saldi, wallets en transacties die in het Ethereum blockchainnetwerk hadden plaatsgevonden, voordat de hard fork werd uitgevoerd, geldig blijven in de ETC afsplitsing.

Smart contracts en decentrale applicaties

Door de hard fork werd de blockchain dus in tweeën gespleten en de beide blockchains handelen ook los van elkaar. ETC biedt nog steeds precies dezelfde mogelijkheden als Ethereum, zoals het creëren en uitvoeren van smart contracts en decentrale applicaties. Daarnaast heeft ETC nog steeds dezelfde specificaties.

Waarom werd ETC gecreëerd?

Wetgeving en de hard fork

De hard fork is het middelpunt geweest van heftige discussies onder de ontwikkelaars en gebruikers van Ethereum. De beslissing om een hard fork uit te voeren heeft ervoor gezorgd dat de Ethereum community zich heeft opgesplitst in twee kampen. Beide groepen hebben gegronde argumenten aangedragen, over hoe zij tegen de hard fork aankijken. Gebruikers die de hard fork niet steunden, gaven aan dat de Ethereum code gelijk staat aan wetgeving. De originele regels en voorwaarden waaronder The DAO functioneert mogen niet veranderen, ongeacht welke situatie dan ook. Een blockchainnetwerk behoort onveranderbaar te zijn.

Paniekvoetbal

Als de regels en voorwaarden zomaar kunnen worden veranderd, dan bevindt men zich op een ‘hellend vlak’. Als er eenmaal is ingegrepen in het systeem en er zijn aanpassingen gedaan, dan zal de stap om dat bij alle contracten te doen, niet zo groot meer zijn. Daarnaast geven de tegenstanders van de hard fork aan, dat de beslissing om geld terug te storten naar de investeerders, veel te kortzichtig is geweest. Door een dergelijke stap kan de waarde van ether behoorlijk dalen. De reacties op de DAO hack werden toch wel een beetje gezien als paniekvoetbal.

Sociale consensus

Gebruikers die de hard fork wel steunden gaven te kennen, dat de code op dit moment eigenlijk te resoluut is. Op dit ogenblik zouden volgens hen, mensen nog gewoon het laatste woord moeten hebben, door middel van sociale consensus. Ook zeggen ze dat de aanvaller van The DAO gewoon een ordinaire dief is. Het mag nooit geaccepteerd worden, dat een dergelijke hacker met zo’n actie wegkomt. Het is onethisch en daarom zou de community zich gewoon moeten kunnen mengen in het proces, als er zich een soortgelijke situatie voordoet. Het argument van het ‘hellende vlak’ zou onzin zijn, want mensen kunnen gewoon op een rechtvaardige en weloverwogen manier reageren, in iedere situatie.

Ether-voorraad

De voorstanders van ingrijpen zeggen dat het een verkeerd signaal zou zijn, om zulke grote hoeveelheden ether-voorraad, te grabbel te gooien ten gunste van een hacker, zonder dat daar op een adequate manier op zou worden gereageerd. Dat schaadt de waarde van ether namelijk pas echt. Het is zeker geen paniekvoetbal, omdat er geen waarde van de community wordt weggehaald. Alleen het geld wordt teruggestort naar de investeerders. Ook zeggen de voorstanders dat de mogelijkheid tot ingrijpen, het conflict zou kunnen beëindigen tussen hackers die van goede wil zijn en hackers die de Ethereum community willen ontmoedigen.

Zo goed mogelijk oplossen

De hoeveelheid geroofde ether was van een omvang die vroeg om ingrijpen. Als de community direct kan reageren dan zullen hackers met kwade bedoelingen twee keer nadenken, voordat ze Ethereum uitkiezen als platform dat ze kunnen uitbuiten. Een hard fork zorgt er ook voor, dat zaken als wetgeving omtrent de blockchaintechnologie, geen onderdeel meer hoeven te zijn van de discussie. Als er namelijk iets niet goed gaat binnen het netwerk, dan is de community zelf in staat om deze zaken zo goed mogelijk op te lossen.

Managen van contracten

The DAO was ontwikkeld om smart contracts precies zo uit te voeren, als dat ze geprogrammeerd waren, zonder de bemoeienis van een derde partij. De community van ETC pleit ervoor, dat de DAO-slimme contracten precies deden wat ze moesten doen. Dat er daarom dus ook geen actie ondernomen had moeten worden om de contracten te managen. Op welke manier dan ook.

Hoe werd ETC gecreëerd?

Niet upgraden

Toen de hard fork werd toegepast, besloten veel gebruikers om hun software niet te upgraden en door te gaan met ‘minen’ van de blockchain die niet was aangepast. Omdat de originele en de nieuwe blockchain niet met elkaar verenigbaar zijn, hebben sommige gebruikers besloten om bij de originele blockchain te blijven.

Cryptografische handtekening

Het creëren van een dubbele blockchain is een problematische situatie. Het is een omstandigheid die Bitcoin bijvoorbeeld al heel lang probeert te vermijden. De splitsing veroorzaakt ongetwijfeld verwarring onder investeerders en gewone gebruikers. Ook wordt er een situatie geschapen waarbij hackers de mogelijkheid hebben, om aanvallen op beide blockchains te herhalen. Als een gebruiker een digitaal ondertekende transactie in één van de blockchains uitvoert, dan zou de desbetreffende transactie nog een keer uitgevoerd kunnen worden in de andere blockchain. Zonder de toestemming van de houder van de private sleutel. Dat komt omdat de cryptografische handtekening van de transactie zich al op de andere blockchain heeft gemanifesteerd.

Samenvatting

Kort samengevat is Ethereum Classic (ETC) dus een cryptocurrency die anders is dan Ethereum. Ze hebben twee verschillende blokketens en zijn allebei onafhankelijk van elkaar. Ze hebben echter wel dezelfde mogelijkheden en deelden hetzelfde blockchainplatform (Ethereum), tot het moment dat de hard fork werd uitgevoerd. De hard fork die ervoor gezorgd heeft dat de blockchain zich in twee blokketens splitste. Op deze manier ontstonden de Ethereum Classic blockchain (ETC) en de Ethereum blockchain (ETH).

https://www.uitlegblockchain.nl/etc-ethereum-classic/
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4104
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 1283
Contacteer:

Re: Ethereum Classic (ETC)

Bericht door neku »

Crypto Downturn Claims Another Victim: Ethereum Classic Dev. Team ETCDEV Shuts Down

The crypto industry has the urge to purge amid the prolonged bear market. The latest victim is ETCDEV, a major Ethereum Classic development team that launched in 2016.

Igor Artamonov, the founder and chief technology officer of ETCDEV, announced that the group is shutting down due to lack of funds.

“As is publicly known, we have struggled with funding our operation in the last few weeks,” Artamonov wrote on Twitter.” This was partially due to the market crash, combined with a cash crunch in the company.”

Unfortunately ETCDEV cannot continue to work in the current situation and has to announce shutdown of our current activities pic.twitter.com/N6xWnpBNJJ

— ETCDEV (@etcdev) December 3, 2018

Artamonov noted that several attempts to find alternative sources of short-term funding proved futile.

The disheartening message comes a week after the Russian software developer lamented that many startups are stumbling into cash crunches.

“As everyone knows, we are going through really tough times,” Artamonov wrote in a Nov. 27 Medium post. “Markets are crashing and startups are running out of money. That’s a big problem for most of the companies in our space and that includes ETCDEV, of course.”
Ethereum Classic: ‘Keep Calm and Build On’

Six hours after Igor Artamonov’s announcement, the verified Twitter account of Ethereum Classic underscored that just because ETCDEV went under, that does not mean that Ethereum itself is going anywhere.

“Keep Calm, and Build On,” Ethereum Classic exhorted.
Ethereum Classic is not ETCDEV
Ethereum Classic is IOHK, ETC Co-op, ETC Labs, ETCDEV, and a litany of volunteers.
Keep Calm, and Build On. https://t.co/J4IYvC906j
— Ethereum Classic (@eth_classic) December 3, 2018

Like Bitcoin and other virtual currencies, Ethereum Classic has suffered a massive sell-off amid the current crypto downturn. That, in turn, has led to a devastating fallout in the nascent industry.

Just last week, Steemit — the decentralized social media platform — announced that it was laying off 70% of its employees, as CCN reported.

Ned Scott, the founder and CEO of Steemit, said the company’s bullish market projections from earlier this year fell abysmally short of expectations due to the recent crash.

“While we were building up our team over the last months, we had been relying on projections of basically a higher bottom for the market,” Scott noted. “Since that’s no longer there, we’ve been forced to lay off more than 70% of our organization.”
ConsenSys Streamlines Business, Cuts Costs

Earlier this week, Ethereum giant ConsenSys announced that it was restructuring as part of a move to streamline its business amid the crypto bear market, as CCN reported.

In a company-wide letter to employees, ConsenSys CEO Joseph Lubin — the co-founder of Ethereum — said the group needs to cut down on costs, eliminate underperforming projects, and focus on creating tangible value with positive returns on investments.

“We must retain, and in some cases regain, the lean and gritty startup mindset that made us who we are,” Lubin wrote.

Ethereum Giant ConsenSys Tightens Belt, Will Axe Underperforming Projects https://t.co/ba5AFx73FB

— CCN (@CryptoCoinsNews) December 3, 2018

As the industry flails through an unexpected crypto winter, many bulls remain unfazed, pointing out that the market — like life itself — is cyclical. So everyone needs to calm down and get a grip.

Barry Silbert, the founder of Digital Currency Group, said the market’s dramatic recent fluctuations are the inevitable growing pains that occur in any new industry.
Silbert: Crypto Prices Don’t Tell the Whole Story

Silbert said you have to look back at past bubbles and corrections to gain perspective, as CCN reported.

“We’re 5, 6, 7, times through this now,” he said. “The first couple of times you see your balance sheet drop by 80 percent, it’s kind of rough on the stomach. By the third or fourth time, you get used to it. Now we view this as a fantastic opportunity.”

Silbert noted that game-changing disruptions are happening behind the scenes that are not reflected in hourly bitcoin price changes.

“What’s happening behind the scenes is companies are being built to create infrastructure to enable the on-boarding of a whole new category of investors,” Silbert said. “That’s the institutional investors. So behind the scenes, nobody has slowed down.”

https://www.ccn.com/crypto-downturn-cla ... Xlulg3nyAs
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4104
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 1283
Contacteer:

Re: Ethereum Classic (ETC)

Bericht door neku »

The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie