IOTA forum

Informatie over blockchain, bitcoin, ethereum, wallets, koersen en ICO'sGebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 5796
Contacteer:

IOTA forum

Bericht door Founder »

Volgens Wikipedia:
IOTA is een open-source gedistribueerd grootboek cryptogeld dat zich richt op het leveren van een veilige communicatie en betalingen tussen machines op het internet der dingen. Met behulp van een nieuw soort technologie in plaats van de traditionele blockchain, zijn de transacties van IOTA gratis (ongeacht de omvang van de transactie. Daarnaast zijn de bevestigingen zeer snel en is het aantal transacties dat het systeem gelijktijdig kan verwerken onbeperkt, ook het systeem kan eenvoudig worden geschaald.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/IOTA_(technologie)

Website: https://iota.org/
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]


Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

Iota over hun samenwerking met Microsoft:

https://thenextweb.com/hardfork/2017/12 ... ssion=true
Founder liked last!
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Steven DC
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 183
Lid geworden op: 22 sep 2015 14:28
waarderingen: 120

Re: IOTA forum

Bericht door Steven DC »

neku liked last!

Gebruikersavatar
Blackadder
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4839
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3330

Re: IOTA forum

Bericht door Blackadder »

Ik, sinds gisteren

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

Wat is IOTA (MIOTA)? En wat maakt het zo'n populaire cryptocurrency?

De cryptomunt IOTA profileert zich als dé munt van de toekomst. Het wil namelijk inzetten op 'Internet of Things', slimme toestellen dus. Het wil daarbij verantwoordelijk zijn voor de betalingen tussen verschillende voorwerpen. Maar niet iedereen gelooft (in) de munt.
IOTA staat momenteel op de 9de plaats op de rangschikking van de grootste en bestverdienende cryptomunten. De munt zag z'n levenslicht in 2015 en kan zo dus gezien worden als een van de snelst groeiende crypto's tot op heden. Maar is het wel allemaal te vertrouwen? Kortom: is IOTA een slimme investering?
Wat is IOTA?

IOTA is, wanneer je het vergelijkt met de eerste cryptocurrency bitcoint, een relatief jonge cryptovaluta. De munt werd in 2015 gelanceerd door David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener en Dr. Serguei Popov. Het was dus een samenwerking tussen een Noor (Sønstebø), een Italiaan (Schiener) en twee Russen (Ivancheglo en Popov). Na een proefperiode van meer dan een jaar, werd de IOTA op 13 juni 2017 gelanceerd.

De internationale makers wilden een cryptomunt ontwikkelen dat een alternatief zou vormen voor het systeem van blockchain, dat naar analogie met bitcoin gebruikt wordt door verschillende andere crypto's. Verder wilden de makers dat IOTA kon uitgroeien tot de munt die in de toekomst gebruikt zou worden voor Internet of Things (IoT). Met Internet of Things wordt verwezen naar de situatie waarbij computers en andere toestellen autonoom kunnen werken, zonder inbreng van mensen. Wanneer die toestellen zich dan moeten bezighouden met geldzaken zouden die kunnen betalen met de cryptomunt IOTA.
Hoeveel is IOTA waard?

Op het moment van schrijven is de waarde van één IOTA gelijk aan precies 1 dollar (0,86 euro). Dat klinkt best weinig wanneer je denkt dat één bitcoin tegenwoordig meer dan 6.000 dollar (5.513 euro) waard is. Maar aangezien er op dit moment maar liefst 2,78 miljard IOTA in omloop is, ligt ook de marktwaarde van de cryptomunt op 2,78 miljard. Ter vergelijking, bitcoin heeft een limiet van 21 miljoen bitcoin, er zal dus nooit meer bitcoin in omloop zijn.

Momenteel is er dus 2,78 miljard IOTA in omloop, en dat is ook meteen de limiet van de cryptocurrency. Er zal dus nooit meer IOTA in omloop komen, maar dat betekent natuurlijk niet dat de limiet van de marktwaarde daarmee bereikt is. Op z'n hoogtepunt, in december vorig jaar, had één IOTA een waarde van 5,23 dollar (ongeveer 4,5 euro), waardoor de totale marktwaarde van IOTA op dat moment 14,54 miljard dollar (12,45 miljard euro) bedroeg.

Waarom is IOTA zo populair?

IOTA werkt, in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency's, niet met een systeem van 'mining'. (Alles over mining, lees je hier.) Waar bitcoin gemijnd moet worden door middel van een ingewikkeld en energievretend proces, gaat dit bij IOTA op een andere manier. Bij IOTA is er geen sprake van een blockchain, maar van een 'tangle', een heel netwerk van verbindingen in plaats van een ketting. Bij iedere transactie die je maakt met IOTA wordt je een deel van de tangle. Je maakt namelijk je transactie maar tegelijkertijd verifieer je twee voorgaande transacties. Als beloning wordt dan jouw transactie goedgekeurd, waardoor iedereen op gelijke manier profiteert van het systeem.

Op deze manier maakt IOTA komaf met het hiërarchische systeem van de blockchain, dat gebruikt wordt bij het mijnen van bitcoin. Het uiteindelijke doel van blockchain is het decentraliseren van gegevens, maar doordat het proces van blockchain zodanig veel energie opeist en belastend is voor je computer zijn er uiteindelijk maar weinigen die hier echt in slagen. Bovendien gebeurt het mijnen van bitcoin op een heel competitieve manier. Enkel diegene die het snelste 'de code weet te kraken', gaat met de beloning van 12,5 bitcoin aan de haal. Hierdoor wordt het uiteindelijk dus toch weer een gecentraliseerd systeem, waarbij een paar spelers een groot deel van de macht in handen hebben. IOTA omschrijft zichzelf daarom als het meest gedecentraliseerde systeem.

Een positief gevolg van dit systeem is dat er bij transacties van IOTA geen kosten aangerekend worden. Bij andere cryptocurrency's wordt een kleine transactiekost aangerekend, die dan deel uitmaakt van de beloning voor wie de transactie verifieert. Je kan zo zelfs, als je dat zou willen, een miljoenste van een IOTA sturen, zonder dat je daar ook maar enige kost aan hebt. Omdat je zelf dus ook de rest een stapje verder helpt, is je beloning een transactie zonder extra kosten.

Een ander voordeel van de tangle is dat transacties een stuk sneller verlopen dan bij blockchain. Dit komt doordat je daar te maken hebt met een volledig kluwen aan 'blokjes', in plaats van een lineaire reeks. Hoe groter de tangle, hoe sneller je transactie goedgekeurd wordt.

Verder is IOTA ook gericht op de toekomst, het wil inzetten op Internet of Things (IoT), een term om apparaten die autonoom werken via het internet te omschrijven. Er zijn nu natuurlijk al slimme televisietoestellen of ijskasten op de markt, maar Internet of Things gaat er vanuit dat die toestellen in de toekomst ook autonoom transacties kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer je ijskast merkt dat de eieren op zijn, kan die ijskast zelf eieren bestellen bij de slimme supermarkt. IOTA wil in dat geval de munt zijn die daarvoor gebruikt wordt.
Moet je erin investeren?

Het klinkt allemaal heel mooi, te mooi zelfs volgens sommige kenners. Er wordt namelijk gevreesd dat IOTA eigenlijk één grote scam is. Verschillende crypto-experts merkten zo al op dat er heel wat beveiligingsproblemen zijn omtrent IOTA. Zo zouden gebruikers al in totaal zo'n vier miljoen dollar (3,42 miljoen euro) verloren zijn door dergelijke problemen. Neem daar dan nog eens bij dat IOTA op dit moment de 9de grootste cryptomunt is en je begrijpt meteen de risico's.

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab uitten eerder dit jaar felle kritiek op de IOTA. Ze haalden aan dat er veiligheidsproblemen zijn met de munt. Ze waren er namelijk in geslaagd om in het systeem te hacken en legden zo verschillende zwakke punten in het beveiligingssysteem bloot.

Toch zijn er grote bedrijven die hun vertrouwen in IOTA duidelijk hebben gemaakt. Zo werken onder andere Microsoft, Bosch en University College London samen met IOTA. Bedrijven die net zoals IOTA sterk geloven in de toekomst van Internet of Things.

Waar kan je IOTA kopen?

iOTA is te koop op verschillende websites. Om IOTA te pakken te krijgen, heb je zoals altijd bij cryptomunten een wallet nodig. IOTA heeft een officiële wallet, die je via deze website kan downloaden. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van de Trinity wallet, deze zit momenteel nog in de betaversie, maar is volgens IOTA gebruiksvriendelijker.

Je kan IOTA coins niet rechtstreeks kopen. Om deze cryptomunten te verkrijgen zal je dus eerst bitcoin of Ethereum in je bezit moeten hebben. Deze crypto's kan je makkelijk kopen op Coinbase. (Hoe je precies bitcoin kan kopen, leggen we uit in deze video.) Wanneer je dan over je bitcoin of Ethereum beschikt, kan je deze ruilen voor IOTA op handelsplatformen, zoals bijvoorbeeld Binance.

https://nl.express.live/2018/06/25/wat- ... tocurrency
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

IOTA Receives Backing from Japanese Tech Giant Fujitsu

Fujitsu to help roll-out IOTA as the “new protocol standard” for audit trails.

Japan’s multinational technology company Fujitsu has announced plans to work with Germany-based IOTA (MIOTA) to make it the new protocol standard.

In an official notice released on Friday, Fujitsu explained the use of IOTA-focused blockchain as an immutable data storage medium for its audit trail process. The initiative, dubbed “industry 4.0 co-create with Fujitsu”, sees the Japanese tech giant utilizing the IOTA protocol as a data storage medium for use within production and supply chain management, thus enabling better transparency, data trust and data security.

“Fujitsu is well-equipped to help roll out IOTA as the new protocol standard as we are experts in both IT services and the manufacturing of IT products,” said Leopold Sternberg, program manager of industry 4.0 at Fujitsu. “Product quality is a critical success factor for the Manufacturing Industry. Assembled products can consist of hundreds of components and their production is based on complex processes. For audit trails in industrial production environments and supply chains IOTA provides a single source of truth.”

The document further outlines a proposed cryptographic ID system for product components and their production status that would be connected via nodes on IOTA’s Tangle protocol and hosted by Fujitsu.

Over the weekend, IOTA also made the headlines with the release of its Trinity wallet for desktop, in open beta version. The announcement came almost three months after the launch of the Trinity Mobile wallet app.

The update has been seen as a milestones for IOTA. Combined with Fujitsu’s backing, the news boosted the price of MIOTA from around $0.50 on Friday to more than $0.60 on Monday. While the increase came amid a general uptick in the crypto space, the coin has been outperforming the wider market, gaining over 13% on a daily basis as of early Tuesday morning (UTC). At current price levels, MIOTA has a total market capitalization of $1.9 billion, making it the 10th biggest blockchain project by market value, according to Coins.Online data.

Despite the recent gain, MIOTA has shed 36% during the month of August, placing it among the worst performing altcoins. Although much of the selloff can be attributed to overall market weakness, a recent internal conflict in the IOTA Foundation board may have also been a factor.

https://cryptovest.com/news/iota-receiv ... nt-fujitsu
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

Why IOTA becomes the global standard

IOTA is still a very young cryptocurrency but stands out against other cryptocurrencies. There are many reasons for this, which in sum can pave the way for a global standard. What does a global standard mean? Those who have not worked so intensively with IOTA will find many answers in this article.

We have read it many times that in the next few years many billions of devices will communicate with each other and exchange cash flows.

The networking of devices in the Internet of Things (IoT) is growing rapidly. The market research companies expect that around the world with 8.4 billion networked devices is expected. That would be almost a third more than last year. The analysts expect that in 2020 there will be as many as 20–50 billion networked devices. Examples are quickly found:

· Automotive: In addition to the predicted 250 million networked cars on the roads in 2020, 75 percent of all new cars produced will have Internet connectivity. The number of sensors on a car will double from currently 60 to 100 to 200.

· Smart City: Whether as Smart City, Smart Lighting, Smart Disposal or similar, in the field of infrastructure is basically about the integration of sensor data with information from the networked infrastructure and other, often external, data sources, such as weather or traffic data.

· Energy: Many of the large power plants will probably have more or less only a backup function in the future. Countless small wind and photovoltaic systems will provide the required power more and more, but they need to work together optimally and share their data with each other. This will make the energy transition the largest IT project of all time and will only be successful in combination with digitization. Therefore payment flows must be able to be pushed back and forth quickly and reliably in such a system, with a huge data transfer. In the future, millions of producers and consumers will need to communicate in real time, sharing not only information but also digital values.

· Health: For example one of the key measures for successful treatment of chronic diseases is the frequent monitoring of the most important health values ​​of a patient. The problem is that increased visits to hospitals or test centers will affect the patient’s everyday life and increase the cost of treatment. This is where IoT solutions come in. A chronically ill patient could be equipped with multiple networked IoT devices.

· Customer Service: IoT-enabled applications and products have integrated analytics capabilities that help businesses and organizations understand how their customers can use their products and quickly integrate paid services. This allows companies to quickly respond to current issues, integrate new or additional features into their products, and ultimately positively impact the customer experience.
What does iota offer?

IOTA can provide a positive standard for data and cash flows for all these applications. Here are some key reasons for this:

1.) Advantages of IOTA

There are a number of factors that make IOTA interesting. In summary, there are 5 areas where IOTA clearly hits other cryptocurrencies:

-The transaction rate
-The scalability
-The feasibility of micropayments
-The efficiency
-The verifiable manipulation security

2.) IOTA Foudation

The IOTA Foundation is made up of dedicated and talented individuals who have a proven track record and are diligently completing tasks. The Foundation is the de facto public organization behind IOTA. In recent months, the Foundation has received a lot of high-profile growth. IOTA is focusing on long-term innovation, stability and improvement instead of being a pure speculative object.

3.) Ecosystem

With a global community of developers, entrepreneurs, corporate executives, government officials, philanthropists, hobbyists, general contributors to the IOTA project, the IOTA Ecosystem is a platform to meet, collaborate, learn, inspire, develop and build.

4.) Data Market Place

The IOTA Foundation is testing a digital marketplace for the sensor data of Internet of Things (IoT) devices. The participants of the project include more than 50 well-known companies. The marketplace should allow users to sell sensor data and buy.

According to a McKinsey study referred to in the announcement by the IOTA Foundation, only 1 percent of data generated by IoT devices is currently being used, with 99 percent unused. The marketplace should therefore make it possible to make this unused data easily accessible to others.

5.) IOTA community and supporters

IOTA has a very strong community that has made the Foundation and Ecosystem possible. This community is experienced as the real support and help of the IOTA Foundation and the entire IOTA system. There is a very great willingness to help IOTA interested people.

In addition to the IOTA community, a number of independent supporters have emerged who spend a lot of time on the ideas and visions behind IOTA. Noteworthy in this context are, among others, The Tangler, public IOTA, Everything tangle and of course a multitude of others. These backers are the backbone of IOTA outside the Foundation and community.

6.) Strong partners

Compared to other cryptocurrencies and platforms, IOTA is already working with and partnering with a variety of companies. Among the IOTA partners include: Fujitsu, VW, Bosch, The UN (UNOPS), DNB, MOBI, ICT, Taipei, DXC, Schindler Group, Kontakt_io, InnoEnergy, Grandcentrix, Biilabs, Lattice80 and Sopra Steria. Secured with these partnerships IOTA has a wide distribution and practicality.

7.) Qubic

A long-awaited project in the IOTA community is Qubic. With Qubic, the IOTA network is to become a kind of supercomputer, with which applications within the IOTA Tangle network can be executed. This would make Qubic a decentralized platform for any application. This should then allow completely new business models to develop. With Qubic, a lot of new features will be added to IOTA:

-Smart Contracts Similar to Ethereum, IOTA will have smart contracts with the Qubic release. However, the functionalities should be superior to those of Ethereum. OraclesAlso Oracles will become part of the IOTA network as part of Qubic.

-Oracles allow access to external data within the IOTA network. For example, temperature data from sensors in the IOTA network can be made available. It is conceivable that everyone can access the data via micropayments. But other data sources, such as stock prices or election results, could be made available in the IOTA network.
-
Outsourcing of computing power With Qubic, it will be possible to outsource very computationally intensive computations to different computers. This has the particular advantage that IoT devices can be built very cheap. Because for complex calculations, the calculations can easily be outsourced over the Qubic network. So the devices can handle a minimum of computational power.

8.) Quantum proof

IOTA is quantum proof because it uses cryptography that even quaternary computers can not break. This is called Post-Quantum Crypto. IOTA uses the Winternitz one-time signature procedure. Thus, IOTA is well prepared for the future.

IOTA is on a very good path

These are a few points that make IOTA a superstar. Equipped with this kit, IOTA can steadily become more important in the coming months and years and can make its way to the global standard protocol for many billions of applications. I am confident that IOTA is on a very good path here.

https://medium.com/@markusgebhardt/why- ... 2576bb58ad

https://www.youtube.com/watch?v=ivWqqfzunhI

https://www.iota.org/

http://publiciota.com/

https://qubic.iota.org/qubics
Blackadder liked last!
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4321
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 950

Re: IOTA forum

Bericht door neku »

IOTA & Volkswagen Will Release Blockchain Cars in 2019

The list of IOTA partnership’s becomes more and more exciting as time passes. Quite possible the the most exciting partnership has to be their ventures with Volkswagen the vehicle manufacturing giants. It appears that IOTA & Volkswagen will release blockchain enabled cars in 2019.

In the latest announcement by IOTA, they will be launching the Digital CarPass, which will see performance data tracked via IOTA, to ensure vehicle data collection is both reliable and secure. This is one of the latest ‘real-world’ integration’s of IOTA, and is expected to be launched in 2019.
IOTA Partnership with Volkswagen

The world of motoring is at the cusp of being radically modernised, and the distributed ledger is here to help speed things up. Driver less technology is a fascinating use case for the IOTA data marketplace because as the cars operate in various driving conditions all around the world, every bit of sensory data can be fed into the data silos to improve both the future products of the brand, and also be sold for the right price to those who need it.

Volkswagen are working closely with IOTA, so much so that their Chief Digital Officer (CDO), Johann Jungwirth has joined the IOTA foundation’s supervisory board!

The news about the VW IOTA partnership was announced in January 2018. Jungwirth is in charge of leading Volkswagen through the inevitable digital transformation.

Volkswagen have also launched a proof of concept, live testing the IOTA network!

Volkswagen, together with @iotatoken will show at #cebit18 a proof of concept how the trusted transfer of software over-the-air to vehicles can be securely documented using the #tangle. Great example how distributed ledger technology can be used in the future

Tweet by the VW CTO Jungwirth

The Volkswagen group consists of 12 motoring brands, Lamborghini, Porsche, Bentley, Audi & Bugatti to name just a few.

The skills, connections and influence Jungwirth can bring to the German based IOTA foundation could prove to be very significant.

The Digital CarPass

The Digital CarPass is the main project which is being brought to fruition through the IOTA Volkswagen partnership. It was originally revealed as a proof of concept earlier in the year.

Volkswagen, together with @iotatoken will show at #cebit18 a proof of concept how the trusted transfer of software over-the-air to vehicles can be securely documented using the #tangle. Great example how distributed ledger technology can be used in the future pic.twitter.com/4wuc7pdKfv
— Johann Jungwirth (@JohannJungwirth) June 9, 2018

The project which was originally revealed at Cebit, will focus on utilising the Tangle network to deliver trusted vehicle software. The new CarPass will focus on capturing reliable data from Volkswagen automobiles in order to improve efficiency.

The CarPass is just one of five blockchain projects which is under development between IOTA and Volkswagen, including blockchain integration with luxury sports car Porsche, which is also owned by Volkswagen Group. Porsche are supposedly developing a “blockchain-based identity solution” which will allow multiple individuals to share vehicle access.

https://www.bitguru.co.uk/iota-news/iot ... s-in-2019/
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Plaats reactie