Bitcoin forum

Informatie over blockchain, bitcoin, ethereum, wallets, koersen en ICO'sGebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 3580
Contacteer:

Bitcoin forum

Bericht door Founder »

Orderboek voor Bitcoins (klik deze link aan)

Infographic, hoe werken Bitcoins (klik deze link aan)

Volgens Wikipedia (klik deze link aan voor de bron)
Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de open source software die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres.

In tegenstelling tot de meeste valuta is Bitcoin niet afhankelijk van het vertrouwen in een centrale uitgevende instelling. Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, zoals dat Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan Ă©Ă©n keer uitgegeven kan worden door die eigenaar.

Bitcoins worden anno 2013 geaccepteerd in het Delftse stadscafé De Waag. De peer-to-peertopologie van Bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om de waarde van Bitcoins te manipuleren of meer inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd. Het ontwerp zorgt voor anoniem eigendom en overdracht van waarde.

Bitcoin is een van de eerste implementaties van een concept genaamd cryptocurrency ofwel cryptografisch geld, dat voor het eerst in 2008 beschreven werd door Wei Dai op de cypherpunks-mailinglist, en geĂŻmplementeerd in 2009 door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep).

De Bitcoin dient gedolven te worden, net als goud, en is daarom geld waard. Elke dag wordt er een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan mensen die de Bitcoin delven ('mining'). Dit wordt gedaan door het inzetten van de rekenkracht van computers. Er zijn inmiddels diverse groepen actief op internet waar mensen samen kunnen zoeken naar het elektronische geld, door alle gezamenlijke rekenkracht van de computers in te zetten tijdens het delven, de zogeheten 'mining pools'.
Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.[/quote]

Niet zonder risico's
Dat Bitcoins en varianten hierop niet zonder risico's zijn blijkt uit onderstaande grafiek. De bewegelijkheid van de prijs/waarde is een risico dat goed ingeschat moet worden. Daarnaast is het ook belangrijk om een betrouwbare wisseldienst te gebruiken aangezien er in het verleden al een aantal (abrupt) zijn gestopt, klik hier voor meer informatie.

Bitcoins en varianten
Onderstaand overzicht geeft een aantal 'digitale coins' aan met een aantal kenmerken, dit zijn de wat bekendere maar er zijn nog meer alternatieven:

- BTC Bitcoin - eerste 'digitale munteenheid', het meest geaccepteerd (zover daar sprake van kan zijn), het meeste gemined en veel volume in de handel;

- LTC Litecoin - na de Bitcoin de populairste 'digitale munt', het verwerken van transacties en het minen gaat hierbij sneller;

- NMC Namecoin;

-TRC TerracoinDisclaimer: Alhoewel bovenstaande informatie met zorg is samengesteld sluiten wij onvolkomenheden niet uit. De tekst is enkel informatief en de plaatser van deze tekst heeft geen belangen in genoemde producten.
U kunt zich hier registreren waarna u de bijlage kunt bekijken.
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]


Gebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 3580
Contacteer:

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door Founder »

Als test maar ook met het idee van dit wil ik niet gemist hebben zojuist Ă©Ă©n Bitcoin gekocht.

Eigenlijk kinderlijk eenvoudig:

- App voor Android telefoon geĂŻnstalleerd: Bitcoin Wallet (van Andreas Schildbach);

- Hiermee ontvangt u een Bitcoin Adres om transacties mee te kunnen doen;

- EĂ©n Bitcoin gekocht via Bitonic.nl

In nog geen vijf minuten is het kopen van een Bitcoin gedaan.
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]

Gebruikersavatar
Bannerke
Forum elite
Forum elite
Berichten: 8186
Lid geworden op: 03 jan 2012 08:23
Locatie: Suriname
waarderingen: 400

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door Bannerke »

Bitcoin with a byte

Door Arend Jan Kamp op 7 nov 2013 om 11:33 | Views: 1.001 | Categorie: Beurs vandaag | Onderwerpen: bitcoin

Het zijn niet alleen de aandelenindices die hoogste toppen sinds september 2008 en zelfs all timehighs neerzetten. Bitcoin gaat me daar te keer! Op de ene hype wordt de andere gepromoot? Ironisch dat uitgerekend Twitter uit haar voegen barst over Bitcoin. In hoeverre is er nou sprake van een hype?
De grafieken (dag en jaar) spelen boekdelen: dit is een hype:

China

Wat een hype is kan echter altijd fundamentele onderbouwde realiteit worden. U hoeft geen hardcore doorgewinterde doemdenker, krachprofeet of Fed-basher te zijn om te bedenken dat er plek is in deze wereld voor een munt, die geen regering of centrale bank kan bijdrukken.
Met de eindeloze gratisgeldpolitiek in de wereld neemt ook het vertrouwen in dat geld af. Zo bezien kan maar zo een digitale munt concurrerend worden voor de ouderwetse dollar, euro, yen, yuan en voor mijn part zelfs de Zwitserse franc. Of Bitcoin de standaard wordt is de vraag.
Het maakt wel klip en klaar de fantasie in dit goedje duidelijk. Ik citeer nog even Bloomberg vandaag over waarom Bitcoin ineens weer de lucht in vliegt:
The rally comes a month after the closing of the “Silk Road Hidden Website,” where people could obtain drugs, guns and other illicit goods using Bitcoins. The virtual currency lost a third of its value in the days after the website was shut down. Bitcoins are becoming increasingly popular, particularly in China, said Ugo Egbunike, director of business development at IndexUniverse, an index-fund researcher.
“I thought Silk Road is going to do some damage to the price,” Egbunike said. “But with BTC China buying this up -- they seem to have picked up the slack.” BTC China is now the world’s largest Bitcoin exchange, Nicholas Colas, a ConvergEx Group analyst, wrote in a Nov. 5 report.
The virtual currency exists as software that’s designed to be untraceable, making it an attractive tender for those seeking to trade anonymously via the Web. There are about 30 transactions per minute, at an average amount of 16 Bitcoins, according to a report today by the Federal Reserve Bank of Chicago.
Founder liked last!
Voor dringende vragen of problemen gelieve zich te wenden tot de chat.
Ik ben bereikbaar ts. 6.45u en 7.45u.

Jace
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 nov 2013 02:07
waarderingen: 3

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door Jace »

Olga Kharif schreef:The virtual currency exists as software that’s designed to be untraceable, making it an attractive tender for those seeking to trade anonymously via the Web.
Eigenlijk jammer dat ze dit zo omschrijft, alsof het om die anonimiteit draait. Bitcoin draait om onafhankelijkheid: een eerlijke, veilige, open, transparante vorm van geld die onafhankelijk is van een overheid, bank, bedrijf, beheerder, maker, website, server, of andere autoriteit.

Bitcoin wordt wel eens 'digitaal goud' genoemd. Het heeft de voordelen van goud: eerlijk, niet te kopiëren, universeel, beperkt in voorraad en kan niet zomaar worden gecreëerd of uit het niets worden gemaakt (zoals de banken dat wel met euro's en dollars doen), en het wordt niet uitgegeven, gereguleerd, gecontroleerd of beheerd door een bedrijf of overheid of instantie. Maar dan digitaal, dus snel, praktisch, wereldwijd toepasbaar, en perfect geschikt voor het online tijdperk waarin we leven.

Bitcoin is een briljant, ingenieus, innovatief idee, dat voor geld kan doen wat internet en email voor informatie en communicatie hebben gedaan.

Banken en overheden lijken Bitcoin nog niet goed te begrijpen, en scharen dit op 1 hoop met andere online betaalvormen zoals Paypal, Facebook Credits, Linden Dollars, World of Wardcraft gold, of andere onzin. Nu er zo'n 3.5 miljard dollar in Bitcoin omgaat beginnen wat mensen zich af te vragen of Bitcoin misschien gereguleerd moet worden of onder toezicht moet vallen. Terwijl dit bij Bitcoin per definitie onmogelijk is - er valt niks te reguleren. Net zoals onderlinge handel in goud of contant geld (wat 1-op-1 interacties zijn waar verder niemand mee te maken heeft) niet valt te reguleren, geldt dat ook voor Bitcoin.

Bitcoin kan een eind maken aan het macht die banken hebben over ons geld en betalingsverkeer. Bitcoin biedt een alternatief voor het monopolie dat banken hebben op onze financiële infrastructuur, en geeft de controle terug aan ons, de eigenaars en gebruikers van het geld. Bitcoin: the future of money.
Gerard Baan liked last!

Gebruikersavatar
De Wereld
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7005
Lid geworden op: 14 dec 2012 16:08
waarderingen: 1009

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door De Wereld »

Hoe denkt men in België over de "bitcoins"?

http://www.beurs.com/2013/09/13/belgisc ... coin/30491" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
De Wereld
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7005
Lid geworden op: 14 dec 2012 16:08
waarderingen: 1009

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door De Wereld »

Belgische minister maakt zich nog niet druk om Bitcoin

op 12 september 2013.


belgie-bitcoin
De Belgische minster van financien, Koen Geens, heeft vorige week aangegeven dat hij momenteel geen bezwaar heeft tegen het gebruik van Bitcoin. Hij gaf ook aan dat het momenteel nog weinig gebruikt wordt. Hij deed deze uitspraak als reactie op parlementaire vragen over Bitcoin. Verder werdt opgemerkt dat de Belgische nationale bank momenteel geen problemen heeft met Bitcoin mede omdat, volgens hen, het aantal handelaren momenteel beperkt is.

Recent spraken de Duitsers zich ook al uit over Bitcoin, zij echter namen meer concrete stappen en erkenden Bitcoin onder andere als privaat geld.

Het CFI (De Cel voor Financiële Informatieverwerking), een Belgische regeringsinstantie die gericht is op de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, heeft tot nu toe ook geen richtlijnen uit doen komen om hoe om te gaan met Bitcoin. Een zoekopdracht op de site van het CFI naar de term "Bitcoin" levert in ieder geval niets op.

Geens gaf verder aan dat ze zich bewust zijn van de anonieme eigenschappen van Bitcoin maar dat ze geen indicatie hebben dat Bitcoin op grote schaal gebruikt wordt om bijvoorbeeld geld mee wit te wassen. Grote aankopen van Bitcoin zouden volgens hem opgevallen zijn bij de financiele autoriteiten.

Hoewel er in Belgie wel vooruitgang geboekt wordt op Bitcoin-gebied, klopt het dat de Bitcoin-economie daar (net zoals in de meeste andere landen) nog in de kinderschoenen staat. Een kleine zoektocht, langs sites waar je kan kijken waar je Bitcoins kan uitgeven, levert in het geval van Belgie in ieder geval weinig op. Coinmap bijvoorbeeld geeft voor heel Belgie maar 1 locatie. Nou worden deze sites in onze ervaring niet erg goed bijgehouden maar het geeft wel een indicatie.

Het goede nieuws is wel dat er in Belgie "achter de schermen" een hoop mensen bezig zijn om Bitcoin naar een hoger plan te trekken. Tuur Demeester bijvoorbeeld die overal waar hij de kans krijgt de Bitcoin boodschap verspreidt en de Belgische afdeling van de bitcoin foundation die druk bezig is om een officiele uitspraak over Bitcoin te krijgen van het ministerie van Financien. Ook zijn er Bitcoin meetups en vele entrepeneurs die met Bitcoin projecten aan de weg timmeren. zo wordt er bijvoorbeeld hard gewerkt aan Meek, een hardware wallet voor Bitcoin. En zo zijn er vast nog vele projecten en initiatieven die bij ons nog niet op de radar verschenen zijn.

De Belgische minster van financien maakt zich dus momenteel nog geen zorgen om Bitcoin omdat het in Belgie nog niet veel gebruikt wordt. Wat misschien veel interessanter is: wat zou zijn mening worden, mocht het wel doorbreken naar de mainstream?

Gebruikersavatar
De Wereld
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7005
Lid geworden op: 14 dec 2012 16:08
waarderingen: 1009

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door De Wereld »

Nog meer info over de bitcoins. Lees ook het commentaar:

http://www.beurs.com/2013/11/08/nu-ook- ... dium=email" onclick="window.open(this.href);return false;
Founder liked last!

Gebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 3580
Contacteer:

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door Founder »

De Wereld schreef:Nog meer info over de bitcoins. Lees ook het commentaar:

http://www.beurs.com/2013/11/08/nu-ook- ... dium=email" onclick="window.open(this.href);return false;
Bedankt voor het artikel, de commentaren laten zien dat veel mensen er nog weinig vanaf weten maar de schrijver van het artikel probeert alle onduidelijkheid weg te nemen met zijn antwoorden.
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]

Gebruikersavatar
De Wereld
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7005
Lid geworden op: 14 dec 2012 16:08
waarderingen: 1009

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door De Wereld »

Hackers stelen miljoen dollar bij roof bitcoin

En wie dacht dan dat de bitcoinrekeningen niet te hacken waren?

Het hele verhaal vinden jullie hier (publicatie artikel 8 november 2013):

http://www.pzc.nl/algemeen/multimedia/h ... -1.4086672" onclick="window.open(this.href);return false;

MELBOURNE - De Australische bitcoinwebsite Trade Fortress is gehackt en de inbrekers hebben voor meer dan een miljoen dollar aan bitcoins gestolen. Dat heeft de jonge eigenaar en beheerder van de site gezegd tegen ABC Radio. De roof zou een van de grootste zijn uit de nog korte geschiedenis van de digitale munt.

TradeFortress beheerde zogeheten 'virtual wallets' voor klanten. In totaal hebben de dieven 4100 bitcoins buitgemaakt, die zijn met de huidige koers 1,2 miljoen dollar waard.

"Dit is moeilijk te beschrijven", zegt de jonge eigenaar, die anoniem wil blijven, omdat hij vreest voor wraakacties van gedupeerde klanten. Tegenover ABC Radio verklaart hij dat hij nog maar iets ouder is dan 18. De kans dat gebruikers van de site hun bitcoins ooit nog terugzien is klein, omdat het systeem zo is opgezet dat transacties onomkeerbaar zijn.

Gebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 3580
Contacteer:

Re: Bitcoins kopen (en varianten)

Bericht door Founder »

Bijna elke rekening is te hacken, zie ook: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/dui ... 318940.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Is dat dan een reden om geen bankrekening meer te nemen? Waar u op doelt was iets anders, de Bitcoin zelf is niet te hacken.
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]

Plaats reactie