passief beleggen met indexfondsen

Informatie en kennis delen over trackers, ETF's en beleggingsfondsen
Plaats reactieGovernator
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 24
Lid geworden op: 26 jul 2014 17:44
waarderingen: 4

passief beleggen met indexfondsen

Bericht door Governator »

Beste Beleggers,

Ik handel al enige tijd in aandelen, en EFT’s – echter had ik graag een meer passieve vorm van beleggen aangenomen aangezien mijn prive situatie iets drukker is geworden.

In Nederland heb je bijvoorbeeld Meesman ( https://www.meesman.nl/). Hier kan je een automatische maandelijkse inleg doen in bijvoorbeeld een wereldfonds. Zeer interessant, echter herbeleggen zij het dividend niet wat voor ons belgen natuurlijk minder interessant is helaas..
Heeft er iemand ervaring met deze manier van beleggen? Maw maandelijks een inleg doen bij een bank / broker waar het fonds dan automatisch wordt aangekocht?
Belfius en kbc heb ik al bekeken, maar aangezien zij telkenmaal een hoge tarief aanrekenen voor de aankoop valt deze eigenlijk al af. Of zij met domiciliëring kunnen aankopen weet ik op heden niet, maar door de hoge tarief zijn deze sowieso al niet zo interessant.

Benieuwd naar jullie advies!


Gebruikersavatar
manu47
Premiummember
Premiummember
Berichten: 394
Lid geworden op: 11 apr 2013 13:35
waarderingen: 153

Re: passief beleggen met indexfondsen

Bericht door manu47 »

Goedkoopste gaat altijd zelf ETF aankopen (IWDA bvb). Je doet een maandelijkse opdracht naar je broker en voert Ă©Ă©n marktorder per maand in. Die ETF herbelegt de dividenden ook (maar er zijn een pak wereld etfs dus keuze genoeg). Keytrade heeft ook een automatische manier van beleggen (Keyplan ) maar qua kosten ga je altijd hoger zijn dan dat ene order te plaatsen.
57% ETF:C50,CP9,SXRW,IWDA,CSSPX,ICHN,NDIA,IBCJ,WSML,XMLC,OMXH25,WVAL,SMH,D5BH,WTAI,SGLD
28% Value:AGS,APT,BGFV,BCC,BPOST,1113,ECONB,EVS,FKWL,HEIJ,IAG,KBCA,LOG,MOUR,MYTIL,BNB,NN,PROX,QIWI
12% Obligatie
4% Casino

Governator
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 24
Lid geworden op: 26 jul 2014 17:44
waarderingen: 4

Re: passief beleggen met indexfondsen

Bericht door Governator »

Zelf aankopen zal sowieso het aantrekkelijkst zijn qua kosten. Echter is het gemak van een automatisch systeem mij wel iets waard.. Bolero valt wel af, aangezien hun waanzinnig hoge kost om etf's aan te kopen.

Momenteel lijkt degiro het aantrekkelijkst te zijn.. Echter dien ik hier ook zoals het alvast nu lijkt alles manueel te doen helaas.

Spijtig dat zo weinig brokers een automatisch systeem van aankopen aanbieden.

Plaats reactie