VanEck Semiconductor Ucits ETF (halfgeleiders)

Informatie en kennis delen over trackers, ETF's en beleggingsfondsenGebruikersavatar
Sharing
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 46
Lid geworden op: 14 nov 2020 20:20
waarderingen: 18

VanEck Semiconductor Ucits ETF (halfgeleiders)

Bericht door Sharing »

Toevallig kwam ik te weten dat sinds enkele weken EU onderdanen kunnen investeren in een ETF die zich specifiek richt op producenten van halfgeleiders (semiconductors). Tot op heden ging dat niet. Er waren wel een 7-tal ETF’s beschikbaar in de V.S. maar door de Europese regelgeving waren die ontoegankelijk voor kleine investeerders uit Europa.

Overgenomen uit een persbericht van Vaneck.

Persbericht

VanEck met eerste halfgeleider-ETF naar London Stock Exchange en Deutsche Börse
 Beleggers kunnen nu beleggen in de VanEck VectorsTM Semiconductor UCITS ETF
 De ETF investeert in bedrijven die ten minste 50% van hun omzet halen uit de
productie van halfgeleiders
 Microchiptechnologie is de elementaire bouwsteen van toekomstige ontwikkelingen, zoals cloudcomputing, kunstmatige intelligentie, robotica, cyberveiligheid en autonoom autorijden.
Amsterdam, 3 december 2020 – Vermogensbeheerder VanEck introduceert vandaag de VanEck VectorsTM Semiconductor UCITS ETF op London Stock Exchange en Deutsche Börse. Dit nieuwe indexfonds is de eerste UCITS-conforme ETF die in Nederland wordt aangeboden en zich richt op de halfgeleidersector.
"Halfgeleiders zijn elementaire bouwstenen voor de hightechindustrie", zegt Martijn Rozemuller, hoofd Europa bij VanEck. "Ze worden gebruikt in technische componenten, zoals microchips. Je kunt je de moderne wereld niet meer voorstellen zonder chips. Ze zijn essentieel voor onder andere cloudcomputing, 5G, kunstmatige intelligentie, robotica, cyberveiligheid, autonoom autorijden en digitalisatie. Door toenemend zakelijk en privégebruik van moderne technologie worden halfgeleiders steeds belangrijker en neemt de vraag naar steeds krachtigere chips toe."
"We hebben deze nieuwe ETF ontwikkeld nadat we veel aanvragen kregen voor de Amerikaanse versie van deze ETF. Om aan de vraag tegemoet te komen, hebben we de UCITS-versie ontwikkeld waarmee we vandaag naar de beurs gaan", zegt Rozemuller.
De halfgeleidermarkt heeft in het verleden een positieve groei laten zien. Volgens Industry
Research
2026 zal zijn gegroeid naar ruim $ 730 miljard. Deze cijfers zijn schattingen op basis van huidige
bedroeg de marktomvang in 2018 circa $ 488 miljard. De verwachting is dat de markt in
gegevens en zijn niet bedoeld als prognose van een positieve ontwikkeling, aangezien de marktsituatie op elk moment kan veranderen. De VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF belegt in een internationale selectie van halfgeleiderbedrijven die, afgaande op hun marktkapitalisatie en handelsvolume, zeer liquide zijn.
"De ETF is gebaseerd op de MVIS US Listed Semiconductor 10% Capped Index. Dit is een zogenaamde pure-playindex", aldus Dimitri Klymenko, productmanager bij VanEck. Dat betekent dat alleen bedrijven worden opgenomen die ten minste 50% van hun omzet halen uit de productie van halfgeleiders en halfgeleidergerelateerde producten. Dit stelt beleggers in staat om weloverwogen en gericht in deze sector te beleggen."


Plaats reactie