Fondsen van Carmignac

Wegwijs in trackers, ETF's en beleggingsfondsen, bespreek hier ook de afzonderlijke producten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lieve16
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3686
Lid geworden op: 02 Jan 2012 22:29
waarderingen: 1812
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor Lieve16 » 02 Mei 2015 19:50

Zechs schreef:
the_bishop schreef:
jens_dev schreef:Ok, Aloha. Jij tevreden, je bank eveneens tevreden.

Als er andere mensen geïnteresseerd zijn in Patrimoine, koop het fonds rechtstreeks en laat je geen constructie van de bank in TAK23-formaat aansmeren!inderdaad altijd rechtstreeks kopen Carmignac Patrimoine

als de uitgever van Aloha zijn aangesmeerde tak23 omvalt
dan zal Aloha merken dat hij eigenlijk helemaal niet in Carmignac Patrimoine zat en hoogstwaarschijnlijk naar zijn ingelegd kapitaal kunnen fluiten
een aangekocht deelbewijs in Patrimoine blijft altijd eigendom van de koper en dan mag de bank waar het staat omvallen zoveel ze wil


Carmignac kwam recent met een variant op Patrimoine. Dit fonds is ongeveer hetzelfde maar er is een maandelijkse uitkering van coupons. Op jaarbasis is dit bruto +/-5%. Het nadeel van gemengde fondsen met uitkering is dat je bij kapitalisatie-fondsen zoals Carmignac Patrimoine enkel bij het obligatiegedeelte een meerwaarde moet betalen (bij uitstap) terwijl dit bij een fonds met uitkering (zoals hun nieuwe fonds) eigenlijk het gehele fonds belast is (de uitgekeerde winst wordt belast).


Ja Zechs, maar bij verkoop van dit nieuwe fonds moet je wel geen 1,32 % beurstaks betalen, omdat het een distributiefonds is....aloha...
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 69
Lid geworden op: 09 Okt 2013 22:21
waarderingen: 12
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor ...aloha... » 02 Mei 2015 20:23

Ik ben er redelijk gerust in, heb in januari even overwogen uit te stappen omdat ik toch wel een mooie meerwaarde had.
De bank heeft uitgerekend wat de extra kosten zouden zijn ( idd enkel op het obligatie-gedeelte maar dat is wel het grootste bedrag). Zelfs met aftrek kosten zou het zoveel meer zijn dan een spaarboekje. Aangezien het in oktober toch afloopt (8jaar) en ik dan zonder kost kan uitstappen zoals Lieve zegt zal ik wachten tot dan. Hopelijk heb ik dan geen andere kosten door nieuw uitgevonden maatregelen van de overheid (heb al eens de laatste jaren van een langlopend fonds verhoogde RV gehad)

PS: aloha is een 'zij'

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7242
Lid geworden op: 17 Dec 2012 15:13
waarderingen: 3191
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor jens_dev » 04 Mei 2015 10:42

Lieve16 schreef:Ja Zechs, maar bij verkoop van dit nieuwe fonds moet je wel geen 1,32 % beurstaks betalen, omdat het een distributiefonds is.


Lieve,
Carmignac Patrimoine is qua juridische structuur een GBF of gemeenschappelijk beleggingsfonds. Er is geen beurstaks (1,32%) van toepassing bij verkoop. Voor GBF's moet je wel handmatig een bedrag aangeven op je belastingsaangifte.
Never waste a good crisis

Blackbelt
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 638
Lid geworden op: 04 Nov 2013 22:29
waarderingen: 227
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor Blackbelt » 29 Apr 2017 11:39

Iemand een idee wanneer de fiscale berekeningsmodule van Carmignac online komt?

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7242
Lid geworden op: 17 Dec 2012 15:13
waarderingen: 3191
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor jens_dev » 29 Apr 2017 14:14

Doorgaans begin mei.
Never waste a good crisis

Gebruikersavatar
Lieve16
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3686
Lid geworden op: 02 Jan 2012 22:29
waarderingen: 1812
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor Lieve16 » 19 Feb 2018 00:09

Teleurstellend jaar voor Carmignac Patrimoine


Frédéric Dineur

07/02/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 09/02/18 om 16:22
Uit Trends van 08/02/18

Het populaire fonds Carmignac Patrimoine heeft een teleurstellend jaar achter de rug. Het rendement was nauwelijks positief. "We hadden het dollarrisico systematisch moeten afdekken", beseft Edouard Carmignac.


EDOUARD CARMIGNAC "Het is onze verantwoordelijkheid het muntrisico beter te beheren." © GF

De Franse vermogensbeheerder Carmignac heeft een groot deel van zijn internationale bekendheid te danken aan zijn sterke prestaties tijdens de crisis van 2008 en 2009. Edouard Carmignac en zijn team van beheerders verlieten de markten toen volledig en slaagden er zo in de grootste financiële crisis sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zonder kleerscheuren te doorstaan. Dat resultaat leidde tot een grote instroom van kapitaal in het fonds en vestigde de aandacht op de voordelen van flexibele gemengde fondsen.

Het fonds Carmignac Patrimoine heeft echter een teleurstellend 2017 achter de rug, met een rendement dat nauwelijks positief was, terwijl de beurzen er vorig jaar wel flink op vooruit zijn gegaan. Toch is dat tegenvallende resultaat niet toe te schrijven aan een slechte verdeling tussen aandelen en obligaties, aangezien het aandelendeel zich vrijwel op het toegelaten maximum bevindt (de helft van de beheerde activa). Het is evenmin te wijten aan mindere prestaties van de participaties in de portefeuille. De beleggingen in aandelen en obligaties hebben het over het algemeen goed gedaan.

Wel was de afdekking van het wisselkoersrisico minder succesvol. "Carmignac Patrimoine heeft een heel internationale portefeuille", onderstreept Frédéric Leroux. "Onze blootstelling aan de dollar loopt vaak op tot meer dan 70 procent van de beheerde activa. Het is dus cruciaal dat we de juiste keuzes maken in dat deel van de portefeuille." Vorig jaar is de euro met 14 procent gestegen tegenover de dollar, en dat heeft de beheerders duidelijk verrast. "Een gebeurtenis van die omvang doet zich slechts één keer in een decennium voor", houdt Leroux vol.

"We hadden het dollarrisico vorig jaar systematisch moeten afdekken. Dat heeft de goede prestaties van Carmignac Patrimoine tenietgedaan", bekent Edouard Carmignac. "Het is onze verantwoordelijkheid dat risico beter te beheren." Het afgelopen jaar is het fonds ongeveer 7 procent van zijn beheerde activa verloren, ten voordele van het fonds Carmignac Sécurité, een nog defensiever product, dat al meer dan 13 miljard euro beheert.

Nerveuzere fase

Leroux vreest dat het economische klimaat minder gunstig wordt in 2018. Hij verwacht dat de Verenigde Staten niet kunnen profiteren van de recente fiscale hervormingen van de regering-Trump en dat de Chinese groei vertraagt. Hij houdt er daarom rekening mee dat de vooruitzichten van het Internationaal Monetair Fonds voor 2018, dat rekent op een wereldwijde groei van 4 procent, te optimistisch zijn. Maar die wat nerveuzere fase kan volgens hem ook een pauze zijn in een positieve evolutie op lange termijn.

"We denken dat we de portefeuilles moeten beschermen tegen een verdere verzwakking van de dollar", bevestigt Leroux. "Tegelijk zal de normalisatie van het monetaire beleid de obligatierente geleidelijk de hoogte injagen." Hij wijst er wel op dat bedrijven met hoge schulden kwetsbaar zijn in zulke omstandigheden. "We hebben een grote voorkeur voor de technologiesector, vanwege de lage schuldgraad van die bedrijven. Bovendien blijft de groei sterk en zichtbaar."

In de obligatieportefeuille zetten de beheerders van Carmignac Patrimoine in op de convergentie tussen Spanje en de rest van Europa, obligaties uit opkomende landen die kunnen profiteren van de verwachte zwakte van de dollar (zoals Mexico, Brazilië en Argentinië), en op de kansen die de Amerikaanse rente kan bieden. In de aandelenportefeuille mikken ze op aandelen van goede kwaliteit waarvan de jaarlijkse winstgroei minstens 15 procent bedroeg over de afgelopen vijf jaar en die weinig schulden hebben.

Europese steun


Hoewel Carmignac Patrimoine met meer dan 22 miljard euro aan beheerde activa veruit het grootste fonds in het gamma van Carmignac blijft, is het niet het enige product van die vermogensbeheerder met een forse omvang en met een Morningstar-rating van drie of meer sterren. Voor 2018 wijzen de experts van Carmignac op de goede vooruitzichten voor bepaalde segmenten, vooral Europese aandelen en grondstoffen.

Het fonds Carmignac Euro-Entrepreneurs is gespecialiseerd in Europese aandelen en wordt beheerd door Mark Denham. "De omstandigheden zouden gunstig moeten blijven in 2018, met een verwachte stijging van de winst per aandeel rond 9 procent. Ik denk ook dat de verwachtingen van een vertraging in het tweede halfjaar mogelijk voorbarig zijn. Bovendien zijn de waarderingen niet overdreven en is het politieke klimaat rustiger." Hij staat positief tegenover kwaliteitsaandelen en belegt in de technologiesector, waaronder SAP en ASML, en in enkele Belgische biotechs, zoals Galapagos en argenx.

"De innovatie in de biotechsector komt steeds vaker van Europese bedrijven", stelt Denham vast. "Vroeger kwam die vooral van Amerikaanse groepen. Maar de pijplijnen worden nog altijd onderschat." Hij mijdt de farmareuzen, cyclische sectoren zoals de chemie en autobouwers, en aandelen die zich gedragen als obligaties. Het fonds heeft zijn posities in Britse aandelen afgebouwd, na de winstwaarschuwingen van de afgelopen maanden.

Grondstoffen

Michael Hulme, de beheerder van Carmignac Commodities, wijst op de mooie vooruitzichten van de Amerikaanse olieproducenten. "Veel landen - zoals Iran, Libië en Venezuela - kampen met problemen door de jarenlange structurele onderinvesteringen, terwijl de Amerikaanse schaalolieproducenten beschikken over financiële middelen, overheidssteun en steeds efficiëntere boortechnieken."

Daarnaast staat Hulme positief tegenover de vooruitzichten van koper, "waar een tekort is aan de aanbodzijde, ook door structurele onderinvesteringen. De ontwikkeling van heel wat technologische industrieën hangt wel sterk af van die grondstof. Ook nikkel, dat wordt gebruikt door bouwers van elektrische auto's, bevindt zich in die situatie."
Wimpie85 liked last!

johannes m
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 Mar 2018 07:15
waarderingen: 0
Contact:

Re: Fondsen van Carmignac

Berichtdoor johannes m » 24 Mar 2018 08:10

Hey ja toch wil ik wel reageren over het patrimonieum fons van carminac dus de ervaring van mij hier van de grafiek laat op een heel lang termijn een opgaande lijn zie best goed maar in januari 2015 ging ik in en januari 2017 had ik een bedrag van 89,97 van rendement op die rekening en een instap van 2 % op een bedrag van 10000 euro Let wel die kosten zijn voor de bank!! als je die via een broker koop is het een fractie van dat bedrag . Ik heb hiervoor uit leg gevraagd en men was meer gericht op china wat tegengevallen was ( maar alles is toch gestegen ?? ) ik begrijp ook wel dat je een tanker niet direct om draai maar ik heb hier toch grote vraagtekens bij . Enige jaren terug is er een wisseling van de wacht geweest men kijk met heel anderen ogen naar de belegger Als alternatief een ETF fons dan weet je wat je koop dat is er .

gr Johannes M