AmpliPhi Biosciences (NYSE : APHB)

Bespreek hier de kleinere aandelen van de beurs in New York
Plaats reactie
pate
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 768
Lid geworden op: 06 Nov 2012 13:54
waarderingen: 722
Contact:

AmpliPhi Biosciences (NYSE : APHB)

Berichtdoor pate » 04 Nov 2017 17:05

Onlangs zag ik een reportage https://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/24-10-2017/ waarin patiënten, die door toepassing van klassieke behandelingen niet verlost raakten van infecties, naar het Eliava-instituut in Georgië trokken om behandeld te worden met bacteriofagen. Een aantal patiënten was zeer tevreden met de aldaar geboekte resultaten.

De ontwikkeling van allerhande antibiotica heeft voornamelijk plaatsgevonden in het Westen en in de voormalige USSR had men niet altijd toegang tot antibiotica. Mede om die reden heeft men zich daar gespecialiseerd in het gebruik van bacteriofagen. Bacteriofagen zijn als het ware virussen die heel gericht bepaalde bacteriën infecteren en vernietigen. Nu men in het Westen hoe langer hoe meer te maken krijgt met bacteriën die resistent worden tegen antibiotica kan de bestrijding van infecties door middel van bacteriofagen interessant zijn. In tegenstelling tot vele antibiotica schakelen bacteriofagen ook enkel de ziektemaker uit. De goede bacteriën blijven dus gespaard en de kans dat bacteriën resistent worden tegen bacteriofagen is eerder gering.

Uit nieuwsgierigheid heb ik eens gezocht of er hier ook bedrijven zijn die zich bezig houden met bacteriofagen. Het meeste klinisch onderzoek naar bacteriofagen lijkt in het Westen te gebeuren door onderzoeksinstituten en niet-beursgenoteerde bedrijven maar ik vond met AmpliPhi Biosciences toch ook een beursgenoteerd bedrijf dat zich bezig houdt met bacteriofagen.

AmpliPhi Biosciences is momenteel een microcap met een beurskapitalisatie van nog geen 9 miljoen $. Dit is een duidelijke indicatie dat er weinig geloof gehecht wordt aan de piste die het bedrijf bewandelt. AmpliPhi Biosciences heeft een kleine pijplijn en volgt ook een wat onorthodox klinisch traject op weg naar eventuele goedkeuring. Uit een fase I studie bleek één van de producten voldoende veilig bij gezonde vrijwilligers en momenteel wordt het product sporadisch, en buiten klinische studies om, gebruikt via een systeem van ‘Expanded Access’. Wanneer men op die manier voldoende data verzameld heeft hoopt men een fase II studie te kunnen opstarten (mogelijk in 2018).

Het moge duidelijk zijn dat een belegging in AmpliPhi Biosciences erg risicovol is maar omdat ik geloof in die techniek met bacteriofagen heb ik deze week een eerste kleine positie ingenomen. Het bedrijf zal in de nabije toekomst zeker extra kapitaal moeten ophalen en serieuze koersdalingen en verwatering behoren dus zeker tot de mogelijkheden. Net zoals koersopstoten ter gelegenheid van de genezing van een patiënt die de pers haalt. Maar als het bedrijf over een aantal jaren uitzicht zou krijgen op goedkeuring dan is de huidige beurskapitalisatie natuurlijk een lachertje.


pate
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 768
Lid geworden op: 06 Nov 2012 13:54
waarderingen: 722
Contact:

Re: AmpliPhi Biosciences (NYSE : APHB)

Berichtdoor pate » 04 Jan 2018 18:20

http://investor.ampliphibio.com/sites/a ... lts_vF.pdf

De resultaten bij de eerste 7 patiënten waarbij klassieke antibiotica niet meer aansloegen zijn goed (bij 6 van de 7 patiënten was de behandeling een succes). Dit "Expanded Access" programma wordt nog enkele maanden verdergezet waarna met de FDA wordt samengezeten om te zien hoe de klinische studies er zouden moeten/kunnen uitzien.

De beurskapitalisatie is vandaag opgelopen tot boven de 12 miljoen $.

lode78
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 237
Lid geworden op: 03 Feb 2018 22:22
waarderingen: 45
Contact:

Re: AmpliPhi Biosciences (NYSE : APHB)

Berichtdoor lode78 » 29 Apr 2018 00:23

toevallig hierop uitgekomen daar ik altijd alle onderwerpen eens snel bezie op het forum...kan intressant aandeel zijn voor later...
waarde aandeel in het verleden was ontzettend hoog en zo gezakt......tja.....
ben nog niet zeker maar kleine positie van 1000 stuks kan niet kwaad..