Apple (AAPL)

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones index, Nasdaq-100 en S&P500
Gebruikersavatar
Lotus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2763
Lid geworden op: 22 Mei 2013 14:58
waarderingen: 557
Contact:

Re: Apple (AAPL)

Berichtdoor Lotus » 25 Mar 2019 22:39

Apple lanceert video streaming dienst Apple TV+
25 maart 2019 20:01 Redactie

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag de lancering aangekondigd van de langverwachte video streaming dienst, Apple TV+. Dat deed het techbedrijf tijdens een speciaal event in Cupertino, Californië.

Op Apple TV+ worden programma’s uitgezonden, die door Apple zelf worden geproduceerd. De dienst biedt verder eenvoudige toegang tot betaalkanalen als HBO en Showtime.

Apple TV+ kan bekeken worden op streaming apparaten van Roku en Amazon.com, alsmede op een aantal smart televisies.

De presentatie in Cupertino werd gehouden in aanwezigheid van sterren als Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Sara Bareilles. Zij zullen de komende tijd in de Apple-programma’s te bewonderen zijn.

Apple TV+ zal in de herfst in honderd landen worden geïntroduceerd. Content kan door gebruikers gedownload worden. Apple maakte niet bekend hoe duur de service zal zijn.

Tijdens de bijeenkomst introduceerde Apple ook een abonnementsdienst voor magazines en kranten en een creditcard.

Lees meer op: https://beursig.com/beursnieuws/apple-l ... -apple-tv/powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 880
Lid geworden op: 24 Feb 2013 09:22
waarderingen: 204
Contact:

Apple (AAPL) Q3 2019

Berichtdoor bartel » 30 Jul 2019 23:56

Optimistisch Apple klopt verwachtingen.

De elektronicareus presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht. En is optimistisch voor het lopende kwartaal.

Apple zette in het derde kwartaal van zijn boekjaar (tot eind juni) een omzet van 53,8 miljard dollar neer, 1 procent meer dan het jaar ervoor. Dat is een half miljard boven het bedrag dat de analisten gemiddeld verwachtten (53,3 miljard). De brutomarge - de omzet min de kosten van de verkoop - bedroeg 37,6 procent. Dat is pal in het midden van de vooruitzichten die de elektronicareus enkele maanden geleden uitstuurde.

De inkomsten uit de iPhone blijven dalen, maar minder hard dan in het vorige kwartaal (-12% tegenover -17%). De omzet die Apple uit de smartphone puurt (26 miljard dollar) vertegenwoordigt voor de eerste keer in zeven jaar minder dan de helft van de groepsomzet. Ze valt ook iets lager uit dan verwacht.

Alle andere afdelingen zetten wél een omzetgroei neer. De verkopen van Mac-computers brachten 5,8 miljard dollar in het laatje (+11%), die van iPad 5 miljard (+8%) en die van 'wearables' zoals de Apple Watch en de draadloze AirPods-oortjes 5,53 miljard. Dat is bijna de helft (+48%) meer als het jaar ervoor. Analisten rekenden voor die afdeling op 4,6 miljard dollar omzet.

De technologiereus slaagt er ook steeds beter in recurrente inkomsten te halen uit het 'ecosysteem' van Apple-producten in de wereld. De inkomsten uit diensten als Apple Pay en iTunes bereikten 11,46 miljard dollar, 13 procent meer dan een jaar eerder.

China

Vlak na nieuwjaar moest de iPhone-producent de eerste winstwaarschuwing in 16 jaar uitsturen, vooral als gevolg van de scherpe vertraging van de verkopen in China. De elektronicareus compenseerde dat de maanden nadien wat door de prijzen te verlagen.

De forse omzetdalingen lijken er achter de rug. In het derde kwartaal daalden Apple's inkomsten in China met 4 procent tot 9,61 miljard dollar. De daling is veel beperkter dan in het vorig kwartaal (-22%).

Nieuwe versies

Voor het lopende kwartaal is Apple relatief optimistisch. Het verwacht een omzet van 61 à 64 miljard dollar, terwijl analisten uitgaan van 61 miljard. Eén jaar geleden bedroeg de omzet in het vierde kwartaal 62,9 miljard dollar. De technologiereus gaat uit van een brutomarge van 37,5 tot 38,5 procent voor dat kwartaal.

Apple gaat in het vierde kwartaal van zijn boekjaar nieuwe versies op de markt brengen van zijn iPhone X. De bijkomende camera's op die toestellen zullen naar alle verwachting de grootste nieuwigheid zijn.

Beleggers konden de resultaten van Apple smaken. In de nabeurshandel zonden ze het aandeel van de technologiereus bijna 3 procent hoger.

>> https://www.tijd.be/ondernemen/technolo ... 49530.html
Ja wadde we gaan ne gang.Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers, profiteer van minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en abonneer op uw favoriete onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen