Amazon

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500Bambu
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 244
Lid geworden op: 14 feb 2014 22:11
waarderingen: 184

Re: Amazon

Bericht door Bambu »

Amazon duikt in rode cijfers
(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com is in het eerste kwartaal van 2022 voor het eerst in zeven jaar in de rode cijfers gedoken, terwijl de Amerikaanse e-commercereus kampt met hogere kosten als gevolg van de hoge inflatie, aanhoudende problemen in de aanvoerketen en een personeelstekort.Amazon schreef een verlies van 3,8 miljard dollar of 7,56 dollar per aandeel, waar er een jaar eerder nog ruim 8 miljard dollar aan winst in de boeken kwam. Het verlies was verder te wijten aan de investering in Rivian Automotive.Analisten geraadpleegd door FactSet gingen uit van een winst van 8,35 dollar per aandeel.De omzet kwam uit op 116,4 miljard dollar, wat een stijging van 7 procent op jaarbasis betekende. De omzetgroei lag in dezelfde periode een jaar eerder nog op 44 procent en in het vierde kwartaal op 9 procent.Door FactSet geraadpleegde analisten voorspelden 116,5 miljard dollar aan omzet.
OUTLOOK
Voor het tweede kwartaal rekent Amazon op een omzet van tussen de 116 en 121 miljard dollar en een operationeel verlies van 1 miljard dollar tot een winst van 3 miljard dollar.Analisten voorspellen bijna 7 miljard dollar aan operationele winst en ruim 125 miljard dollar aan omzet.In de nabeurshandel daalt het aandeel bijna 9 procent.
In port: Ageas Atos BPost (Fng) Just Eat TakeAway KBC Nio Nyrstar Ontex


Jimmy99
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 21
Lid geworden op: 10 nov 2020 12:01
waarderingen: 2

Re: Amazon

Bericht door Jimmy99 »


Phillipe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 155
Lid geworden op: 01 aug 2023 11:11
waarderingen: 30

Re: Amazon

Bericht door Phillipe »

Zaterdag 10 februari 2024

Afbeelding

Bij Amazon Prime worden voorlopig geen banen meer geschrapt, meldt Prime-topman Jamil Ghani in gesprek met het ANP. Amazon schrapte afgelopen maand en vorig jaar honderden banen bij onder meer streamingdiensten Prime Video en Twitch.

"Ik heb geen plannen om het Prime-team aan te passen", zegt Ghani tijdens zijn bezoek aan Nederland voor een intern congres.

Amazon schrapte vorige maand honderden banen bij onder meer Prime Video om kosten te besparen. Bij Twitch verdween 35 procent van de banen, wat neerkwam op ongeveer vijfhonderd werknemers. De streamingsite draaiende houden is duur en Twitch zou negen jaar na de overname door Amazon nog steeds niet winstgevend zijn.

Ghani stelt dat Amazon Prime wel winstgevend is. Hoe winstgevend de tak is, kan hij echter niet zeggen. Vorig jaar kondigde het concern twee grote ontslagrondes over heel Amazon aan van 18.000 banen in januari en nog eens 9000 in maart.

Het laten verdwijnen van banen is volgens de topman van Prime niet iets waar het concern lichtzinnig over doet. "Alle teamleden over de wereld hebben ruimhartige steun gekregen en veel mensen in het Prime-team zijn teruggekeerd naar Amazon in andere functies. Het team is daarin heel behulpzaam geweest, inclusief ikzelf", zegt hij verder.

Amazon had in het laatste kwartaal van vorig jaar ruim 1,5 miljoen werknemers in dienst volgens de recentste kwartaalresultaten. Dat is 1 procent minder medewerkers dan in de laatste drie maanden van 2022. In Nederland had het concern naar eigen zeggen zo'n 1250 medewerkers in augustus, onder meer op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam.

Phillipe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 155
Lid geworden op: 01 aug 2023 11:11
waarderingen: 30

Re: Amazon

Bericht door Phillipe »

Amazon.com: een nieuw hoogtepunt!

Laat een reactie achter / Fondsen / Door Satilmis Ersintepe / 26 februari 2024

Vandaag wordt het aandeel van Amazon opgenomen in de Dow Jones®. Dit is voor ons een goede reden om eens goed naar dit aandeel te kijken.

De Opwaartse Trend

Afbeelding

Sinds begin 2023 is het aandeel van Amazon weer in een opwaartse trend. Gedurende deze trend heeft het aandeel het gemiddelde van de laatste 38 maanden (momenteel op 139,02 USD) en een interne trendlijn (momenteel op 158,00 USD) weten te heroveren. Alles bij elkaar is de onderliggende opwaartse impuls absoluut intact, vooral omdat de meeste indicatoren (zoals RSI, MACD) positief zijn.

Het Volgende Doel

De vorige recordhoogtes van ongeveer 188 USD vormen het volgende doel. In de lange termijn context markeert het vorige all-time high een zeer interessant niveau. Een doorbraak naar “ongekend gebied” zou het vijfjarige bereik tussen 90 USD en 190 USD naar boven toe oplossen.

Risicobeheer
Vanuit risicoperspectief dient de meest recente opwaartse gap op dagbasis (165,75/159,76 USD) – versterkt door de 38-dagen lijn (momenteel op 160,52 USD) – als een eerste zinvolle terugtrekzone aan de onderkant.

Bron; HSBC

met de groeten aan the last post (L.T BELEGGER) :wave:

Plaats reactie