Amazon

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1965
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29

Amazon

Bericht door Pennystocker »

Ik zag nog geen topic over Amazon.com maar volgens mij is het wel de moeite waard om over te praten, van Wikipedia heb ik deze omschrijving gehaald:
Amazon.com is een Amerikaans e-commercebedrijf gevestigd in Seattle, Washington. Het was een van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten en werd opgericht in 1995 door Jeff Bezos. Oorspronkelijk was het bedoeld als verkoopplaats van boeken, maar later werden ook andere goederen verkocht. In het begin maakte Amazon.com enorme verliezen (US$ 42 miljoen), maar de verkopen namen toe en langzamerhand kroop het bedrijf naar een break-even toe.

Men had zoveel vertrouwen in Amazon.com, dat het ook tijdens de internetzeepbel eind jaren 90 een populair bedrijf voor belegging bleef. Na het klappen van de bel kreeg Amazon veel kritiek op zijn ondernemingsmodel, maar het maakte zijn eerste jaarwinst in 2003. Amazon.com heeft inmiddels een aantal nevenvestigingen in Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland & Oostenrijk, Japan en China. In andere landen zijn wel domeinnamen opgeëist, maar deze verwijzen door naar een van de genoemde vestigingen. Zo verwijst http://www.amazon.nl" onclick="window.open(this.href);return false; (Nederland) naar de website in het Verenigd Koninkrijk en http://www.amazon.ch" onclick="window.open(this.href);return false; (Zwitserland) naar de website in Duitsland. Betaling is bij Amazon alleen mogelijk per creditcard.

Amazon.com bezit ook Alexa Internet, A9.com en de Internet Movie Database (IMDb). Daarnaast ontwikkelde het bedrijf Amazon Mechanical Turk en de Amazon Web Services (AWS), een cloud computing service voor iedereen met een credit card.
Verder trok het bericht hieronder mijn aandacht, van de ene kant dacht ik dit is verzonnen en makkelijk en goedkoop reclame maken maar van de andere kant kan het wel eens kloppen omdat de prijs voor de iPad-mini wel wat tegenvalt (aan de hoge kant).
Recordaantal Kindle Fires verkocht na aankondiging iPad Mini

Er zijn nog nooit zo veel Kindle Fires verkocht op één dag als woensdag, de dag na de aankondiging van de iPad Mini.

Dat stelt een woordvoerder van Amazon tegenover AllThingsD.

Het bedrijf gaf zoals gebruikelijk geen specifieke cijfers, maar zei dat het weektotaal aan verkopen van de Kindle Fire HD, die voor 199 dollar over de toonbank gaat in de VS, verdrievoudigde in vergelijking met vorige week.

De Kindle Fire HD is met een scherm van 7 inch nog net iets kleiner dan de iPad Mini. De Fire is echter wel een stuk goedkoper dan de nieuwe gadget van Apple. Mogelijk hebben consumenten gewacht op de aankondiging van Apple, voordat ze een beslissing maakten over de aankoop van een tablet.

Amazon-CEO Jeff Bezos vertelde onlangs aan de BBC dat de Kindle Fire HD tegen kostprijs wordt verkocht.
Verder nog een indrukwekkende grafiek van het aandeel Amazon.com:
U kunt zich hier registreren waarna u de bijlage kunt bekijken.


Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5111
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 569

Re: Amazon.com

Bericht door Arendsoog »

Oud onderwerp blijkbaar maar niemand die Amazon volgt? Las zojuist dit nieuws:
Amazon werft in VS 70.000 tijdelijke werknemers aan voor feestperiode
1/10/13 - 19u51

De Amerikaanse internetreus Amazon gaat meer dan 70.000 tijdelijke banen creëren in de VS om in te kunnen spelen op de grotere vraag tijdens de feestperiode. Voor verschillende duizenden van hen zou de tijdelijke functie kunnen uitmonden in vast werk, zo meldt Amazon.

Amazon benadrukt voorts dat het 40.000 banen gecreëerd heeft in de VS sinds het begin van de financiële crisis in september 2008.
Nog meer nieuws:
'Amazon-smartphone heeft vier camera's voor 3d-oogregistratie'
Amazon zou werken aan twee smartphones. Het zou gaan om een duurder model dat ogen in drie dimensies kan volgen en een goedkopere variant.

Dat stelt een gebruiker van het forum Hacker News. Bronnen van Techcrunch stellen dat het gerucht inderdaad klopt.

In mei stelde de Wall Street Journal dat een smartphone van Amazon een 3d-scherm zou hebben. Dat is echter niet het geval, stelt de forumpost.

De smartphone zou vier camera's gebruiken om de ogen en het hoofd van de gebruiker te volgen. Het besturingssysteem zou zich vervolgens aanpassen op de bewegingen van de gebruiker en een 3d-effect nabootsen.

josephi
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2087
Lid geworden op: 03 mar 2012 10:24
Locatie: Belgie
waarderingen: 181

Re: Amazon.com

Bericht door josephi »

Jawel, ik volg het wel en zit al sinds de zomer erin.
En een zekere hommer volgt dit aandeel ook ;)
Ik verwacht of liever gezegd ik hoop een stijging tot 370-380 tegen de volgende cijfers. Maar met 350 ben ik ook tevreden.
Tegen de kerstdagen moet dit haalbaar zijn of meer.
Ze maken geen winst omdat ze volop investeren in groei.

josephi
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2087
Lid geworden op: 03 mar 2012 10:24
Locatie: Belgie
waarderingen: 181

Re: Amazon.com

Bericht door josephi »

Amazon werft 5.000 Amerikanen aan

De Amerikaanse online retailer Amazon.com werft 5.000 full-time werknemers aan in zijn Amerikaanse logistieke netwerk. De extra mankracht moet dienen om aan de snel stijgende vraag te kunnen blijven voldoen.

Amazon heeft geen al te beste reputatie als het op de kwaliteit van jobs aankomt. Werknemers in de gigantische magazijnen zouden volgens veel mediaberichten slecht behandeld worden en dito betaald. Maar Amazon lijkt komaf te willen maken met die kwalijke reputatie.

In het persbericht waarin de aanwervingsronde wordt aangekondigd, zet het bedrijf alle voordelen op een rij. Het nettoloon dat de werknemers ontvangen ligt volgens Amazon 30 procent hoger dan bij een gemiddelde retailer, en is bovendien aangevuld met een verloning in aandelen. Dat laatste zou de loonmassa van de vaste werknemers de voorbije jaren gemiddeld 9 procent omhoog hebben geduwd.

Daarnaast onderstreept Amazon dat de werknemers vanaf dag 1 zullen kunnen genieten van voordelen zoals ziekteverzekering en gaat het bedrijf werknemers financieel stimuleren om zich bij te scholen. 'Daarbij is niet van belang of de bijscholing relevant is om te werken bij Amazon', klink het nog.

Momenteel werken er al zo'n 20.000 mensen in de logistieke centra van het bedrijf dorheen de Verenigde Staten. Maar Amazon opende recent een heleboel nieuwe magazijnen doorheen het land, om de dienstverlening te kunnen verbeteren. Die magazijnen moeten nu bevolkt worden. Het bedrijf is momenteel ook bezig met 2.000 aanwervingen om de klantendienst te bevolken.

Het zijn investeringen die handenvol geld kosten. Amazon zag in het tweede kwartaal de omzet met 22 procent stijgen tot 12,75 miljard dollar. Maar lager in de resultatenrekening blijft daar maar weinig van over. In dezelfde periode draaide Amazon een bedrijfswinst van 79 miljoen euro. Op nettobasis was het bedrijf zelfs licht verlieslatend.

CEO Jeff Bezos trekt zich daar weinig van aan. Hij vindt de investeringen noodzakelijk om de gezondheid van het bedrijf op lange termijn te voorzien. De concurrentie voorblijven qua dienstverlening is daar een groot deel van. Vandaar de vele extra centra en aanwervingen, die de leveringstijd kort moeten houden.

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 9169
Lid geworden op: 17 dec 2012 15:13
waarderingen: 4735

Re: Amazon.com

Bericht door jens_dev »

Het protectionisme van Frankrijk in een vergevorderd stadium
http://www.express.be/business/nl/marke ... 196615.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
josephi liked last!
Never waste a good crisis
https://jensdev.blogspot.com

josephi
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2087
Lid geworden op: 03 mar 2012 10:24
Locatie: Belgie
waarderingen: 181

Re: Amazon.com

Bericht door josephi »

josephi schreef:Jawel, ik volg het wel en zit al sinds de zomer erin.
En een zekere hommer volgt dit aandeel ook ;)
Ik verwacht of liever gezegd ik hoop een stijging tot 370-380 tegen de volgende cijfers. Maar met 350 ben ik ook tevreden.
Tegen de kerstdagen moet dit haalbaar zijn of meer.
Ze maken geen winst omdat ze volop investeren in groei.
yep, weer een kaskraker aan de haak geslagen 8-)

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5111
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 569

Re: Amazon.com

Bericht door Arendsoog »

Josephi u zat goed met uw verwachting voor afgelopen kerst en inmiddels is er al een koers van hoger dan $400. Analisten zijn ook zeer positief:
Adviezen
Datum Instellingen Advies Koersdoel WPA 2014 WPA 2015
03-01-2014 Topeka Capital Markets Buy 485,00
30-12-2013 Citigroup Smith Barney Buy 457,00
17-12-2013 CSFB Outperform 449,00
Hier wat meer inzicht over wat analisten over Amazon denken:
Stock Update: Amazon.com Inc. (NASDAQ:AMZN) – The Interesting Difference In Amazon’s Attitude To EU And US Sales Taxes
By Analyst Services, on January 2nd, 2014 in Services

Amazon.com Inc. (NASDAQ:AMZN) [at Forbes] – We’re greeted with the news that Amazon will now be collecting sales tax from three more States this year as their warehouse operations expand: it’s normally true that if an online retailer has an operation in that State then it must collect sales tax on sales to residents of that [...]
Read more on this.

Amazon.com Inc. (AMZN), with a current market cap of $181.03B, started the session at $398.80.

A quick look at the market, the company’s traded between $394.03 to $399.32 and has traded between $245.75 and $405.63 over the past year.

AMZN shares are currently priced at 538.86x this year’s forecasted earnings, which makes them relatively expensive compared to the industry’s 28.74x earnings multiple for the same period.

Consensus earnings for the current quarter by the 37 sell-side analysts covering the stock is an estimate of $0.66 per share, which would be $0.45 better than the year-ago quarter and a $0.08 sequential decrease. The full-year EPS estimate is $0.73 which would be a $0.82 better than last year’s full-year earnings.

The quarterly earnings estimate is based on a consensus revenue forecast of the current quarter of $26.03 Billion. If realized, that would be a 22.38% increase over the year-ago quarter.

Recently, Standpoint Research Initiated AMZN at Sell (Oct 28, 2013). Previously, UBS upgraded AMZN from Neutral to Buy.

Given all the information above, we should disclose to readers that the average price target is $407.97, which is 2.30% above than it opened this morning.

Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN), operates as an online retailer in North America and internationally. The company operates in two segments, North America and International. It operates retail Websites, such as amazon.com and amazon.ca, which include merchandise and content purchased for resale from vendors and those offered by third-party sellers.

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5111
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 569

Re: Amazon.com

Bericht door Arendsoog »

Voorbeurs al een verlies van meer dan 5% want de cijfers van gisteren vallen tegen, met name de winst per aandeel is een pak lager dan analisten hadden verwacht. De verwachting was $0.69 per aandeel maar dit werd $0.51 per aandeel.
Amazon's Bad Omen for the U.S. Economy
By Megan McArdle 2014-01-30T22:06:57Z

Amazon's fourth-quarter results bode poorly for the rest of the U.S. economy.

Amazon.com Inc.'s shares fell almost 10 percent a few minutes past 4 p.m., after the company dropped some disappointing earnings news. The title of the company's news release is cheerily optimistic: "Amazon.com Announces Fourth Quarter Sales up 20% to $25.59 Billion." And its operating income actually beat estimates -- $510 million, compared with $489.9 million. But fourth-quarter sales of $25.6 billion were considerably below estimates of $26.08 billion, and earnings per share were 51 cents instead of the 69 cents that analysts had been expecting.
http://www.bloomberg.com/news/2014-01-3 ... onomy.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5111
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 569

Re: Amazon.com

Bericht door Arendsoog »

Weer eens tegenvallende cijfers van Amazon gisteren nabeurs, voorbeurs staat het aandeel nu -10%.
Amazon dieper in de rode cijfers

AMSTERDAM (Dow Jones)--Amazon.com inc. (AMZN) heeft in het tweede kwartaal meer verlies gemaakt dan in het jaar ervoor, bleek donderdag bij het openen van de boeken. De omzet steeg wel.

Er werd in de periode van april-juni een verlies gemaakt van $126 miljoen, of 27 dollarcent per aandeel, tegen een verlies van $7 miljoen, of 2 dollarcent per aandeel een jaar eerder. De omzet steeg naar $19,34 miljard, van $15,7 miljard in het tweede kwartaal van 2013.

Analisten die geraadpleegd zijn door FactSet hadden gerekend op een verlies van 16 dollarcent per aandeel op een omzet van $19,3 miljard.

Het operationele verlies viel mee: $15 miljoen, waar Amazon eerder had gewaarschuwd voor een operationeel verlies van tussen de $55 miljoen en $455 miljoen

Voor het derde kwartaal verwacht het internetbedrijf een omzet van tussen de $19,7-21,5 miljard en een operationeel verlies in een bandbreedte van $410-810 miljoen.

Het aandeel daalde donderdag in de nabeurshandel ruim 5%.
Nog wat te lezen voor wie aandelen Amazon heeft of interesse in heeft:
Amazon Loss Widens as CEO Alarms Investors With Spending
By Adam Satariano Jul 25, 2014 9:43 AM GMT+0200

July 25 (Bloomberg) -- Julian Emanuel, U.S. equity and derivatives strategist at UBS, examines how long investors will stand by as tech companies spend more to build out new services. He speaks on “Bloomberg Surveillance.”
Jeff Bezos is testing the patience of investors after Amazon.com Inc. (AMZN) missed analysts’ estimates for a second straight quarter, sending shares tumbling 11 percent.

The world’s largest online retailer yesterday reported a second-quarter loss of $126 million, more than double what was predicted, even as sales climbed 23 percent to $19.3 billion. Expenses jumped 24 percent to $19.4 billion.

Amazon remains one of the most highly valued companies in the U.S., yet the business is losing some of its sheen as profits are dragged down by investments that Bezos, the co-founder and chief executive officer, is making in cloud computing, warehouses and gadgets such as the new Fire smartphone. While shareholders have been patient, they’re increasingly seeking signs that the long-term strategy will work.

“All of us understand making investments, and then there’s a point where investors don’t know what the payoff is,” said Michael Pachter, an analyst at Wedbush Securities Inc. in Los Angeles, who predicted that Amazon would report a quarterly loss. “What if they get to $200 billion in revenue and still don’t have profit?”

For years, shareholders have backed Bezos’s view that big investments are necessary to gain share because Amazon’s business opportunity is enormous and will pay off in the long run. In the process, the company has upended industries from bookstores and traditional retail outlets, to providers of Web-computing software.

Investors have rewarded Amazon with the highest valuation in the Standard & Poor’s 500 Index, currently trading at 569 times earnings. After climbing 59 percent in 2013, the shares of Seattle-based Amazon have declined 10 percent this year, underscoring investors’ trepidation about mounting expenses. The stock declined 11 percent in Frankfurt trading as of 9:25 a.m. to the equivalent of $318.47. It earlier dropped 10 percent in extended New York trading.

As Bezos has funneled more money to expanding distribution, grocery delivery services and smartphones and tablets, there’s little sign sizable profits are coming and Amazon issued a forecast yesterday for a wider loss in the third quarter.

“As long as there is money to pour into the business, they will be pouring money into the business,” said Sucharita Mulpuru, an analyst at Forrester Research in Cambridge, Massachusetts.

Web Services

Weighing on results is a price war in the cloud-computing market, where Amazon rents data storage and computing power to other companies. Amazon, whose cloud competitors include Google Inc. and Microsoft Corp., cut prices for its Amazon Web Services unit this year.

Amazon remains one of the most highly valued companies in the U.S., yet the business is... Read More
While Amazon doesn’t disclose specific sales for Web services, it’s part of the “other” category under North American sales in its financial statements, where revenue in the second quarter declined by 3 percent to $1.17 billion from the prior period.

“We had very substantial price reductions,” Chief Financial Officer Tom Szkutak said on a conference call.

Amazon’s lack of profits stands in stark contrast to Alibaba Group Holding Ltd., which has better margins and is planning an initial public offering soon. The Chinese Web retailer disclosed in a prospectus in May that its profit totaled $2.8 billion for the nine months ended Dec. 31 on revenue of $6.5 billion. Amazon earned $274 million for all of 2013 on sales of $74.5 billion.

Investment Cycle

The loss in the latest period was the biggest since the third quarter of 2012, when Amazon posted a $274 million loss. Looking ahead, Amazon projected sales of $19.7 billion to $21.5 billion for the current quarter. Operating losses are projected to be $810 million to $410 million, Amazon said.

Amazon is in an investment cycle, which benefits customers and will eventually end, said Szkutak, without specifying when that will be.

“We have a tremendous amount of opportunity,” he said. While it’s impacting short-term results, “we’ll obviously be looking to get great returns on invested capital.”

Amazon doesn’t disclose certain information that could shed a light on whether its investments are working. Key portions of its business are absent from its financial reports, including Kindle sales, membership figures for the $99-a-year Prime program, and the profit it collects from its main online store.

“You don’t learn anything from Amazon because they don’t answer any questions and they don’t provide any metrics,” Pachter said.

Capital Intensive

Amazon also didn’t give an update on its dispute with Hachette Book Group over digital-book sales. Both are seeking a greater share of e-book income, and Amazon blocked pre-orders for some of Hachette’s books earlier this year, including “The Silkworm,” a new novel by J.K. Rowling, writing under the pseudonym Robert Galbraith.

Bezos is spending to take Amazon further away from its roots as an online seller of books. As it makes that shift, the company is increasingly competing with large technology companies such as Apple Inc. (AAPL), Google, Microsoft and Samsung Electronics Co.

Amazon is shipping this week its Fire smartphone, a $199 handset that lets users take a picture of a product to find and buy it quickly from Amazon. Reviewers have panned the device, citing a weak battery, lack of applications and the gimmicky nature of its 3-D display. Szkutak declined to provide specific figures about orders for the new smartphone.

Strong sales or not, Bezos has proven with devices such as the Kindle Fire tablet that he’ll stick with a product and continue to invest, even if early models don’t prove popular.

“They keep investing in these incredibly capital-intensive businesses,” Mulpuru said.

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5111
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 569

Re: Amazon.com

Bericht door Arendsoog »

Weer grote investeringen van Amazon, laat ze maar eens wat winst maken dan wil ik wel eens overwegen om te kopen.
Amazon gaat 2 miljard dollar investeren in India

Amazon, 's werelds grootste online retailer, gaat nog eens 2 miljard dollar investeren in India, waar de concurrentie toeneemt. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Het nieuws komt een dag nadat Flipkart, India's grootste online retailer, had aangekondigd dat hij een recordbedrag van 1 miljard dollar opgehaald had.
Volgens Amazon zal de investering dienen om de snelle groei te ondersteunen en de klant- en verkoopervaring in India te verbeteren. "We zien enorm veel potentieel in de Indiase economie en voor de groei van de e-commerce in India", aldus Amazon-topman Jeff Bezos.

Amazon startte zijn activiteiten in India in juni 2013. De Indiase markt van e-commerce was volgens lokale media vorig jaar goed voor zowat 13 miljard dollar. Verwacht wordt dat dit zal groeien tot 50 à 70 miljard dollar tegen 2020.

Plaats reactie