Jaguar Health (JAGX)

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500
Plaats reactie

Beleggen met ongekend lage tarieven?
Aandelen BE/NL €2+0,03% / VS €0,50+$0,004 p/st
Kernselectie: Geen kosten turbo's, ETF's en fondsen
DEGIRO: meer informatie / rekening openen


Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1800
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2333
Contacteer:

Jaguar Health (JAGX)

Bericht door jack. »

Jaguar Health, Inc. is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van natuurlijke producten. Het bedrijf is gericht op het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe, duurzaam verkregen gastro-intestinale producten voor zowel menselijk gebruik op recept als voor dieren op wereldwijde basis. Het bedrijf richt zich via zijn dochteronderneming Napo Pharmaceuticals, Inc. op de ontwikkeling en commercialisering van menselijke gastro-intestinale geneesmiddelen voor de wereldmarkt uit planten die traditioneel in regenwouden worden gebruikt. Zijn Mytesi is een middel tegen diarree dat is geïndiceerd voor de symptomatische verlichting van niet-infectieuze diarree bij volwassen patiënten met het humaan immunodeficiëntievirus HIV / verworven immuundeficiëntiesyndroom (AIDS) die antiretrovirale therapie krijgen. De andere producten zijn onder meer Canalevia, Equilevia, Neonorm Calf en Neonorm Foal.Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1800
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2333
Contacteer:

Re: Jaguar Health (JAGX)

Bericht door jack. »

https://www.fool.com/investing/2021/01/ ... -49-today/

Waarom Jaguar Health-aandelen vandaag met 49% omhoogschoten
De ontwikkelaar van plantaardige medicijnen heeft een veelbelovende medicijnpijplijn.

Joe Tenebruso

Wat is er gebeurd
De aandelen van Jaguar Health ( NASDAQ: JAGX ) stegen vrijdag met 49,3%, waardoor de enorme winsten van het farmaceutische bedrijf sinds half november werden uitgebreid.

En dan
De aandelenkoers van Jaguar Health is maar liefst 2.062% gestegen sinds het dieptepunt op 16 november. Beleggers hebben een bod gedaan op de aandelen in de gezondheidszorg nadat het management zijn plan had aangekondigd om crofelemer te ontwikkelen en op de markt te brengen, een nieuw medicijn dat bedoeld is om mensen met inflammatoire diarree te helpen, inclusief degenen die zijn hersteld van COVID-19 maar ondervinden nog steeds symptomen.

Jaguar Health zei dat het plan een mogelijke fusie zou kunnen inhouden van zijn operationele dochteronderneming met Swiss Growth Forum, een sponsor van een speciaal acquisitiebedrijf (SPAC). Voorlopige voorwaarden van de deal omvatten dat Jaguar Health vooruitbetalingen in contanten ontvangt van maar liefst $ 10 miljoen en minstens $ 20 miljoen aan financiering voor klinische ontwikkeling, evenals een aandelenbelang in het nieuwe bedrijf van 30% tot 49,9%.


De koersstijgingen van Jaguar Health versnelden de afgelopen dagen, na de aankondiging van het bedrijf op 6 januari dat het een 28-daagse preklinische toxicologie- en veiligheidsstudie bij honden begon voor lechlemer, een op planten gebaseerd kandidaat-geneesmiddel voor de verlichting van diarree door cholera. Het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) ondersteunt de ontwikkeling van lechlemer en helpt bij het uitvoeren van het onderzoek.

Wat nu
Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vinden wereldwijd jaarlijks maar liefst 5 miljoen gevallen van cholera en meer dan 100.000 aan cholera gerelateerde sterfgevallen plaats. Dus als lechlemer veilig en effectief blijkt te zijn, zou het medicijn een grote marktkans kunnen hebben.

COVID-19 is natuurlijk een veel wijdverspreide ziekte zoals die er nu uitziet. Volgens gegevens van de Johns Hopkins University zijn tot op heden meer dan 88 miljoen gevallen van COVID-19 gemeld. Lisa Conte, CEO van Jaguar Health, schat dat als het coronavirus zich snel blijft verspreiden, tot 15% van de wereldbevolking langdurige COVID-19-symptomen kan ervaren. Jaguar Health zou dus waarschijnlijk nog een grote winstkans hebben met crofelemer, als wordt aangetoond dat het effectief en veilig is in klinische onderzoeken.

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1800
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2333
Contacteer:

Re: Jaguar Health (JAGX)

Bericht door jack. »

https://finance.yahoo.com/news/jaguar-h ... 00284.html

Jaguar Health onderzoekt de mogelijkheid van voorwaardelijke handelsvergunning voor voorgestelde inflammatoire diarree-indicatie voor Crofelemer, aanvankelijk bij 'Long-Hauler' COVID-19-herstelpatiënten in Europa
Ma 11 januari 2021, 14:30 uur GMT + 1
Nieuwe COVID-19-stam heeft naar schatting het aantal infecties in Engeland verdrievoudigd tijdens de lockdown Investor webcast in november 2020,

gepland voor donderdag 14 januari om 11.30 uur Eastern Time. Webcast-registratielink verschijnt hieronder

SAN FRANCISCO, CA / ACCESSWIRE / 11 januari 2021 / Jaguar Health, Inc. (NASDAQ: JAGX) ("Jaguar" of het "Bedrijf") heeft vandaag updates verstrekt over de plannen van het Bedrijf om de mogelijkheid te onderzoeken om voorwaardelijke handelsvergunning in Europa te verkrijgen ter ondersteuning van de ontwikkeling en commercialisering van crofelemer, het nieuwe gepatenteerde geneesmiddel van het bedrijf, voor de voorgestelde indicatie van profylaxe en / of symptomatische verlichting van inflammatoire diarree, in eerste instantie te bestuderen in een 'long-hauler' COVID-19-herstelpatiëntenpopulatie in Europa (de "COVID-gerelateerde indicatie"). Als onderdeel van het onderzoek van het bedrijf naar de haalbaarheid van het traject voor voorwaardelijke handelsvergunning, dat een versnelde weg biedtklinische evaluatie tijdens noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, is het bedrijf van plan om vergaderingen aan te vragen met het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), Swissmedic en de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) van het Verenigd Koninkrijk. Met name de EMA heeft regelgevende goedkeuringsregelingen opgesteld voor COVID-19-gerelateerde behandelingen.

Het hoofd van noodsituaties bij de Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde op 5 oktober 2020 dat de "beste schattingen" van het bureau aangeven dat ongeveer 1 op de 10 mensen wereldwijd besmet kan zijn met COVID-19 - meer dan 20 keer het aantal bevestigde gevallen. Volgens de New York Times is de nieuwe, meer besmettelijke stam van COVID-19 nu in 45 landen gedetecteerd. Imperial College London schat dat de nieuwe soort het aantal infecties in Engeland verdrievoudigde tijdens de lockdown van november 2020.

"Het virus evolueert met urgentie, net als wij bij Jaguar en Napo Pharmaceuticals, Inc. (" Napo "), Jaguar's volledige dochteronderneming in de VS. Ik ben blij dat ons interne team prioriteit heeft gegeven aan deze mogelijke nieuwe indicatie voor We werken samen met een Europese regelgevende firma die ervaring heeft met deze voorwaardelijke goedkeuringsroute in Europa ", aldus Lisa Conte, oprichter, president en CEO van Jaguar. "Met het verschijnen van meer overdraagbare gemuteerde stammen van COVID-19, kan de potentiële populatie van post-COVID-19-herstellende patiënten die lijden aan gastro-intestinale klachten die verband houden met het long-hauler-syndroom aanzienlijk toenemen. Er wordt geschat dat tot een derde 1van de met COVID-19 geïnfecteerde patiënten ontwikkelt chronisch of chronisch episodisch langeafstandssyndroom - een constellatie van symptomen van postvirale infectie. Volgens een artikel in Wall Street Journal van 1 november 2020 leek de meerderheid van de meer dan 300 COVID-patiënten die lang geleden werden gezien in het Mount Sinai Health System Center for Post-Covid Care in New York City een dysautonomie-achtige aandoening te hebben ontwikkeld, en Ongeveer 40% tot 50% van deze patiënten meldden ook symptomen zoals gastro-intestinale problemen, hoofdpijn en kortademigheid 2 . Op basis van deze cijfers zou de populatie van langeafstandsreizigers met gastro-intestinale klachten mogelijk kunnen variëren van 20 tot 70 miljoen mensen, alleen al in Europa.

De mogelijke COVID-gerelateerde indicatie voor crofelemer is het onderwerp van de voorgestelde exclusieve licentie van Napo aan Napo EU, een dochteronderneming die door het bedrijf in Italië wordt opgericht. Zoals eerder aangekondigd, is Napo EU het beoogde doelwit van een special purpose acquisitiebedrijf (SPAC).

de Vennootschap ontving ongevraagde interesse van investeerders voor directe investeringen in verband met dit initiatief tegen naar onze mening concurrerende voorwaarden. Het bedrijf gaat door met het evalueren van meerdere financieringsroutes om de waarde voor onze aandeelhouders te optimaliseren en om voldoende financiering te bieden voor de COVID-gerelateerde indicatie naast de volledige pijplijn van indicaties van het bedrijf. We verwachten het gewenste financieringspad uiterlijk aan het einde van dit kwartaal te selecteren. "

"Het is onze bedoeling om klinische verkenning te richten op de voorgestelde COVID-gerelateerde indicatie voor crofelemer in Europa, waar gezondheidszorgstelsels voor één betaler geïnteresseerd zijn in preventieve maatregelen om vroegtijdig symptomen te diagnosticeren en te behandelen die mogelijk de last van chronische ziekten later kunnen verminderen," Conte zei.

"De tijdlijn voor mogelijke goedkeuring zal worden besproken met de EMA in overeenstemming met het proces van voorwaardelijke handelsvergunning", voegde Conte eraan toe. Klik hier voor meer informatie over dit proces .

Tijdens de januari 14 ste investeerder webcast zal Conte updates over de status van de voorgestelde COVID-gerelateerde indicatie voor crofelemer, evenals Mytesi ®(crofelemer) - Napo's gecommercialiseerde geneesmiddel tegen diarree dat door de FDA is goedgekeurd in de VS voor de symptomatische verlichting van niet-infectieuze diarree bij volwassen patiënten met hiv / aids die antiretrovirale therapie krijgen - en de volledige pijplijn van het bedrijf met mogelijke vervolgindicaties voor crofelemer, inclusief kankertherapie diarree, waarvoor crofelemer zich in een cruciale fase 3 klinische studie in de VS bevindt.Daarnaast ondersteunt Napo twee door onderzoekers geïnitieerde klinische studies naar PDS / functionele diarree in de VS, en is het van plan om congenitale diarree-aandoeningen en het korte darmsyndroom te bestuderen, die zijn zeldzame ziekte-indicaties, met behulp van een nieuwe formulering. Conte zal ook updates verstrekken met betrekking tot lechlemer, Napo's tweede generatie kandidaat-geneesmiddel tegen secretie voor de symptomatische verlichting van diarree bij cholerapatiënten, Jaguar '™ kandidaat-geneesmiddel voor diergezondheid. Zoals aangekondigd, ontvangt Napo preklinische ondersteuning van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases voor een belangrijk preklinisch onderzoek dat op 6 januari 2021 is gestart voor lechlemer voor de voorgestelde choleragerelateerde indicatie. Jaguar streeft naar voorwaardelijke goedkeuring in de VS voor Canalevia voor de behandeling van door chemotherapie veroorzaakte diarree bij honden en door inspanning geïnduceerde diarree bij honden.

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1800
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2333
Contacteer:

Re: Jaguar Health (JAGX)

Bericht door jack. »

https://finance.yahoo.com/news/jaguar-h ... 00802.html

Jaguar Health kondigt geregistreerde directe aanbieding van $ 15 miljoen aan, geprijsd boven de markt onder Nasdaq-regels
Woensdag 13 januari 2021, 14:00 uur GMT + 1
SAN FRANCISCO, CA / ACCESSWIRE / 13 januari 2021 / Jaguar Health, Inc. (NASDAQ: JAGX) ("Jaguar" of het "Bedrijf") kondigde vandaag aan dat het een effectenaankoopovereenkomst is aangegaan met twee institutionele investeerders, waaronder een high- nettowaarde family office voor de aan- en verkoop van 4.437.870 gewone aandelen tegen een aankoopprijs van $ 3,38 per aandeel voor een bruto-opbrengst van ongeveer $ 15,0 miljoen in een geregistreerd direct aanbod geprijsd boven de markt onder de Nasdaq-regels.

Ladenburg Thalmann & Co. Inc. treedt op als exclusieve plaatsingsagent in verband met het aanbod.

De sluiting van het aanbod zal naar verwachting plaatsvinden op of rond 15 januari 2021, onder voorbehoud van het voldoen aan of afstand doen van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

De hierboven beschreven gewone aandelen worden aangeboden op grond van een 'plank'-registratieverklaring op formulier S-3 (dossiernummer 333-248763) dat door het bedrijf is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) en van kracht is verklaard op 23 september 2020. De Vennootschap zal een prospectussupplement indienen bij de SEC met betrekking tot dergelijke gewone aandelen. Kopieën van het prospectussupplement en het bijbehorende prospectus met betrekking tot en een beschrijving van de voorwaarden van het aanbod kunnen worden verkregen op de website van de SEC op http://www.sec.gov , indien beschikbaar, of bij Ladenburg Thalmann & Co. Inc., 277 Park Avenue, 26th Floor, New York, NY 10172, of per e-mail op prospectus@ladenburg.com .

Dit persbericht vormt geen aanbod om deze effecten te verkopen of het verzoek om een ​​aanbod om deze effecten te kopen, noch zal er enige verkoop van deze effecten plaatsvinden in enige staat of jurisdictie waar een dergelijk aanbod, verzoek of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie of kwalificatie onder de effectenwetten van een dergelijke staat of jurisdictie. Elk bod zal, als dat al gebeurt, alleen worden gedaan door middel van het prospectussupplement en het bijbehorende prospectus die deel uitmaken van de effectieve registratieverklaring.


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie