Digital Turbine

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500mulder
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1871
Lid geworden op: 04 feb 2019 17:52
waarderingen: 364

Re: DIGITAL TURBINE INC (APPS)

Bericht door mulder »

ad24 schreef:
09 feb 2021 21:15
iemand een idee aangaande deze stock?
Der is al een forum voor Digital Turbine,beter eerst eens gekeken ipv een nieuw te starten.


ad24
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jan 2021 23:59
waarderingen: 0

Re: DIGITAL TURBINE INC (APPS)

Bericht door ad24 »

mulder schreef:
09 feb 2021 21:23
ad24 schreef:
09 feb 2021 21:15
iemand een idee aangaande deze stock?
Der is al een forum voor Digital Turbine,beter eerst eens gekeken ipv een nieuw te starten.

via de zoekfunctie eerst gezocht = 0 resultaat... vandaar deze topic. :|
maar idd, op pagina 4 gevonden.

Gebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 5796
Contacteer:

Re: Digital Turbine

Bericht door Founder »

De onderwerpen zijn samengevoegd, de ticker is wat onhandig als zoekterm maar de volledige naam zou moeten werken ;)
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]

ad24
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jan 2021 23:59
waarderingen: 0

Re: Digital Turbine

Bericht door ad24 »

Beheerder schreef:
09 feb 2021 22:39
De onderwerpen zijn samengevoegd, de ticker is wat onhandig als zoekterm maar de volledige naam zou moeten werken ;)
Thanks! :)

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1064
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 614

Re: Digital Turbine

Bericht door Stofke »

Digitale turbine: materieel ondergewaardeerd op basis van aanstaande groeifactoren
28 december 2022 14:07 ET Digital Turbine, Inc. (APPS)5


Digital Turbine heeft onderliggende groeifactoren die verder gaan dan de markt voor digitale macro-advertenties.
SingleTap-licenties zullen de groei in 2023 stimuleren.
De postpaidversie van Mobile Posse zal ook een groeimotor zijn.
Internationale expansie zal de omzet blijven verhogen.
White label app-winkels zijn potentieel een explosieve groeiroute.

Het aandeel Digital Turbine ( NASDAQ: APPS ) heeft de afgelopen twee jaar een lange reis achter de rug. Van een basis van $ 1 in 2018 liep het aandeel naar $ 100 in 2021, maar daalde dit jaar abrupt tot de huidige $ 14 aandelenkoers . Is $ 14 de intrinsieke waarde van het bedrijf in 2023? Ik zou beweren van niet. Hoewel het bedrijf afhankelijk is van de groei van de digitale advertentiemarkt en de groei van de verkoop van smartphones, die beide momenteel pijn doen, zijn er ook onderliggende groeifactoren die zouden moeten leiden tot een snellere omzetgroei dan de markt momenteel verwacht.

De eerste groeimotor is de verkoop van SingleTap-licenties. Ter herinnering: SingleTap is een door Digital Turbine ontwikkelde, door een octrooi beschermde applicatie waarmee gebruikers in de ene app snel en efficiënt een andere app kunnen downloaden zonder de eerste app waarin ze zich bevinden te verlaten. Dit is veel effectiever dan naar de Google ( GOOG ) gaan. ( GOOGL) app store en mogelijk afgeleid zijn en de aangeboden app niet downloaden en ook de oorspronkelijke app verlaten waarin u zich bevond. Het gebruik van SingleTap resulteert in veel hogere percentages app-downloads door de adverteerder en een veel hogere ROI op de advertentiecampagne. Digital Turbine is momenteel op zoek naar een licentie voor SingleTap voor sociale media en gamingbedrijven voor gebruik op hun platforms. Het bedrijf kondigde afgelopen kwartaal aan dat het twee grote licentieklanten had binnengehaald, naar verluidt Amazon ( AMZN ) en Epic Games. Facebook ( MET) werkt al een tijdje samen met het bedrijf om SingleTap in zijn platform te integreren en zal waarschijnlijk in de nabije toekomst als klant verschijnen. Deze partners zouden SingleTap brede distributie geven, wat in de toekomst zou resulteren in een grote incrementele inkomstenstroom voor Digital Turbine.

Een tegenwind waarmee Digital Turbine dit jaar te maken heeft gehad, is de overgang van zijn Mobile Posse-mediaplatform van een prepaidfocus naar een postpaidfocus. Historisch gezien was Mobile Posse een pagina met blitse nieuwsverhalen met veel advertenties verspreid over de pagina. Voor een postpaid-versie had het bedrijf een veel schonere pagina met hoogwaardig nieuws nodig om Verizon ( VZ ) en AT&T ( T ) aan te spreken. Ter herinnering: voor deze grote telecombedrijven zijn er veel meer postpaid- dan prepaidabonnees. Deze overgang heeft geleid tot een verlies aan advertentie-inkomsten van T-Mobile ( TMUS) die zijn grote prepaidklant is. Het bedrijf kondigde tijdens zijn laatste driemaandelijkse oproep aan dat Verizon zijn postpaid-versie op 48 van zijn telefoons implementeert en die line-up in de loop van de tijd uitbreidt. Digital Turbine verwacht dat het decemberkwartaal het dieptepunt zal zijn van de omzet van Mobile Posse, met vanaf dat moment sequentiële groei. AT&T is deze pagina nog aan het testen en kan deze in de loop van de tijd ook implementeren, wat een andere grote inkomstenstroom voor het bedrijf zou zijn.

Internationale expansie is een andere inkomstenbron die in 2023 een grote vlucht zal nemen. America Movil ( AMX ) is een grote klant in Latijns-Amerika en kreeg vorig jaar gezelschap van Telefonica. Telefonica is traag geweest met het toevoegen van gebieden voor Digital Turbine, maar de uitbreiding zal naar verwachting het komende jaar serieus van start gaan. Digital Turbine heeft ook relaties met de Chinese telefoonfabrikanten voor hun activiteiten in India en West-Europa. Hoewel buitenlandse bedrijven meestal een lagere omzet per apparaat (RPD) hadden dan de Amerikaanse bedrijven, is dit allemaal incrementeel voor de bovenste regel.

De laatste groeimotor waarover de laatste tijd veel is gesproken in het concept van alternatieve app-winkels. Appel ( AAPL) lijkt volgend jaar zijn app store in Europa te openen vanwege regelgeving daar en dit biedt een kans voor Digital Turbine, een expert in het runnen van app stores. In de toekomst kunnen we ons een Verizon-app store voorstellen waar adverteerders een lagere belasting betalen (misschien 10% versus de 30% die Apple en Google nu in rekening brengen) en Digital Turbine krijgt een deel van die inkomsten. Er zullen waarschijnlijk veel van deze alternatieve app-winkels zijn, wat een grote kans biedt voor Digital Turbine. Een andere vergelijkbare mogelijkheid is voor super-apps op telefoons, waarbij één app wordt geopend voor veel sub-apps van hetzelfde merk. Epic Games krijgt bijvoorbeeld een super-app waaronder al zijn game-apps. Dit is gunstig voor Digital Turbine, aangezien deze super-apps veel hogere inkomsten zullen hebben dan een typische app.

Gezien deze kansen denk ik dat Digital Turbine nu materieel ondergewaardeerd is. APPS wordt momenteel verhandeld tegen 7,9x 2023E EBITDA en 9,2x EPS. Zodra de marktomstandigheden normaliseren, denk ik dat het bedrijf terug kan keren naar een jaarlijkse groei van 15%. Dit zou leiden tot een waardering in 2024E van 6,6x EBITDA en 7,7x winst. Voor een groeibedrijf met groeiende marges denk ik dat een 15x EBITDA-marge passender is. Bij dat veelvoud denk ik dat het aandeel $ 48 per jaar zou kunnen bereiken of een winst van 240% ten opzichte van de huidige niveaus.

Plaats reactie