Intel Corporation

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500


Beste broker van 2020 (volgens Beleggers Belangen)
Profiteer van voorbeurs en nabeurs handelen!
Aandelen kopen voor €3.000: €1,80 kosten (o.a. BE&NL)
Vraag het informatiepakket van MeXeM aan


Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Intel Corporation

Bericht door Hunter »

Intel neemt belang in TomTom-concurrent HERE
Gepubliceerd op 3 jan 2017 om 20:04

EINDHOVEN (AFN) - Chipfabrikant Intel neemt een belang van 15 procent in HERE, de vroegere kaarten- en navigatiedivisie van Nokia. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern dinsdag bekend, zonder te vermelden hoe veel het daarvoor betaalt.
Het in Eindhoven gevestigde HERE is grotendeels in handen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler. Die verkochten vorige week al 10 procent van de aandelen aan drie Aziatische investeerders. Ook werd een samenwerking aangekondigd met het Israëlische chipbedrijf Mobileye.

De kaarten en navigatiesoftware van HERE worden al gebruikt in de boordcomputers van talloze auto's. Op dat terrein concurreert het bedrijf met name met de Nederlandse navigatiedinestverlener TomTom. Audi, BMW en Daimler willen de technologie van HERE evenwel verder ontwikkelen en gebruiken om auto's beter en veiliger te maken en op termijn zelfs zelfstandig te laten rijden.

De drie autobouwers nodigden vorig jaar spelers uit de de technologiebranche uit zich bij hen aan te sluiten. Intel grijpt die mogelijkheid met beide handen aan. Het bedrijf is 's werelds grootste producent van microprocessoren, maar is nog altijd sterk afhankelijk van gewone computers. Omdat die markt krimpt, zoekt het groeimogelijkheden op andere terreinen, zoals auto's.
,,Auto's zijn in rap tempo de meest intelligente, verbonden apparaten aan het worden'', zei topman Brian Krzanich van Intel. ,,Wij kijken ernaar uit samen te werken met met HERE en zijn partners in de automobielindustrie om een belangrijke technologische basis te leggen voor de slimme auto's van de toekomst.''

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Intel Corporation

Bericht door Hunter »

-7,6% nu door een combinatie van slecht sentiment en dit nieuws:Apple stopt met Intel – media
Redactie De Aandeelhouder - maandag, 02 april 2018

Apple zou hebben besloten om voortaan zelf chips te gaan maken voor zijn computers in plaats van die van Intel te gebruiken. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Volgens Bloomberg wil Apple vanaf 2020 de eigen halfgeleiders gebruiken voor de Mac.

De plannen, die zich volgens de bronnen nog in een vroeg stadium bevinden, zouden deel uit maken van een breder strategisch plan van Apple om de eigen apparaten, zoals de iPhone, iPad en Mac, beter met elkaar te laten werken.

Het aandeel Intel daalde maandag bijna acht procent en was daarmee de grootste daler in de Dow30.

Gebruikersavatar
Mannie
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1429
Lid geworden op: 01 feb 2012 11:06
Locatie: Paperassen
waarderingen: 438

Re: Intel Corporation

Bericht door Mannie »

De Amerikaanse chipgigant Intel onderhandelt met de Israëlische regering om $11 miljard te investeren in een nieuwe fabriek in Kiryat Gat. Voorwaarde is dat Israel een subsidie verschaft ter hoogte van 10% van de investering. Minister van Economische zaken Kahlon zou volgens berichten bereid zijn deze lening te geven, aldus de Times of Israel en Globes.

Afgelopen mei bevestigde Intel nog dat het bedrijf $5 miljard zou geïnvesteerd in de uitbreiding van de huidige fabriek in Kirjat Gat, een belangrijke industriestad gelegen tussen Tel Aviv, Jeruzalem, Beër Sjeva en Asjkelon. Israël gaf in ruil daarvoor een subsidie van $190 miljoen onder voorwaarde dat Intel 250 nieuwe werknemers zou aannemen. Deze werknemers moesten worden gevonden uit verder weg gelegen steden en dorpen om de werkgelegenheid daar te stimuleren. Daarnaast heeft Intel een deal gemaakt met de Israëlische fiscus om slechts 5% belasting te betalen.

De Israëlische regering onder leiding van Benjamin Netanyahu doet er al jaren alles aan om de productie van Intel in Israël verder te laten groeien, zodat het bedrijf niet gaat afwijken naar bijvoorbeeld Ierland of de Amerikaanse staat Oregon.

Intel is ondertussen bezig zich te transformeren tot niet alleen het maken van computerchips, maar wil ook producent worden van veiligheidssystemen voor auto’s, draadloze telefoonverbindingen, drones en cloud-gebaseerde technologieën. In 2018 heeft Intel het Israëlische bedrijf Mobileye voor circa $15 miljard overgenomen.

https://www.joods.nl/2019/01/intel-wil- ... iryat-gat/

Gebruikersavatar
Lieve16
Premiummember
Premiummember
Berichten: 5094
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:29
waarderingen: 4469

Re: Intel Corporation

Bericht door Lieve16 »

Lezersvraag: is Intel een gevallen ster?

17/12/20 om 14:00
Bijgewerkt om 14:34
Wat is uw oordeel over het aandeel van Intel? Wat is de reden dat het zo laag is gevallen?

Lezersvraag: is Intel een gevallen ster?
Intel blijft dit jaar inderdaad sterk achter op de andere grote techbedrijven. Het aandeel staat sinds het begin van het jaar zowat 20 procent lager, tegen de trend van de technologiebeurs Nasdaq in. Zelfs tegenover de bredere Standard&Poor's500-index is er een achterstand van meer dan 30 procent.

Intel was een van de techgiganten tijdens de eerste grote technologiegolf in de tweede helft van de jaren negentig. Het gaat nu veel minder goed ondanks een beurswaarde in de buurt van 200 miljard dollar. Maar de huidige koers ligt lager dan de piek rond de eeuwwisseling. Wat lang als onmogelijk werd beschouwd, is toch gebeurd. Intel is in marktwaarde niet meer de grootste chipproducent ter wereld. De nieuwe ster is Nvidia. Dat bedrijf bevestigde de machtsoverdracht door de grote overname van ARM Holdings eerder dit jaar. Nvidia heeft een marktwaarde van ruim 300 miljard dollar door een spectaculaire koersklim de voorbije vijf jaar. Een belegging in het Intel-aandeel bracht de afgelopen vijf jaar slechts een return (koersevolutie + dividend) op van afgerond 60 procent, tegenover 90 procent voor een belegging in de S&P500-index en liefst 1560 procent in Nvidia.

Voor die omwenteling zijn verschillende redenen. De belangrijkste is een gebrek aan innovatie. Intel was sterk in het segment van microprocessors voor pc's en laptops en serverchips voor datacenters, maar liet segmenten als grafische chips en halfgeleiders voor mobiele toestellen links liggen. Concurrenten als Nvidia en AMD zetten wel grote stappen en deden spectaculaire overnames zoals ARM en Xilinx (AMD). De jongste kwartalen krijgt Intel het nu ook moeilijk op zijn kernmarkten. De ontwikkeling van nieuwe chips van 7 en 10 nanometer loopt vertraging op, waardoor Intel marktaandeel verloor en in bepaalde segmenten technologisch achterop geraakte. De analisten zien het dan ook vrij somber in. Ze verwachten dat de omzet het komende boekjaar met 5 procent afnemen. Daar staat tegenover dat de waardering van het Intel-aandeel wel bijzonder laag is. Zeker in vergelijking met andere techbedrijven, maar ook tegenover het marktgemiddelde. Terwijl Nvidia tegen ruim 50 keer de verwachte winst 2021 noteert, is dat voor het Intel-aandeel slechts 10 keer. Ook 6,5 keer de verhouding ondernemingswaarde (ev) tegenover de bedrijfskasstroom (ebitda) wijst op een goedkope waardering.

Het aandeel wordt afgestraft voor een gebrek aan groei en groeiperspectief. We gaan ervan uit dat het op termijn wel weer goed komt met Intel. De halfgeleidermarkt is een groeimarkt en Intels voetafdruk in microprocessors en serverchips is erg groot. Intel genereert nog altijd hoge kasstromen en heeft een aandeleninkoopprogramma van 20 miljard dollar lopen. Het neerwaartse koersrisico lijkt ons beperkt. Het aandeel zal maar kunnen herstellen als analisten en beleggers ervan overtuigd zijn dat Intel zijn zaken intern weer op orde heeft. Wegens de zeer lage waardering krijgt het aandeel het advies 'koopwaardig' mee (rating 1B).

Bron: trends.be

Gebruikersavatar
Sebbie
Premiummember
Premiummember
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 feb 2012 16:49
waarderingen: 29

Re: Intel Corporation

Bericht door Sebbie »

Microsoft Corp. is working on in-house processor designs for use in server computers that run the company’s cloud services, adding to an industrywide effort to reduce reliance on Intel Corp.’s chip technology, Bloomberg News reports
Beheerder liked last!
"Everyone has the brainpower to make money in stocks. Not everyone has the stomach.”

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7100
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 5440
Contacteer:

Re: Intel Corporation

Bericht door Beheerder »

Er was al iemand eerder, vandaag -6,3% vanwege het nieuws.
Intel falls on report Microsoft plans to design own chips for PCs and servers
PUBLISHED FRI, DEC 18 2020 3:43 PM EST

Intel shares dropped as much as 6% on Friday afternoon after a Bloomberg report that Microsoft plans to design its own chips for its Surface laptops and desktops as well as servers.
Intel has famously had a long-running partnership with Microsoft as the primary processor maker for Windows PCs.
Bron: https://www.cnbc.com/amp/2020/12/18/int ... ssion=true
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

filmo
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 254
Lid geworden op: 28 mar 2013 00:13
Locatie: Gent
waarderingen: 161

Re: Intel Corporation

Bericht door filmo »

Intel investeert 20 miljard in chipfabrieken

Het doel van CEO Pat Gelsinger is duidelijk: Intel - en bij uitbreiding Amerika - weer op de kaart zetten in chipproductie en zo de Aziatische hegemonie doorbreken.

'Intel is terug. Het nieuwe Intel is het oude Intel.' Pat Gelsinger, de nieuwe CEO van Intel INTEL was duidelijk: de beleggersactivisten die hopen dat de grootste Amerikaanse chipbakker de productie zou uitbesteden en zich tot een 'fabless' chipontwikkelaar zou omturnen, zullen van een kale reis terugkomen.

'De wereld heeft meer halfgeleiders nodig en wij gaan op krachtige wijze dat gat vullen', benadrukte Gelsinger dinsdagavond op een virtueel beleggersevent. Gelsinger weigert zich gewonnen te geven tegenover Aziatische rivalen als het Koreaanse Samsung en vooral het Taiwanese TSMC, 's werelds succesvolste chipbakker, en gaat vol in de achtervolging.

Intel gaat 20 miljard dollar investeren in zijn grootste site in de Verenigde Staten, in de zuidwestelijke deelstaat Arizona. Er komen volgens Gelsinger 3.000 'goed betaalde technologiebanen' bij in de regio, die op hun beurt zo'n 15.000 extra lokale jobs zullen ondersteunen.

De miljardeninvestering is ook goed nieuws voor ASML ASML4,96% . De zwaargewicht in de Amsterdamse AEX-index is met zijn chipassemblagemachines een cruciale schakel in elke chipfabriek. ASML koerst woensdag tot 5 procent hoger en helpt zo ook de AEX op winst.

De extra productiecapaciteit moet vanaf 2024 operationeel zijn. Gelsinger belooft bovendien binnen het jaar extra investeringen aan te kondigen in de Verenigde Staten, Europa en elders.

In essentie gaan de Californiërs het bedrijfsmodel van TSMC kopiëren. Die Taiwanese gigant is 's werelds meest succesvolle onderaannemer, die in opdracht voor anderen chips produceert. Tot nog toe produceerde Intel alleen de zelf ontwikkelde chips, maar die strategie gaat overboord.

Chiptekort

Beter hadden de Californiërs hun mededeling niet kunnen timen: de wereld, in de eerste plaats de autosector, kampt met een schaarste aan chips. Nog vóór de pandemie boomde de chipvraag en de pandemie heeft de turbo gezet op de vraag naar krachtpatserchips, omdat een collectief zoomende en thuis werkende en comakijkende wereld enorm veel rekenkracht vergt.

Gelsinger tekent met de miljardeninvestering op Amerikaanse bodem ook voor een een-tweetje met het Witte Huis. President Joe Biden maakte vorige maand van het chiptekort een prioriteit.

Biden noemde het microscopisch kleine item - met 8 miljard transistors op een kleine postzegel geperst - de 'hoefijzernagel van de 21ste eeuw': een onzichtbaar item dat cruciaal is voor het productieproces dat een moderne maatschappij ondersteunt, van auto's, smartphones tot medische apparatuur.

Voor die moderne hoefijzernagel wil Washington minder afhankelijk zijn van het Verre Oosten. Intel zelf schat dat 80 procent van de wereldwijde chips nu in Azië geproduceerd worden, tegenover 15 procent in Noord-Amerika en 5 procent in Europa. Alvast het Amerikaans marktaandeel wil Gelsinger nu, met rugdekking van het Witte Huis, snel opkrikken.

Bron : De Tijd

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2033
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1175

Intel Corp. (INTC)

Bericht door Banner »

Intel investeert 3,5 miljard in VS-fabriek en waarschuwt voor 'jaren tekort'
Intel gaat 3,5 miljard dollar investeren om de capaciteit van zijn chipfabriek in New Mexico te vergroten. Details zijn nog niet bekend, maar volgens de ceo van het bedrijf zijn de chipleverproblemen daarmee niet opgelost; die houden naar verwachting 'meerdere jaren' aan.

Ceo Pat Gelsinger zegt in een interview met 60 Minutes dat het bedrijf 3,5 miljard dollar of 2,91 miljard euro wil investeren in zijn fabriek in Rio Rancho in New Mexico. Het bedrijf heeft later op maandag een persconferentie gepland waarop het meer bekend gaat maken over de investering.

Er zijn op dit moment nog weinig details bekend, dus is niet duidelijk of het gaat om een verhoogde productiecapaciteit of om bijvoorbeeld nieuwe chips te maken met EUV. Dat laatste is het bedrijf van plan in twee nieuwe fabs in Arizona, waar het bedrijf in maart 20 miljard dollar voor uittrok. Intel zegt op het moment vooral processen aan te passen om aan de vraag van autofabrikanten te kunnen voldoen.

Gelsinger zegt in het 60 Minutes-interview ook dat hij verwacht dat de chiptekorten waarschijnlijk nog jaren spelen. "Het duurt nog een paar jaar voor we de stijgende vraag in alle sectoren bij kunnen benen", zegt hij in het interview. Recent zei Gelsinger al dat de chiptekorten tot 'zeker na 2022 zouden duren'.
Lastpost.Plaats reactie