Weight Watchers International

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3722
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3888

Re: Weight Watchers International

Bericht door vogelspotter »

13-08-2021

Wall Street zet rijkste Belg op dieet
18:45 (13/08) - Bron: De Tijd

Hij zal er geen biefstuk minder door moeten eten, maar de rijkste Belg heeft een van de slechtste beursweken van het jaar achter de rug.

Eric Wittouck (74), de erfgenaam van Tiense Suiker die een geraamd vermogen heeft van ongeveer 11 miljard euro, zag zijn belangrijkste belegging woensdag met zowat 30 procent kelderen naar het laagste peil in zeven maanden.


Wittouck bezit ruim 21 procent van WW International, de dieetconsultant die nog altijd een brede bekendheid geniet onder zijn oude naam Weight Watchers. Het bedrijf verloor meer dan 600 miljoen dollar aan beurswaarde na de publicatie van belabberde kwartaalresultaten en zwakke vooruitzichten. Vooral de onverwachte daling van het aantal digitale abonnees kwam bij de analisten hard aan.

Wittouck hoeft er zijn slaap niet voor te laten. De crash van WW International betekent hooguit een procentje waardeverlies op zijn totale vermogen. Toch is het voorval een smet op het blazoen van de steenrijke magnaat. Wittouck kreeg zijn status van rijkste landgenoot niet alleen door in de juiste familie geboren te zijn, maar ook door zijn fortuin jarenlang slim te beleggen.

Suiker
Hij was nog een dertiger toen hij, als enig kind, het vermogen van zijn overleden ouders erfde en grootaandeelhouder van Tiense Suiker werd. Na een periode van sterke groei brachten Wittouck en de andere familiale eigenaars Tiense Suiker eind jaren 80 eerst naar de beurs om het enkele jaren later helemaal te verkopen aan het Duitse SĂĽdzucker, voor bijna 1 miljard euro.

De suikermiljoenen werden via de Luxemburgse Artal-holding belegd in allerlei bedrijven, vooral in de voedingssector. Onder meer de pralinemaker Neuhaus, de fastfoodketen Pizza Hut en het Gentse biotechbedrijf Plant Genetic Systems zagen de suikerfamilies in de jaren 90 opduiken als aandeelhouders.

Artal, geleid door Wittoucks achterneef Guy Ullens, liet zich inspireren door een team financiële whizzkids die wereldwijd op zoek gingen naar interessante opportuniteiten. Een van hen, de Franse Libanees Ray Debbane, bezorgde hen in de VS meerdere successen. Hij overtuigde de Belgen onder meer om in 1996 de noodlijdende koekjesmaker Keebler over te nemen, te herstructureren en naar de beurs te brengen. De families verdienden hun inzet in vijftienvoud terug.

Oprah
Wittouck is al meer dan 20 jaar grootaandeelhouder van Weight Watchers en kreeg het gezelschap van de tv-celebrity Oprah Winfrey, die in 2015 10 procent van de aandelen kocht.

Terwijl Ullens en de andere familieleden hun winsten geleidelijk binnenhaalden om te rentenieren, besloot Wittouck zich verder in te kopen in Artal en het avontuur met Debbane verder te zetten. Het bracht hem in 1999 naar zijn grootste waagstuk, de met schulden gefinancierde buy-out van het dieetbedrijf Weight Watchers voor meer dan 700 miljoen dollar. Hij is er intussen al meer dan 20 jaar lang grootaandeelhouder en kreeg het gezelschap van de tv-celebrity Oprah Winfrey, die in 2015 10 procent van de aandelen kocht.

Behalve WW International bezit Wittouck op de Amerikaanse beurs nog een dozijn andere participaties van boven 100.000 dollar, onder meer in de Gentse biotechgroep ArgenX, de autobouwer GM en de financiële reus Citigroup. Zijn op een na grootste beursbelegging (zowat 400 miljoen dollar) is het biofarmabedrijf Lexicon Pharmaceuticals, zijn op twee na grootste (300 miljoen dollar) de Chinese kankerbestrijder Beigene.

Dierenvoeding
Daarnaast heeft Wittouck veel geld in private bedrijven. Een van zijn recente successen was de verkoop van de biodierenvoedingsgroep Blue Buffalo. General Mills kocht het bedrijf in 2018 voor 8 miljard dollar, waarvan 3,5 miljard op de rekening van Artal terechtkwam, zowat de helft ervan als winst. Wittouck dook onlangs ook op in het Duitse e-commercebedrijf Hashtag You, waar hij met twee Duitse families in investeert.

De levensstijl van Wittouck sluit aan bij zijn fabelachtige vermogen.

De levensstijl van Wittouck sluit aan bij zijn fabelachtige vermogen. Zijn woonplaats is een exclusief appartement in Monaco, maar hij beschikt in Ukkel over een pied-Ă -terre in de vorm van het familiekasteel La Fougeraie. De familie Wittouck investeerde de voorbije jaren meer dan 20 miljoen euro in de renovatie ervan.

Voor zijn zakelijke verplaatsingen heeft hij een privéjet, maar de voorbije jaren vaarde hij ook met zijn luxejacht Exuma de wereld rond. Het jacht werd vorig jaar te koop gezet. Het is niet duidelijk of het al verkocht is.


Wim De Preter
In port:Avantium,CARNIVAL CORP, LUFTHANSA,Deceun,inbev
EVS,Ontex , X-Fab, Greenya , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ekopak , Biotalys,Quantumscape , Tui ,Pixelworks .

cash :10%


Gebruikersavatar
Berlin
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 852
Lid geworden op: 04 jan 2012 12:18
waarderingen: 62

Re: Weight Watchers International

Bericht door Berlin »

vogelspotter schreef: ↑
13 aug 2021 19:05
13-08-2021
weight W

250 in @4

;)
vogelspotter liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3722
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3888

Re: Weight Watchers International

Bericht door vogelspotter »

7-03-2023

NIEUWS ONDERNEMEN DURFKAPITAAL
'Belgisch' WeightWatchers werpt zich op Ozempic-rage


Invus-topman Ray Debbane is de voorzitter van WW International. ©Paul Bruinooge/Patrick McMullan via Getty Images
BERT BROENS
Vandaag om 13:40
Het bedrijf WeightWatchers, dat gecontroleerd wordt door de Belgische miljardair Eric Wittouck, werpt zich met een miljoenenovername op de rage rond het vermageringsmiddel Ozempic.

Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf WW International, beter bekend onder de merknaam WeightWatchers, maakte maandagavond onze tijd zijn jaarresultaten bekend. Maar het was niet de sterke omzetdaling naar iets meer dan 1 miljard dollar (936 miljoen euro) en het grote nettoverlies van een kwart miljard dollar die met de aandacht gingen lopen.

Die eer viel een tweede persbericht van WW International te beurt, over de overname van het eveneens Amerikaanse bedrijf Weekend Health voor 136 miljoen dollar (127 miljoen euro) in cash en WW-aandelen. Na aftrek van de cash in Weekend Health gaat het netto om een deal van 106 miljoen dollar.

Telegeneeskunde
De transactie valt op omdat WW zich ermee voor het eerst begeeft op de markt van vermageringsmedicatie zoals het erg populaire Ozempic en het vergelijkbare Wegovy die ontwikkeld zijn als geneesmiddelen tegen diabetes. Dat komt omdat Weekend Health onder de merknaam Sequence actief is in telegeneeskunde, waarbij mensen met overgewicht vanop afstand een arts kunnen raadplegen die dan de medicatie kan voorschrijven.

Het Sequence-programma werkt ook met een app en afspraken met diëtisten en fitnesstrainers. Het bestaat sinds 2021 en Weekend Health kon sindsdien zo'n 24.000 Amerikanen warm maken voor zijn aanpak. WW gaat Sequence aanbieden aan zijn klanten als onderdeel van een breder aanbod met ook aandacht voor een ander dieet, meer beweging en krachttraining.

In het slop
De deal mag dan in cijfers niet zoveel voorstellen, voor WW is het een opvallende koerswijziging. Het bedrijf zit na enkele turbulente jaren in het slop en dat is mogelijk de reden om het over een andere boeg te gooien. In 2018 stapte het af van de klassieke dieetaanpak ten voordele van een focus op wellness maar dat draaide verkeerd uit, met een negatief effect op de klantencijfers, de inkomsten en de beurskoers.

Onder de nieuwe CEO, Sima Sistani, slaat de slinger blijkbaar weer de andere kant uit. WW International is voor een vijfde in handen van en wordt gecontroleerd door Invus, de investeringsmaatschappij van Eric Wittouck, een van de vermogendste Belgen. Invus is veruit de grootste aandeelhouder. Ray Debbane, de CEO van Invus en de rechterhand van Wittouck, is voorzitter van WW. Ook de Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey zit in het kapitaal en in de raad van bestuur.

Bron:"De Tijd"
Berlin liked last!
In port:Avantium,CARNIVAL CORP, LUFTHANSA,Deceun,inbev
EVS,Ontex , X-Fab, Greenya , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ekopak , Biotalys,Quantumscape , Tui ,Pixelworks .

cash :10%

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3722
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3888

Re: Weight Watchers International

Bericht door vogelspotter »

NIEUWS ONDERNEMEN DURFKAPITAAL
Rechterhand miljardair Wittouck weg bij WeightWatchers
BERT BROENS
Vandaag om 12:27
Ray Debbane, de belangrijkste steunpilaar van miljardair Eric Wittouck bij zijn investeringen, stapt na ruim 23 jaar op als bestuurder en voorzitter van WeightWatchers.

WW International, de vennootschap achter het gezondheidsbedrijf WeightWatchers, maakte het vertrek van Ray Debbane bekend in een persmededeling. Zijn vertrek valt op, want Debbane was bestuurder van het bedrijf sinds Artal, het Luxemburgse investeringsvehikel van de Belgische miljardair Eric Wittouck, WeightWatchers in september 1999 kocht. Hij was ruim 23 jaar aan boord van het bedrijf.

LEES MEER
De man die voor de rijkste Belg van 20 miljoen miljarden maakte
Een reden voor het vertrek geeft WW International niet, maar in een aparte melding aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC staat dat het ontslag van Debbane als bestuurder en voorzitter 'niet het gevolg is van onenigheid met het bedrijf of de raad van bestuur'. Mogelijk heeft Debbanes beslissing om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen op de algemene vergadering van WW International van begin mei te maken met zijn leeftijd: hij is onlangs 68 jaar geworden.

Tweede veteraan
Ook bestuurder Jonas Fajgenbaum stelt zich niet langer verkiesbaar. Hij was eveneens sinds 1999 lid van de raad van bestuur en een tweede veteraan aan de top ervan. Fajgenbaum is sinds 1996 aan de slag bij Invus, de Amerikaanse investeringsmaatschappij van Wittouck, waar hij is opgeklommen tot managing director. Ook voor Fajgenbaum vermeldt WW International dat geen sprake is van onenigheid.

Opvallend is dat WW International het als gevolg van het dubbele ontslag voortaan met tien in plaats van elf bestuurders zal doen en dat Debbane als voorzitter niet wordt opgevolgd door een Invus-topman of -vrouw. Thilo Semmelbauer komt in zijn plaats, een gewezen topmanager van WeightWatchers en sinds 2016 bestuurder. Semmelbauer is nu aan de slag bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij Insight Partners. Hij is bekend als een van de topmanagers die het fotobedrijf Shutterstock naar de beurs brachten.

Grootste aandeelhouder
Invus en Wittouck verdienden de voorbije decennia miljarden aan WeightWatchers, maar de jongste jaren zit de klad flink in de koers. Vrijdag sloot het aandeel net onder 4 dollar af, een fractie van de piek van ruim 100 dollar in 2018. Nochtans probeert WW International het bedrijf nieuw leven in te blazen, zoals begin deze maand met de indirecte stap naar het populaire afslankmiddel Ozempic.

Invus is met een belang van 21 procent veruit de grootste aandeelhouder van WW International. Op de website van de investeringsmaatschappij staat Debbane nog vermeld als CEO, net als op zijn LinkedIn-pagina. Hij geldt als de belangrijkste architect van de zakelijke successen van Wittouck, voor wie hij al bijna 40 jaar aan de slag is.

Bron:"De Tijd"
In port:Avantium,CARNIVAL CORP, LUFTHANSA,Deceun,inbev
EVS,Ontex , X-Fab, Greenya , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ekopak , Biotalys,Quantumscape , Tui ,Pixelworks .

cash :10%

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3722
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3888

Re: Weight Watchers International

Bericht door vogelspotter »

11-04-2023

15:41
'Weight Watchers kan verdrievoudigen'

WW International , het voormalige Weight Watchers, mag een bank naar voren bij Goldman Sachs. Analist Jason English geeft een koopadvies en een koersdoel dat ruimte biedt voor maar liefst een verdrievoudiging vanaf de huidige stand. 'WW's abonneebestand en het verdienmodel staan onder druk', zegt Goldman, 'maar we geloven dat de nieuwe obesitasmedicijnen een katalysator kunnen zijn voor een ommekeer'.

Weight Watchers kan nu een abonnementsdienst op basis van geneesmiddelen als Ozempic en Wegovy combineren met zijn oude abonnementsdienst die gebaseerd is op gedragswijzigingen.
JASON ENGLISH
ANALIST GOLDMAN SACHS
English koestert hoge verwachtingen van de overname van Sequence, een bedrijf dat als tussenschakel fungeert tussen patiënten en voorschrijvers van obesitasmiddelen als Ozempic en Wegovy. 'Door deze overname kan WW een op farmaceutica gebaseerde abonnementsdienst combineren met zijn oude aanpak die gericht is op het veranderen van eetpatronen', verwacht English.

Het advies heeft effect. WW International stijgt liefst 38 procent. De Belgische zakenfamilies Ullens de Schooten en Wittouck zijn referentie-aandeelhouders in het bedrijf. Ook tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey zit in het kapitaal.

Bron:"De Tijd"
bertje liked last!
In port:Avantium,CARNIVAL CORP, LUFTHANSA,Deceun,inbev
EVS,Ontex , X-Fab, Greenya , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ekopak , Biotalys,Quantumscape , Tui ,Pixelworks .

cash :10%

Gebruikersavatar
Berlin
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 852
Lid geworden op: 04 jan 2012 12:18
waarderingen: 62

Re: Weight Watchers International

Bericht door Berlin »

vogelspotter schreef: ↑
11 apr 2023 16:11
11-04-2023

15:41
'Weight Watchers kan verdrievoudigen'
deeltje verkocht
[email protected]
nog 400 in pf


En zoals ieder jaar verkoop ik deel pf BEFORE MAY
Grtz
bertje liked last!

Gebruikersavatar
Chukky2
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1641
Lid geworden op: 24 jun 2014 21:32
waarderingen: 278

Re: Weight Watchers International

Bericht door Chukky2 »

Amai ,


Bloedbad vvandaag
Inbev - gimv- EVS - barco- engie- cofinimmo- - kbc - kbc ancora- van de velde-ageas
-econocom-IBA -Nyxoah-orange-prosus-umicore-xior-VGP-melexis.

Plaats reactie