Gilead Sciences

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones index, Nasdaq-100 en S&P500
Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23640
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12181
Contacteer:

Re: Gilead Sciences

Bericht door charel01 »

Veelbelovend coronamedicijn Remdesivir mogelijk snel op Europese markt
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) geeft mogelijk nog deze week voorwaardelijke goedkeuring voor het gebruik van het antivirale middel remdesivir bij de behandeling van patiënten met Covid-19. EMA-topman Guido Rasi zei maandag in het Europees Parlement dat het middel van de Amerikaanse farmaceut Gilead mogelijk binnen enkele dagen onder voorwaarden wordt toegelaten op de Europese markt.
De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA gaf eerder al versneld toestemming voor het gebruik van remdesivir voor behandeling van ernstig zieke coronapatiënten. In Japan gebeurde dat onlangs ook.
Meerdere onderzoeken

Het gaat om een geflopt ebolamiddel van het Amerikaanse bedrijf Gilead. Er lopen meerdere onderzoeken naar hoe effectief het middel is bij de behandeling van Covid-19. “Het bleek destijds niet goed te werken tegen ebola, maar uiteindelijk is bij in-vitrotesten gezien dat het wel iets doet tegen dit coronavirus”, legde professor microbiologie Herman Goossens (UAntwerpen) eerder uit. Hij trekt een grote Europese studie naar coronamedicijnen.
Blokkeren

Remdesivir kan blijkbaar het kopiëren van de genetische code van het virus blokkeren, waardoor het na het binnendringen in een cel zich niet meer duizenden keren kan vermenigvuldigen. Het middel blijkt vooralsnog niet heel krachtig te zijn, net krachtig genoeg om bij proefdieren te beletten dat ze ziek worden. Of het dat ook doet bij mensen, is nog niet helemaal duidelijk.

Uit een Amerikaans onderzoek bij duizend mensen bleek dat coronapatiënten door het middel vier dagen eerder herstelden dan diegenen die een placebo kregen. Er lopen nog een aantal klinische testen met remdesivir, waarbij het middel toegediend wordt in een vroegere fase van het ziekteproces, wanneer een patiënt nog niet al te ziek is. De eerste resultaten van die nieuwe soort klinische studies zouden ergens eind mei, begin juni verwacht worden.
Bron:"HLN"
Kootpenne liked last!
Go with the flow.Gebruikersavatar
neku
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3787
Lid geworden op: 01 jan 2017 20:21
Locatie: Antwerpen
waarderingen: 1236
Contacteer:

Re: Gilead Sciences

Bericht door neku »

The Remdesivir Study Is Finally Out: Drug Only Helped Those On Oxygen, Finds Mortality Too High For Standalone Treatment

https://www.zerohedge.com/technology/re ... y-too-high
Kootpenne liked last!
The aim of education is the knowledge, not of facts, but of values!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2362
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 933
Contacteer:

Re: Gilead Sciences

Bericht door Wimpie85 »

Geen wondermiddel dus, jammer maar helaas....

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Coronamedicijn remdesivir van farmaceut Gilead Sciences lijkt vooral te werken bij minder zware gevallen van corona. Volgens een nieuw onderzoek zouden met name patiënten die niet afhankelijk zijn van bijvoorbeeld beademingsapparatuur ermee gebaat zijn.

Een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine wijst uit dat patiënten over de gehele linie wel vier dagen sneller lijken te genezen na behandeling met het middel, afgezet tegen een placebogroep. Ook zou de kans op overleving erdoor toenemen.

Maar de onderzoekers merken ook op dat de verschillen niet statistisch significant zouden zijn. Dat zou betekenen dat niet duidelijk is of het middel echt werkt. "Gezien de hoge mortaliteit ondanks het gebruik van remdesivir, is het duidelijk dat behandeling met een antiviraal middel alleen niet voldoende zal zijn", concluderen de wetenschappers verder.

De Amerikaanse geneesmiddelenhond FDA gaf eerder al versneld toestemming voor het gebruik van remdesivir voor behandeling van ernstig zieke coronapatiënten. In Japan gebeurde dat onlangs ook. Toch lopen er nog meerdere onderzoeken naar hoe effectief het middel eigenlijk is bij de behandeling van Covid-19.

Kootpenne
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 265
Lid geworden op: 05 mar 2017 00:49
waarderingen: 141

Re: Gilead Sciences

Bericht door Kootpenne »

Geen wondermiddel maar iedereen die met Covid binnenkomt gaat toch eerst aan de zuurstof? En zal bijgevolg Remdesivir krijgen..
Goed beleggingsadvies is duur, slecht beleggingsadvies is duurder

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie