Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

American Express

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6058
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 4349
Contacteer:

American Express

Bericht door Beheerder »

Bespreek hier het aandeel American Express
American Express is gestart als een expressbedrijf in Albany, New York, in 1850. American Express is een Amerikaanse financiële dienstverlener waarvan het hoofdkantoor nog steeds in New York City gevestigd is. American Express, ook wel AmEx genoemd, is één van de bekendste merken ter wereld. Het bedrijf bezit een van de sterkste merken ter wereld met producten als American Express Card en American Express Travellers Cheque. Het bedrijf is in Nederland en België vooral bekend vanwege haar uitgifte van creditcards en traveler's cheques.
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5112
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 570
Contacteer:

Re: American Express

Bericht door Arendsoog »

Gisteravond kwartaalcijfers van American Express en volgens mij beter dan analisten hadden verwacht maar nu wel meer dan 4% lager. Net als bij eBay dat gisteren ontslagen aankondigde hier hetzelfde.
American Express schrapt ruim 4000 banen
wo 21 jan 2015, 22:29

NEW YORK (AFN) - American Express schrapt dit jaar ruim 4000 banen. Dat maakte de Amerikaanse creditcardmaatschappij woensdag bekend. Het banenverlies is onderdeel van een omvangrijke reorganisatie van het grootste creditcardbedrijf van de VS en treft medewerkers in het hele concern. American Express nam in het afgelopen kwartaal al een last van 313 miljoen dollar (270 miljoen euro), in verband met efficiencyverbeteringen.

Uit de kwartaalcijfers van American Express bleek woensdag dat de nettowinst vorig kwartaal met 11 procent is gestegen naar 1,45 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde van groeiende bestedingen door gebruikers van zijn creditcards en een afname van wanbetalingen.

De bestedingen met kaarten van American Express overtroffen vorig jaar voor het eerst de grens van 1 biljoen (1000 miljard) dollar. De nettowinst van het concern was in heel 2014 met 5,9 miljard dollar 10 procent hoger dan een jaar eerder.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1963
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1159
Contacteer:

Re: American Express

Bericht door Banner »

Niet echt relevant maar toch het vermelden waard.
Schoolvb. van hoe bepaalde multinationals omgaan met hun boekhouding.

"Miljoen stelen van de baas was poepsimpel"

Door: Peter Winterman
16/05/15 - 09u58 Bron: AD.nl
Arno pikte 83 auto’s en 140 mobieltjes bij American Express
Arno T. nam zijn gezin mee naar exotische vakantiebestemmingen © Privéfoto.
Arno T. (56) uit Amsterdam bestal zijn werkgever American Express in 10 jaar tijd voor bijna 1 miljoen euro. Zijn collega's hadden niks door. "Het interesseerde niemand, dan was het voor mij", vertelde hij in de rechtbank.

T. kocht van het gestolen geld dit huis in Amsterdam © Funda.
In het voorjaar van 2004 is Arno T. gelukkig getrouwd, heeft twee jonge kinderen en een leuk huis in Landsmeer. Sinds 1977 werkt hij voor creditcardmaatschappij American Express, vooral als inkoopmanager. Hij regelt de aanschaf van zo'n beetje alle spullen die medewerkers van American Express in de Benelux nodig hebben: telefoons, computers en leaseauto's.

Toch is T. gefrustreerd. Heel gefrustreerd. Want zijn baas wil dat hij nóg meer korting afdwingt bij leveranciers. "Je kan ze niet eindeloos uitknijpen" vindt T. in de rechtbank. Dus bedenkt hij een plan. T. ontdekt dat de leaseauto's van het bedrijf aan het einde van een leaseperiode veel geld waard zijn. Als een bestuurder minder kilometers heeft gereden dan gedacht - en de auto er nog goed uitziet - betaalt de leasemaatschappij een deel van het bedrag terug.

"Een mooie besparing", vindt T. Maar zijn baas ziet dat anders: het is geen bezuiniging, maar geld waar American Express gewoon recht op heeft. "Ik werd meteen afgewimpeld." Een flinke klap voor zijn ego. "Toen heb ik een keuze gemaakt. Als het niemand interesseert, dan is het voor mij."

Niemand controleert T. Het is een koud kunstje om met het tegoedsaldo van de leasemaatschappij zélf gebruikte leaseauto's over te nemen. Op 1 april 2004 laat hij de eerste auto op zijn naam zetten. Die verkoopt hij snel door aan een bevriende garagehouder in Zaandam. De opbrengst, zo'n 10.000 euro, steekt hij in eigen zak. "Als je het één keer hebt gedaan, doe je het nog een keer. Niemand reageerde. Het ging allemaal zó makkelijk."

T. koopt in de daaropvolgende jaren maar liefst 83 auto's met geld van American Express. Zo incasseert hij 859.000 euro. Van dat geld koopt hij een nieuw huis in Amsterdam-Noord. Ook gaat hij regelmatig met zijn gezin op vakantie, naar de meest exotische bestemmingen. T. koopt een Porsche en zijn vrouw krijgt de Audi A4 Cabrio waar ze altijd al van droomde. "Ik vertelde thuis dat ik een handeltje in auto's was begonnen."

Alarmbellen
Daar blijft het echter niet bij. T. verzint een listige truc waarbij hij mobieltjes krijgt geleverd, terwijl de rekening naar American Express gaat. T. drukt meer dan honderd telefoons achterover: 104 BlackBerry-toestellen en 36 Nokia's (totale waarde bijna 60.000 euro).

Het bedrog 'loopt van een leien dakje' tot T. overmoedig wordt. Voor zijn gezin sluit hij telefoonabonnementen af: de rekeningen gaan naar American Express. Ook koopt hij op kosten van de baas iPhones, e-readers en zelfs een alarminstallatie voor de scooter van zijn puberzoon. T. zet een handtekening en een stempel, en voilà, het is betaald.

Zo loopt hij in februari 2013 tegen de lamp. American Express ontdekt een dubbele factuur van T-Mobile voor een telefoonabonnement, op naam van T.'s dochter. Omdat de creditcardmaatschappij alleen met Vodafone samenwerkt, gaan alle alarmbellen af.

Als T. hoort dat hij in de problemen zit, boekt hij snel tienduizenden euro's over naar de rekening van zijn dochter. Niet zo slim, want daardoor slaat de politie op 21 mei 2013 zowel T. als zijn dochter in de boeien. Ze zitten 2 dagen in voorarrest. "Dat ik haar dat heb aangedaan, vergeef ik mezelf nooit."

Al het geld dat T. met de fraude verdiende, is hij nu kwijt. American Express verkocht zijn huis in Amsterdam, net als andere bezittingen. T. moet zijn hoofd boven water houden met een schoonmaakbaantje. Zijn vrouw is van hem gescheiden. In de rechtbank in Amsterdam deed T. afgelopen week zijn verhaal. Het OM eiste een gevangenisstraf van 2 jaar. T. toonde berouw. "Ik heb 35 jaar een ontzettend goede werkgever gehad. Hoe kon ik zo'n *** zijn?"

American Express laat weten dat de interne controles binnen het bedrijf na de fraude zijn aangescherpt. "We hebben ervan geleerd. Dit kan niet snel nog een keer gebeuren."

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 866
Contacteer:

Re: American Express

Bericht door Hunter »


American Express voelt sterke dollar
Gepubliceerd op 22 jul 2015 om 22:32

NEW YORK (AFN) - Creditcardmaatschappij American Express heeft in het tweede kwartaal zowel de winst als de omzet zien dalen. Dat bleek woensdag uit het handelsbericht van het Amerikaanse concern.
De resultaten werden volgens American Express flink nadelig beïnvloed door de dure dollar. Daardoor vielen de inkomsten uit andere landen dan de Verenigde Staten tegen. De winst zakte ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 3,7 procent tot bijna 1,5 miljard dollar. De omzet kwam in de verslagperiode uit op bijna 8,3 miljard dollar, 4 procent lager dan vorig jaar.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1963
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1159
Contacteer:

Re: American Express

Bericht door Banner »

American Express mag voortaan ook in China bankkaarten uitgeven

Logo Business AM BUSINESS
14/06/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Chinese consumenten kunnen voortaan ook bij Amex voor een bankkaart terecht. - Koki Kataoka/AP
De Amerikaanse financiële dienstverlener American Express (Amex) mag in China betalingen met bankkaarten in de lokale munteenheid uitvoeren. Dat heet de Chinese Volksbank gemeld. American Express is de eerste buitenlandse groep die van de Chinese overheid hiervoor een toelating heeft gekregen.

De People’s Bank of China (PBOC) heeft de licentie toegekend aan het bedrijf Express Technology Services, een Chinese joint-venture tussen American Express en het lokale platform LianLian DigiTech.

Groeistrategie

Het bedrijf kreeg voor het aanbod twee jaar geleden een voorlopige toelating. Nu de licentie daadwerkelijk is toegekend, moet de joint-venture de operaties binnen een periode van zes maanden opstarten.

Amex zal een netwerk opzetten dat zowel online als offline transacties mogelijk maakt. De joint-venture zal ook samenwerken met bedrijven die diensten op het gebied van elektronische portemonnees (e-wallets) aanbieden.

‘Deze licentie is binnen onze groeistrategie op lange termijn een belangrijke stap,’ verduidelijkte Stephen Squeri, topman van American Express in een commentaar.

Twee jaar geleden werden in China voor 190.000 miljard yuan (24.000 miljard euro) aan mobiele betaaltransacties uitgevoerd. Er zijn in het land 8,5 miljard bankkaarten in omloop, waarvan 90 procent debetkaarten.

Concurrenten

Ook andere buitenlandse aanbieders van kredietkaarten, zoals Visa en Mastercard, proberen al jaren een grotere toegang tot China te krijgen.

De People’s Bank of China heeft ook aan een Chinese joint-venture van Mastercard toestemming gegeven om in het land activiteiten met bankkaarten op te zetten. Het Amerikaanse bedrijf heeft echter nog geen definitieve licentie ontvangen. Visa legde twee jaar geleden eveneens een aanvraag aan de Chinese autoriteiten voor, maar wacht nog steeds op een goedkeuring.

De beslissing van de Chinese overheid nu aan Amex een vergunning toe te kennen, maakt volgens waarnemers duidelijk dat het Aziatische land zijn financiële markten wil openstellen om meer buitenlands kapitaal aan te trekken.

Source: Reuters

Gebruikersavatar
Zechs
Premiummember
Premiummember
Berichten: 925
Lid geworden op: 02 jul 2013 20:01
waarderingen: 348
Contacteer:

Re: American Express

Bericht door Zechs »

Is zeer positief nieuws voor Amex die zeer afhankelijk is/was van US-markt (+/- 50% van omzet).
I sense there's something in the wind
That feels like tragedy's at hand
And though I'd like to stand by him
Can't shake this feeling that I have
The worst is just around the bend

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie