Pagina 1 van 114

Facebook

Geplaatst: 23 jan 2012 18:31
door vantodim
Kan iemand mij vertellen hoe je kan inschrijven op facebook aandelen eens ze naar de beurs gaan? Ik veronderstel dat we in 2012 een beursintroductie krijgen. Heb echter nog nooit aandelen gekocht van een beursintroductie. Mijn broker is binckbank. Iemand ervaring hiermee of info?

mvg,

dimitri

Re: Facebook

Geplaatst: 23 jan 2012 18:43
door Pennystocker
Toevallig zag ik vandaag een artikel staan over Facebook, misschien leuk/informatief om eens te lezen:

http://www.beursgorilla.nl/facebook_beu ... t_2012.asp

Ik heb zelf ook interesse maar ik heb geen ervaring met aandelen kopen bij een beursgang. We weten ook nog geen prijs en aantal aandelen, stel dat het belachelijk hoog gewaardeerd wordt? Verder verwacht ik zeker de eerste weken wel een oplopende koers maar daarna... dat is denk ik gissen. Als ik bij Binck informatie tegen ga komen plaats ik het hier.

Re: Facebook

Geplaatst: 31 jan 2012 15:21
door vantodim
Heb net mail gehad vann binck bank: Zij bieden geen amerikaanse beursintroductie aan. Jammer, iemand een andere weg?

dimitri

Re: Facebook

Geplaatst: 03 feb 2012 13:51
door Rasschaert001
Question Rasschaert001: Nu de IPO van Facebook nadert had ik graag vernomen of ik hier direct of indirect kan in participeren via een funds van Goldman Sachs of andere fondsen? Alvast bedankt voor de info.

Answer Bolero: Via Bolero kan u vanaf de eerste dag van notering deze aandelen aankopen, tijdens de emmissie kan men hierop niet intekenen via Bolero. Over een eventuele participatie door middel van fondsen hebben we geen informatie. Tevens kunnen we hier geen advies in geven. Wij danken u voor uw begrip.

Wie kan er mij hierbij helpen?!?

Re: Facebook

Geplaatst: 03 feb 2012 14:35
door Pennystocker
Ik heb het idee dat 'iedereen' deze aandelen wil hebben in portefeuille, veel op het nieuws en steeds meer interesse vanuit beleggers. Ik heb nog geen informatie gezien bij mijn bank maar ik zou goed de berichten volgen en zo gauw de aandelen verhandelbaar zijn beslissen om ze wel of niet te kopen.

Re: Facebook

Geplaatst: 04 feb 2012 20:44
door mompel
http://www.marketwatch.com/story/why-fa ... ry_popular

“If you really believe in Facebook for the long haul,” he added, “wait for the IPO period to end and the initial euphoria to pass, wait to see the price get better and take your chance then. If you jump in right at the beginning, when it’s going crazy, you’re banking on Greater Fool Theory, just hoping there is someone who is even more excited than you are to keep the price going up.”

ik geef hem gelijk, voor de rest "no comment"

Re: Facebook

Geplaatst: 24 feb 2012 20:21
door Pennystocker
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/02/fac ... e-stappen/

Interessant artikel en de 'dislikes' zijn zeker een risico echter verwacht ik (wie niet?) een hype in de eerste dagen dat het aandeel verhandeld zal worden. Ik wil dan ook geen aandelen kopen maar wel een hefboomproduct om eventueel nog meer te kunnen verdienen aan de te verwachte gekte rondom de beursgang. Oja dan kom je wel op een groot nadeel, sprinters/speeders/turbo's zijn na het slot hier niet te verhandelen en hier zal ik Binck over mailen want het is eigenlijk onzin om een product aan te bieden waarvan de onderliggende waarde kan veranderen terwijl er niet in het product gehandeld kan worden.

Re: Facebook

Geplaatst: 02 mei 2012 08:37
door Pennystocker
Ik las net op de voorpagina van de website hier dat Facebook misschien al deze maand naar de beurs gaat. Wie gaat er nog meer meedoen met deze hype? IK verwacht er heel veel van maar dat verwacht bijna iedereen. De vraag zal zijn of het aandeel ook structureel aan waarde zal toenemen of alleen voor korte tijd. Hier is het bericht...


'Moment van beursgang Facebook nadert'
Woensdag 2 mei 2012 08:04

SAN FRANCISCO (ANP) - Facebook maakt nog deze maand zijn debuut op de aandelenbeurs. Dat zeiden ingewijden dinsdag (plaatselijke tijd) tegen persbureau Reuters.

De bronnen baseerden zich op de presentaties van het bedrijf voor investeerders, die volgens hen maandag beginnen. Dat betekent volgens hen dat de handel in aandelen van de socialenetwerksite op 18 mei kan aanvangen.

Facebook haalt naar verwachting zeker 5 miljard dollar op met wat de grootste beursgang van een technologiebedrijf uit de geschiedenis van Wall Street moet worden.

Re: Facebook

Geplaatst: 02 mei 2012 15:13
door mompel
Pennystocker schreef:
Facebook haalt naar verwachting zeker 5 miljard dollar op met wat de grootste beursgang van een technologiebedrijf uit de geschiedenis van Wall Street moet worden
wat ik lees is: de grootste bubbel ooit is in de maak.

Re: Facebook

Geplaatst: 02 mei 2012 21:01
door josephi
ik denk niet dat je je zomaar kan laten inschrijven. meestal moet je een minimumbedrag neerleggen voor je je kan inschrijven. ik ben ook geinteresseerd om die te kopen en ga eens morgen bellen naar binck om erachter te komen hoe ik ze kan hebben. anders op de dag dat ze op de beurs komen snel kopen maar toch rekening houden met welke prijs ze zijn binnengekomen. tot 10% meer wil ik ervoor geven maar anders wachten tot een goede moment.

facebook kun jij in mijn ogen vergelijken met google.of zelfs nog erger. het is extreem moeilijk om een deel van de markt af te pakken. de klanten zijn dat gewoon en zijn gedwongen om trouw te blijven, ook al willen ze veranderen dan is dat bijna onmogelijk omdat alle facbookvrienden,familie,.. ook tegelijk moeten veranderen. je kan toch moeilijk als gebruiker op een gelijkaardige facebook zitten en niemand is online, ze zitten allemaal op facebook, dan ga je netjes en zwijgend terug :lol: ???? de investering die jij ook nog moet doen om een deeltje van de markt te nemen is gigantisch.ik denk maar aan bv marketing. en zal het effect hebben is nog de vraag. dat is de reden waarom dat bedrijf zoveel waard is geworden. er is bijna geen concurrentie en de kans dat er in de toekomst concurrentie komt is heel klein
de winst die ze jaarlijks tot nu toe maken is wel laag. maar toch, als je weet dat bijna iedereen op deze planeet facebook heeft of gaat hebben, dan ja ...
wat kan je hiermee allemaal doen? eerst en vooral denk ik aan reclame, je hebt een product en je wilt het bekend maken, dan is facebook nog beter dan reclame op tv,
je hebt nog online spelletjes(zoals zynga als ik mij niet vergis). waar ze ook heel wat aan verdienen. ik vind zynga een hype(ik weet nog niet eens hoe het werkt??), maar dat maakt voor facebook niet uit. als de mensen het beu zijn veranderen ze gewoon naar een ander hype spelletje. facebook blijft geld incasseren, wie dan ook wat aanbied. en waarschijnlijk gaan ze dat veel meer uitbreiden
maar waarmee en hoe ze nog meer geld gaan verdienen zien wij wel in de toekomst
ik persoonlijk heb ook een facebook maar gebruik dat nauwelijks, vind dat niets. zit liever op de beurs wat geld te verdienen(op dit moment te verliezen :( ) maar als ik kijk naar mijn vrouw en haar vriendin en zusjes,... en de jeugd :o . het mannelijk geslacht in belgie en nederland zie ik toch minder gebruiken dan het vrouwelijk. elders weet ik niet. ik neem dan aan dat het overal zo een beetje is. bij de jeugd is het gelijk. allemaal verslaafd :D
hou mij op de hoogte(en andersom natuurlijk ook) :D