Facebook

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500Hendrick
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 68
Lid geworden op: 04 apr 2023 13:38
waarderingen: 21

Re: Facebook

Bericht door Hendrick »

Meta(vroeger Facebook) bereidt AI-gestuurde chatbots voor in een poging gebruikers te behouden - FT
(Voegt Meta's reactie toe in paragraaf 5, achtergrondinformatie over Meta's nieuwe versie van Llama 2 in paragraaf 8)

1 augustus (Reuters) - Meta Platforms bereidt zich voor om een ​​reeks kunstmatige intelligentie te lanceren (AI) aangedreven chatbots die al in september verschillende persoonlijkheden vertonen, meldde de Financial Times dinsdag.

Meta heeft prototypes ontworpen voor chatbots die menselijke discussies met zijn gebruikers kunnen voeren, terwijl het bedrijf zijn betrokkenheid bij zijn sociale-mediaplatforms probeert te vergroten, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar mensen met kennis van de plannen.

De in Menlo Park, Californië gevestigde social media-gigant onderzoekt zelfs een chatbot die spreekt als Abraham Lincoln en een andere die adviseert over reismogelijkheden in de stijl van een surfer, aldus het rapport. Het doel van deze chatbots is om een ​​nieuwe zoekfunctie te bieden en aanbevelingen te doen.

Het rapport komt terwijl de leidinggevenden van Meta zich richten op het vergroten van de retentie van de nieuwe op tekst gebaseerde app Threads, nadat de app meer dan de helft van zijn gebruikers verloor in de weken na de lancering op 5 juli. Meta weigerde commentaar te geven op het FT-rapport,

toen gecontacteerd door Reuters.

Het Facebook-moederbedrijf rapporteerde vorige week een sterke stijging van de advertentie-inkomsten in zijn inkomsten en voorspelt een omzet voor het derde kwartaal die boven de marktverwachtingen ligt.

Het bedrijf klimt terug van een bloedig 2022, gesteund door de hype rond opkomende AI-technologie en een bezuinigingsdrang waarbij het sinds afgelopen herfst ongeveer 21.000 werknemers heeft verloren.

Meta lanceerde in juli een nieuwe versie van zijn open-source kunstmatige-intelligentiemodel genaamd Llama 2 voor commercieel gebruik, dat door Microsoft zal worden gedistribueerd via zijn Azure-cloudservice en zal draaien op het Windows-besturingssysteem.

Bloomberg News meldde in juli dat Apple werkt aan AI-aanbiedingen vergelijkbaar met OpenAI's ChatGPT en Google's Bard, eraan toevoegend dat het zijn eigen framework heeft gebouwd, bekend als 'Ajax', om grote taalmodellen te maken en ook een chatbot test die sommige ingenieurs noemen 'Apple GPT'.


Plaats reactie