Order €1.000 aandelen ING = €2,30 bij DEGIRO
Beleg met zeer lage tarieven, meer informatie

Microsoft Corporation

Beleggen in aandelen beurs New York, Dow Jones, Nasdaq-100 en S&P500

Gebruikersavatar
johan1213
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 372
Lid geworden op: 31 aug 2015 15:40
waarderingen: 115
Contacteer:

Re: Microsoft Corporation

Bericht door johan1213 »

Microsoft heeft de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok opgeschort, nadat president Donald Trump vrijdag had aangekondigd de app te willen verbieden en zich tegenstander van de overnamedeal toonde. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Volgens de krant waren de onderhandelingen tussen Microsoft en ByteDance, de Chinese internetgigant die TikTok bezit, in een vergevorderd stadium. Beide partijen zouden verrast zijn door de uitspraken van de president over een verbod.

Trump vreest dat ByteDance via de populaire app informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt aan de Chinese overheid. Zelf heeft het bedrijf dat ontkend. Tegen verslaggevers zei Trump dat hij TikTok op korte termijn wil verbieden middels een presidentieel bevel of een economische noodwet. Eerder meldde persbureau Bloomberg aan de hand van ingewijden dat Trump via een order ByteDance juist wilde dwingen zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen.

De overnamedeal zou niet definitief van tafel zijn, schrijft The Wall Street Journal. Zowel Microsoft als TikTok probeert volgens de krant meer informatie van het Witte Huis te krijgen over de vervolgstappen rond de app. Verschillende Amerikaanse media meldden dat ByteDance bereid is het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen om een verbod op TikTok af te wenden.

Decreet

Trump zei vrijdag tegen journalisten aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One: ‘Wat TikTok betreft, we gaan ze verbieden in de Verenigde Staten.’ Trump zei dat hij voor het verbod gebruik kan maken van een bijzondere economische noodmaatregel of een uitvoerend decreet. ‘Ik heb die bevoegdheid’.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar TikTok,waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen.De Verenigde Staten zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart.Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld aan de Chinese overheid(Bron Volkskrant)

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
johan1213
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 372
Lid geworden op: 31 aug 2015 15:40
waarderingen: 115
Contacteer:

Re: Microsoft Corporation

Bericht door johan1213 »

Zou al een al dan niet overname van TIK TOK een goede zaak zijn voor Microsoft?
Ze zullen er toch dik voor moeten betalen. Ik denk dat dit op korte termijn de koers niet ten goede komt.

Stockbrood
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 10
Lid geworden op: 28 apr 2020 17:09
waarderingen: 6
Contacteer:

Re: Microsoft Corporation

Bericht door Stockbrood »

Ik zie het wat anders.

Bytedance zit toch niet echt in een luxepositie. Ze riskeren namelijk de hele Amerikaanse markt te verliezen. In elke ander overname scenario zou de koper voor tik tok toch zwaar moeten betalen. Maar hier is het anders: bij een niet verkoop riskeren ze een ban in VS. Bytedance heeft dus weinig alternatieven en dat geeft hen volgens mij een slechte onderhandelpositie.

We zullen zien hoe het uitdraait zeker?

Stock

joni
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 456
Lid geworden op: 02 jan 2019 20:04
waarderingen: 103
Contacteer:

Re: Microsoft Corporation

Bericht door joni »

De Amerikaanse technologiegigant Microsoft heeft bevestigd dat het de gesprekken over de Amerikaanse activiteiten van de Chinese videodeel-app TikTok voortzet.

Microsoft-baas Satya Nadella had zondag een gesprek met president Donald Trump over de overname, aldus het technologiebedrijf.

Microsoft benadrukte dat het "het belang" volledig begrijpt, om de zorgen van president Trump weg te nemen.

Het bedrijf zal een volledige beveiligingsbeoordeling van de app uitvoeren.

Microsoft zal de Amerikaanse regering ook een lijst moeten verstrekken van de "juiste economische voordelen" voor het land, zei het in een blogpost .

De technologiegigant hoopt uiterlijk 15 september de gesprekken met het moederbedrijf ByteDance van TikTok af te ronden.

https://finance.yahoo.com/news/tiktok-m ... 05631.html
WB: “Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Don't forget rule No. 1”

Gebruikersavatar
johan1213
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 372
Lid geworden op: 31 aug 2015 15:40
waarderingen: 115
Contacteer:

Re: Microsoft Corporation

Bericht door johan1213 »

Microsoft wil TikTok op 15 september binnen hebben

((ABM FN-Dow Jones)Microsoft wil half september een akkoord hebben bereikt met ByteDance over de overname van Amerikaanse activiteiten van het populaire TikTok.

CEO Satya Nadella van Microsoft heeft zondag met de Amerikaanse president Donald Trump gesproken over de overname, zo meldde Microsoft na afloop in een verklaring.

Trump had laten weten een stokje voor de deal te willen steken. Microsoft zei de zorgen van de president te begrijpen en hiermee rekening te zullen houden.

Onder meer wil het Amerikaanse bedrijf garanderen dat data van gebruikers uit de VS ook in de VS worden opgeslagen en niet bijvoorbeeld in China.

Microsoft wil de deal uiterlijk 15 september afronden, en zal dan niet alleen de Amerikaanse activiteiten van TikTok overnemen, maar ook die in Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie