Familiale verzekering

Bespreek hier onderwerpen als zorgverzekering, autoverzekering, reisverzekering, etc.
Gebruikersavatar
Zechs
Premiummember
Premiummember
Berichten: 850
Lid geworden op: 02 Jul 2013 20:01
waarderingen: 276
Contact:

Familiale verzekering

Berichtdoor Zechs » 29 Dec 2013 12:41

Een must-have verzekering vind ik toch een familiale verzekering met rechtsbijstand. Voor degene die het niet zouden kennen, een familiale is een verzekering voor extra-contractuele schade (schade veroorzaakt aan derden). Dit betekent dus dat als jij of een gezinslid (ook de hond of kat of cavia is deel van het gezin) schade veroorzaakt aan een derde, dus iedereen buiten je gezin (gasten, poestvrouw, kinderen waar je op past zijn ook deel van "je gezin") dan dekt deze verzekering zowel de lichamelijke als materiële schade. Er zit wel een limiet op beide maar de dekkingsgrenzen zijn ruim genoeg gerekend. Voor materiële schade is er ook een vrijstelling voorzien, dit om ervoor te zorgen dat mensen niet continu claims doen en dit zorgt er ook voor dat mensen meer voorzichtig zijn. Voor lichamelijke schade kan er ook een vrijstelling zijn of niet, het hangt er vanaf. Een familiale is voor de dekking die ze geeft zeer goedkoop. Meestal kost deze verzekering een 100 euro/jaar. Voor 20 euro per jaar kan je een rechtsbijstand bijkrijgen. Een rechtsbijstand dekt je voor een aantal zaken: borgstelling in buitenland, gerechtskosten (niet voor strafrechterlijke fouten die je begin maar over je aansprakelijkheid van feiten),... . De kleine meerkost mag je zeker niet verhinderen om deze er bij te nemen want gerechtskosten kunnen snel oplopen.

Wat onderscheidt een interessante familiale van een minder goeie:
- Mogelijkheid tot Engelse franchise (als schade bv. 130 euro en je hebt een franchise van 100 euro dan valt de franchise weg). Dit is meestal wel tegen een bijpremie maar het voordeel weegt op tegen het nadeel.
- Toekenning joker. Dit is de laatste jaren een populair item. Dit houdt in dat als je een schadegeval hebt je franchise voor het eerste schadegeval niet ten laste is van jezelf.
- Goederen in bruikleen worden wel vergoedt. Dit is voor mezelf de hoofdreden of een familiale interessant is of niet. Dit wordt niet standaard gedekt in de verzekeringspolis. Dit is een aparte clausule waarvoor je extra moet betalen. Een klein voorbeeld; je leent de haagschaar van je buurman en je maakt ze stuk. Normaal gezien is er dan geen dekking maar door deze extra clausule zal men toch een vergoeding geven. Niet alle maatschappijen bieden dit aan. AG bv. wel.
- Bedrag franchise. Meestal rekent men tussen de 100 à 200 euro franchise. Hoe hoger de franchise hoe lager meestal de premie. Dus als je een lage premie hebt is dit meestal de oorzaak ;) .

Mochten er nog (concrete) vragen zijn over schadegevallen of vragen over je polis, stel ze gerust.
de.generaal liked last!
Eigenbelang primeert altijd

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeM DEGIRO LYNX
Inbev à €6.000 €3,60 €4,28 €6,00
Extra's o.a. 3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers


powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
KraFtaVerK
Moderator
Moderator
Berichten: 1587
Lid geworden op: 12 Feb 2013 14:33
waarderingen: 103
Contact:

Re: Familiale verzekering

Berichtdoor KraFtaVerK » 07 Dec 2014 00:24

Lees bericht nu pas, interessant stukje. Enkele zaken waar ik me niet bewust van was! Dank.
Pour vivre heureux, vivons cachés

They’ll strip you of your heritage

Gebruikersavatar
Lukang
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1692
Lid geworden op: 18 Feb 2012 17:18
waarderingen: 529
Contact:

Re: Familiale verzekering

Berichtdoor Lukang » 07 Dec 2014 12:00

Wij hebben reeds een familiale verzekering sinds wij getrouwd zijn.Dat is nu 34 jaar geleden.Wij hebben nooit een beroep moeten doen op die verzekering.Enerzijds is het weggesmeten geld aan te betalen premies, maar anderzijds is het steeds beter dat men zijn verzekering niet moet aanspreken!
port. Bekaert Proximus Nyrstar Elia Agfa Tess. Socfinasia Ahold engie Enel Telecom Italia Pfizer tinc Solvay Telenet kbc euronav Xior Sofina ab inbev gimv umicore en fondsen

Gebruikersavatar
Zechs
Premiummember
Premiummember
Berichten: 850
Lid geworden op: 02 Jul 2013 20:01
waarderingen: 276
Contact:

Re: Familiale verzekering

Berichtdoor Zechs » 07 Dec 2014 15:19

Lukang schreef:Wij hebben reeds een familiale verzekering sinds wij getrouwd zijn.Dat is nu 34 jaar geleden.Wij hebben nooit een beroep moeten doen op die verzekering.Enerzijds is het weggesmeten geld aan te betalen premies, maar anderzijds is het steeds beter dat men zijn verzekering niet moet aanspreken!


Je zegt wel weggesmeten geld maar je was wel gedurende die 34 jaar ook ieder jaar verzekerd tegen een mogelijk schadegeval. De familiale verzekering is de nummer één verzekering die je moet aanschaffen (naar brandverzekering als je een huis/appartement koopt of huurt). De dekkingsgraad is ruim en de maximale bedragen hoog. Ik sta er nog altijd versteld van dat de premie van deze verzekering zo laag is in verhouding met andere verzekeringen. Dit is ook een verzekering waren ik de verschillende dekkingen belangrijker vind dan de prijs omdat de prijs gelijklopend is bij de meeste maatschappijen.
Eigenbelang primeert altijd


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen