Maatschappelijke beleggingen

Bespreek hier afgeleide producten zoals sprinters, turbo's, opties en obligaties
14-11-2014
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2062
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 593

Maatschappelijke beleggingen

Berichtdoor 14-11-2014 » 30 Jan 2018 02:48

Cultureel of agrarisch, religieus en industrieel erfgoed in Nederland, via BOEi:

boei.nl schreef:Beleggen en investeren in monumenten

Naast de subsidies die BOEi verwerft voor het herbestemmen en restaureren van erfgoed vormen ook investeringen en beleggingen een belangrijke basis voor onze financiering. Hiermee maakt u niet alleen ons werk mogelijk, maar versterkt u ook uw eigen vermogen. De constructie is vergelijkbaar met die van het Oranjefonds: zij zijn aandeelhouder maar hebben eveneens een achtergestelde lening verstrekt. Hierover vergoedt BOEi een rente, die nu gemiddeld zo’n 3% bedraagt.

Het beleggen en investeren in monumenten kan uiteraard ook in andere vormen. Graag gaan wij hierover met u in gesprek om te verkennen wat voor u de meest passende vorm is. Hiervoor kunt u contact opnemen met Arno Boon of Sylvia Pijnenborg, de contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.


De Krachtcentrale (voorbeeld van een individueel project):

Via cartoony.nl (bewerkt) schreef:De laatste vier ton willen ze binnenslepen door certificaten van duizend euro uit te geven. Kos en Hogenbirk zijn er duidelijk over: zonder die vier ton komt de Krachtcentrale er ook.

De investeerders krijgen hun geld binnen twintig jaar met rente terug. Kos: „En ieder jaar kopen we twintig certificaten af. Die krijgen dan direct al hun geld terug. De mensen die een certificaat kopen krijgen privileges. Denk aan elk jaar een gratis kunstwerk en korting bij uitgaven in de Krachtcentrale, ook bij de horeca.”

Gemiddelde looptijd dus 10,5 jaar, coupon 2% + een kunstwerk, vriendenstichting, looptijd februari 2018/2038. Het kunstwerk kan uiteraard een paars luciferdoosje zijn, en lees het prospectus. Fysieke informatiebrochure en bij de initiatiefnemers per e-mail opvraagbaar prospectus beschikbaar.


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

 

TIP! Direct het laatste beursnieuws ontvangen?
Like Beursig op Facebook of  volg Beursig op Twitter