Order €1.000 aandelen ING = €2,30 bij DEGIRO
Beleg met zeer lage tarieven, meer informatie

Bekaert

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 957
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 328
Contacteer:

Re: Bekaert

Bericht door bartel »

Bekaert beperkt pandemiefactuur via besparingen.

De staaldraadverwerker zag in de eerste jaarhelft de omzet met een vijfde dalen, vooral door de lagere vraag naar autobanden. Dankzij forse besparingen bleef de winstmarge toch ‘solide’.

Bekaert is een wereldleider in de verwerking van staaldraad en in coatingtechnologie. Zijn producten zijn in de meest diverse sectoren terug te vinden: van kabels om olieplatformen te verankeren over staalkoord om banden te versterken tot de borstels van een veegwagen of het mandje van een friteuse.

Rubberversterking - het verstevigen van auto- en vrachtwagenbanden met staalkoord - is de grootste tak van de Zwevegemse groep en daar vielen in de eerste jaarhelft de hardste klappen. Door de coronapandemie gingen autofabrieken tijdelijk dicht. Tijdens de lockdowns sloten ook de showrooms, zodat er amper auto’s werden verkocht. In het tweede kwartaal daalde de vraag naar banden gemiddeld met 40 procent.

Bij Bekaert resulteerde dit in de eerste zes maanden in een omzetdaling van 30 procent voor de tak Rubberversterking. In het tweede kwartaal kelderde de omzet zelfs met 43 procent.

Ook de overige divisies noteerden minder omzet, al was de afname daar minder groot. De omzet van de tak Staaldraadtoepassingen zakte met 15 procent door een combinatie van factoren. De lockdowns in India en Latijns-Amerika wogen, maar ook de zwakke vraag vanuit de automobiel- en de olie- en gasmarkten. Ongunstige wisselkoersen tekenden voor 3 procent van de daling, terwijl ook de sluiting van twee verlieslatende fabrieken een impact had.

Specialty Businesses en kabelfabrikant BBRG noteerden respectievelijk 9 en 6 procent minder omzet. Bij de eerste speelde de lagere vraag naar bouwproducten en vezeltechnologie. De markten van BBRG (mijnbouw, offshore olie en gas, visserij en marine) werden minder getroffen door de coronacrisis.

De gehele groep zag de omzet met 20 procent terugvallen tot 1,77 miljard euro. Bekaert blijft daarmee onder de verwachting: analisten hadden gemiddeld 1,84 miljard euro verwacht.

'Solide' winstmarge

Dankzij kostenbesparingen wist Bekaert wel de impact van de pandemie op de rendabiliteit in te perken . De groep realiseerde een bedrijfswinst (ebit) van 92 miljoen, 27 procent minder dan de 126 miljoen een jaar eerder. Analisten vreesden een daling van 40 procent, tot 76 miljoen euro. De operationele winstmarge verzwakt van 5,7 tot 5,2 procent, wat volgens Bekaert nog steeds ‘solide’ is.

Bij Rubberversterking halveerde de winstmarge ruimschoots, van 9,1 naar 3,9 procent. Staaldraadtoepassingen, de tweede grootste divisie, presteerde echter sterk met een winstmarge van 6 procent, bijna dubbel zoveel als een jaar eerder (3,5%). Dat was te danken aan een betere businessmix, het beperken van lagemarge-activiteiten en doorgedreven kostenbesparingen. Dit speelde ook bij Specialty Businesses, waar de winstmarge verbeterde van 12 naar 12,9 procent. Voor de sterkste margeverbetering – van 2,6 naar 10,3 procent - tekende echter BBRG.

De nettowinst van de groep kende bijna een halvering, van 58 naar 33,3 miljoen euro.

Bekaert verwacht een geleidelijk herstel van de bandenmarkten in de rest van het jaar. Door de aanhoudende onzekerheid rond de verdere evolutie van de coronapandemie is de zichtbaarheid beperkt, zodat Bekaert zich niet aan een prognose waagt.

De Tijd - 31/07/2020
charel01 liked last!
Ja wadde we gaan ne gang.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24084
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12901
Contacteer:

Re: Bekaert

Bericht door charel01 »

Bij Bekaert daalde de halfjaaromzet met 20% tot 1,77 miljard euro (verwacht: 1,84 miljard euro), maar de onderliggende bedrijfswinst (EBIT) deed met een krimp van 27% veel beter dan de gevreesde krimp met 40%. De Rubber Reinforcement activiteiten leden onder de zwakke autosector en covid-19 had een belangrijke impact op het aantal gereden kilometers. De vooruitzichten blijven troebel: de groep voorspelt een “geleidelijk herstel van de bandenmarkt” in 2020, maar een lagere verkoop en dito marges bij Steel Wire Solutions. Het “Houden”-advies en koersdoel van 25 euro blijven behouden.
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Droopymaes
Premiummember
Premiummember
Berichten: 197
Lid geworden op: 23 apr 2020 13:51
waarderingen: 183
Contacteer:

Re: Bekaert

Bericht door Droopymaes »

Bekaert forecasts gradual second-half recovery
Belgium-headquartered steel wire specialist Bekaert is projecting a gradual recovery in tire markets in the remainder of the year. However, demand in other markets is more difficult to project in the current economic environment, the company says in its first-half earnings report.
The risk of a potential second wave of Covid-19 continues to create a high level of uncertainty, limiting the company’s ability to forecast the full-year impact.
H1 demand from tire and automotive markets was significantly impacted by the Covid-19 pandemic. Global tire demand on average reduced by -40% in the second quarter but showed some signs of recovery at the end of the period. Construction activity was constrained in most parts of the world by the Q2 lockdowns, except in China, where stimulus programmes started to boost infrastructure investment.
Demand from agriculture, utility, and mining markets remained solid across H1 as these sectors, generally considered as essential industries, appeared to be less affected by the pandemic.
The Steel Wire Solutions and Bridon-Bekaert Ropes Group business units accelerated the implementation of profit restoration measures and succeeded in substantially improving business-mix. This drove a solid turnaround in profitability and cash generation. The Specialty Businesses unit further enhanced its margin level through cost control and an improved product mix, while Rubber Reinforcement implemented extensive measures to partially mitigate the inevitable margin impact from a -43% sales collapse in Q2.
At present, all Bekaert’s production plants globally are operational, either fully or partially. H1 sales stood at €1,770 million ($2,077m), down -20% compared to H1 2019. Ebitda was €194m ($228m), Bekaert reveals.
blotte marc liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie