De beurs vandaag / Markten live

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
Pidb
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 132
Lid geworden op: 24 feb 2016 20:10
waarderingen: 56

Re: De beurs vandaag / Markten live

Bericht door Pidb »

Dax 30 wordt uitgebreid naar 40.
Nieuwkomers oa
Zolando, Siemens health, hellofresh, Porsche, ...
https://www.google.com/amp/s/www.manage ... f7aa09-amp


Gebruikersavatar
USSENTERPRISE
Premiummember
Premiummember
Berichten: 5021
Lid geworden op: 10 jan 2014 17:14
waarderingen: 1946

Re: De beurs vandaag / Markten live

Bericht door USSENTERPRISE »

Dat Evergrande verhaal verpest duidelijk het sentiment op een slecht moment. De Dow is al drie weken aan het dalen en de futures staan nu op een verlies van meer dan 500 punten.
Het hoofdprobleem met Evergrande is de onddorzichtigheid : wie heeft welke exposure, wat gaat de invloed zijn op de hele vastgoedmarkt in China en daarbuiten, gaat de Chinese overheid ingrijpen, ....

Het positieve punt is dat de Fed later deze week nog voorzichtiger zal zijn met tapering en rente.

Gebruikersavatar
a21
Premiummember
Premiummember
Berichten: 5310
Lid geworden op: 17 nov 2012 12:19
waarderingen: 4307

Re: De beurs vandaag / Markten live

Bericht door a21 »

Amerikaanse banengroei valt weer tegen

Door ABM Financial News op 8 oktober 2021 14:37

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is ook in september veel minder opgelopen dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit het officiële Amerikaanse banenrapport.

Afgelopen maand was sprake van een banengroei van 194.000. De markt had een stijging met circa 500.000 banen verwacht.


De cijfers over juli en augustus werden overigens wel flink opwaarts bijgesteld. Voor juli kwamen er 38.000 banen bij, waarmee de banengroei uitkwam op 1,091 miljoen. Voor augustus was er een opwaartse bijstelling met 131.000 banen tot 366.000 banen.

De werkloosheid kwam in september uit op 4,8 procent. In augustus was de werkloosheid nog 5,2 procent. De verwachting van economen voor september lag op een daling tot 5,1 procent.

De verdiensten per uur stegen afgelopen maand met 0,19 dollar naar 30,85 dollar.

Bron: ABM Financial News
https://www.beursduivel.be/nieuws/73066 ... tegen.aspx

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4941
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 8258
Contacteer:

Re: De beurs vandaag / Markten live

Bericht door piddybull »

Hoe groot is het risico op stagflatie?

Hoofdeconoom Trends

De sterk gestegen energieprijzen jagen de inflatie hoger en wegen op de economische groei. Daarbij wordt nogal vlot een parallel met de jaren zeventig getrokken, toen het Westen geplaagd werd door stagflatie, of door de vervelende mix van een hoge inflatie en een stagnerende economie. Hans Bevers, hoofdeconoom van Bank Degroof Petercam, schetst waarom de geschiedenis zich vijftig jaar later wel of niet herhaalt. Drie vragen.

Hoe groot is het risico dat we opnieuw verzanden in stagflatie?
HANS BEVERS. "Dat risico is klein. De inflatie wordt vooral gedreven door hogere energieprijzen, maar van zodra die prijzen stagneren of dalen, zal ook de inflatie afkoelen. Je moet dus door deze prijsschok kijken, ook omdat de pandemie een heel atypische crisis was, met een heel atypisch herstel. Bedrijven hebben zich miskeken op de kracht van dat herstel. Een aantal flessenhalzen, zoals het tekort aan halfgeleiders, zullen wat langer aanslepen, maar kunnen opgelost worden. Op middellange termijn zijn aan het inflatiefront vooral de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van tel. De inflatie zal pas uit de hand lopen bij een loon-prijsspiraal en stijgende inflatieverwachtingen. Dat zien we nog niet. In de Verenigde Staten zijn de inflatieverwachtingen in vier jaar gestegen naar 2,5 procent en in Europa naar 1,8 procent. Dat blijft redelijk."

Is het economische herstel bestand tegen de hogere energieprijzen?
BEVERS. "Ja. De hogere energieprijzen eten een stuk van de koopkracht op, maar de financiële positie van de gezinnen blijft voldoende sterk om het herstel te steunen. De arbeidsmarkt trekt verder aan in het Westen, wat voor extra koopkracht zal zorgen. De groeipercentages zullen dalen, maar de sterke groeicijfers van de voorbije kwartalen waren ook moeilijk vol te houden. Stagflatie impliceert een totaal gebrek aan groei, en dat zit niet in de kaarten."

Mogen we op langere termijn een beperkte maar structurele hogere inflatie verwachten?
BEVERS. "Toch wel. Ik trek vandaag niet aan de inflatiealarmbel, maar de inflatie zal dit decennium toch hoger liggen dan in het voorbije decennium. Er is wel degelijk wat inflatiedruk. De centrale bank mikken expliciet op een iets hogere inflatie en zijn wat toleranter voor hogere inflatiecijfers. Let op, dat betekent niet dat de centrale banken werkloos zullen toekijken als de inflatie te lang te hoog blijft. Binnenskamers is inflatie een gespreksonderwerp bij de centrale banken. De inflatie wordt op lagere termijn ook gevoed door een expansiever budgettair beleid, de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en het gedaalde enthousiasme voor de globalisering. Tel daar mogelijk ook stijgende kosten van de strijd tegen de klimaatopwarming bij. Niet alle inflatiedruk is dus tijdelijk, maar vandaag is de vrees voor stagflatie overroepen."
Arrowhead has built an experienced team of leaders that foster a culture of innovation and have a proven ability to advance development programs from idea stage into commercial pharmaceutical products. GAK :$64,62

doorwinterd
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1434
Lid geworden op: 04 okt 2012 10:09
waarderingen: 349

Re: De beurs vandaag / Markten live

Bericht door doorwinterd »

Stilaan tijd om de windowdressing kandidaten op te lijsten.
Kan extra lucratief worden na een jaar als dit.
When you walk in golden halls you get to keep the gold that falls.

Plaats reactie