Barco

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5125
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
waarderingen: 3187
Contact:

Re: Barco

Berichtdoor Beheerder » 17 Apr 2019 16:36

Filoe schreef:@Beheerder: je mag jouw diagonale weerstandslijn wat naar boven opschuiven... ;)

De lijnen komen uit de software maar een uitbraak boven een sterke weerstand is altijd een positief signaal. Alleen zal de RSI verder stijgen wat de kans op winstnemingen doet toenemen.
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeM DEGIRO LYNX
Inbev à €6.000 €3,60 €4,28 €6,00
Extra's o.a. 3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers


powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1121
Lid geworden op: 14 Sep 2017 11:17
waarderingen: 1127
Contact:

Re: Barco

Berichtdoor jack. » 10 Mei 2019 08:53

Barco gaat achter 300 miljoen welvarende Chinezen aan
07:07 (10/05) - Bron: De Tijd

Barco-topman Jan De Witte ©Wouter Van Vooren
De technologiegroep Barco blaakt van vertrouwen dat ze de komende jaren zal groeien. Die groei, van omzet én winst, gaat CEO Jan De Witte vooral in China zoeken. Van de handelsoorlog heeft Barco amper last.

Barco, de specialist in projectoren en beeldschermen, hield gisteren zijn investeerdersdag in zijn imposante hoofdkwartier in Kortrijk. Het valt op dat het aantal investeerders en analisten keer op keer toeneemt - gisteren waren het er een 60-tal.

Die groeiende populariteit dankt het bedrijf aan het mooie parcours dat de voorbije jaren werd afgelegd. De omzet ging boven 1 miljard euro en sinds het aantreden van CEO Jan De Witte drie jaar geleden, die in eerste instantie focuste op een efficiëntere en goedkopere productie, steeg de brutobedrijfswinstmarge (ebitda) van 8 naar 12 procent.

De komende jaren moet dat verder omhoog: tot 14 à 15 procent in 2020 en 14 à 17 procent in 2022. Barco blijft de nadruk leggen op de optimalisatie van zijn kosten. Eind vorig jaar kondigde de groep van 3.600 werknemers een herstructurering aan waarbij 240 bediendejobs sneuvelen, waarvan 55 in België.

Daarnaast wordt de verkoop van projectoren, schermen en andere technologie voor cinema’s, ziekenhuizen, vergaderzalen en controlekamers aangezwengeld. De O&O-afdeling, waar 11 procent van de omzet in geïnvesteerd wordt, komt in snel tempo met nieuwe productversies om het marktaandeel uit te breiden. Het goudhaantje ClickShare, dat een laptop met één druk op de knop met een presentatiescherm verbindt, bestaat nu ook als een desktopapp die de knop vervang
ClickShare wordt wereldwijd al in 590.000 vergaderruimtes gebruikt.

ClickShare is de marktleider in de meeting rooms, met 590.000 verkochte stuks. Maar dat betekent niet dat Barco op zijn lauweren rust. ‘Er zijn wereldwijd 8 miljoen vergaderruimtes. Pas als we miljoenen ClickShares verkopen, zijn we waar we willen zijn’, zei George Stromeyer, hoofd van de divisie waar de communicatietool deel van uitmaakt. Barco strijdt daar in een flink concurrentiële markt waar reuzen als Microsoft, Cisco, Intel, Polycom en Logitech een deel van de taart willen.

Geografisch biedt China de grootste opportuniteiten - ook voor ClickShare. Het management trok er een week naartoe om de koopkracht van de groeiende middenklasse te aanschouwen. Het gaat om 300 miljoen mensen die het geld laten rollen voor entertainment en gezondheidszorg van hoog niveau. Naast de reuzensteden zijn er 300 met de grootte van Antwerpen die hun ziekenhuizen, cinema’s en infrastructuur technologisch upgraden.

De domeinen waarin Barco actief is, groeien in China jaarlijks met 9 procent en zijn samen goed voor een visvijver van 1,3 tot 1,7 miljard euro. Met voorop de controlekamers, gevolgd door projectoren en schermen voor events, healthcare en vergaderzalen. Begin dit jaar opende Barco een fabriek en R&D-center nabij Sjanghai voor de productie van medische beeldschermen voor de Chinese markt.

Van de handelsoorlog tussen China en de VS heeft Barco amper last. ‘Er is een kleine impact mogelijk van een aantal componenten die onze leveranciers gebruiken. Maar dat zal niet meer dan 500.000 euro zijn’, zegt De Witte.

Gebruikersavatar
zwartkater
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 687
Lid geworden op: 07 Apr 2014 08:26
waarderingen: 240
Contact:

Re: Barco

Berichtdoor zwartkater » 23 Mei 2019 10:28

ING verhoogt koersdoel Barco

(ABM FN) ING heeft woensdag het koersdoel voor Barco verhoogd van 150,00 naar 200,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

ING heeft de taxaties voor de gemiddelde autonome groei tussen 2018 en 2023 van 5 naar 7 procent verhoogt. Verder voorziet de bank een gemiddelde EBITDA-margeverbetering van 120 basispunten, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 100 basispunten.

Volgens de bank heeft Barco de afgelopen jaren “indrukwekkende” prestaties geleverd en dat dit positieve verhaal “nog lang niet voorbij is”.

Het aandeel Barco koerste woensdag 4,3 procent hoger op 164,00 euro.
Wimpie85 liked last!

Gebruikersavatar
zwartkater
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 687
Lid geworden op: 07 Apr 2014 08:26
waarderingen: 240
Contact:

Re: Barco

Berichtdoor zwartkater » 11 Jun 2019 17:33

11/06/2019 15:37:02
Barco wil Clickshare-patenten afdwingen in VS

(ABM FN) Barco is rechtszaken begonnen tegen de Amerikaanse bedrijven Vivitek en Sahara wegens het schenden van zijn Clickshare patenten. Dit meldde het Belgische bedrijf dinsdag in een persbericht.

De rechtszaken tegen Sahara en het Delta Electronics-onderdeel Vivitek behoren tot een reeks gecoördineerde stappen van Barco wereldwijd om de ClickShare-technologie te beschermen. Barco stelt in een goede positie te zijn om de Amerikaanse patenten af te dwingen, omdat de nieuwheid en vindingrijkheid van ClickShare onlangs opnieuw werd bevestigd door de Amerikaanse autoriteiten.

Barco dwingt zijn patenten af tegen fabrikanten en distributeurs van draadloze presentatiesystemen die de originele kenmerken van ClickShare kopiëren.

Het aandeel Barco koerste dinsdag 0,7 procent hoger op 170,00 euro.
Wimpie85 liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22223
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9527
Contact:

Re: Barco

Berichtdoor charel01 » 12 Jun 2019 09:05

Barco (advies KBC Securities: "Opbouwen" - koersdoel 175,00 euro)
NIEUWS | Barco heeft een klacht ingediend tegen Vivitek Corporation en moedermaatschappij Delta Electronics in de VS wegens het schenden van Barco's ClickShare-octrooien door middel van hun draadloze presentatieapparatuur (LauncherPlus-apparaat en NovoEnterprise-unit). Barco heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen Sahara Presentation Systems in verband met zijn Clevershare- en Clevertouch Pro-producten. Barco lanceerde het ClickShare-systeem in 2012 als eerste in de sector en is vandaag de marktleider met meer dan 590.000 uitgeruste vergaderzalen wereldwijd. Na een reeks succesvolle rechtszaken in Europa richt Barco zich nu ook op het uitsluiten van inbreukmakende apparaten op de Amerikaanse markt. Barco beweert dat het goed geplaatst is om zijn Amerikaanse octrooien af te dwingen omdat de nieuwheid en vindingrijkheid van de ClickShare-technologie onlangs opnieuw werd bevestigd door het USPTO (United States Patent and Trademark Office).
De visie van KBC Securities: Volgens analist Guy Sips is de timing van de aankondiging geen verrassing, want morgen gaat InfoComm van start, het grootste evenement in Noord-Amerika dat zich richt op de professionele audiovisuele sector. De zaken tegen Vivitek en Sahara zijn de laatste in een reeks acties die Barco wereldwijd ondernam om zijn innovatieve ClickShare-technologie te beschermen. Barco dwingt zijn octrooien af tegen fabrikanten en distributeurs van draadloze presentatiesystemen die de originele kenmerken van ClickShare kopiëren. Barco is van mening dat Vivitek en Clevertouch dergelijke draadloze toestellen produceren en verdelen in meerdere wereldwijde markten. Onze analist verwelkomt het feit dat Barco wereldwijd acties onderneemt om zijn innovatieve ClickShare-technologie te beschermen. Het nieuws heeft geen impact op de investment case van KBCS.
zwartkater liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Hanky
Premiummember
Premiummember
Berichten: 958
Lid geworden op: 07 Mar 2016 12:21
waarderingen: 810
Contact:

Re: Barco

Berichtdoor Hanky » 18 Jun 2019 07:47

Barco haalt grote deal voor laserprojectoren binnen
18 juni 2019 07:29 Redactie
(ABM FN)Cineworld Group en Cinionic hebben een deal gesloten, waarbij meer dan 1.000 Barco-laserprojectoren in bioscopen wereldwijd zullen worden geïnstalleerd. Dit meldt de Kortrijkse specialist van beeldschermen maandagavond in een persbericht.

Cinionic is Barco’s cinema joint venture.

Cinionic zal hierbij bioscoopzalen van Cineworld in de VS, de EU en het VK upgraden met de laserprojectoren van Barco. Het gaat hierbij om de pas gelanceerde Barco Series 4 laserprojectoren die in samenwerking met Cineworld Group ontwikkelt werd.

“Vandaag zijn cinema-uitbaters op zoek naar manieren om de bioscoopervaring verder te verbeteren met betere beeldkwaliteit en een optimale efficiëntie door bijvoorbeeld laserprojectie en geavanceerde diensten in te zetten”, aldus CEO Wim Buyens van Cinionic. “We werken al vele jaren samen met Cineworld en we zijn dan ook vereerd dat Cineworld Barco en Cinionic kiezen om de visuele standaard van de toekomst in te vullen.”

Cineworld Group is actief in meer dan 10 landen met meer dan 9.500 schermen.

Het aandeel Barco sloot maandagavond af op 170,00 euro.

Lees meer op: https://beursig.com/beursnieuws/barco-h ... en-binnen/
charel01 liked last!
ABInbev, Ageas, ArgenX, Galapagos, KBC, KBCA, Mithra, Sioen


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen