Sipef

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
blotte marc
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 829
Lid geworden op: 11 Apr 2012 10:01
waarderingen: 288
Contact:

Re: Sipef

Berichtdoor blotte marc » 14 Aug 2019 09:00

Sipef duikt in rode cijfers
Plantagegroep Sipef SIP0,00% heeft over de eerste zes maanden van het jaar een nettoverlies gedraaid van 5,2 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar was er nog een winst van 24,7 miljoen dollar. De zogeheten brutowinst (omzet minus kosten van verkopen) verschrompelde met 69 procent van 46,6 miljoen dollar naar 14,3 miljoen dollar.

Sipef verwijst naar de aanhoudend lage palmolieprijzen. Bovendien ontgoochelde de vruchtontwikkeling vanaf het tweede trimester, zowel in Indonesië als in Sumatra. Dat resulteerde in een 7,5 procent lagere palmolieproductie (153.696 ton) tegenover een jaar geleden. Tot overmaat van ramp werd de groep eind juni en begin augustus geconfronteerd met vulkaanuitbarstingen in Papoea-Nieuw-Guinea.

Sipef verwacht niet meteen beterschap. Voor de tweede jaarhelft gaat Sipef uit van gelijkaardige resultaten als in de eerste jaarhelft.
:(
Bron : De Tijd
Van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden...powered by Surfing WavesWord gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers, profiteer van minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en abonneer op uw favoriete onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen