Hyloris Pharmaceuticals

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analysesStofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1064
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 614

Hyloris

Bericht door Stofke »

Vlaams farmabedrijf Hyloris trekt naar Brusselse beurs

03/06/20 om 06:00
Hyloris, het door serieondernemer Stijn Van Rompay opgericht en geleid Vlaams farmabedrijf, wil ongeveer 50 miljoen euro ophalen met een beursgang op Euronext Brussel.

Hyloris focust op de ontwikkeling van geneesmiddelen waarvan het patent is verlopen, voor nieuwe toepassingen. Vorige week ontvouwde Van Rompay zijn plannen met het bedrijf in een interview in Trends. Daarin hintte hij al op een beursgang als volgende financieringsstap.

"We denken dat dit het goede moment is voor een beursgang, nu de marktomstandigheden verbeterd zijn", zegt Stijn Van Rompay. "We hebben trouwens positieve feedback gekregen van de markt en zijn dus overtuigd dat we een goede kans maken om er een succesvolle operatie van te maken." Hoeveel procent van het kapitaal van Hyloris op de markt zal komen, is nog niet duidelijk. Naar alle verwachting zal het in Luik gevestigde bedrijf zijn beursdebuut maken binnen een handvol weken.

"Met een beursnotering kunnen we onze visibiliteit en geloofwaardigheid verhogen, en het is een mooie manier om onze medewerkers te motiveren en de aandeelhoudersbasis te diversifiëren", voegt Van Rompay eraan toe.

Het opgehaalde geld zal dienen voor de ontwikkeling van het bestaande gamma medicijnen, de ontwikkeling van nieuwe producten en voor de opstart van de commerciële activiteiten in de Verenigde Staten, dat de voornaamste markt zal zijn voor Hyloris.

De keuze voor Euronext Brussel ligt volgens Van Rompay voor de hand. "Het is een vertrouwde omgeving (Van Rompay was vroeger onder meer ook CEO van het door zijn vader opgerichte en naar de Brusselse beurs gebrachte farmabedrijf Docpharma, nvdr), België heeft een goede reputatie in healthcare, en het is in de achtertuin van het bedrijf", aldus Van Rompay.

Dat het in 2014 opgerichte Hyloris nadrukkelijk kiest voor Euronext Brussel, is ook een fikse opsteker voor die beurs, die vers bloed goed kan gebruiken. Recente nieuwkomers zijn erg dun gezaaid. De laatste zuivere Brusselse beursdebutant is Sequana Medical. Het van oorsprong Zwitserse medtechbedrijf, een producent van implanteerbare pompsystemen om vochtophoping uit de buikholte te verwijderen, debuteerde in februari vorig jaar op Euronext Brussel.

Inmiddels bouwt Van Rompay verder aan het management en de raad van bestuur van Hyloris. Zo haalde hij Patrick Jeanmart, de vroegere CFO van het beursgenoteerde Celyad, binnen als CFO. Koenraad Van der Elst, die eerder onder meer bij Punch International aan de slag was, is chief legal officer. Vader Leon Van Rompay werd benoemd tot lid van de raad van bestuur. De voorzitter van die raad van bestuur is Stefan Yee, die vijftien jaar geleden samen met Van Rompay aan de wieg stond van de erg discrete PE Group en er nu CEO van is. "Loyauteit wordt zwaar onderschat. Niets is belangrijker", zegt Van Rompay over die langdurige band. "De komende weken zullen wel enkele Amerikanen in onze raad van bestuur worden benoemd, omdat we vooral mikken op de Verenigde Staten. Dus kan ik maar beter ervaring uit de VS binnenhalen."
Mannie liked last!


Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1064
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 614

Re: Hyloris

Bericht door Stofke »

Bron: de tijd

Farmabedrijf Hyloris trekt naar Brusselse beurs

Hyloris is de eerste beursgang sinds februari 2019 in Brussel, toen de ontwikkelaar van medische pompjes Sequana Medical toetrad tot de noteringslijst.
Als alles volgens plan verloopt, brengt de Vlaamse zakenman Stijn Van Rompay zijn Luikse farmabedrijf Hyloris nog voor de zomervakantie naar de Brusselse beurs. De operatie moet 50 miljoen euro opleveren. Dat geld gaat volledig naar de uitbouw van het bedrijf. De beursgang illustreert het herwonnen vertrouwen in de aandelenmarkten.

Van Rompay richtte Hyloris zes jaar geleden op. In samenwerking met zijn vader Leon zette hij succesverhalen als het beursgenoteerde Docpharma, Uteron Pharma en Ater Pharma neer, bedrijven die de familie met veel winst verkocht.

Sinds de opstart haalde Hyloris al ruim 20 miljoen euro vers kapitaal op. Onder meer ondernemers als Jos Sluys, Christian Dumolin, Dirk Van Praag en Bart Versluys stapten in. Onlangs nog, in april in volle coronacrisis, kreeg Hyloris 15 miljoen euro toegestopt via de uitgifte van converteerbare obligaties. Die deal waardeerde het bedrijf op minimum 100 miljoen.

Hyloris staat voor High Yield, Lower Risk, hoog rendement met weinig risico. Het bedrijf doet geen duur en risicovol onderzoek naar nieuwe medicijnen, maar vertrekt van geneesmiddelen waarvan het patent is vervallen om nieuwe toedieningsvormen te maken of om met een mix van bestaande moleculen nieuwe, beter werkende medicijnen te ontwikkelen. Twee producten zijn al goedgekeurd en bijna lanceringsklaar.

Hyloris is de eerste beursgang sinds februari 2019 in Brussel, toen de ontwikkelaar van medische pompjes Sequana Medical toetrad tot de noteringslijst. Dat bevestigt het herwonnen optimisme van de markten. In Amsterdam was de introductie van de koffiereus Douwe Egberts zopas een groot succes. In België halen vooral bedrijven die relatief coronabestendig zijn probleemloos geld op, zoals de vastgoedgroepen VGP, Aedifica en Immobel of het biotechbedrijf Argenx op de Brusselse beurs bewezen.

Van Rompay is dan ook overtuigd van een geslaagde beursgang. ‘Twee maanden geleden leek het alsof de wereld zou vergaan. Het momentum is wat positiever nu. Ik denk dat er interesse uit alle hoeken zal zijn, ook van particulieren. Het is ook niet de eerste keer dat ik iets bouw. Dat trackrecord zal ook wel helpen.’

Dinsdag steeg de Bel20-index opnieuw met 1,6 procent, waardoor de beursgraadmeter ruim 30 procent hoger noteert dan zijn dieptepunt van 17 maart. Beleggers nemen al een forse voorsprong op het herstel van de reële economie. Ze vinden in de eerste plaats inspiratie in de forse daling van het aantal besmettingen, de afbouw van de lockdowns en het uitblijven van een tweede grote besmettingsgolf. Italiaanse dokters verklaarden zelfs dat het virus in kracht is afgenomen bij wie besmet wordt.

De stimuli van de overheden en de centrale banken en het besef dat de rente nog heel lang heel laag zal blijven, lokken de beleggers ook naar aandelen. Steeds meer professionele en particuliere beleggers durven te gokken op een normalisering van de economie na 2020. Omdat ze vooruitkijken, nemen ze de crash van de bedrijfswinsten dit jaar er voor lief bij. Analisten verwachten dat de bedrijven uit de Amerikaanse S&P500-index hun winst dit jaar 20 procent zien zakken. Daardoor noteert Wall Street tegen 22 keer de winst peperduur. Maar bij een normalisering van de winsten daalt de ratio naar een meer aanvaardbare 17,4.

Sommige beleggers geloven dat de huidige koersen nog instapmogelijkheden bieden voor de lange termijn. De Bel20 heeft slechts de helft van zijn coronaverlies goedgemaakt.
Toch blijven de gevaren groot, waarschuwen de beursstrategen. Een heropflakkering van het virus met nieuwe lockdowns vormt het grootste risico. Ook de tienduizenden ontslagen die de bedrijven onlangs hebben aangekondigd, kunnen langdurig op de economie wegen. In België verwachten zes op de tien bedrijven jobverlies. ‘Back to normal’ is het nog lang niet.
Techno4ever liked last!

Gebruikersavatar
Blackbelt
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2145
Lid geworden op: 04 nov 2013 22:29
waarderingen: 796

Re: Hyloris

Bericht door Blackbelt »

Ik heb het afgeleerd om bij de IPO in te stappen.
Meestal betaal je te veel (er zijn uitzonderingen), en een paar maand later zit je met rode posities.

Eerst eens kijken hoe de markt dit aandeel lust, bovendien vind ik de beurs op dit moment peperduur.
De verwachting van analisten dat de winsten maar met 20% omlaag gaan vind ik buitengewoon optimistisch. Bij een pak bedrijven zal dat 80-120% zijn, en dus een jaartje (of 2) verlies gaan draaien.
sjos liked last!

geebee
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 190
Lid geworden op: 03 jan 2017 16:52
waarderingen: 79

Hyloris Pharmaceuticals

Bericht door geebee »

Nieuwe beursintroductie op Euronext Brussel ?

Vandaag onderstaande mail gekregen :

Beste klant,

Hyloris Pharmaceuticals is een jong innovatief farmaceutisch bedrijf dat erin gespecialiseerd is om waarde toe te voegen aan de gezondheidszorg door bekende farmaceutische producten te herformuleren. Het kondigde op 3 juni 2020 trots haar plan aan om nieuwe fondsen te werven via een beursintroductie (“IPO”) met toelating van al haar aandelen tot de gereglementeerde markt van Euronext Brussels.

Het management biedt u de mogelijkheid om meer over het bedrijf te weten te komen en vragen te stellen tijdens een live webinar.

Enkele feiten over Hyloris Pharmaceuticals
Opgericht in 2012
Hoofdkantoor in Luik, België
CEO – Stijn Van Rompay
Gericht op het toevoegen van waarde aan het gezondheidszorgsysteem door de ontwikkeling van eigen geherformuleerde producten die aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van de huidige beschikbare alternatieven.
Een gediversifieerde portefeuille van twee commerciële producten in een vroege fase en 12 productkandidaten, waarvan het merendeel zich in de vroege ontwikkelingsfase van de herformulering bevindt, die potentieel op omzetgroei bieden:
Het productportfolio richt zich in het bijzonder op IV-cardiovasculaire producten, maar bevat ook andere herformuleringsproducten en producten binnen gevestigde markten (high-barrier generische geneesmiddelen)
Van Maxigesic® IV en Sotalol IV wordt verwacht dat ze de voornaamste bronnen van omzetgroei op korte termijn zullen zijn tot er andere producten worden gelanceerd
Sterke motor voor productontwikkeling die productkandidaten herformuleert en op de markt brengt op kapitaalefficiënte wijze, met een duidelijke focus op het 505(b)(2) regelgevingstraject van de FDA voor farmaceutische producten waarbij de veiligheid en doeltreffendheid van de molecule al zijn vastgesteld, waardoor Hyloris over de mogelijkheid beschikt om:
De klinische belasting te verminderen die nodig is om een product op de markt te brengen.
De ontwikkelingstermijnen aanzienlijk te verkorten en de kosten en risico’s te verminderen.
Tot op heden bestaan de activiteiten van Hyloris voornamelijk uit het identificeren van productkandidaten om zijn pijplijn uit te breiden en uit het formuleren, testen en ontwikkelen van zijn bestaande portfolio.
Geleid door een ervaren managementteam met uitgebreide ervaring en kennis op het vlak van het identificeren en ontwikkelen van geneesmiddelen. Het managementteam van Hyloris heeft gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring in het beheren en uitbouwen van farmaceutische bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen en die op de markt brengen
Een belegging in de Aangeboden Aandelen houdt aanzienlijke risico's en onzekerheden in. Potentiële beleggers moeten het volledige Prospectus lezen, en moeten in het bijzonder Sectie 2 (Risicofactoren) lezen voor een bespreking van bepaalde factoren die voor een belegging in de Aangeboden Aandelen in overweging moeten worden genomen, inclusief de risico's die verband houden met het feit dat (i) Hyloris een beperkte operationele geschiedenis heeft en nog geen substantiële inkomsten heeft gegenereerd. Hyloris heeft sinds zijn oprichting operationele verliezen, negatieve operationele kasstromen en een geaccumuleerd tekort geleden wat resulteert in een negatief eigen vermogen op de datum van het prospectus en Hyloris is mogelijk niet in staat om winstgevendheid te bereiken of te behouden. Hyloris voert zijn strategie uit in overeenstemming met zijn bedrijfsmodel, waarvan de levensvatbaarheid niet is aangetoond, (ii) De prestaties van Hyloris hangen in de eerste plaats af van het succes van zijn productkandidaten, waarvan de meerderheid zich in de vroege ontwikkelingsfase van de herformulering bevindt en nog geen FDA-goedkeuring heeft ontvangen voor de 505(b)(2) aanvraag of ANDA of de andere goedkeuringen die vereist zijn voordat ze commercieel kunnen worden gelanceerd, (iii) zelfs als Hyloris voor een van zijn productkandidaten wettelijke goedkeuring krijgt, kan het zijn dat het product niet met succes kan worden gelanceerd en de inkomsten die Hyloris uit de verkoop van een dergelijk product genereert, niet kunnen worden gerealiseerd, (iv) Hyloris heeft overeenkomsten gesloten met verbonden partijen en deze overeenkomsten houden potentiële belangenconflicten in, (v) bepaalde bestuurders van Hyloris en leden van het uitvoerend management van Hyloris hebben bestuursfuncties of participaties in andere farmaceutische bedrijven, wat potentiële belangenconflicten zou kunnen creëren, en (vi) na de afsluiting van het Aanbod kunnen bepaalde belangrijke aandeelhouders van de Emittent andere belangen hebben dan de Emittent en/of de minderheidsaandeelhouders en in staat zijn om de Emittent te controleren, met inbegrip van de uitkomst van de stemmen van de aandeelhouders. Elke beslissing om te beleggen in de Aangeboden Aandelen moet gebaseerd zijn op alle informatie die in het Prospectus wordt verstrekt. Potentiële beleggers moeten het economische risico van een belegging in de Aangeboden Aandelen kunnen dragen en een volledig of gedeeltelijk verlies van hun belegging kunnen ondergaan. Al deze factoren dienen in overweging te worden genomen alvorens te beleggen in de Aangeboden Aandelen.

Het Prospectus zodra goedgekeurd door de FSMA kan worden verkregen op de kantoren van Hyloris Pharmaceuticals en op de volgende websites: www.hyloris.com/investors/information/prospectus, www.kbc.be/hyloris, www.kbcsecurities.com, www.bolero.be/nl/hyloris
blotte marc liked last!

doorwinterd
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1493
Lid geworden op: 04 okt 2012 10:09
waarderingen: 366

Hyloris

Bericht door doorwinterd »

When you walk in golden halls you get to keep the gold that falls.

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1064
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 614

Re: Hyloris

Bericht door Stofke »

Hyloris lanceert beursgang Brussel

(ABM FN) Hyloris Pharmaceutical zal 5 miljoen nieuwe aandelen uitgeven aan een prijs van 10,00 tot 11,50 euro per stuk. Dit maakte de beursaspirant in Brussel woensdag bekend.

Op basis van deze prijsstelling is Hyloris tussen de 267 en 284 miljoen euro waard.

Het aantal uit te geven aandelen kan overigens nog met 15 procent worden verhoogd, indien de begeleidende banken hun zogeheten greenshoe uitoefenen.

Hyloris wil het kapitaal dat met de beursgang zal worden opgehaald, onder meer gebruiken om zijn kandidaatmedicijnen verder te ontwikkelen en om de Amerikaanse markt te veroveren met een verkoopteam.

Begin juni maakte Hyloris al bekend naar de beurs in Brussel te trekken.

Hyloris is een farmaceut gespecialiseerd in het ontwikkelen van geneesmiddelen waarvan het patent verlopen is.

De beursgang wordt begeleid door KBC Securities en Kempen & Co.
Techno4ever liked last!

Gebruikersavatar
Steinway
Premiummember
Premiummember
Berichten: 445
Lid geworden op: 03 feb 2017 11:31
waarderingen: 115

Re: Hyloris

Bericht door Steinway »

Is het nodig om drie topics te hebben voor dit bedrijf?

jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1912
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2471

Re: Hyloris

Bericht door jack. »

hebben jullie meer kans om er 1 terug te vinden achteraf. :D :silent:
Founder liked last!

alejandrito
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 52
Lid geworden op: 18 apr 2020 09:59
waarderingen: 60

Re: Hyloris

Bericht door alejandrito »

Een naam die staat voor "high yield, lower risk" lijkt me een big red flag :D
Zeker voor een pharma bedrijf.

Los daarvan, eerste paar pagina's v prospectus eens bekeken. Ben niet thuis in de start up pharma wereld, maar what the actual f.

Afbeelding

Pre-revenue cash burners lijken me eerder VC materiaal dan iets voor een IPO.

Maar misschien kan er iemand met meer kennis v zaken iets nuttigers zeggen dan ik
Techno4ever liked last!
https://twitter.com/jefke00

Gebruikersavatar
maartenverhoeve
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1910
Lid geworden op: 02 jan 2012 21:42
waarderingen: 578

Re: Hyloris

Bericht door maartenverhoeve »

Morgenavond 18 uur prospectus op Bolero,
ik heb alvast ingeschreven!
hun groeiverhaal staat me wel aan, of ik op de nieuwe aandelen inteken, ga ik morgenavond na de prospectus beslissen!
In port; Enwave, Ageas, Western Cop, Retail est. sorrento, vgp, wdp, kbca, roularta, Tess, prosus, agfa, vale, veel arrowhead pharma....

Plaats reactie