Sequana Medical

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5917
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 4179
Contacteer:

Sequana Medical

Bericht door Beheerder »

Sequana Medical trekt naar Brusselse beurs
31 januari 2019 08:30 Redactie

(ABM FN) Sequana Medical trekt, na een valse start eind 2018, nu toch naar Euronext Brussel. Dit liet het biotechbedrijf donderdag via een persbericht weten.

De onderneming specialiseert zich in medische toestellen voor de ontwikkeling van vernieuwende behandelingsoplossingen om leveraandoeningen, hartfalen, maligne ascites en andere vochtbalansproblemen te behandelen.

Vanaf vandaag kunnen beleggers intekenen op het aanbod, waarbij maximaal 3.235.294 nieuwe aandelen zullen worden gecreëerd. De prijsvork ligt tussen 8,50 en 9,00 euro. Dit aandeel kan via een verhogingsoptie met 15 procent vermeerderd worden. Op die manier zal het biotechbedrijf tussen 27,5 miljoen en 38,5 miljoen euro ophalen.

Het intekenen kan tot 7 februari, onder voorbehoud van vervroegde afsluiting of verlenging.

Bij het middelpunt van de prijsvork en inclusief de overtoewijzing zal de waardering van het bedrijf op 119,5 miljoen euro komen.

In november vorig jaar stelde Sequana zijn beursgang nog uit.

Lees meer op: https://beursig.com/beursnieuws/sequana ... lse-beurs/
piddybull liked last!
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.djeeten007
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 301
Lid geworden op: 03 jan 2017 10:31
waarderingen: 57
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door djeeten007 »

heeft iemand zich al ingelezen in dit bedrijf?
Acacia, Acadia Pharming, Biocartis, Galapagos, Inovio, Mithra, Novavax, Oxurion, Pharming

Gebruikersavatar
MGiles
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 320
Lid geworden op: 20 mar 2018 17:31
waarderingen: 80
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door MGiles »

Op de bolero site is er een uitgebreid prospectus document, iemand zich daar al doorgeworsteld? :)
Wat zijn de verwachtingen van dit bedrijf?
https://www.bolero.be/nl/ipo/sequana-me ... r-de-beurs
Geduld is een schone deugd

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3667
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6741
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door piddybull »

150.000 Amerikanen met overgewicht wachten op ons'

Saar Sinnaeve De Tijd

Sequana Medical stapt naar Euronext om er 27,5 tot 38,5 miljoen euro op te halen. Het medtechbedrijf produceert een pompje om vochtophoping bij leverpatiënten te verhelpen.

Sequana Medical geeft nieuwe aandelen uit tegen 8,50 à 9 euro per stuk. Bij een aandelenkoers in het midden van de prijsvork zal het van oorsprong Zwitserse bedrijf, dat onlangs een kantoor opende in Gent, een beurswaarde van net geen 120 miljoen euro hebben.

Biocartis, eveneens een medtechbedrijf, haalde toen het in 2015 naar Euronext trok meteen 115 miljoen euro op. Daarbij vergeleken is de operatie van Sequana Medical bijzonder klein. En duur. Want de beursnotering brengt 4 à 7 miljoen euro kosten aan adviseurs, banken en advocaten mee. Alsof het Zwitsers-Belgische bedrijf wanhopig op zoek was naar vers kapitaal.

'Het klopt dat we nog onvoldoende werkkapitaal hebben voor de komende twaalf maanden', reageert CEO Ian Crosbie. 'Maar onze huidige investeerders geven ons 20 miljoen euro in deze beursgang, dus we zijn echt niet wanhopig. We gaan naar de beurs omdat we bekender willen worden. In de industrie, in de medtechwereld en bij het grote publiek.'

Het geld heeft Sequana Medical nodig om zijn alfapomp, een medisch hulpmiddel om levercirrose te behandelen, in de VS te verkopen. 'We moeten daar eerst nog een reeks klinische tests voor doen, met patiënten', aldus Crosbie. 'Gaandeweg willen we ook onze verkoop in Europa opkrikken. Onze pomp is hier al goedgekeurd, maar de verkoop loopt niet zoals verhoopt omdat er meer wetenschappelijk bewijs nodig is. Daarnaast willen we onderzoeken of onze pomp een rol kan spelen voor hartpatiënten, die vocht opstapelen door te veel natrium in het bloed.'

Sequana Medical mikt op het behandelen van patiënten met niet-alcoholische steatohepatitis (NASH), een niet-alcoholische leverontsteking. Dat ziektebeeld duikt steeds meer op door obesitas. Tot voor kort kregen alleen mensen met hepatitis of met alcoholproblemen een levercirrose, waardoor ze een waterbuik of ascites kunnen krijgen. Nu zien we dat fenomeen ook steeds meer bij mensen met obesitas. 30 procent van de Belgen lijdt aan leververvetting door overgewicht. 2 à 3 procent van hen krijgt NASH.

Het pompje van Sequana Medical, dat wordt ingeplant, voert het vocht in de buik rechtstreeks af naar de blaas. Daardoor hoeven leverpatiënten met ascites niet elke twee weken naar het ziekenhuis om het vocht te laten draineren. Iedere dag moet het apparaatje, van 6 op 4 centimeter, wel contactloos worden opgeladen. Dat duurt een twintigtal minuten. Aan de alfapomp van Sequana Medical hangt een prijskaartje van 22.000 euro. 'Maar dat is na een jaar zonder drainages in het ziekenhuis al terugbetaald', maakt de CEO zich sterk.

Het bedrijf installeerde de alfapomp al bij 650 patiënten. Een op de vijf was voor klinische tests, de rest werd verkocht. Toch volstaat de verkoop voorlopig niet om het bedrijf in leven te houden, aangezien nog meer onderzoek nodig is.

De vraag is dus hoelang Sequana Medical verder kan met de 27,5 miljoen euro die het nu wil ophalen. 'Zodra we in de VS groen licht krijgen, zullen we meer kapitaal nodig hebben', zegt Crosbie. 'Ook als blijkt dat we verder kunnen met ons onderzoek bij hartpatiënten. Maar ik plak daar liever geen bedrag op.'

Meer dan 27,5 miljoen euro wil Crosbie op de beurs niet ambiëren. 'Dan zouden de huidige aandeelhouders hun belang te veel zien verwateren. Bovendien hebben we afgesproken dat we stap per stap gaan. We zullen nog meer kapitaal nodig hebben, maar het hoeft niet per se nu allemaal.'

Sequana Medical mikt met zijn oplossing vooral op de Amerikaanse markt. 'Daar is meer nood aan behandelingen voor patiënten met levercirrose. Hun aantal stijgt daar enorm. We gaan uit van 150.000 patiënten die ons pompje binnenkort nodig hebben, willen ze hun levenskwaliteit behouden. Europa staat tien jaar achter.'

Profiel Sequana
Opgericht: 2006, in Zwitserland.

Wat: heeft in Europa een medisch toestel op de markt voor patiënten met levercirrose. Een implantaat voor hartpatiënten is in de maak.

Hoofdkantoor: sinds vorig jaar in Gent (financiële diensten, marketing, klinische tests). De productie en engineering blijven in Zwitserland.

Financiering: haalde sinds de opstart iets meer dan 100 miljoen euro op.

Resultaten 2018: (na 9 maanden) 0,7 miljoen euro omzet en 8,6 miljoen euro nettoverlies.

Werknemers: 34, van wie 4 in België. Dat laatste cijfer zal stijgen naar 20.

Grootste aandeelhouders: de investeringsfondsen Neomed (36%), LSP (10,9%) en Venture Incubator (10%).
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME !
Think big ...€ 696 , big enough ?
ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

Blackbelt
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1372
Lid geworden op: 04 nov 2013 22:29
waarderingen: 403
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door Blackbelt »

Mijn conclusie... net iets te high risk.
Ga ze volgen, maar nog niet kopen.

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3667
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6741
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door piddybull »

Beursgang in mineur voor Sequana Medical
07 februari 201917:56


Sequana ontwikkelde een implantaat - een pompje - om de levenskwaliteit van patiënten met levercirrose te verhogen.
Het medtechbedrijf vond nauwelijks nieuwe investeerders. Het gros van de nieuwe aandelen wordt gekocht door de bestaande aandeelhouders.

Het Zwitsers-Belgische medtechbedrijf lanceerde eind januari zijn beursgang op Euronext Brussel. Het bedrijf gaf nieuwe aandelen uit tegen 8,50 à 9 euro per stuk en mikte op een bruto-opbrengst van 27,5 à 38,5 miljoen euro.

Sequana meldt nu dat de minimumdrempel bereikt is. Er zijn kopers voor de 3,23 miljoen aandelen uit het basisaanbod, maar enkel tegen 8,5 euro per aandeel, aan de onderkant van de prijsvork. En van die 27,5 miljoen euro komt een groot deel van enkele bestaande aandeelhouders. Die hebben zich geëngageerd om voor 20,5 miljoen euro in te tekenen op de operatie.

7 miljoen
FACTUUR
Afhankelijk van het succes van de beursgang moet Sequana Medical tot 7 miljoen euro van de opbrengst afstaan aan de begeleidende banken, advocaten...
Lees: er hebben weinig nieuwe beleggers aandelen gekocht. Het doet denken aan de moeilijke beursintroductie van de vastgoedgroep VGP eind 2007. Ook toen kwam het gros van het verse geld van de bestaande aandeelhouders.

Afhankelijk van het succes van de beursgang moet Sequana 4 à 7 miljoen euro van de inkomsten van de operatie afstaan aan de begeleidende banken, advocaten, enzovoort.

Pomp
Sequana ontwikkelde een implantaat - een pompje - om de levenskwaliteit van patiënten met levercirrose te verhogen. Het heeft in Europa intussen al een paar honderden van zijn pompjes verkocht, maar is nog steeds verlieslatend. Een ander implantaat voor hartpatiënten is in de maak.

Het management gaat met de verse centen onder andere de commerciële uitrol in Europa en (vooral) bijkomend onderzoek in de VS financieren. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA gaf de technologie van Sequana eerder deze week nog de status van 'doorbraakinstrument'. De opstart van een Amerikaanse studie is voorzien voor de tweede helft van dit jaar. Die zal zowat 11 miljoen euro kosten.

Sequana komt vrijdag met definitieve cijfers over de beursgang. De eerste notering op Euronext Brussel is op maandag 11 februari.
Wimpie85 liked last!
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME !
Think big ...€ 696 , big enough ?
ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

maartenverhoeve
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1362
Lid geworden op: 02 jan 2012 21:42
waarderingen: 267
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door maartenverhoeve »

Afblijven adviseert BS.
In port; socfinasia,GIMV, ban sant, Enwave, Ageas, Western Cop, Qfg, galapagos, postNL, Retail estate, RDS, basic fit, fugro, asmi, kinepolis, kbca, Peyto, first q, western dig, roularta, tessenderlo

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3667
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6741
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door piddybull »

Sequana Medical, producent van pompjes die leverpatiënten verlichting brengen, kent op zijn eerste dag op Euronext Brussel een zwakke start.
Schermafbeelding 2019-02-11 om 10.53.40.png


De voortekenen waren niet zo gunstig. De interesse voor de beursgang was zeer matig. Sequana Medical mikte op een bruto-opbrengst van 27,5 à 38,5 miljoen euro en landde op het minimumbedrag. Een groot deel komt bovendien van enkele bestaande aandeelhouders; de interesse van derden was vrij pover. De introductieprijs werd vastgelegd aan de onderkant van de vork van 8,50-9,00 euro.

De eerste notering verliep voorzichtig positief. Na tien minuten was de koers gestegen tot 9 euro, om later weer te dalen tot 8,80 euro. Dat is 3,5 procent hoger dan de introductieprijs. Rond 10 uur staat de koers onder de introductieprijs op 8,30 euro (-2,35 euro).

Met circa 1.100 stukken is het volume wel beperkt. Bij de beursoperatie werden 3,23 miljoen aandelen verkocht.

Sequana Medical is van oorsprong een Zwitsers bedrijf. Het verhuisde onlangs naar Gent om daar neer te strijken in de biotechvallei.

Het belangrijkste product van Sequana is een pompje dat bij patiënten met NASH-leverontsteking wordt ingeplant om het vocht dat zich in de buik ophoopt naar de blaas af te voeren. Het pompje moet dagelijks (contactloos) worden opgeladen en kost 22.000 euro. Patiënten vermijden er wel drainages in het ziekenhuis mee.

Koen Lambrecht, Redacteur Beleggen ( De Tijd )
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME !
Think big ...€ 696 , big enough ?
ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3667
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6741
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door piddybull »

CEO Sequana Medical: 'De beurs is een platform om verder te groeien'
11 februari 201914:00


Maandag maakte Sequana Medical, maker van medische drainagepompjes, zijn debuut op de beurs. Het bedrijf gaf eerder nieuwe aandelen uit tegen een prijs van 8,50 euro per stuk en haalde 27,5 miljoen euro op. De emissieprijs zat aan de onderkant van de prijsvork en een groot deel van de kopers waren bestaande aandeelhouders, waarmee de beursgang niet een daverend succes was. We spraken maandagochtend na de beursbel de CEO van de pompjesmaker.

Normaal doen bedrijven een beursgang om nieuwe aandeelhouders te kunnen bereiken. Bij de beursgang van Sequana Medical zagen we vooral dezelfde aandeelhouders die hebben ingetekend. Is dat een tegenvaller?

Ian Crosbie: Ik denk dat het een goed teken is dat we zien dat de 'oude' aandeelhouders voor een belangrijk deel hebben ingetekend. Het laat zien dat ze vertrouwen in ons hebben, dus ik zie dat niet als iets negatiefs. Als je bij een IPO ziet dat het met name nieuwe investeerders zijn die intekenen, dan vragen mensen waarom de originele aandeelhouders geen kapitaal meer willen geven.

Was het niet wat vroeg om met Sequana naar de beurs te gaan? Het is een redelijk klein bedrijf.

Ian Crosbie: Voor ons is de beurs een platform dat we willen gebruiken om door te groeien als bedrijf. Met de beursgang maken we de weg vrij voor nieuwe kapitaalophalingen in de toekomst. Als de resultaten van de Amerikaanse studies goed zijn om uiteindelijk naar de VS te gaan. Nu hebben we dus nog weinig kapitaal nodig, maar als blijkt dat we succesvol zijn, dan zullen we nieuw geld ophalen. Daarnaast is het belangrijk dat we in staat zijn om onze werknemers opties aan te bieden, een beursgang maakt dat een stuk makkelijker. Dit hebben we nodig om goede mensen aan te trekken.

Ongeveer 17 procent van het geld dat u heeft opgehaald, gaat naar kosten van banken en advocaten. Vindt u dat normaal?

Ian Crosbie: Goede adviseurs kosten geld. Investeerders willen dat we onze processen goed regelen en dat we een goed georganiseerd bedrijf hebben. Met een strenger geworden regulering moet je je goed laten informeren. Ik vind het zeker niet fijn om geld te besteden aan zaken die het bedrijf niet direct vooruithelpen, maar in dit geval hebben we het minimum besteed van wat we konden besteden voor dit proces.

Hoelang kan Sequana Medical door zonder nieuwe cashinjectie?

Ian Crosbie: Deze kapitaalophaling zal ons onderzoek in de VS op weg helpen en stelt ons in staat onze pilootstudies op het gebied van hartfalen af te maken. Daarnaast kunnen we onze Europese activiteiten opschalen met dit geld. Als we succes zien in ons onderzoek in de VS of in onze studie over hartfalen, dan zullen we opnieuw naar de kapitaalmarkt gaan.

Hoe ziet de lening van Bootstrap (een fonds dat risicovolle kredieten verschaft, red.) eruit?

Ian Crosbie: We zijn nu meer dan 2 jaar gesteund door Bootstrap. Ze steunen bedrijven die geen cashflows hebben, dat is vrij normaal in onze sector. De rente die we betalen op de lening is 12 procent, dat is een redelijke rente voor een bedrijf dat verlies maakt en in de toekomst meer kapitaal nodig heeft.

Hebben jullie nog andere producten in de pijplijn behalve de pompjes?

Ian Crosbie: We houden ons voorlopig bij de pompjes, maar we gaan wel kijken of er andere gebieden zijn waar we onze technologie op kunnen inzetten. We hopen dat met de vergaarde bekendheid van de beursgang dat er mensen in de sector zullen zijn die extra mogelijkheden zien voor de toepassing van ons product. Als onze resultaten uitwijzen dat de pomp goed werkt bij hart- en leverklachten, dan is er volgens mij al een hele stap gezet.

Bas van der Hout, Redacteur Markten Live (De Tijd )
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME !
Think big ...€ 696 , big enough ?
ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

Karl
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2493
Lid geworden op: 07 dec 2014 14:52
waarderingen: 655
Contacteer:

Re: Sequana Medical

Bericht door Karl »

'Het klopt dat we nog onvoldoende werkkapitaal hebben voor de komende twaalf maanden', reageert CEO Ian Crosbie. 'Maar onze huidige investeerders geven ons 20 miljoen euro in deze beursgang, dus we zijn echt niet wanhopig. We gaan naar de beurs omdat we bekender willen worden. In de industrie, in de medtechwereld en bij het grote publiek.'


Als ik dat lees dan denk ik direct dat je als kleine belegger beter eerst een aantal kwartaalcijfers kunt afwachten. Onvoldoende werkkapitaal voor 1 jaar :? Maar er zijn meer bedrijven klein begonnen dus ik volg het wel op.
piddybull liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie