Kent u de chatbox al? chat met andere beleggers


Home Invest Belgium

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses
Plaats reactie

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24311
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 13266
Contacteer:

Home Invest Belgium

Bericht door charel01 »

Home Invest: nieuwe telg in de KBCS vastgoedfamilie
KBC Securities analist Alexander Makar start de opvolging van vastgoedgroep Home Invest. Dat blijkt een hele forse groeier te zijn. En te blijven, maar omdat het grootste deel daarvan blijkbaar al in het aandeel werd verdisconteerd, wordt de opvolging gestart met een koersdoel van 86 euro en een “Houden”-advies. De vastgoedfamilie van KBC Securities telt nu 16 aandelen.

Activiteiten en strategie

De groep is als verhuurder actief in de residentiële vastgoedmarkt en richt zich voornamelijk op (gemeubileerde) appartementen en tweede woningen. De portefeuille van 458 miljoen euro is gespreid over België (88%) en Nederland (12%) en omvat bijna 1.850 huurders verdeeld over 51 sites. Home Invest Belgium neemt de volledige cyclus van vastgoedbeleggingen voor zijn rekening, met name acquisities, (her)ontwikkelingen, management en verkoop.
occupence-rate-home-invest.jpg
Omwille van de gedaalde rendementen op de vastgoedmarkt in het algemeen, én op de markten waar het zich op richt, heeft het bedrijf in de loop van de voorbije jaren zijn strategie wat bijgesteld. Door een gebrek aan aanbod heeft het zich namelijk meer gaan richten naar vastgoedontwikkeling op eigen risico en begon het andere segmenten te viseren, zoals de tweede huizenmarkt (de zogenaamde toeristische markt). Hoe dan ook staat het defensieve residentiële profiel buiten kijf.
De vennootschap streeft naar
portefeuillegroei
kwalitatieve dienstverlening aan haar huurders
het creëren van aandeelhouderswaarde door zowel de verdeling van haar winst als de netto winst op de verkoop van residentieel vastgoed.

Gunstige marktomgeving

Ondersteund door een sterke onderliggende economische heropleving zal Home Invest Belgium de komende jaren aanzienlijk groeien, onder impuls van verschillende grote overnames en een pijplijn van ontwikkelingen voor eigen rekening. De verhuurmarkt blijft gunstig in combinatie met een hogere rendements-risico-ratio (minder cyclisch en minder correlatie met kapitaalmarkten).

Waardering

Het verwachte bruto dividendrendement bedraagt 5,3% voor 2019, wat gebaseerd is op de uitkeerbare winst in plaats van de EPRA winst. De dividenden wordt gevoed door investeringen in residentieel vastgoed en het jaarlijks strategische arbitragebeleid (maximaal 4% van de portefeuille.

Triggers en events

Alexander kijkt uit naar een verjonging van de portefeuille, een verbeterde operationele efficiëntie, winstgroei en een verbeterde bezettingsgraad. Dat moet op de termijn kansen geven in de consolidatie van de markt voor toeristische accommodatie, wat een positief effect zal hebben op de gemiddelde leaseperiode en daarmee op de zichtbaarheid van het resultaat.

Meer algemeen zal de beleggingsportefeuille én de waardering positief worden beïnvloed door:

een verjonging van de portefeuille (slechts 20% van de gebouwen zijn ouder dan 20 jaar)
een verbeterde operationele efficiëntie
winstgroei
een betere zichtbaarheid van de winst
een verbeterde bezettingsgraad
een belangrijke transactie, want vandaag wordt ongeveer 4% van de portefeuille jaarlijks omgedraaid (ter ondersteuning van het dividend) een sterke groei van de intrinsieke waarde
14-11-2014 liked last!
Go with the flow.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Erwin5857
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 251
Lid geworden op: 19 jan 2016 08:54
waarderingen: 115
Contacteer:

Re: Home Invest Belgium

Bericht door Erwin5857 »

Koersopstoot (al enkele dagen en vandaag extra), iemand een idee waarom?

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie