Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

Ageas

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses
raminvest
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1028
Lid geworden op: 03 mar 2015 05:41
waarderingen: 312
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door raminvest »


Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


dafie
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 550
Lid geworden op: 25 jun 2018 13:14
waarderingen: 153
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door dafie »

EB-actie Fortis: Overzicht voor indiening claim

Algemeen
Claimpakket
Dossier
Terug naar overzicht

Het gerechtshof Amsterdam heeft op 13 juli 2018 de Fortisschikking verbindend verklaard. In totaal is ruim 1,3 miljard euro beschikbaar als vergoeding voor de schade die Fortis-beleggers leden in 2007 en 2008.

Indien u als VEB-lid aan de voorwaarden van de Fortisschikking voldoet en in aanmerking wilt komen voor compensatie, dan kunt u een claim indienen bij de claims administrator. Bijgaand overzicht dient ter verkrijging van meer inzicht in de wijze waarop u een claim kunt indienen.

Fase 1: Mededeling verbindendverklaring en papieren claimformulier (uiterlijk medio oktober 2018)
Staat u enige tijd ingeschreven voor de VEB-actie Fortis met een Nederlands of Belgisch postadres, dan heeft u al in 2018 per post het papieren claimformulier ontvangen van de claims administrator. Deze was als bijlage opgenomen bij de mededeling van de verbindendverklaring van de Fortisschikking. Klik hier voor meer informatie. Het (digitale) claimformulier is al vanaf 27 juli 2018 beschikbaar op de website forsettlement.com.

Fase 2: Transactieoverzicht (medio augustus 2018)
Diverse banken hebben medio augustus 2018 proactief een positieoverzicht verzonden naar de bij deze banken bekende adressen van huidige cliënten. In Nederland gaat het daarbij om de volgende banken: ABN AMRO, Rabobank, ING, Van Lanschot, BinckBank. Indien u geen positieoverzicht heeft ontvangen dan kunt u proberen om deze zelf op te vragen bij bank of broker voor zover zij stukken van u hebben bewaard (hier kunnen kosten aan verbonden zijn). De VEB kan u hier niet bij assisteren.

Fase 3: Bewijs van lidmaatschap en betaling (automatische verstrekking)
Aanvankelijk was het de bedoeling dat de VEB ieder VEB-lid dat was geregistreerd voor de Fortis-actie een apart bewijs van lidmaatschap zou sturen, om daarmee in aanmerking te komen voor de gunstigere Ledencompensatie. Inmiddels is een efficiëntere route gevonden. De VEB verstrekt het bewijs van lidmaatschap en betaling direct aan de claims administrator zodat huidige VEB-leden geen bewijs hoeven te voegen bij deel III van het claimformulier. Het is uiteindelijk aan de claims administrator om te beoordelen of u in aanmerking komt voor de gunstigere Ledencompensatie. Zie voor meer informatie over het te verstrekken bewijsmateriaal de website www.forsettlement.com.

Belangrijke mededeling: In tegenstelling tot hetgeen BinckBank heeft gecommuniceerd, dient u zelf uw claim bij de claims administrator in te dienen. Het is dus niet mogelijk om uw claim in te dienen bij de VEB.

Fase 4: Indiening claim en vervroegde uitbetaling (27 juli 2018 t/m 28 juli 2019)
Het is mogelijk om van vrijdag 27 juli 2018 t/m zondag 28 juli 2019 een claim in te dienen. Vanzelfsprekend moet u voor uitbetaling van compensatie wel aan de voorwaarden van de Fortisschikking voldoen.

Update 17-12-2018 : “Deze zéér omvangrijke schikking wordt afgewikkeld door een onafhankelijke claims administrator. Als u een claim op papier indient bij de claims administrator dan duurt het langer voordat u een ontvangstbevestiging ontvangt. Heeft u binnen één maand na indiening nog geen ontvangstbevestiging ontvangen dan dient u contact op te nemen met de claims administrator. Het kan voor alle digitale en papieren claims langer duren voordat u de compensatie krijgt waar u recht op heeft. De kans is groot dat het nog enkele maanden duurt alvorens u compensatie ontvangt. De oorzaak daarvan is de enorme drukte bij de claims administrator.”

Naar verwachting heeft u dus pas medio augustus 2018 het relevante bewijs om een geldige claim in te dienen. Op de website van de VEB (www.veb.net) kunt u de komende tijd meer informatie lezen over de afwikkeling van de Fortis-schikking en de wijze waarop beleggers een claim kunnen indienen. Zie verder ook de FAQ. Daarnaast is het raadzaam om de informatie op de schikkingswebsite te raadplegen: www.forsettlement.com.FAQ
Juridische acties
Privacy Statement

Lid worden
Adverteren
Disclaimer

CONTACT

raminvest
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1028
Lid geworden op: 03 mar 2015 05:41
waarderingen: 312
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door raminvest »

Ze blijven maar geld vragen hoe langer het duurt hoe meer ze in hun zakken kunnen stoppen is dat Good corporate governance .

Status van uw claimGeachte heer, mevrouw,

Claimnummer

U ontvangt een status update voor iedere afzonderlijke claim die u heeft ingediend. Iedere claim die door de claims administrator in behandeling is genomen, wordt voorzien van een uniek claimnummer.


Status van uw claim:

Naam claimant :

FortisEffect ID :

Claimnummer :

Effectenrekening :

Beoordeling van uw claim en uitbetaling

Vanwege het grote succes van de schikking ervaart de onafhankelijke claims administrator een grotere administratieve last dan waarop zij gerekend had. Een gevolg hiervan is dat een deel van de claimanten nog op de (eerste) uitbetaling wacht. Het kan ook zijn dat u meerdere claims heeft ingediend, maar dat nog niet alle claims in behandeling zijn genomen of zijn uitbetaald.

Het is helaas niet mogelijk om algemene richtlijnen te geven wanneer uw claim wordt behandeld of wanneer u uw (eerste of volgende) uitkering zult ontvangen. Individuele vragen over uw dossier kunnen we doorgaans niet beantwoorden, omdat ook FortisEffect afhankelijk is van de beoordeling door claims administrator.


FortisEffect heeft echter wel intensief contact met de claims administrator en informeert u zo spoedig mogelijk zodra er een update over uw claim beschikbaar is.

Jaarlijkse bijdrage

Conform haar algemene voorwaarden zal FortisEffect omstreeks eind juni de jaarlijkse bijdrage van EUR 24,99 ter incasso aan uw bank aanbieden.Voor verdere vragen verwijzen wij naar onze website.
Banner liked last!

Gebruikersavatar
homer bundy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2467
Lid geworden op: 09 jan 2012 13:38
waarderingen: 4466
Contacteer:

Ageas: Premie-inkomsten China mei 2019

Bericht door homer bundy »

Mei 2019 was een heel goede maand (wat de premie-inkomsten in China betreft).

De premie-inkomsten stegen met 30,7% t.o.v. mei 2018 en kwamen uit op 8.648 miljoen RMB (6.617 miljoen RMB in mei 2018).
Cumulatief (jan - mei) hebben we een stijging met 11,8% t.o.v. dezelfde periode in 2018.


Met een premie-inkomen van 77.394 miljoen RMB in de eerste 5 maand van 2019 verkochten we ongeveer evenveel als in het volledige boekjaar 2015! Daarenboven zijn de gerealiseerde inkomsten van een betere kwaliteit (meer Regular i.p.v. Single). Dit zal zich de volgende jaren vertalen in hogere winsten.

De handelsoorlog met de USA zet veel Chinezen ertoe aan om zich wat beter te verzekeren voor hun oude dag.
charel01 liked last!
Portefeuille: LT: AGS en KBC/KBCA. Mijn motto: "meten is weten"

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23872
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12556
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door charel01 »

Uitkering Fortis-claim vertraagd door massale aanvraag
Veel meer beleggers dan gedacht hebben zich aangemeld voor de megaschikking die vijf claimclubs uitonderhandelden met Fortis-rechtsopvolger Ageas. Het zijn er zoveel, dat gedupeerden hun geld later krijgen en zelfs rekening moeten houden met een lagere vergoeding dan waar ze na het sluiten van de schikking op rekenden.
Dat blijkt uit een rondgang van Het Financieele Dagblad langs betrokken partijen. De schadevergoeding is het gevolg van de grootste schikking ooit tussen een Europees bedrijf en beleggers. Na jarenlange onderhandelingen tussen Ageas en vijf claimclubs die voormalige aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigen, bekrachtigde het Gerechtshof Amsterdam de megaschikking vorig jaar.

Liefst €1,3 mrd gaat naar beleggers die tussen 2007 en 2008 door het bestuur van de Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar werden misleid. Het aandeel kelderde destijds en Fortis werd daarna deels genationaliseerd. Aandeelhouders verloren veel geld.
Pot van €1,3 mrd groot genoeg?
Door de populariteit van de schikking moeten sommige beleggers er rekening mee houden dat hun einduitkering lager is dan verwacht, denken de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en Consumentenclaim, twee van de schikkende partijen. Het is volgens hen de vraag of de pot groot genoeg is om alle gedupeerden het geld te geven waar ze volgens de berekeningen recht op hebben. Hun vergoeding hangt onder meer af van wanneer ze hun aandelen bezaten en of ze lid waren van een claimclub.

Ageas kreeg tot nu toe 270.000 claims binnen terwijl de Belgische verzekeraar rekende op 175.000 tot 200.000. Het aantal kan nog oplopen: beleggers hebben tot eind juli voor het indienen van een claim. Tegelijkertijd hebben gedupeerden mogelijk dubbele claims ingediend. Een woordvoerder van Ageas laat weten dat 'in sommige gevallen' verwatering 'mogelijk' is maar dat hierover nog geen duidelijkheid is.
Uitspraak vergroot kans op verwatering

Een vorige week gepubliceerde uitspraak van de onafhankelijke geschillencommissie voor de Fortisschikking vergroot de kans op verwatering. De commissie oordeelde dat meer beleggers dan gedacht een bonusvergoeding per aandeel moeten krijgen.

Het gaat om beleggers met een partnerrekening. De commissie vindt dat beide partners recht hebben op de compensatie van 50 eurocent per aandeel, met een maximum van €950. Claimverwerker Computershare ging ervan uit dat deze vergoeding per rekening werd uitgekeerd. Het is onduidelijk om hoeveel beleggers het gaat. Claimclubs Stichting FortisEffect en Consumentenclaim schatten dat 20% tot 25% van hun leden zo'n rekening heeft.

De uitbetaling van de schikking gaat in twee fases: een deel van de gedupeerden die vorig jaar tijdig hun claim indienden ontving vast 70%, de resterende 30% moet dit jaar worden uitgekeerd als alle claims zijn ingediend. Pas dan is duidelijk hoeveel mensen de pot geld moeten verdelen. Juist die tweede uitbetaling kan door de populariteit lager uitvallen dan gedacht.

De stortingen lopen ook fikse vertragingen op. Tot nu toe kregen 159.000 beleggers de eerste 70% van hun schadevergoeding, terwijl 200.000 beleggers daar eigenlijk recht op hadden. Zij hadden voor eind 2018 een eerste uitkering moeten krijgen. Het betekent dat tienduizenden gedupeerden die er vroeg bij waren nu wachten op hun geld.
'Waar blijft mijn geld?'

'Vanwege het succes van de schikking en het hoger dan verwachte aantal ontvangen claims, is er meer tijd nodig voor de verwerking van de documenten dan verwacht', laat Ageas weten in een reactie. De verzekeraar weet nog niet wanneer alle beleggers hun geld hebben, maar verwacht de rest van dit jaar nodig te hebben. Ageas keerde tot begin mei een kleine half miljard uit.

'Inderdaad vervelend voor de beleggers die hierdoor langer op hun geld moeten wachten', zegt advocaat Adriaan de Gier namens Stichting FortisEffect over de vertraging. De claimorganisatie heeft er zelf ook meer werk van dan gedacht, onder meer omdat beleggers bellen met de vraag waar het geld blijft.

Een groot deel van het probleem ligt bij Computershare. Dat Amerikaanse bedrijf is aangesteld voor de verwerking van alle schadevergoedingen. Door de onverwachte populariteit van de schikking heeft de 'claimadministrator' het drukker dan gedacht.

Bovendien zijn er volgens de claimclubs veel meer ingewikkelde gevallen dan gedacht, bijvoorbeeld als de aandelen door meerdere nabestaanden zijn geërfd. Het callcenter dat gedupeerden met vragen moet bijstaan was volgens hen niet op ingewikkelde gevallen toegerust. Computershare laat via een woordvoerder van Ageas weten dat het bedrijf inmiddels 'de capaciteit voor de schikking heeft vergroot'.

De schikking is een dure onderneming voor Ageas. De verzekeraar reserveerde tot begin dit jaar €57 mln voor de uitvoering. Daar kwam in de eerste maanden van dit jaar nog eens €10 mln bij, schat het FD op basis van de kwartaalcijfers. Die bedragen komen bovenop de megaschikking van €1,3 mrd.
'Terechte frustratie over banken'

Ook de banken van gedupeerden droegen bij aan de vertraging, stellen drie claimorganisaties. Sommige hadden moeite de juiste aandelenoverzichten te verzamelen, belangrijke informatie voor het invullen van een schadeverzoek. In meerdere gevallen werd tot twee keer toe een verkeerd overzicht verstuurd door een bank.

'Daarover is terechte frustratie bij beleggers, maar ook bij de claimadministrator die drie keer dezelfde claims moest verwerken', zegt adjunct-directeur Errol Keyner van de VEB.

Deminor, een Belgische claimclub, zegt dat zijn klanten weinig last hebben van de vertraging omdat zij met de hulp van de claimclub hun individuele claims al lang op orde hadden. Net als FortisEffect en Consumentenclaim verwerken zij de claims in ruil voor een percentage van de uitbetaling.

De VEB, die met €25 mln de hoogste vergoeding kreeg van Ageas, verwijst leden direct door naar de claimverwerker. Keyner: 'Maar wij vragen onze leden niet om een deel van hun compensatie. En VEB-leden die echt moeite hebben met het invullen van de formulieren staan we bij.'
Bron:"Het Financieel Dagblad"
Banner liked last!
Go with the flow.

Erwin5857
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 224
Lid geworden op: 19 jan 2016 08:54
waarderingen: 106
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door Erwin5857 »


KAATSCLUB
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2436
Lid geworden op: 04 jan 2012 09:51
waarderingen: 846
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door KAATSCLUB »Interparking staat deels in de etalage


Het Canadese pensioenfonds CPPIB werkt aan een exit uit Interparking, de Belgische marktleider en een van de grootste spelers in Europa. Het belooft een van de grootste Belgische deals van het jaar te worden.


De transactie zit nog in een prille fase, maar potentiële kandidaten werden in opdracht van CPPIB al gecontacteerd door een zakenbank - het zou om Citigroup gaan. De aandelen van AG Real Estate en van de oprichtersfamilie staan níét te koop. De vastgoedtak van de verzekeringsgroep AG bezit 51 procent van Interparking, de stichtersfamilie De Clercq nog 10 procent. Het lijkt een geknipt overnamedossier voor langetermijninvesteerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars.


CPPIB, voluit Canada Pension Plan Investment Board, stapte vijf jaar geleden in Interparking. Het betaalde 376 miljoen euro voor een belang van 39 procent. De Canadezen kochten het pakket toen van AG Real Estate. De prijs kwam overeen met 13 keer de toenmalige brutobedrijfswinst (ebitda) en waardeerde Interparking (471 miljoen euro schulden inbegrepen) op meer dan 1,4 miljard euro.


Als men dezelfde ‘multiple’ toepast rekening houdend met de ebitda van 2018 (143 miljoen euro), dan is het belang van CPPIB zo’n 725 miljoen euro waard. Schulden inbegrepen (604 miljoen eind vorig jaar), klimt de ondernemingswaarde van Interparking op tot 2,46 miljard. Dat is evenwel een puur theoretische berekening. Bepaalde overnamespecialisten denken dat het pakket van de Canadezen tegen een hogere prijs van eigenaar zal veranderen, al staat ‘slechts’ een minderheidsbelang te koop.


Bij Interparking wil gedelegeerd bestuurder Roland Cracco geen commentaar geven op ‘marktgeruchten’.


Marktleider


Interparking is een bekend merk in het straatbeeld, niet enkel in België - waar het de marktleider is - maar ook in acht andere Europese landen. De groep groeide uit tot een van de grootste spelers in Europa, naast Q-Park en Indigo (ex-Vinci Park). Ze is aanwezig in België, Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. In Duitsland en Oostenrijk is de parkinguitbater actief onder de naam Contipark.


Het afgelopen jaar zette de multinational zijn groei, zowel operationeel als financieel, voort. Interparking groeide fors in Italië en vergrootte zijn voetafdruk in Polen, Frankrijk, Duitsland en Spanje.


Infrastructuur


Eind vorig jaar baatte Interparking - zowel on-street (op straat) als off-street (garages) - 933 parkings uit, die 383.000 parkingplaatsen vertegenwoordigen. Eind dit jaar of uiterlijk begin 2020 moet de Belgische groep de kaap van de 1.000 parkings ronden. Interparking zette vorig jaar een omzet van 448 miljoen euro (+6%) en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 143 miljoen (+8%) neer.


De transactie rond de Interparking-aandelen is de tweede grote infrastructuurdeal in België dit jaar. De Australische investeerder Macquarie verkocht in maart zijn belang van 36 procent in Brussels Airport aan een consortium van het Nederlandse pensioenfonds APG, de Australische investeerder QIC en de verzekeraar Swiss Life. Ze legden 2,2 miljard euro op tafel voor de aandelen. Het is voorlopig de grootste Belgische deal van het jaar.


De twee andere aandeelhouders van de luchthaven - het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39%) en de federale regering (25% + 1 aandeel) - verkochten hun aandelen niet.
raminvest liked last!

Gebruikersavatar
homer bundy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2467
Lid geworden op: 09 jan 2012 13:38
waarderingen: 4466
Contacteer:

Ageas: eindsprint inkoopprogramma.

Bericht door homer bundy »

Het worden nog 6 drukke weken voor het lopende inkoopprogramma. Er was bij het begin van week 46 nog meer dan 48 miljoen € beschikbaar (van de oorspronkelijke 200 miljoen €).

Men zal dus gemiddeld per week voor 8 miljoen € moeten inkopen. Aan de huidige koers komt dit neer op +- 180.000 aandelen per week. Tijdens de voorbije 45 weken werd dit aantal slechts 1 keer behaald (200.000 stuks in week 39). Gemiddeld werden er de afgelopen 45 weken 77.685 aandelen per week ingekocht.

Op 7 augustus weten we welk bedrag Ageas zal spenderen aan het negende opeenvolgende inkoopprogramma (minimaal 150 miljoen €).
Beheerder liked last!
Portefeuille: LT: AGS en KBC/KBCA. Mijn motto: "meten is weten"

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23872
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12556
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door charel01 »

PERSBERICHT: Ageas kent achtergestelde lening toe aan AG Insurance

Vandaag kondigt Ageas aan dat het een achtergestelde lening van EUR 225
miljoen toekent aan zijn Belgische dochtervennootschap AG Insurance, als
een gedeeltelijke vervanging van de achtergestelde eeuwigdurende
obligaties met een veranderlijke vaste rentevoet (Fixed Rate Reset
Perpetual Subordinated Notes) ter waarde van USD 550 miljoen die AG
Insurance terugbetaalde op 21 maart 2019.

De lening, die onder Solvency II kwalificeert als Tier 2 kapitaal bij AG
Insurance met vervaldag in 2049 en een eerste terugbetalingsdatum in
2029, wordt uitgegeven tegen een effectief rendement van 3,46% en een
vaste rentevoet tot de eerste terugbetalingsdatum van 3,25%.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een
erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt
levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en
bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden
op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Als een van de
grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië,
de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde
verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas heeft succesvolle
verzekeringsondernemingen in België, het Verenigd Koninkrijk,
Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand,
Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen, die functioneren
via een combinatie van 100% dochterondernemingen en
langetermijnsamenwerkingen met sterke financiële instellingen en
belangrijke distributeurs. In de landen waar het actief is, behoort
Ageas tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand
van meer dan 45.000 mensen en rapporteerde in 2018 een jaarinstroom van
34 miljard (alle cijfers op 100%).

Bijlage


-- PDF versie persbericht
https://ml-eu.globenewswire.com/Resourc ... bf8ea385ff
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6053
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 4334
Contacteer:

Re: Ageas

Bericht door Beheerder »

Noem het saai of gewoon degelijk maar het aandeel Ageas blijft hogere toppen bereiken en corrigeer me als ik het verkeerd heb maar vandaag was er een nieuwe hoogste koers ooit voor Ageas. Voorlopig lijkt een serieuze weerstand nog op afstand te zijn, volgens de technische analyse software zou deze op €47,10 liggen. In de onderstaande grafiek zijn de steunen (groen) en weerstanden (rood) aangegeven. De RSI indicator laat ook nog ruimte zien want deze is nog niet boven de 70 gekomen dus het aandeel is nog niet 'overkocht'.
Technische analyse Ageas 27 juni 2019 (daggrafiek).png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Banner liked last!
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie