Biocartis

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing

Gebruikersavatar
kierkegaard
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1727
Lid geworden op: 15 Jul 2012 11:17
waarderingen: 457
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor kierkegaard » 01 Jun 2019 12:00

Maandag wordt een mooie dag denk ik. Vlot geherfinancierd, enkele mooie nieuwe samenwerkingen...powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
Chukky2
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 609
Lid geworden op: 24 Jun 2014 21:32
waarderingen: 116
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Chukky2 » 01 Jun 2019 22:02

kierkegaard schreef:Maandag wordt een mooie dag denk ik. Vlot geherfinancierd, enkele mooie nieuwe samenwerkingen...


Zware verliezen waren het vrijdag in Amerika .
En de Bel20 kijkt naar niets anders !
Als ze daar terug op 22000 punten staan blijft er bij ons niets meer over . Om bang van te worden . Man man '
Ik hoop wel met je mee voor Biocartis maar met dit sentiment ??
NewB76 liked last!
-avantium-Bam-Bayer-Bekaert-Biocartis -Bpost-cresent-econocom -Exmar -Fagron-greenyard-ing-MDxH-Nyrstar -Ontex -Oxurion-Pharming-umicore-XFab-Arcelor ,IAsiat-Aperam-melexis-Solvay,AMG,kbc.galapagos

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22431
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9916
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor charel01 » 03 Jun 2019 09:56

Biocartis (advies KBC Securities: "Kopen" - koersdoel 16,00 euro)
NIEUWS | Zaterdagochtend, op de tweede dag van de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology (ASCO), kondigde Biocartis aan dat het een samenwerking is aangegaan met Kite Pharma voor de ontwikkeling van moleculaire testen ter ondersteuning van Kite's celtherapie. Biocartis is van plan een test te ontwikkelen die de activiteit, werkzaamheid en veiligheid van CAR-T therapieën na infusie van de patiënt controleert.
De visie van KBC Securities: Door de samenwerking met Kite sluit Biocartis zich volgens analist Lenny Van Steenhuyse aan bij een van de leiders in het CAR-T domein. Kite, dat in 2017 werd overgenomen door Gilead voor 12 miljard dollar, is tot op heden nog steeds een van de slechts twee bedrijven die met Yescarta een CAR-T therapie op de markt heeft gebracht (naast Novartis' Kymriah). Omdat CAR-T therapieën zich na injectie van de patiënt blijven uitbreiden en verspreiden en soms gepaard gaan met ernstige bijwerkingen, is opvolging van de patiënt een cruciaal aspect van deze behandeling. Biocartis zal nu een prototype monitoringtest ontwikkelen voor Kite's celtherapie, die in klinische studies zal worden getest. Volgens onze analist heeft de samenwerking ook het potentieel om uitgebreid worden naar andere producten in de pijplijn van Kite en is ook uitbreiding naar andere celtherapieën op langere termijn een optie. Als dusdanig heeft Biocartis nu allianties in de twee grootste commerciële gebieden in immuunoncologie: CAR-T therapieën met Kite/Gilead en checkpoint inhibitors met Bristol-Myers Squibb. Het nieuws heeft geen impact op de investment case van KBC Securities.
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22431
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9916
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor charel01 » 03 Jun 2019 12:34

Update:
Biocartis sluit overeenkomst met Gilead
Op de tweede dag van de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) kondigde Biocartis (+1,1%) aan dat het een samenwerking is aangegaan met Kite Pharma voor de ontwikkeling van moleculaire testen ter ondersteuning van Kite's celtherapie. Biocartis is van plan een test te ontwikkelen die de activiteit, werkzaamheid en veiligheid van CAR-T therapieën na infusie van de patiënt controleert.

Wat is CAR-T?

CAR-T-therapie is een vorm van immuuntherapie tegen kanker. CAR staat voor 'Chimere Antigen Receptor'. T-cellen of T-lymfocyten zijn afweercellen die deel uitmaken van het menselijk immuunsysteem. Deze vorm van therapie houdt in dat lichaamseigen T-cellen uit het lichaam gehaald worden en in een laboratorium gemodificeerd worden, zodat ze specifieke eiwitten of antigenen herkennen. Zo kunnen ze kwaadaardige cellen die deze antigenen op hun oppervlak dragen efficiënter elimineren. De CAR-T-cel immuuntherapie is dus een behandeling op maat gemaakt.

De mening van KBC Securities

Door de overeenkomst sluit Biocartis zich volgens KBC Securities aan bij een van de leiders op het vlak van CAR-T. Kite, dat in 2017 werd overgenomen door Gilead voor 12 miljard dollar, is tot op heden nog steeds slechts een van de twee bedrijven die een CAR-T therapie op de markt heeft gebracht. Yescarta, Kite's CAR-T therapie voor de behandeling van diffuus grootcellig B-cellymfoom (DLBCL) werd goedgekeurd in oktober 2017, terwijl Novartis' Kymria voor dezelfde indicatie plus pediatrische acute B-cel lymfatische leukemie (ALL) in augustus van hetzelfde jaar groen licht kreeg.

Omdat CAR-T therapie aanleiding kan geven tot ernstige bijwerkingen is opvolging van de patiënt een cruciaal aspect van deze immuun-oncologie (IO) behandeling. Biocartis zal nu een prototypetest ontwikkelen voor Kite's celtherapie, die in klinische studies zal worden getest. In een eerste fase zal de haalbaarheid van het concept in de kliniek getest worden, als een soort begeleidende diagnostische test. KBC Securities-analist Lenny Van Steenhuyse neemt aan dat Kite de ontwikkeling van de prototypetest financiert, waarna het de cartridges van Biocartis zou kopen om te testen in klinische studies.

KBC Securities is ervan overtuigd dat er naast Yescarta nog meer tests kunnen worden ontwikkeld voor de andere producten in de Kite-pijplijn, zodra het concept in klinische studies is vastgesteld. Ook uitbreiding naar andere celtherapieën bij concurrenten is op lange termijn een mogelijkheid.

Met de aankondiging van deze samenwerking houdt Biocartis zich aan zijn belofte om de immuun-oncologie te bespelen. Samen met de eerder aangekondigde samenwerking met Bristol-Myers Squibb voor de ontwikkeling van een test voor de zogeheten checkpoint inhibitoren, dekt Biocartis nu de twee belangrijkste commerciële behandelingsmodaliteiten in het domein.

Genoeg voor een bevestiging van het "Kopen"-advies en koersdoel van 16 euro bij KBC Securities.
Go with the flow.

Jelle R
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 200
Lid geworden op: 13 Sep 2018 11:31
waarderingen: 51
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Jelle R » 03 Jun 2019 18:54

Waardeloze dag vandaag, zelfs nog licht negatief... :roll:

NewB76
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 349
Lid geworden op: 21 Jul 2018 13:41
waarderingen: 78
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor NewB76 » 03 Jun 2019 22:31

Zolang er een globaal negatief klimaat heerst , stijgt weinig !

Jelle R
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 200
Lid geworden op: 13 Sep 2018 11:31
waarderingen: 51
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Jelle R » 03 Jun 2019 22:58

NewB76 schreef:Zolang er een globaal negatief klimaat heerst , stijgt weinig !


De beurzen waren in het groen vandaag dus dat is geen argument vind ik

Stany
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 492
Lid geworden op: 10 Jan 2015 13:40
waarderingen: 119
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor Stany » 12 Jun 2019 20:01

Philips kijkt naar overnames in de medische apparatuur zouden ze geen interesse hebben in Biocartis is nu nog relatief goedkoop voor over te nemen, dachten zelfs ooit is gelezen te hebben dat ontwerp van het toestel zelf ook hun bijdrage was.

VWarena
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 727
Lid geworden op: 04 Jun 2015 13:46
waarderingen: 416
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor VWarena » 12 Jun 2019 21:56

12-6-2019 19:32:42
Philips kijkt naar overnames
AMSTERDAM (AFN) - Philips kijkt naar overnames die het bedrijf verder kunnen helpen op het vlak van medische apparatuur. Dat zei topman Frans van Houten in een interview met persbureau Bloomberg.

"We zien veel voordelen in een naadloze integratie tussen de apparaten en de visualisatie waar de dokters naar kijken", zei Van Houten. "Ik kan me daarom voorstellen dat we kijken naar verdere uitbreiding van ons apparatenportfolio."

Philips is al lang geen gloeilampenbedrijf meer. Hoewel Philips nog een consumententak heeft die tandenborstels en scheerapparaten maakt, komt de nadruk steeds meer te liggen op hoogwaardige apparaten voor de medische wereld.

Van Houten gaf verder aan dat handelsbeslommeringen het bedrijf dit jaar 45 miljoen euro aan winst kosten, maar dat zal niet leiden tot problemen met de levering aan langdurige partners in de zorg. "We zullen handelsperikelen niet in de weg laten komen van onze beloftes aan klanten."

Gebruikersavatar
timmy
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 243
Lid geworden op: 09 Jun 2015 09:37
waarderingen: 71
Contact:

Re: Biocartis

Berichtdoor timmy » 17 Jun 2019 11:00

Ik vraag me af of we binnenkort melding krijgen van het afbouwen van een grote partij. Al meerdere dagen op rij dat er 2-3x per dag een dump is van ongeveer een 15.000 aandelen per keer.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. 
Registreer binnen enkele tellen