UCB

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analysesritchie
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 224
Lid geworden op: 12 nov 2018 10:55
waarderingen: 192

Re: UCB

Bericht door ritchie »

Advies van Kepler Cheuvreux over UCB

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 27 februari 2023 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor UCB (UCB; ISIN: BE0003739530) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor UCB blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 107,00 EUR naar 110,00 EUR.
NSBB liked last!
Aegon ,Ageas ,ING ,Telenet ,SBM Offshore ,BPost , Aperam ,VGP , FuelCell, ,


jean de florette
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4518
Lid geworden op: 04 okt 2014 19:09
waarderingen: 1878

Re: UCB

Bericht door jean de florette »

10:19
Kepler: 'UCB is ons idee van de maand'
Het beurshuis Kepler Cheuvreux promoveert de farmaspeler UCB tot zijn 'aandeel van de maand'.

In afwachting van een cruciale goedkeuringsbeslissing van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor UCB's psoriasismedicijn, wijst het beurshuis op enkele katalysatoren die de markt mogelijk over het hoofd ziet.

Begin maart publiceert sectorgenoot Merck fase II B-onderzoeksresultaten voor hun geneesmiddel PCSK9 tegen cholesterol. 'UCB ontvangt royalties voor dat geneesmiddel', onderstreept Kepler.

'Dat werd tot vorige week niet door de markten erkend en is zeker nog niet in modellen opgenomen. Maar als dat middel succesvol is kan het op de lange termijn een impact van 10 procent hebben op de inkomsten van UCB.'

Vervolgens publiceert UCB midden maart fase III-resultaten over de werking van bimekizumab tegen de huidziekte HS. Kansen genoeg dus voor UCB om in de kijker te lopen deze maand. (Tijd.be)
NewB76 liked last!
Tubize, Delhaize en Ageas. En dan nog wat restjes.
Mijn klok staat op winteruur...

NSBB
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 127
Lid geworden op: 17 mei 2018 12:26
waarderingen: 62

Re: UCB

Bericht door NSBB »

Bron : Spaarvarkens

De drie favoriete beleggingen van Thomas Vranken en Jeroen Van den Bossche, analisten Life Sciences van KBC Securities

Thomas Vranken en Jeroen Van den Bossche vormen samen het Life Sciences-team van KBC Securities. Als aandelenanalisten volgen ze een hele reeks belangrijke farma- en biotechaandelen op.
Als eerste naam schuiven we het Belgische farmabedrijf UCB naar voor. Beleggers waren in 2022 begrijpelijkerwijze geschokt door het oranje licht (Complete Response Letter) van de Amerikaanse FDA voor het goedkeuringsdossier van bimekizumab voor de behandeling van psoriasis. Bovendien zorgden de aankomende vervaldata van patenten in 2022 en 2024 van sterproducten Vimpat en Cimzia voor bijkomende nervositeit over de toekomstige omzet en marges.

We menen dat de terugval van de koers in 2022 een uitgelezen kans is om UCB op te pikken en dit om een aantal redenen:

Wat de marktexclusiviteit van Cimzia betreft, verwachten dat de eerste generische biosimilars pas ten vroegste in 2026 op de markt zullen komen. Hierdoor kan een deel van het verwachte omzetverlies met minstens twee jaar uitgesteld worden, aangezien Cimzia tot dusver het enige product in zijn klasse (TNFα-inhibitoren) blijft met een bewezen veiligheidsprofiel bij vrouwen van vruchtbare leeftijd.
Wat bimekizumab betreft denken wij dat UCB de CRL-opmerkingen zal kunnen oplossen, aangezien het in dit geval ging om een productiekwestie, maar er geen bezorgdheden waren omtrent de veiligheid van het product in se. Bovendien toont de klinische data tot dusver aan dat IL17A/F-remmers superieur blijken te werken en opzichte van drie concurrerende geneesmiddelen. Qua doeltreffendheid presteert bimekizumab ruwweg in lijn met AbbVie’s IL23-remmer Skyrizi, waardoor deze twee geneesmiddelen de grootste kanshebbers kunnen worden in een psoriasismarkt die zal groeien tot naar schatting 30 miljard dollar tegen 2026. De huidige geschatte piekverkoop door analisten voor bimekizumab (2,8 miljard euro, waarvan 1,5 miljard euro voor psoriasis) lijkt ons eerder conservatief, en legt de lat voor succes laag voor UCB’s opvolger van Cimzia. Bimekizumab is intussen wel al goedgekeurd voor matige tot ernstige psoriasis in de EU, het VK, Japan en Canada.
Wij denken daarnaast dat bimekizumab ook in andere aandoeningen een superieure behandeling kan zijn, zoals voor artritis psoriatica bij mensen die niet op TNFα-remmers reageren. Recente gegevens over axiale spondyloartritis en hidradenitis suppurativa wijzen erop dat het geneesmiddel ook hier een sterke mededinger kan zijn.
Ten slotte heeft UCB Zogenix overgenomen, waardoor Fintepla een UCB-product is geworden. Fintepla is een geneesmiddel dat zal worden gebruikt voor zeldzame epilepsie-indicaties zoals het syndroom van Dravet en Lennox-Gastaut. Volgens ons kwam de overname op het juiste moment en past ze strategisch uitstekend bij UCB.
Wij menen dat de huidige waardering van UCB het potentieel van de pijplijn niet correct weerspiegelt. Om die reden beschouwen we dit voor beleggers als een aantrekkelijk instapmoment met significant opwaarts potentieel op lange termijn. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan enkele hoog-risico productkandidaten die we op dit moment nog niet in onze waarderingsmodellen hebben opgenomen, waaronder complexe ziektes als Alzheimer, Lupus en Parkinson en andere.
jean de florette liked last!

jean de florette
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4518
Lid geworden op: 04 okt 2014 19:09
waarderingen: 1878

Re: UCB

Bericht door jean de florette »

ING verhoogt koersdoel UCB

Gepubliceerd door Trivano.com op 7 maart 2023 om 07:48

ING heeft de aandelen van UCB dinsdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van ING herhaalden het advies kopen voor de aandelen van UCB.

Het koersdoel werd verhoogd van 108,00 naar 110,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 37% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 80,42 EUR. Daarmee is ING heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van UCB met 22% ziet stijgen tot 97,75 EUR. (voda)
NSBB liked last!
Tubize, Delhaize en Ageas. En dan nog wat restjes.
Mijn klok staat op winteruur...

jean de florette
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4518
Lid geworden op: 04 okt 2014 19:09
waarderingen: 1878

Re: UCB

Bericht door jean de florette »

UCB stelt nieuwe voorzitter voor
Door ABM Financial News op 9 maart 2023 07:19 |

(ABM FN) UCB heeft per 9 maart Jonathan Peacock aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. Dit maakte UCB donderdagochtend bekend.

Fiona du Monceau, die nu nog interim-voorzitter is, zal de rol van vicevoorzitter weer op zich nemen.

Peacock blijft tevens voorzitter van het auditcomité.
Brahim_av liked last!
Tubize, Delhaize en Ageas. En dan nog wat restjes.
Mijn klok staat op winteruur...

jean de florette
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4518
Lid geworden op: 04 okt 2014 19:09
waarderingen: 1878

Re: UCB

Bericht door jean de florette »

UCB start samenwerking met Cancer Research UK
Door ABM Financial News op 9 maart 2023 07:33 | Views: 572

UCB start samenwerking met Cancer Research UK
Beeld: UCB
(ABM FN) UCB is een samenwerking aangegaan met Cancer Research UK voor de klinische ontwikkeling van de kandidaatmiddelen UCB6114 en UCB4594. Dit maakte de Brusselse biofarmaceut donderdagochtend bekend.

Als de klinische studies succesvol blijken, dan kunnen beide partijen nieuwe behandelopties bieden aan kankerpatiënten.

Onder de samenwerking levert Cancer Research UK klinische en wetenschappelijke onderzoekers aan, terwijl het ook de onderzoeken leidt, inclusief de voorbereiding en financiering van een Fase 1/2-studie voor beide kandidaatmiddelen.

UCB blijft verantwoordelijk voor de productie van de kandidaatmiddelen en de afronding van de klinische studie met UCB6114. Ook speelt UCB een ondersteunende rol.

Financiële details rond de samenwerking werden niet gedeeld.
Brahim_av liked last!
Tubize, Delhaize en Ageas. En dan nog wat restjes.
Mijn klok staat op winteruur...

Brahim_av
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 428
Lid geworden op: 05 mei 2022 16:38
Locatie: België - Oost Vlaanderen
waarderingen: 304

Re: UCB

Bericht door Brahim_av »

Harbour ships phase 3 data to take lead over argenx, J&J and UCB in Chinese autoimmune race

https://www.fiercebiotech.com/biotech/h ... mmune-race
jean de florette liked last!
Interesse in: Vertex Pharmaceuticals, UCB, X-Fab, Materialise & Mithra Pharmaceuticals.

Barbet01
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 296
Lid geworden op: 29 jul 2020 22:42
waarderingen: 647

Re: UCB

Bericht door Barbet01 »

Wat een krachtpatser is die Bimzelx toch.

https://www.ucb.com/stories-media/Press ... r-48-Weeks

Patients treated with investigational bimekizumab, an IL-17A and IL-17F inhibitor, achieved statistically significant and clinically meaningful improvements over placebo in signs and symptoms of hidradenitis suppurativa at week 16, as measured by HiSCR50

Bimekizumab demonstrated deep levels of clinical response over placebo at week 16, as measured by HiSCR75, a key secondary endpoint

Patients treated with bimekizumab experienced improved health-related quality of life over placebo at week 16, a key secondary endpoint

Clinical responses were maintained with continuous bimekizumab treatment – over 75 percent of patients achieved HiSCR50, and over 55 percent achieved HiSCR75, at week 48±

——-

Ter informatie (aanvulling van mezelf)
1 goedgekeurd middel: Humira. Zij halen grofweg 50% HiSCR50. Cosentyx; idem, grofweg 50% HiSCR50. Zij hebben goedkeuring aangevraagd.

Om dan nu te zien:
Bimzelx van UCB 75% (!!) HiSCR 50 en 55% HiSCR75!
:)

Om even aan te geven wat dit wil zeggen;
Price target van Cowen, 110€; in hun laatste verslag;

Bimzelx Nicely Broadening Indications With Efficacy In Hidradenitis Suppurativa

In December 2022, UCB announced that bimekizumab's Phase III studies have achieved primary and key secondary endpoints in moderate to severe hidradenitis suppurativa (HS), a severe dermatological disease. The detailed presentation of efficacy/safety is expected in H1:2023, potentially at AAD 2023 in March. While the development was derisked given positive Phase III results from Novartis' Cosentyx, we are very encouraged and believe bimekizumab's dual IL-17A/F inhibition should be very competitive, with an efficacy profile potentially supportive of a $1B+ opportunity in HS.

We have not included any HS estimates in our model, which could represent significant upside.

Most importantly, these positive results now expand bimekizumab's indications, which should provide meaningful leverage for managed care discussions and solid formulary positioning vs. other IL-17 agents.

Importantly, our clinician consultants highlight the large unmet need for treatment options for HS. Humira is the only FDA approved option, with efficacy in ~50% of patients, via a 50% reduction in lesion count (HiSCR50, bimekizumab's primary endpoint), that declines in ~50+% of treated patients. As for the efficacy hurdle, for 1L use clinicians would like to see ~10% HiSCR50 improvement to Humira, which Cosentyx did not achieve.

Recall, in the Phase IIb bimekizumab was differentiated to Humira in the more stringent HiSCR75 score. However, given the treatment need, lower efficacy rates will still lead to meaningful adoption. We also note that the safety profile (i.e., oral candidiasis) is unlikely to limit adoption, given the severity of disease.

—-

—> ze gaan zeer vlot over de horde; Cowen hoopte op 10% verbetering tov Humira waar Cosentyx van Novartis dus niet over ging.

Bimzelx van UCB gaat er zo maar even 25% over (eigenlijk zelfs 50% te tellen van 50 naar 75 maar men bedoelt wss het surplus).

In elk geval schitterende resultaten.
Hopelijk binnen 2 maandjes ongeveer goedkeuring Bimzelx in US en nadien filing voor Hidradenitis Suppurativa.

Ik zie ze op linkedin in ieder geval al ettelijke grote functies (marketing lead,…) binnen halen voor de lancering van Bimzelx voor Hidradenitis Suppurativa in de US… :-)
Brahim_av liked last!

NewB76
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3067
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:41
waarderingen: 1157

Re: UCB

Bericht door NewB76 »

UCB SA kondigde aan dat het acht bimekizumab abstracts zal presenteren over een reeks IL-17 gemedieerde ziekten: matige tot ernstige plaque psoriasis, actieve psoriatische artritis (PsA), en matige tot ernstige hidradenitis suppurativa (HS) u op de 2023 American Academy of Dermatology (AAD) Annual Meeting in New Orleans, VS, 17 tot 21 maart.
De abstracts zijn aanvaard als één laattijdige mondelinge platformpresentatie en zeven posters, waaronder drie met mondelinge presentaties.
De platform presentatie zal de eerste gedetailleerde gegevens delen van de twee Fase 3 studies, BE HEARD I en BE HEARD II, die de werkzaamheid en veiligheid van bimekizumab evalueren in vergelijking met placebo bij de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige HS.
opportunist liked last!

Krustie101
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 sep 2019 14:21
waarderingen: 63

Re: UCB

Bericht door Krustie101 »

Het andere mogelijke nieuwsfeit waar Kepler Cheuvreux naar refereerde, is op 6 maart wereldkundig gemaakt.

Merck’s MK-0616, an Investigational Oral PCSK9 Inhibitor, Significantly Reduced LDL-C in Patients with Hypercholesterolemia in Phase 2b Study
https://www.merck.com/news/mercks-mk-06 ... -2b-study/

Hieronder kan je wat duiding vinden en wordt de link met UCB vermeld (via de overname van RA)
https://biopharma.media/merck-co-has-co ... erol-2450/
https://endpts.com/mercks-oral-choleste ... iii-acc23/
NewB76 liked last!

Plaats reactie