Kent u de chatbox al? chat met andere beleggers


Telenet Group

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1370
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1026
Contacteer:

Re: Telenet Group

Bericht door ringoeur »

Zaterdag 5 september 2020 om 3.25 uur De standaard

Heeft een tv-abonnement nog zin, nu we haast alles kunnen streamen? En indien niet, kan u geld besparen door het te laten vallen?

Cable cutting noemen ze het in de Verenigde Staten. Je vaak peperdure kabelabonnement opzeggen en vervangen door een internetaansluiting en een aantal streamingdiensten is er een groeiende trend. Bij ons is dat (nog?) niet zo. Toch betalen ook wij maandelijks een stevige som aan Proximus of Telenet voor diensten die we misschien nog amper gebruiken. Hoog tijd om uw telecomfactuur en uw kijkgedrag onder de loep te nemen.

Voor onderstaand artikel leverde Kristof Van Ofstaede van Testaankoop input.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200904_97514440

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Pallieter
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 aug 2020 20:41
waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Telenet Group

Bericht door Pallieter »

Als je naar de leeftijdspiramide van Vlaanderen kijkt, dan denk ik dat Telenet wat betreft hun kabelabonnementen de komende 20jaar nog wel safe zit.

Zie niet iemand van +40 jaar zijn abonnement opzeggen. Tekenend is de commotie die er is geweest omtrent de voetbalrechten. Telenet betaalde de prijs van van een onlineabonnement van Eleven terug, maar daar moesten vele klanten niet van weten. Voetbal moest uit 'hun bakske' komen en niet via aparte site of app.

Dat gezegd zijnde denk ik wel dat de jeugd zich anders gaat gedragen, maar zoals reeds eerder gezegd verwacht ik geen grote veranderingen op korte termijn. Laat de cash maar binnenkomen Telenet en vooral laat uw aandeelhouders mee profiteren, want het lachen is mij de laatste maand als aandeelhouder serieus vergaan.

Pallieter
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 aug 2020 20:41
waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Telenet Group

Bericht door Pallieter »

Tijd vandaagTelenet is een onontgonnen eiland van groei in de telecomsector vinden analisten. ©BELGA

Op een kabbelende beursdag herontdekken beleggers het dividendeiland Telenet. Terwijl Sofina scoort over het Noordzeekanaal, doet IBA hetzelfde in de Dijle- en Sambervallei.

Mogen we Telenet TNET1,71% een muzikale suggestie doen? Een kleine tweak aan het prachtige duet van Kenny Rogers en Dolly Parton, en je hebt de perfecte zomersoundtrack van bij het recente parcours van het Mechelse telecombedrijf. Terwijl Telenet volop zijn nieuwe streamingdienst Streamz uitrolt, viel het aandeel de afgelopen maanden stevig terug. Sinds juni ging er 20 procent van de koers.


Islands in the stream - Dolly Parton & Kenny Rogers
No man is an island, wil het spreekwoord, en dat geldt zeker ook voor Telenet. Het bedrijf wordt meegetrokken door de algemene sectorzwakte in de Europese telecomsector. Prijsdruk door toegenomen concurrentie en steeds grotere investeringen in steeds sneller dataverkeer kleuren het plaatje. Maar in die geplaagde sector is Telenet wel een eiland van groei, meent beurshuis Kempen.


Analist Emmanuel Carlier vindt de zwakke koersprestatie van Telenet 'fundementeel verkeerd' en louter gebaseerd op emotie. Carlier ziet tal van katalysatoren voor het aandeel op korte termijn. 'Telenet zal terug aanknopen bij zijn verkoops- winst- en cashflowgroei in 2021', zegt de analist. 'Bovendien blijft het dividendrendement van 7 procent uitzonderlijk hoog'.

Kempen herhaalt zijn koopadvies en zijn koersdoel van 49 euro (goed voor 56 procent opwaarts potentieel). En dat is dan nog een conservatief als je het afweegt tegen het meest bullish koersdoel voor de telecomgroep. Deutsche Bank ziet met een koersdoel van 60 euro ruimte voor een koersverdubbeling.

Telenet opende vlak maar staat rond de middag op 1,7 procent winst op 32 euro. Het bedrijf neemt de kop in de Bel20 BEL20-0,04% . De sterrenkorf dikt met 0,4 procent aan naar 3.378 punten.

Davidson
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 02 dec 2018 21:11
waarderingen: 4
Contacteer:

Re: Telenet Group

Bericht door Davidson »

Barclays verhoogt advies Telenet van Gelijkgewogen naar Overwogen. Koersdoel gaat van € 33 naar € 40.
info Binckbanc.

Pallieter
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 aug 2020 20:41
waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Telenet Group

Bericht door Pallieter »

Een uitblinker in een matte Bel20 was Telenet, dat fanmail krijgt uit Londen. Barclays ziet kansen in het eeuwige VOO-dossier, maar, meer intrigerend, ook bij de Nederlandse broer Ziggo.

Beleggers lijken met de forse remonte van maandag even op de adem getrapt te hebben. De Bel20 BEL200,32% liet dinsdag 0,8 procent liggen en sloot op 3.234 punten.

Dé uitblinker is een aandeel dat een krasselend 2020 beleeft, met een verlies van 18 procent sinds Nieuwjaar: Telenet TNET0,06% . De telecom- en mediagroep vertaalt welgekomen fanmail uit Londen in een bescheiden spurtje van 1 procent naar 32,76 euro. Barclays zet het aandeel op de kooplijst en verhoogt het koersdoel tot 40 euro.

'Wij vinden de onrust over (te) grote concurrentie in infrastructuur overtrokken', klinkt het. Die onrust is er sinds Proximus-CEO Guillaume Boutin eind maart aankondigde het dividend bij te knippen om de dure uitrol van het glasvezelnetwerk te kunnen versnellen. Het doel: de achterstand in netwerkkwaliteit op aartsrivaal Telenet inhalen, in een meer dan ooit comakijkend en datavretend België. Beleggers vrezen sindsdien een cashflowvernietigende infrastructuurwedloop tussen de twee telecommers.


Analist Simon Coles sust beleggers: 'Wij hebben er meer vertrouwen in dat Telenet de impact op de vrije kasstroom (en dus het dividend, red.) kan inperken door de opwaardering van het eigen netwerk samen met Fluvius te ondernemen.'

Een volledig met schulden gefinancierde overname van VOO zou de winst per aandeel van Telenet in één keer met 10 à 20 procent verhogen.

Op wat langere termijn ziet de Barclays-analist flink wat groeiopportuniteiten voor Telenet bij de buren. In Wallonië, met het stilaan eeuwig aanslepende verkoopdossier van de kabelaar VOO. 'VOO heeft marges rond 30 procent, tegenover meer dan 50 procent voor Telenet. Een volledig met schulden gefinancierde overname zou de winst per aandeel in één keer met 10 à 20 procent verhogen.'

Maar terwijl de VOO-saga in de zoveelste jaargang de aandacht van beleggers ziet verslappen, ziet Coles potentieel intrigerend nieuw bingemateriaal bij de buren. Dit keer in het noorden in plaats van het zuiden. De Nederlandse kabelaar VodafoneZiggo, voor 50 procent in handen van Telenet-moeder Liberty en voor 50 procent van de Britse mobiele reus Vodafone. Coles stipt aan dat de joint venture in januari vier jaar oud is. 'Dan mag elke aandeelhouder in principe zijn deel cashen, met voorkooprecht voor de andere aandeelhouder.'

In een scenario waar Telenet een Benelux-kampioen wordt achten we jaarlijks 1,4 à 1,7 miljard vrije kasstroom mogelijk, tegenover 400 miljoen nu

De analist ziet twee realistische scenario's. Een: Liberty - dat netto 5 miljard dollar cash op de balans heeft - koopt zowel de minderheidsaandeelhouders van Telenet als Vodafone uit en creëert onder de eigen noemer een Beneluxkampioen. Twee: Telenet koopt Vodafone bij Ziggo uit, gefinancierd met schulden en een bescheiden kapitaalronde. Daarna brengt Liberty zijn 50 procent bij Telenet in, in ruil voor aandelen. Coles: 'In een scenario waar Telenet een Beneluxkampioen wordt, achten we jaarlijks 1,4 à 1,7 miljard vrije kasstroom mogelijk, tegenover 400 miljoen nu.'

Pallieter
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 aug 2020 20:41
waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Telenet Group

Bericht door Pallieter »


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie