Leasinvest

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL20, lokale fondsen, etc.
fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 24 Aug 2017 09:29

Meer winst Leasinvest ondanks daling huurinkomsten
24 aug 2017 om 08:20
(ABM FN) Leasinvest Real Estate heeft in het eerste halfjaar van 2017 bij een daling van de huurinkomsten en een lagere bezettingsgraad, toch meer winst geboekt. Dit bleek uit de resultaten die de vastgoedvennootschap donderdag voorbeurs publiceerde.
De huurinkomsten kwam op 28,1 miljoen tegenover ruim 28,4 miljoen vorig jaar. De EPRA-inkomsten, die verschillen in waarde van de portfolio uitsluiten, bedroegen 13,3 miljoen tegenover ruim 14,3 miljoen in 2016. De groep sprak van het ontbreken van buitengewone inkomsten.
Het nettoresultaat, aandeel van de groep, bedroeg 15,6 miljoen, wat meer was dan de 15,1 miljoen van een jaar eerder. Per aandeel kwam de winst uit op 3,16 euro, 0,09 euro meer op jaarbasis.
De portfoliowaarde van Leasinvest steeg van 931 miljoen naar 982 miljoen euro. Dit is inclusief participaties. Per aandeel is de portfolio, volgens EPRA-normen, 81,6 euro waard.
Tijdelijk is de schuldgraad met 59,9 procent wat hoger. Ook de bezettingsgraad is tijdelijk lager met 91,8 procent. Dat was 96,8 procent.
De desinvesteringen in 3 logistieke gebouwen zitten in een laatste fase.
Outlook
De vastgoedgroep handhaafde de eerder uitgegeven outlook. Daarbij gaan ze uit van een lager nettoresultaat door renoveringswerken en de verkoop van gebouwen. Het dividend wilt het bedrijf stabiel houden. Over 2016 keerde Leasinvest een dividend uit van 4,90 euro.
Het aandeel van Leasinvest Real Estate sloot woensdag 1,1 procent hoger op 101,05 euro.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
Lieve16 liked last!


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellen
fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 24 Aug 2017 10:14

Beursblik: lagere resultaten Leasinvest door omvorming portfolio
24 aug 2017 om 10:05
(ABM FN) De omvorming van de portfolio van Leasinvest Real Estates creëert een sterker portfolio, maar dit zet wel tijdelijk druk op de recurrente inkomsten. Dit concludeerde analist Jaap Kuin van ING naar aanleiding van de halfjaarresultaten van de vastgoedvennootschap.
De schulden van de groep blijven volgens ING hoog in vergelijking met die van sectorgenoten, ook na afsplitsing van logistieke gebouwen, stelde Kuin. Daardoor ziet de analist nog weinig opwaarts potentieel voor het aandeel.
ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 96,00 euro.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 30 Okt 2017 18:13

Published: 17:40 CET 30-10-2017 /GlobeNewswire /Source: Leasinvest Real Estate Comm. VA / : LEAS /ISIN: BE0003770840

Leasinvest Real Estate focust op twee activaklassen en drie landen:
• versterking van de positie in Oostenrijk en in retail met twee acquisities in Wenen
• volledige desinvestering van de Zwitserse retailportefeuille en
• finaliseren desinvestering van 65% van de logistieke portefeuille in België.

Samenvatting

Leasinvest Real Estate heeft midden oktober 2017 twee belangrijke retailparken in Oostenrijk verworven in het district nr. 22 Stadlau in de stad Wenen voor een bedrag van € 56,2 miljoen, en versterkt hiermee haar globale positie in retail en zet haar groei in Oostenrijk verder.

Begin oktober laatstleden werden de drie winkels in Zwitserland verkocht, gelegen in het kanton Vaud, voor een totaalbedrag van CHF 48 miljoen (€ 41,8 miljoen).

Zoals eerder aangekondigd, werden drie Belgische logistieke panden gedesinvesteerd voor een totaalbedrag van € 60 miljoen in september en oktober 2017.

Acquisitie retailgebouwen in Oostenrijk

Midden oktober 2017 heeft Leasinvest Real Estate, via haar Oostenrijkse dochterondernemingen, 100% van de aandelen verworven van de twee Oostenrijkse vennootschappen, hetzij Kadmos Immobilien Leasing GmbH en Adrestos Beteiligungsverwaltungs GmbH. Deze vennootschappen houden - respectievelijk een doe-het-zelf-winkel Hornbach Baumarkt van 13.300 m² en 10 winkels met een globale oppervlakte van 11.000 m² in een retailpark 'Gewerbepark Stadlau' alle gelegen in het district nr. 22 Stadlau van de stad Wenen - aan. Het betreft twee zeer goed gelegen retailsites met een hoog bezoekersaantal en leidende posities in de stad Wenen.

De waarde van deze twee gebouwen bedraagt € 56,2 miljoen en is lager dan de reële waarde geschat door onze vastgoedexpert. De gemiddelde duur van de huurcontracten bedraagt 9,3 jaar. De verschillende geïndexeerde huurcontracten zijn afgesloten met gekende internationale en lokale retailers, waarvan de belangrijkste Hornbach Baumarkt, Lidl, Intersport, DM (drogisterij), CCC (schoenen) en TK Maxx (kledij) zijn. De globale bezettingsgraad bedraagt 100% en vertegenwoordigt een totale jaarlijkse huur van € 3,2 miljoen voor beide sites.

Deze acquisitie wordt deels gefinancierd door de partiële desinvestering van onze logistieke portefeuille en deels door de integrale desinvestering van onze Zwitserse retailportefeuille (zie hierna). Een goed voorbeeld van het 'capital recycling' principe dat Leasinvest sinds meer dan 10 jaar volgt doorheen haar strategie, waarbij zij continu de kwaliteit van haar vastgoedportefeuille verbetert door het verkopen van minder strategische gebouwen en ze te vervangen door kerngebouwen die performanter en/of beter gelegen zijn.

Dankzij de acquisitie eind 2016 van het retailpark Frun Park Asten gelegen te Linz (Oostenrijk) dat sinds de oprichting eind 2013 het bezoekersaantal jaarlijks zag groeien met 20%, bedraagt de portefeuille van Leasinvest Real Estate in Oostenrijk op heden bijna € 100 miljoen, hetzij 10% van de globale portefeuille.

Jean-Louis Appelmans, CEO: "De Oostenrijkse vastgoedmarkt wordt voor Leasinvest onze derde kernmarkt en vertegenwoordigt een stabiele markt waar we onze strategie kunnen ontwikkelen en vastgoedopportuniteiten kunnen benutten om aldus een stabiel inkomen te creëren met meerwaardepotentieel."

Strategische desinvestering Zwitserse portefeuille

Begin november 2014 had Leasinvest Real Estate drie perifere winkels verworven gelegen te Etoy, Villeneuve en Yverdon-les-Bains, allen gelegen in het kanton Vaud, voor een bedrag van CHF 45 miljoen op basis van een bruto rendement van meer dan 6%. Begin oktober 2017 werden deze 100% verhuurde gebouwen verkocht aan een Zwitserse privé investeerder voor een bedrag van CHF 48 miljoen op basis van een bruto rendement van lichtjes meer dan 5%.

Na bijna drie jaar kon de Zwitserse portefeuille niet versterkt worden ingevolge de stijging van de Zwitserse frank begin 2015, die een onmiddellijke impact heeft teweeggebracht op de rentevoeten die sterk negatief zijn geworden, en lokale vastgoedspelers hebben aangezet tot het investeren van hun fondsen in Zwitsers vastgoed, met continu dalende vastgoedrendementen tot gevolg. Deze redenen hebben Leasinvest ertoe aangezet te desinvesteren in Zwitserland ten gunste van Oostenrijk.

De verkoop van deze drie gebouwen leidt, voor belasting van de meerwaarde in Zwitserland en verkoopkosten, tot een lichte meerwaarde in vergelijking met de initiële acquisitiewaarde.

De oorspronkelijke acquisitie eind 2014 was gefinancierd met bankkredieten in EUR omgezet door 'Cross Currency Swaps' (CCS) in CHF en met een vaste CHF rentevoet op 10 jaar, die vroegtijdig werden opgezegd op het moment van de desinvestering gezien deze CCS overbodig waren geworden ingevolge van de verkoop van de onderliggende Zwitserse activa.

Desinvestering belangrijk deel van de logistieke portefeuille in België

Zoals voorheen aangekondigd, was er een akkoord afgesloten voor de desinvestering van drie logistieke gebouwen. In september en oktober 2017 werden drie erfpachten gevestigd ten gunste van een Duits vastgoedfonds, voor een totaalbedrag van € 60 miljoen. Het betrof gebouwen die gelegen waren te Wommelgem, Canal Logistics fase 1 en de SKF site in Tongeren. De globale waarde van de transactie ligt in lijn met de reële waarde geschat door de vastgoedexpert.

Het gebouw gelegen te Prins Boudewijnlaan in Kontich werd op termijn verkocht in juni laatstleden aan een Belgische privé-ontwikkelaar voor een bedrag van € 12 miljoen. De verkoopopbrengst zal worden ontvangen eind december 2017, waarbij Leasinvest Real Estate in tussentijd verder de huur blijft ontvangen van het 100% verhuurde gebouw.

Ingevolgde deze desinvesteringen zal het Belgische logistieke deel nog slechts bestaan uit enkele opslaggebouwen gelegen op de sites Riverside Business Park in Anderlecht (Brussel) en Brixton Business Park in Nossegem/Zaventem, alsook het Rijksarchief in Brugge.

Leasinvest Real Estate zal in 2017 € 74 miljoen gedesinvesteerd hebben, hetzij 65% van haar globale Belgische logistieke portefeuille geschat op € 111 miljoen (op 30/06/2017). Het percentage logistiek zal dan dalen van 14% (op 30/06/2017) naar ongeveer 7%.

Jean-Louis Appelmans, CEO: "De focus op twee activaklassen, hetzij winkels in Luxemburg en Oostenrijk, en kantoren in Luxemburg en in België, is een bron van waardecreatie en versterkt onze efficiëntie."

Acquisitie en verhuring in het Groothertogdom Luxemburg

De vier overblijvende winkels gelegen in de winkelgalerij in het stadscentrum van Diekirch werden aangekocht door onze Luxemburgse dochteronderneming Leasinvest Immo Lux SA voor een bedrag van € 0,8 miljoen, waarbij alle commerciële oppervlakten van deze winkelgalerij nu aangehouden worden door deze laatste.

De bezettingsgraad van ons gebouw Mercator gelegen aan de Route d'Arlon in de Stad Luxembourg, verworven in mei laatstleden, bereikt 60% dankzij een bijkomende verdieping die werd verhuurd. Verregaande onderhandelingen met potentiële huurders zijn lopende en zullen kunnen worden gefinaliseerd tegen eind van het jaar teneinde de rest van het gebouw te verhuren.

Evolutie van de schuldgraad

Rekening houdend met de aangekondigde belangrijke investeringen en desinvesteringen, van respectievelijk € 83 miljoen en € 115 miljoen, zou de schuldgraad van Leasinvest Real Estate eind 2017 moeten schommelen tussen 57 en 59%.
Lieve16 liked last!

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 17 Nov 2017 09:45

Leasinvest boekt meer winst
17 nov 2017 om 09:39
(ABM FN) Leasinvest Real Estate heeft in de eerste negen maanden van 2017 licht lagere huurinkomsten behaald, maar boekte een hoger nettoresultaat. Dit bleek uit de resultaten van de vastgoedvennootschap vrijdag voorbeurs.
De huurinkomsten bedroegen in de eerste negen maanden van dit jaar 42,1 miljoen euro, tegen 42,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De EPRA-winst bedroeg 22,0 miljoen euro, in vergelijking tot 23,0 miljoen euro vorig jaar.
Het nettoresultaat bedroeg 29,7 miljoen euro, wat meer was dan de 25,6 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel kwam de winst uit op 6,01 euro, tegen 5,18 euro een jaar eerder.
De reële waarde van de vastgoedportefeuille van Leasinvest steeg van 892,7 miljoen euro naar 956,4 miljoen euro. Dit is inclusief participaties.
De bezettingsgraad bedroeg ultimo september dit jaar 93,0 procent, tegen 91,8 procent eind juni 2017.
Outlook
Op basis van de gerealiseerde cijfers op 30 september bevestigde Leasinvest de eerder afgegeven outlook. Daarbij gaan het uit van een lager nettoresultaat door renoveringswerken en de verkoop van gebouwen. Het dividend wil het bedrijf stabiel houden. Over 2016 keerde Leasinvest een dividend uit van 4,90 euro per aandeel.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
Lieve16 liked last!

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 24 Jan 2018 23:30

Nieuwe investeringen in Luxemburg voor Leasinvest
24 jan 2018 om 18:22
(ABM FN) Leasinvest Real Estate heeft verdere investeringen in Luxemburg gedaan. Dit bleek uit een persbericht van de vastgoedgroep woensdag nabeurs.
Leasinvest heeft eind 2017 de verdere uitbreiding van een indirecte investering in het Groothertogdom Luxemburg gerealiseerd. Het betreft twee kantoorgebouwen onder vastgoedcertificaat Lux Airport, zijn momenteel voor meer dan twee derde in het bezit van Leasinvest. Over 2017 zullen deze investeringen 1,3 miljoen extra huurinkomsten genereren en 7,1 miljoen kapitaalwinsten.
Verder meldde Leasinvest dat het Mercatorgebouw in Luxemburg een volledige bezettingsgraad bereikte en voor 25 procent van een gebouw onder constructie in Brussel werden reeds huurders gevonden. De uitbreidingen van Frun Retail Park Asten in Oostenrijk werden ook bijna volledig verhuurd.
Het aandeel van Leasinvest sloot woensdag 0,2 procent hoger op 97,40 euro.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 22 Feb 2018 23:24

Leasinvest presteert boven verwachting
22 feb 2018 om 18:30
(ABM FN) Leasinvest Real Estate heeft in 2017 boven verwachting gepresteerd en verhoogde het dividend over het boekjaar. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de vastgoedvennootschap.
2017 was een belangrijk strategisch jaar voor de onderneming, aldus CEO Jean-Louis Appelmans. Dit om de groei van Leasinvest te verzekeren, benadrukte de topman.
Leasinvest rekende vooraf op een lager nettoresultaat vanwege renoveringswerken en de verkoop van gebouwen. Een positief portefeuilleresultaat van 22,4 miljoen euro zorgde evenwel voor een nettoresultaat van 29,4 miljoen euro, of 9,63 euro per aandeel. Een stijging van liefst 62 procent.
De huurinkomsten bedroegen afgelopen jaar 56,9 miljoen euro en bleven daarmee vrijwel stabiel ten opzichte van de 56,7 miljoen euro aan huuropbrengsten in 2016. Verder bleef de EPRA-winst nagenoeg gelijk op 27,5 miljoen euro. Dat had Leasinvest ook voorzien.
De reële waarde van de vastgoedportefeuille van Leasinvest steeg van circa 930,7 miljoen euro naar 976,3 miljoen euro. Dit is gerekend inclusief participaties.
De bezettingsgraad bedroeg ultimo december 2017 94,8 procent, tegenover 96,77 procent eind december 2016.
Dividend
Leasinvest wil over 2017 een dividend uitkeren van 5,00 euro, tegen 4,90 euro per aandeel in 2016. Eerder had Leasinvest uitgesproken het dividend stabiel te willen houden.
Outlook
In 2018 verwacht Leasinvest huurinkomsten die in lijn zijn met de opbrengsten in 2017 en lagere financieringskosten als gevolg van een herstructurering in de derivatenportefeuille. Daardoor zou het dividend ten opzichte van 2017 tenminste stabiel moeten blijven volgens de vastgoedvennootschap.
Het aandeel Leasinvest sloot donderdag 0,4 procent hoger op 96,60 euro.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 17 Mei 2018 07:45

Leasinvest Real Estate: Tussentijdse verklaring van de zaakvoerder over het eerste kwartaal van het boekjaar 2018 (01/01/2018-31/03/2018)

Voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2018 noteren we volgende kerndata:

• De geïnde huurinkomsten nemen licht toe van € 14,3 miljoen eind Q1 2017 tot € 14,6 miljoen
• De EPRA winst stijgt met 12,6% van € 6,1 miljoen eind Q1 2017 naar € 6,9 miljoen
• Belangrijke stijging (+97%) van het nettoresultaat van € 3,5 miljoen eind Q1 2017 tot € 6,9 miljoen of € 1,39 per aandeel
• De financieringskost daalt van 2,99% op 31/12/2017 naar 2,90%
• De bezettingsgraad neemt licht toe tot 94,9%
• Herontwikkelingen in België en Luxemburg blijven op schema

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 22 Aug 2018 20:53

Meer winst voor Leasinvest
22 aug 2018 om 18:05
(ABM FN) Leasinvest Real Estate heeft de winst in de eerste helft van 2018 fors zien stijgen, mede geholpen door lagere kosten. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers van de vastgoedvennootschap.
"Leasinvest Real Estate realiseert halfjaarcijfers conform de verwachtingen", aldus topman Michel Van Geyte. "De herontwikkelingen Treesquare in CBD van Brussel en de uitbreiding van het Frun Park in Asten werden ondertussen succesvol opgeleverd en de verhuringen liggen in lijn met de verwachtingen."
De huurinkomsten daalden op jaarbasis licht, van 28,1 miljoen euro naar 27,9 miljoen euro. De daling aan huurinkomsten door de verkopen van verscheidene logistieke panden en de Zwitserse portefeuille in 2017 werd volgens Leaseinvest grotendeels gecompenseerd door huurinkomsten op nieuwe aangekochte panden in Oostenrijk en Luxemburg in de loop van datzelfde jaar. De bezettingsgraad nam ook iets af, van 94,8 procent eind 2017 tot circa 94,4 procent ultimo juni.
De EPRA-winst nam echter met ruim vijf procent toe tot 14,0 miljoen euro. De nettowinst steeg zelfs met 26 procent tot 19,7 miljoen euro, ofwel 3,99 euro per aandeel. Leaseinvest profiteerde van lagere vastgoed- en financieringskosten.
De financieringskosten van Leasinvest daalden van 2,99 eind 2017 naar 2,79 procent aan het einde van juni.
Leasinvest zei dat de herontwikkelingen in België en Luxemburg op schema blijven.
Outlook
In 2018 mikt Leasinvest onverminderd op huurinkomsten die in lijn zijn met de opbrengsten in 2017 en lagere financieringskosten dankzij een herstructurering in de derivatenportefeuille. Daardoor zou het dividend ten opzichte van 2017 tenminste stabiel moeten blijven volgens de vastgoedvennootschap.
Het aandeel Leaseinvest sloot woensdag 1,8 procent lager op 97,20 euro.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
Lieve16 liked last!

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 23 Aug 2018 10:36

Beursblik: hoge schuldratio Leasinvest
23 aug 2018 om 10:29
(ABM FN) Leasinvest heeft een van de hoogste schuldratio's ten opzichte van sectorgenoten, hetgeen de onderneming minder flexibel maakt. Dit stelden analisten van ING donderdag in een reactie op de halfjaarcijfers van de vastgoedinvesteerder.
De schuldratio van Leasinvest steeg afgelopen halfjaar tot 59 procent, vanwege extra investeringen in Retail Estates en in lopende projecten. Volgens de marktvorsers benadrukte het vastgoedbedrijf dat dit percentage niet boven de 60 procent zal uitkomen en stelde eveneens niet van plan te zijn om hoogstaande kantoorpanden te verkopen om dit percentage terug te brengen.
Daarmee blijft er volgens de analisten weinig flexibiliteit over op de balans, circa 20 miljoen euro, en dit verhoogt de kans dat Leasinvest in de toekomst meer kapitaal nodig heeft.
ING handhaafde het Houden advies op Leasinvest met een koersdoel van 96,00 euro.
©ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
14-11-2014 liked last!

fedspaar
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 255
Lid geworden op: 18 Mei 2013 11:09
waarderingen: 118
Contact:

Re: Leasinvest

Berichtdoor fedspaar » 24 Aug 2018 09:45

Uit De Tijd - Markten Live:

'Kans op kapitaalverhoging Leasinvest'

De vastgoedanalisten van KBC Securities reageren op de bevredigende resultaten van Leasinvest. Daarin gaf Leasinvest aan dat het minstens zijn dividend (5 euro per aandeel) op hetzelfde niveau van vorig jaar wil houden.

'De schuldratio van 59,3 op het einde van juni lag hoog, maar zal waarschijnlijk zakken voor het boekjaar afsluit,' schrijven Jan Opdecam en Alexander Makar vrijdagochtend. 'Leasinvest kan stukken vastgoed verkopen of nieuwe aandelen verkopen. Een verkoop van een van hun kroonjuwelen op toplocaties verwachten we niet, dus is een kapitaalverhoging de meest redelijke optie.' Na zo'n operatie zou de schuldgraad, de verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen, beter ogen in de jaarresultaten. Eind 2017 bedroeg deze ratio 57,1 procent.

Zelfs al moet de jaarwinst bij de volgende dividenduitkering over meer stukken verdeeld worden, toch denken de analisten dat 5 euro per aandeel nog altijd haalbaar is. Dat zou een brutorendement van 5,3 procent opleveren tegen de huidige koers, een cruciale parameter voor beleggers in beursgenoteerd vastgoed.
14-11-2014 liked last!