Resilux

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL 20, lokale fondsen, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Resilux

Berichtdoor Arendsoog » 12 Mar 2013 12:30

Nog geen onderwerp over Resilux, omschrijving volgens Binck:

Resilux is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET (polyethylene teraphthalate) preforms en flessen. Deze preforms en flessen worden gebruikt voor het verpakken van waters, frisdranken, oliën en andere produkten. Per jaar produceert Resilux ongeveer 170 miljoen flessen en bijna 1 miljard preforms. Resilux heeft productie-eenheden in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije en in de Verenigde Staten van Amerika. Om te voldoen aan de vraag voor “just in time” fabricage en levering, heeft Resilux ook productie units die gelokaliseerd zijn op, of zeer nabij, de productievestigingen van haar afnemers.

Hier nog opgepikt als defensief veilig aandeel:

Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen, mikt op een schokbestendige mix van Belgische en buitenlandse aandelen. Danny Reweghs is ervan overtuigd dat de beurzen nog steeds in een berenmarkt zitten (fundamenteel neerwaarts gericht). Record op Wall Street of niet.

Daarom selecteerde hij een mengeling van defensieve ‘stabiliteit’ en aandelen die nog wat in petto kunnen hebben op beurzen die het moeilijker zullen krijgen om nog door te gaan in de komende maanden.

1. Resilux:
Resilux lijkt ons een mooie kanshebber voor de komende jaren. De Oost-Vlaamse producent van PET-preforms en flessen is een middelgrote, paneuropese speler in dit domein. Er zijn ook de nodige ambities met de joint-venture AirOLux. Het gaat hier om een samenwerkingsverband met de Zwitsers-Nederlandse groep IPS voor de ontwikkeling van AirOPack. AirOPack omvat de vernieuwde technologie om vloeistoffen, poeders, gassen en producten met een gemiddelde tot hoge viscositeit (zoals crèmes, schuim, gels) af te vullen in PET. Hier gaat Resilux niet alleen meer de concurrentie met glas en tetrapak aan, maar ook met aluminium. De 50%-partner IPS is beursgenoteerd in Zwitserland en de beurskapitalisatie van IPS leert dat deze al voor 2/3 die van Resilux dekt. Een mogelijk succes van AirOLux zit dus nog niet in de koers verrekend.
Koersdoel 2013: 75 EUR


2. Lumina Copper:
Achter Lumina Copper zit Ross Beaty, uitgegroeid tot een levende legende in de mijnbouw en omschreven als een ‘broken slot machine’ omdat hij op een consistente manier erin slaagt om hemzelf en de aandeelhouders die hem volgen, rijk te maken. Lumina Copper gaat om het Taca Taca-project in het noorden van Argentinië. Het gaat om een exploratieproject van hoofdzakelijk koper en ook goud en molybdeen. De opeenvolgende boorresultaten gaven spectaculaire resultaten, waardoor het project is uitgegroeid tot absoluut ‘wereldklasseniveau’. Zoals steeds bij Beaty is het de bedoeling om het project te verkopen aan een grote mijnbouwgroep. Hopelijk en wellicht nog dit jaar. Onafhankelijke analisten ramen de waarde van het Taca Taca-project tussen 20 en 25 CAD per aandeel. We mikken op de verkoopprijs van minimum 15 CAD per aandeel.
Koersdoel 2013: minstens 15 CAD.

3. EDF:
De jaarresultaten 2012 van het Franse Electricité de France (EDF) vormen een hele geruststelling. Dit zijn immers geen resultaten van een onderneming in een diepe crisis. Vooral de dividendverhoging van 1,15 naar 1,25 EUR per aandeel is een flinke opsteker. EDF is anno 2013 nog steeds de grootste opwekker van nucleaire energie in de wereld. Laat net kernenergie de afgelopen tijd in de verdrukking zijn gekomen door de ramp in Fukushima en ook president François Hollande is maar een koele minnaar van nucleaire energie. Maar ondanks alle bedrijfseconomische en politieke kanttekeningen lagen de winstcijfers voor 2012 hoger dan het jaar voordien. Vorig jaar werd een wereldwijde omzet van 72,7 miljard EUR behaald of ruim 11% meer dan in 2011, waarvan de organische groei (zonder overnames en desinvesteringen) 5,8% bedroeg.
Het nettoresultaat nam met 5,3% toe tot 3,32 miljard EUR of 1,80 EUR per aandeel. Een dividend van 1,25 EUR per aandeel komt overeen met een brutodividendrendement van 8,5%. Ook op basis van heel wat andere ratio’s kunnen we duidelijk aangeven dat het om een goedkoop aandeel gaat: 8 keer de verwachte winst, 1 keer de boekwaarde, 0,5 keer de omzet, … Na de geruststellende jaarcijfers kunnen we dit aandeel dat de afgelopen vijf jaren 80% is gezakt terug aanbevelen.
Koersdoel 2013: 18 EUR

4. Jensen Group:
Jensen Group is een familiaal bedrijf (met de Deense familie Jensen als referentieaandeelhouder) in de nichemarkt van de Heavy Duty Laundry (wasinstallaties voor industrieel gebruik). Wereldwijd bekeken is er maar één grote concurrent, het Duitse Kannegieser. Beiden zijn ongeveer even groot en samen draaien ze een omzet van 450 à 500 miljoen EUR. Dat is de helft van de wereldmarkt (900 miljoen à 1 miljard). De fundamentele tendens voor deze industrietak opwaarts is. Want er is een mooie correlatie tussen de evolutie (stijging/daling) van de IATA-passagierscijfers en de omzetontwikkeling bij Jensen Group. Andere positieve structurele elementen zijn het schaarse water, toenemende energiekost, hogere uurlonen, … Allemaal in het voordeel van industriële, milieuvriendelijke (cleantech) wasinstallaties. De beursnotering op NYSE Euronext Brussel is een historisch feit. Het aandeel heeft er de status van een ‘small cap’ met een beperkte verhandelbaarheid. Eind vorig jaar volgde er een kapitaalvermindering van 1,50 EUR per aandeel. De voorbode van de ‘delisting’?
Koersdoel 2013: 13 EUR

5. Elia:
Elia is een toonbeeld van stabiliteit. Lange tijd sinds de beursgang in 2005 was Elia een saai ‘bompa’aandeel. Enkel en alleen gegeerd om het stabiele en relatief hoge dividendrendement. Elia is de eigenaar en beheerder van het Belgische hoogspanningsnetwerk. Het is een monopolist die nog tot 2022 het alleenrecht heeft als Belgische transmissienetbeheerder. In 2010 maakte Elia echter een kwantumsprong door de (gedeeltelijke) overname van het Duitse 50Hertz, de transmissienetbeheerder in het oosten van Duitsland met Berlijn als centrum. Het nieuwe duo sprong naar de top5-positie in Europa. Als compensatie voor de monopoliepositie krijgt Elia een ‘billijke’ vergoeding in overeenstemming van de regulator CREG. De winst is afhankelijk van paramaters zoals de inflatie in België en de rente op OLO’s (Belgische overheidsobligaties). Die regeling laat toe een traag, maar wel minstens een stabiel dividend uit te keren (1,47 EUR bruto per aandeel voor boekjaar 2012). Er is dus een aantrekkelijk dividendrendement van circa 5% bruto en bovendien noteert de koers in de buurt van de boekwaarde.
Koersdoel 2013: 36 EUR


Gebruikersavatar
de.generaal
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 970
Lid geworden op: 12 Nov 2012 09:10
waarderingen: 493
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor de.generaal » 12 Mar 2013 14:22

Volgens beurstips gaat resilux binnenkort bekend maken wie hun grote klant is voor hun airolux flessen welke bijna de volledige capaciteit zou vragen van hun fabriek. Colgate zou genoemd zijn en de bekendmaking binnenkort zou mogelijks het aandeel wel eens kunnen doen stijgen.

gyzmoo
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 69
Lid geworden op: 13 Feb 2012 19:06
waarderingen: 9
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor gyzmoo » 12 Mar 2013 20:33

Ik ben ook aandeelhouder en heb kunnen meesurfen op de goed nieuwsshow van Aerolux.
Persoonlijk hecht ik behoorlijk belang aan Technische Analyse en wat me bijzonder opvalt is dat na de fameuse stijging van 50 naar 65 er op geen enkel moment een dip is geweest met winstnemingen.
De koers consolideert nu al vanaf medio januari wat intussen zorgt voor een ontspanning van de RSI die uiteraard destijds enorm overkocht stond.

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor Arendsoog » 15 Mar 2013 11:18

gyzmoo schreef:Ik ben ook aandeelhouder en heb kunnen meesurfen op de goed nieuwsshow van Aerolux.
Persoonlijk hecht ik behoorlijk belang aan Technische Analyse en wat me bijzonder opvalt is dat na de fameuse stijging van 50 naar 65 er op geen enkel moment een dip is geweest met winstnemingen.
De koers consolideert nu al vanaf medio januari wat intussen zorgt voor een ontspanning van de RSI die uiteraard destijds enorm overkocht stond.


Dank u voor deze bijdrage, ik bekijk technische kanten niet vaak van een aandeel (dan zou dat een dagtaak worden). Een stabielere koers is inderdaad een teken voor een tot rust komende RSI en dat zou kunnen betekenen dat dit aandeel weer langzaam hogerop kan gaan.

gyzmoo
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 69
Lid geworden op: 13 Feb 2012 19:06
waarderingen: 9
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor gyzmoo » 15 Mar 2013 12:53

Koersdoelverhoging naar 72€ door KBC securities.

Next to Resilux’s core business, we are becoming increasingly more
positive on Air0pack, an innovative technology for filling recyclable plastic
packaging (PET) with liquids, powders and gases. Air0pack offers
advantages both by enhancing production efficiency (e.g. for shave foams
producers) and by giving an environmental edge over existing technologies.
Our optimism is supported by the new agreement on purchase price for initial
PCD technology of IPS. As a reminder, Airolux is a joint venture between
Resilux and IPS. Recently, IPS has signed a new agreement with the goal to
compensate the originally purchased base technology with a single payment.
In 2004, IPS acquired the rights to the base technology (Pressure Control
Device) for its Air0pack packaging products from a third party. The parties at
that time determined the purchase price based on an earn-out model,
whereby IPS would pay to the former owner 50% of the license income and
33.33% of all dividend income from Air0pack business. Furthermore, IPS
would have had to pay 33.33% of any resulting capital gain if it were to divest
its participation in Airolux.
IPS has now entered into an agreement with the former owner, pursuant to
which IPS has been granted the option to settle the purchase price for which
enables it to buy off the base technology from the previous owner for a fixed
amount of € 25m. The now negotiated purchase price can be paid no later
than 31 December 2018, whereby it has been agreed that, within the fixed
period, a certain amount per sold Air0pack is paid to the third party as an
advanced payment. In case IPS has not paid off the agreed amount until end
2018, the earn-out model as originally agreed between the parties will revive.
The IPS press release also indicated that as from January 2013 on
customers are offered the so-called "one-stop shopping" concept, which
provides Airolux an additional competitive advantage. In addition to the
production, it also includes the filling and the formulation development for
Air0pack products. In 4Q12, the first high-performance assembly machines
were put into operation in the Swiss Bilten production facility, which increase
the annual capacity to 45 million units. Due to the unexpected delay in the
start of various customer projects the full absorption of the fixed
organisational expenses could not yet be achieved.
Conclusion
We see the Air0Pack technology as promising, offering both advantages in
terms of production efficiency (for shave foams producers and personal care
product, for example) and an environmental edge over existing technologies
(by using compressed air instead of conventional hydrocarbon chemical
propellants). Aur0lux has in 4Q12 managed to convince one of the most well
known personal care product manufacturers in the world about its innovative
and sustainable product. We are becoming increasingly more positive on
Air0pack justified by the deal between IPS and the original rights holder to
the base technology. We increase our Target Price for Resilux to € 72 in
anticipation of Monday’s results. Accumulate rating reiterated.

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor Arendsoog » 18 Mar 2013 10:52

Gyzmoo of iemand anders, op de website van Resilux lees ik:

March 18, 2013 » Publication of the Year Results for Financial Year 2012 and analysts meeting


Dit is vandaag maar ik zie nog geen persbericht dus ga er vanuit dat de jaarresultaten vandaag nabeurs komen, zal dit omstreeks 17:45 zijn?

Gebruikersavatar
blotte marc
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 788
Lid geworden op: 11 Apr 2012 10:01
waarderingen: 249
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor blotte marc » 18 Mar 2013 10:57

Arendsoog schreef:Gyzmoo of iemand anders, op de website van Resilux lees ik:

March 18, 2013 » Publication of the Year Results for Financial Year 2012 and analysts meeting


Dit is vandaag maar ik zie nog geen persbericht dus ga er vanuit dat de jaarresultaten vandaag nabeurs komen, zal dit omstreeks 17:45 zijn?

Klopt, nabeurs rond 17.45
Van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden...

josephi
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2135
Lid geworden op: 03 Mar 2012 10:24
Locatie: Belgie
waarderingen: 184
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor josephi » 18 Mar 2013 18:48

Airolux blijft wegen op nettoresultaat Resilux

Een be­te­re twee­de jaar­helft kon niet ver­hin­de­ren dat de ope­ra­ti­o­ne­le cij­fers van Re­si­lux over 2012 onder die van 2011 uit­ko­men. Netto weegt de grote be­lof­te Ai­ro­Lux een goede 3 mil­joen euro op het winst­cij­fer. Hoe­wel Re­si­lux klaarstaat om de vluch­ten te pluk­ken van de in­ves­te­rin­gen in de joint ven­tu­re rond spuit­bus­sen op pers­lucht, zal die ook in 2013 nog een ne­ga­tie­ve im­pact heb­ben.

Re­si­lux-top­man Dirk De Cuy­per - Foto Emy El­le­boog
Dat het moei­lijk is in Zuid-Eu­ro­pa soft­drinks en ge­bot­teld water te slij­ten, en dus ook de PET-ver­pak­kin­gen die Re­si­lux daar­voor le­vert, was bij de pre­sen­ta­tie van de half­jaar­cij­fers al dui­de­lijk. De twee­de jaar­helft bracht wel­is­waar be­ter­schap, zeker in Oost- en Cen­traal-Eu­ro­pa. Al bij al namen de ver­koch­te vo­lu­mes toe in 2012, maar dat ver­taalt zich niet in de omzet, omdat Re­si­lux de schom­me­lin­gen van de grond­stof­prij­zen (in casu een da­ling) door­re­kent aan de klan­ten (omzet: 279 mil­joen euro, -2,6%).

De kos­ten namen toe, onder meer door ho­ge­re per­so­neels­kos­ten (in­dexe­ring in België, ster­ke­re Zwit­ser­se frank en dol­lar) en door­dat de va­ri­a­be­le kos­ten (ener­gie, on­der­houd) wel mees­te­gen met de vo­lu­mes. De ope­ra­ti­o­ne­le kas­stroom (ebit­da) kwam 7,6 pro­cent lager uit, op 26,1 mil­joen euro. Het be­drijfs­re­sul­taat (ebit) daal­de iets min­der (-6,9% tot 13,7 mil­joen).

De winst voor be­las­tin­gen kwam 10,6 pro­cent hoger uit, op 12,1 mil­joen euro. Na be­las­tin­gen blijft 10,1 mil­joen euro over (+11,3%). Ech­ter, als ook het re­sul­taat van de joint ven­tu­re Ai­ro­Lux wordt ver­re­kend, moet er ruim 3 mil­joen van die winst af­ge­trok­ken wor­den (helft van het ver­lies van Ai­ro­Lux, ge­zien Re­si­lux de helft ei­ge­naar is).

Re­si­lux gaat de aan­deel­hou­ders­ver­ga­de­ring een di­vi­dend voor­stel­len van 1,65 euro per aan­deel (bruto), ge­lijk aan het di­vi­dend over 2011.

Voor­uit­zich­ten

Met de no­di­ge voor­zich­tig­heid dur­ven we te stel­len dat we voor onze ves­ti­gin­gen in Span­je en Grie­ken­land be­te­re cij­fers ver­wach­ten. Let wel: voor onze bu­si­ness, niet voor de eco­no­mie van die lan­den.
Peter De Cuy­per,
Ma­na­ging di­rec­tor Re­si­luxVoor het lo­pen­de jaar ver­wacht Re­si­lux dat de ebit­da min­stens in lijn ligt met die van vorig jaar, waar­bij fi­nan­ci­eel di­rec­teur Peter Mom­me­r­en­cy 'min­stens' nog eens be­na­drukt. 'Met de no­di­ge voor­zich­tig­heid dur­ven we te stel­len dat we voor onze ves­ti­gin­gen in Span­je en Grie­ken­land be­te­re cij­fers ver­wach­ten', zegt ma­na­ging di­rec­tor Peter De Cuy­per om­zich­tig. 'Let wel: voor onze bu­si­ness, niet voor de eco­no­mie van die lan­den. Maar de be­trok­ken ves­ti­gin­gen wer­ken ook voor en­ke­le ex­port­mark­ten.'

Span­je en Por­tu­gal wer­den in 2012 voor­bij­ge­sto­ken als be­lang­rijk­ste markt voor Re­si­lux door Cen­traal- en Oost-Eu­ro­pa.

De pro­du­cen­ten van water en soft­drinks ble­ven ruim­schoots de groot­ste af­ne­mers. 'We zou­den graag meer ver­schui­ving zien naar an­de­re pro­duc­ten zoals melk, fruit­sap, bier,... Dat blijft een uit­da­ging', zegt Mom­me­r­en­cy. 'PET heeft het voor­deel lich­ter en mi­li­eu­vrien­de­lij­ker te zijn, maar heeft zijn be­per­kin­gen', ver­dui­de­lijkt CEO Dirk De Cuy­per. 'Zo kan je het niet boven 60 gra­den ver­war­men, dus ste­ri­li­se­ren kan niet, en voor pas­teu­ri­se­ren is het op het rand­je. Er zijn nieu­we me­tho­den zon­der die hoge tem­pe­ra­tu­ren, maar door de cri­sis stel­len pro­du­cen­ten de in­ves­te­rin­gen daar­voor uit.'

De Cuy­per zegt op­ti­mis­tisch te zijn: 'We heb­ben met ons on­der­zoek al veel voor­uit­gang ge­boekt om de toe­pas­sing van PET te ver­bre­den. In de ko­men­de jaren moét dat eruit komen. Let wel: die toe­pas­sin­gen zul­len nooit zo groot wor­den als soft­drinks en wa­ters, waar we enor­me vo­lu­me-or­ders ge­wend zijn. Ket­chup of ho­ning drink je niet, hè.'

Ai­roPack

Ket­chup of ho­ning drink je niet, hè.
Dirk De Cuy­per,
Ceo Re­si­luxOm heel an­de­re vo­lu­mes gaat het ook voor Ai­roPack, de in­no­ve­ren­de spuit­bus met pers­lucht in plaats van gas die Re­si­lux ont­wik­kel­de in de joint ven­tu­re Ai­ro­Lux, met als me­de-ei­ge­naar IPS. De tech­no­lo­gie is er, er staat een fa­briek met een ca­pa­ci­teit van ruim 45 mil­joen stuks per jaar in Zwit­ser­land. Daar is ook een af­vul­lijn toe­ge­voegd. De ver­wach­tin­gen zijn steeds hoger ge­span­nen: nu moet Ai­ro­Lux stil­aan vruch­ten op­le­ve­ren.

Re­si­lux tem­pert: ook in 2013 zal Ai­ro­Lux nog ne­ga­tief op het net­to­re­sul­taat van Re­si­lux wegen, zij het min­der sterk. 'Het komt er nu op aan de klan­ten­por­te­feuil­le op te bou­wen', zegt Dirk De Cuy­per. 'Ik schat dat de ca­pa­ci­teit van de fa­briek tegen eind dit jaar 70 pro­cent vol kan zit­ten. Een voor­deel is dat we hier in een markt zit­ten met veel meer klei­ne spe­lers dan wij met Re­si­lux ge­wend zijn: de tijd tus­sen een eer­ste con­tact en de eer­ste le­ve­rin­gen is bij die klei­ne­re be­perkt tot een maand of vier. Bij gro­ten is dat snel twee, zelfs drie jaar.'

CEO Dirk De Cuy­per ge­looft sterk in Ai­roPack maar poogt het en­thou­si­as­me toch enig­zins te tem­pe­ren. Van be­rich­ten over nieu­we, grote klan­ten ging de voor­bije maan­den wel eens de nu­an­ce ver­lo­ren, mede door­dat part­ner IPS er zo op­ge­zet mee was. Zo is er een me­mo­ran­dum of un­der­stan­ding ge­te­kend met een grote cos­me­ti­ca­spe­ler, maar zal het nog een paar maan­den ver­gen om (liefst) uit­ein­de­lijk een con­tract te on­der­te­ke­nen. Pro­du­ce­ren op in­du­striële schaal is dan pas voor begin 2014.

De sa­men­wer­king met Su­per­max (scheer­gels waar­voor Ai­ro­Lux ook de for­mu­le op punt stelt) staat al ver­der, maar hoe­veel vo­lu­mes die op­le­vert, staat nog niet vast. Su­per­max is de op één na groot­ste spe­ler in scheer­mes­jes maar moet zijn po­si­tie in scheer­gels nog veel meer ver­ster­ken.

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor Arendsoog » 26 Mar 2013 21:10

Een stevig verlies vandaag van bijna 4 pct en met een verkoopblok van 1.304 stuks aan €63 wat voor het aandeel Resilux wel serieus is te noemen.

boer_staf
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 19
Lid geworden op: 24 Aug 2012 19:08
waarderingen: 3
Contact:

Re: Resilux

Berichtdoor boer_staf » 15 Mei 2013 21:17

Resilux meer dan op koers om prognose te halen

Resilux, de producent van voorvormen voor plastic flessen, heeft er een sterk jaarbegin op
zitten. Tijdens de eerste 4 maanden stegen de verkochte volumes met meer dan 10
procent in vergelijking met 2012.
Ondanks die knappe groeicijfers gaat het management voorlopig niet verder dan het herhalen van de eerder
gemelde jaarprognose. Resilux mikt op een bedrijfscashflow (ebitda) die 'minstens in lijn ligt met 2012'.
De groei werd breed gedragen. Opvallend is dat Resilux spreekt van een 'positieve evolutie' in het door crisis
geteisterde Zuid-Europa. Het bedrijf stelt dat de groei te danken is 'aan een verdere diversificatie van klanten
en producten'. Cijfers worden daarbij niet gegeven.

18:23 - 15 mei 2013 De Tijd