Aedifica

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 25666
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 15143

Re: Aedifica

Bericht door charel01 »

Louis From Gaal schreef:
10 jun 2021 16:11
elchapo schreef:
10 jun 2021 13:42
https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/ ... gspiramide
Zal in België niet veel anders zijn.
De groep mensen tussen de 50 en 75 is enorm.
Potentiële bewoners op enige termijn.
Klopt natuurlijk. Een andere vraag is of er in de klassieke, grootschalige woonzorgcentra veel toekomst zit. De schrijnende verhalen uit de WZC (ook pre-corona) zijn legio. De toekomst ligt volgens mij in meer kleinschalige ouderenzorg ingebed in 'de gemeenschap', waar mantelzorger, verpleegster, buurtbewoners de taken onder elkaar verdelen. Nu, daar wordt al lang over gepraat en ik denk dat ze bij Aedifica ook wel nadenken over een 'andere' ouderenzorg dan de mensonterende situaties die we daar nu toch al te vaak zien. Daarom kijk ik vooral uit naar welke duurzame en lokaal ingebedde projecten Aedifica nog in de pijplijn heeft.
Eigenlijk is alles heel simpel. Een goede verzorging kost geld. Je kan in een OCMW-rusthuis gaan zitten of prive. Prive hangt het er gewoonweg vanaf wat je per maand wilt of kan betalen.
Ikzelf heb me altijd voorgenomen mocht mijn vrouw sterven voor mij ik naar Herentals verhuis om onder de mensen te zijn.
Naargelang mijn leeftijd is een serviceflat de ideale oplossing voor de andere stap het rusthuis.(Ik ben boven de 60 en dat wilt eigenlijk zeggen dat de winter in mijn levensloop is aangebroken realistisch gezien. Mocht ik de 80 halen gezien mijn gezonde levenswijze zou dat al bijna een wonder zijn.)
Ik heb dan ook in het verleden eens geinformeerd wat me dat zou kosten per maand in iets wat me zou aanstaan:
https://www.woonzorgweb.be/sites/defaul ... m_2021.pdf
Je moet maar eens de rekening maken. ;)
Ter info mijn pensioen is 2000 Euro per maand netto.
Lieve16 liked last!

728x90