Kinepolis

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Kinepolis (advies KBC Securities: "Kopen" - koersdoel 66 euro)
UPDATE | KBC Securities-analist Guy Sips publiceerde een company note over Kinepolis met als titel 'Selling goose bumps (and popcorn) also in the US: MJR is not 'The Endgame'. In de nota belicht hij dat de tweede jaarhelft van 2019 contentgewijs geen probleem zal zijn, maar dat 2020 moeilijk zal worden. Dat content king is, werd nog maar eens bewezen in de eerste jaarhelft met 'Avengers: Endgame' als absolute blockbuster.
De visie van KBC Securities: KBC Securities-analist Guy Sips is ervan overtuigd dat Kinepolis Netflix en Apple TV+ zal overleven, omdat ze niet alleen popcorn, maar ook kippevel verkopen. Hij is blij met het akkoord dat Kinepolis heeft bereikt om de Amerikaanse bioscoopketen MJR Digital Cinemas over te nemen. Kinepolis breidt zo amper 18 maanden na de overname van Landmark Cinemas in Canada verder uit naar de Noord-Amerikaanse markt. Hij denkt dat MJR perfect past in de geografische expansiestrategie van Kinepolis. De overname van Landmark Cinemas laat zien dat Kinepolis haar bedrijfsstrategie met succes kan implementeren. Hoewel het misschien tijd is voor een adempauze, vindt hij de overname van MJR geen 'Endgame' in Kinepolis' acquisitiestrategie. Hij behoudt zijn "Kopen"-advies en verhoogt zijn koersdoel naar 66 euro.
Banner liked last!
Go with the flow.Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Update:
Bezorgt hoger koersdoel Kinepolis ook beleggers kippenvel?
KBC Securities-analist Guy Sips publiceerde vandaag een lijvige nota over Kinepolis met als titel 'Selling goose bumps (and popcorn) also in the US: MJR is not 'The Endgame'’ (nvdr. Nu ook in de VS kippenvel (en popcorn) verkopen: MJR is niet 'Het eindspel') . Bolero vat hieronder de belangrijkste zaken voor u samen.

Overname MJR Digital Cinemas

KBC Securities-analist Guy Sips is zeer opgetogen met Kinepolis’ overname van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR Digital Cinemas
na de overname anderhalf jaar geleden van Landmark Cinemas in Canada.
MJR Digital Cinemas, een privébedrijf met hoofdkantoor in Michigan, telt 10 bioscoopcomplexen met in totaal 164 schermen en meer dan 20.000 zitplaatsen. De 10 bioscopen realiseerden in 2018 met 6,2 miljoen bezoekers een omzet van 81,2 miljoen dollar. Zeven van de betrokken bioscopen zijn in eigendom (114 schermen) en de overige drie zijn gehuurde complexen (50 schermen).
De overname van MJR past volgens KBCS perfect in Kinepolis’ expansiestrategie:

geografisch sluit het aan bij Canada;
het betreft uitsluitend multi- en megaplexen;
ze verwerven een belangrijke vastgoedpositie.

De overname laat Kinepolis toe haar investering in de Noord-Amerikaanse markt uit te breiden. Kinepolis verwacht de transactie te kunnen afronden vóór eind oktober 2019.

KBCS-analist Guy Sips voegt toe dat de integratie van Landmark Cinemas Canada en de recent overgenomen Spaanse El Punt-bioscopen (herlees het volledige artikel op de Bolero-blog) succesvol verloopt. De Kinepolis-concepten die de afgelopen maanden op de Canadese markt werden geïntroduceerd worden goed onthaald, wat vertrouwen geeft in het potentieel van een verdere uitrol. De verdere implementatie en uitdieping van de bedrijfsstrategie, en productinnovatie in het bijzonder, zorgden voor een verdere toename van de verkoop en EBITDA per bezoeker op groepsniveau. De hoge bezoekcijfers in het tweede kwartaal, met dank aan een sterk filmaanbod en de afwezigheid van een Wereldbeker Voetbal, compenseerden ruimschoots een moeilijker eerste kwartaal.
geograf-kinepolis.jpg
Content is King

In de nota belicht KBCS-analist Guy Sips ook dat de tweede jaarhelft van 2019 contentgewijs geen probleem zal zijn, maar dat 2020 moeilijk zal worden. Dat content king is, werd nog maar eens bewezen in de eerste jaarhelft met 'Avengers: Endgame' als absolute blockbuster.

De visie van KBC Securities

KBC Securities-analist Guy Sips is ervan overtuigd dat Kinepolis Netflix en Apple TV+ zal overleven, omdat ze niet alleen popcorn, maar ook kippenvel verkopen. De overname van de Amerikaanse bioscoopketen MJR Digital Cinemas past volgens hem perfect in hun geografische expansiestrategie en is voor hem het bewijs dat Kinepolis haar bedrijfsstrategie met succes kan implementeren. Hoewel het misschien tijd is voor een adempauze, vindt hij de overname van MJR geen 'Endgame' in Kinepolis' acquisitiestrategie.

KBC Securities-analist Guy Sips behoudt zijn "Kopen"-advies voor Kinepolis en verhoogt zijn koersdoel van 63 naar 66 euro.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Kinepolis (advies KBC Securities "Kopen" - koersdoel 66 euro)
​NIEUWS | Kinepolis opende deze week een nieuwe bioscoop in het commerciële center 'Eden' in Servon (Frankrijk). De bioscoop wordt geleaset en heeft 9 zalen met 1.208 zitplaatsen. Het nieuwe complex maakt deel uit van een vrijetijdscentrum met faciliteiten voor bowling, karting, fitness en talrijke eetgelegenheden. Kinepolis verwacht 400.000 bezoekers per jaar in Servon. Dit complex is het dertiende in Frankrijk, het vierenvijftigste in Europa en -inclusief de MJR-overname- nummer 108 in totaal.
De visie van KBC Securities: Naast de integratie van recente overnames, zit ook de opening van gloednieuwe complexen op schema. KBC Securities-analist Guy Sips ziet verbetering in de winstgevendheid mogelijk eens de Amerikaanse MJR-complexen "Kinepolis proof" zijn gemaakt. Hij behoudt zijn "Kopen"-advies en koersdoel van 66 euro.
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Kinepolis introduceert gratis Discovery Day-initiatief in al haar Europese bioscopen
24 september 2019
Mensen blijken vaak onvoldoende op de hoogte over de films die in de bioscoop spelen, merkte Kinepolis. Het aantal films dat geprogrammeerd wordt in bioscopen is de voorbije jaren spectaculair toegenomen1: er worden meer films gemaakt en bovendien worden ze vandaag sneller aangeboden via andere media waardoor de levensduur van een film in de bioscoop korter is geworden. De promotie van een film loopt bijgevolg over een kortere periode waarbij minder geïnvesteerd wordt in grote advertentiecampagnes.
Kinepolis zet al jaren in op gepersonaliseerde relatiemarketing via sociale media en e-mail om haar klanten te informeren, maar pakt nu ook uit met een nieuw initiatief: de Kinepolis ‘Discovery Day’. Tweemaal per jaar zal Kinepolis gratis het aankomende filmaanbod presenteren in al haar Belgische, Nederlandse, Luxemburgse, Franse en Spaanse bioscopen.
De menukaart voor het komende bioscoopseizoen wordt gepresenteerd aan de hand van een dynamische trailershow, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen een algemeen of familiepubliek. Trailers die gezien worden op het grote scherm hebben - dankzij de sfeer, het beeld en het geluid eigen aan een filmzaal – ook meer impact dan wanneer deze via andere kanalen worden bekeken. Kinepolis testte het ‘Discovery Day’-initiatief eerder dit jaar voor de eerste keer uit in enkele Belgische bioscopen en de reacties van de ruim 2000 bezoekers waren unaniem positief.
Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group : “Met onze Discovery Day willen we onze klanten een voorsmaakje geven van de films die ze bij ons kunnen beleven de komende maanden. Want waarom zouden mensen naar de bioscoop komen als ze niet weten wat er speelt? We maken er een leuk event van, klanten gaan met een goed gevoel naar huis en de scores die ze toekennen aan trailers verschaffen ons waardevolle info over het potentieel succes van een film. Dit is een gelegenheid om onze deuren open te zetten en onze menukaart voor te stellen. Het wordt een vaste afspraak met onze klanten, tweemaal per jaar, in al onze bioscopen.”
De Kinepolis Discovery Day is een gratis evenement dat plaatsvindt op zaterdag 5 oktober 2019 in nagenoeg alle Belgische, Franse en Spaanse Kinepolis-bioscopen, op 19 oktober in Luxemburg en op 9 november in alle Nederlandse Kinepolis-bioscopen. Klanten hebben de keuze tussen een algemene presentatie en een formule gericht op familie-content. Meer info en registratie via www.kinepolis.com.

Contact
Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
pressoffice@kinepolis.com
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Start bouwwerken Kinepolis Haarlem
25 september 2019
Kinepolis zal midden oktober de bouwwerken aanvatten voor de bouw van een nieuwe bioscoop in Centrum Schalkwijk in Haarlem, Nederland. Vandaag vindt de starthandeling plaats voor de bouw van het Floridablok, waarvan de bioscoop deel zal uitmaken. De bioscoop zal 6 zalen en 934 zitplaatsen tellen en alle zalen worden voorzien van laserprojectie. Kinepolis verwacht er 330 000 bezoekers per jaar te ontvangen.
De opening van een nieuwe bioscoop past in de herontwikkeling van Centrum Schalkwijk. Projectontwikkelaar AM heeft een overeenkomst gesloten met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de verkoop van 156 appartementen en met Portico Investments over de afname van 6.500m² commerciële ruimte. De multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en de inrichting van de openbare ruimte, die in opdracht van de gemeente Haarlem worden gerealiseerd. De ingang van de bioscoop zal zich bevinden aan het Californiëplein, dat volledig wordt vernieuwd.
Het project voor de nieuwe bioscoop in Haarlem werd door Kinepolis mee verworven bij de overname van NH Bioscopen in januari 2018. De opening van de bioscoop staat gepland in het vierde kwartaal 2020.
Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group : “We kijken ernaar uit om de inwoners van Haarlem en omstreken een unieke filmbeleving te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat de bioscoop de aantrekkingskracht van Centrum Schalkwijk zal versterken en dat het, dankzij alle betrokken partners, een bruisende plek wordt om te winkelen, wonen en ontspannen."
Kinepolis betrad de Nederlandse markt in 2014 en telt inmiddels, na diverse overnames en de opening van vier nieuwe bioscopen (Dordrecht, Breda, Jaarbeurs Utrecht en ’s-Hertogenbosch), 17 bioscopen in Nederland.
Artist impression in bijlage.
Contact
Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Kinepolis (advies KBC Securities "Kopen" - koersdoel 66 euro)

NIEUWS | Kinepolis start medio oktober met de bouw van een nieuw bioscoopcomplex in winkelcentrum 'Centrum Schalkwijk' in Haarlem (Nederland). Vandaag is de officiële start van de bouw van het Florida-blok, waarvan de bioscoop een integraal onderdeel zal vormen. Het bioscoopcomplex zal 6 zalen en 934 zitplaatsen hebben en alle zalen zullen voorzien zijn van laserprojectietechnologie. Kinepolis verwacht 330.000 bezoekers per jaar in Haarlem.
De opening van een nieuwe bioscoop past in de herontwikkeling van het Schalkwijkcentrum. Projectontwikkelaar AM heeft een overeenkomst getekend met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de verkoop van 156 appartementen en met Portico Investments voor de aankoop van 6.500m² commerciële ruimte. Schalkstad, het multifunctionele gebiedsontwikkelingsproject, omvat ook een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en een herinrichting van de openbare ruimte in opdracht van de gemeente Haarlem. De ingang van de bioscoop komt aan het Californiëplein, dat volledig vernieuwd wordt.
Het project voor de nieuwe bioscoop in Haarlem is door Kinepolis verworven in het kader van de overname van de NH bioscopen in januari 2018. De opening van de bioscoop is gepland voor 4Q20.
Denk eraan dat Kinepolis Group medio september 2019 een nieuwe bioscoop opende in de commerciële zone 'Eden' in Servon (Frankrijk). De bioscoop is verhuurd en heeft 9 zalen met 1.208 zitplaatsen.
Ook voor het einde van de 19e eeuw zal een nieuwe Landmark bioscoop in Regina, in de provincie Saskatchewan (Canada), zijn deuren openen. Ook hebben we in ons model opgenomen dat Landmark Cinemas Canada en Forster Harvard Development Corporation hebben aangekondigd dat Landmark Cinemas een complex zal openen in het 'Grove on 17', in de zuidoostelijke wijk Edmonton in Tamarack. Kinepolis Group kondigde ook aan dat de bouw van Landmarks nieuwe bioscoop bij CF Market Mall in Calgary eind april 2019 is begonnen. De opening van dit nieuwe bioscoopcomplex is gepland voor december 2019.
Herinneren we eraan dat we ook in ons model 20 miljoen euro Capex in de VJ22 hebben voor een nieuw complex in Brussel op het Heizel Neo1-project. Het artikel van vandaag in 'Tijd' geeft aan dat (tenminste de timing van) dit grote winkelcentrumproject in gevaar is.
De visie van KBC Securities: Kinepolis is in 2014 op de Nederlandse markt verschenen en telt vandaag 17 bioscopen in Nederland na diverse aankopen en de opening van vier nieuwe bioscopen (Dordrecht, Breda, Jaarbeurs Utrecht en 's-Hertogenbosch). Het verheugt ons dat - naast de integratie van de recente overnames - ook de opening van greenfieldcomplexen op schema ligt. We zien vooral een potentieel voor verbetering van de winstgevendheid zodra MJR (10 MJR Digital Cinemas complexen met in totaal 164 schermen en een capaciteit van meer dan 20.000 zitplaatsen, allemaal gevestigd in Michigan) is gemaakt "Kinepolis proof". KBC Securities-analist Guy Sips herhaalt zijn "Kopen"-advies en koersdoel van 66 euro.
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Kinepolis opent deze week zowel nieuwe Franse bioscoop als eerste full laser-bioscoop in Canada
3 oktober 2019
Vandaag huldigt Kinepolis Group officieel een nieuw bioscoopcomplex in Servon in, de tweede Kinepolis-bioscoop in de Île-de-France regio, exact één jaar na de opening van de eerste (Kinepolis Brétigny-sur-Orge). De nieuwe bioscoop – die op 18 september jongstleden de deuren opende voor publiek - wordt gehuurd door Kinepolis en maakt deel uit van de commerciële zone ‘Eden’, een vrijetijdszone met onder meer een bowling, karting, fitness en tal van eetgelegenheden. Kinepolis verwacht in Servon met 9 zalen en 1208 zitplaatsen in totaal 400.000 bezoekers per jaar te kunnen ontvangen. Net zoals alle recent geopende Kinepolis-bioscopen, is ook deze bioscoop integraal uitgerust met Barco laserprojectie van Cinionic.
Morgen, op 4 oktober 2019, opent Landmark Cinemas Canada – dat sinds eind 2017 deel uitmaakt van Kinepolis - ook een nieuwe bioscoop in het Canadese Regina, in de provincie Saskatchewan. Deze bioscoop maakt eveneens deel uit van een nieuw retail park, genaamd ‘Aurora’. Landmark Aurora Regina telt 8 zalen en is integraal uitgerust met recliner-zetels. Deze premium bioscoopervaring biedt bezoekers een gemotoriseerde, volledig uitklapbare zetel met voetsteun die garant staat voor meer persoonlijke ruimte en een ontspannen filmuitje.
Opvallend is dat de nieuwe bioscoop in Regina Canada’s eerste bioscoop is die volledig is uitgerust met Barco laserprojectie. Laserprojectie biedt een rijk, dynamisch kleurenpalet, superieure contrastratio’s en een scherpere beeldkwaliteit, terwijl tot 40% energie wordt bespaard ten opzichte van traditionele projectoren op basis van xenon-lampen. In één van de zalen kunnen bezoekers genieten van films in Laser ULTRA, het Kinepolis-concept waarbij 4K Barco laserprojectie wordt gecombineerd met het immersieve Dolby Atmos-geluid, voor een ongeëvenaarde kijkervaring. Laser ULTRA is een gekend Europees Kinepolis-concept dat eerder dit jaar voor het eerst werd geïntroduceerd in de Landmark-bioscoop te Shawnessy. Het concept wordt door bezoekers uitermate positief onthaald.
Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Deze nieuwe openingen dragen bij tot de versterking van onze footprint in Frankrijk en Canada en de verdere internationale uitrol van onze bedrijfsstrategie. Bij Kinepolis heerst een cultuur van voortdurende verbetering van de klantbeleving door innovatie en we zijn altijd ontzettend trots om klanten in nieuwe regio’s onze bioscoopervaring te laten ontdekken.”
Inclusief deze nieuw geopende bioscopen en na afronding van de eerder aangekondigde overname van MJR in Michigan (die heel binnenkort wordt verwacht), zal Kinepolis Group 109 bioscoopcomplexen tellen, verspreid over Europa, Canada en de VS.
Contact
Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
a21 liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23651
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12201
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door charel01 »

Kinepolis (advies KBC Securities: "Kopen" - koersdoel 66,00 euro)
NIEUWS | Gisteren heeft Kinepolis Group officieel een nieuw bioscoopcomplex geopend in het Franse Servon. De nieuwe bioscoop wordt door Kinepolis gehuurd en maakt deel uit van de commerciële zone Eden, een vrijetijdscentrum met faciliteiten voor bowling, karting, fitness en talrijke eetgelegenheden. Kinepolis verwacht er 400.000 bezoekers per jaar te ontvangen met 9 schermen en 1.208 zitplaatsen. Daarnaast opent ook Landmark Cinemas Canada vandaag een nieuwe bioscoop in Regina, in de provincie Saskatchewan. Die bioscoop maakt deel uit van het nieuwe Aurora retailpark, heeft 8 schermen en is volledig uitgerust met relaxzetels. De nieuwe bioscoop in Regina is bovendien de eerste bioscoop in Canada die volledig is uitgerust met Barco-laserprojectie. Vorige week kondigde Kinepolis nog de start van de bouw van een nieuw bioscoopcomplex in winkelcentrum 'Centrum Schalkwijk' in Haarlem (Nederland) aan. KBCS heeft ook in het waarderingsmodel opgenomen dat Landmark Cinemas Canada en Forster Harvard Development Corporation hebben aangekondigd dat Landmark Cinemas een complex zal openen in 'Grove on 17'. Kinepolis Group kondigde ook aan dat de bouw van Landmarks nieuwe bioscoop bij CF Market Mall in Calgary eind april 2019 is begonnen (opening gepland voor december 2019).
De visie van KBC Securities: De nieuw geopende bioscopen en de onlangs aangekondigde overname van MJR in Michigan (die naar verwachting zeer binnenkort zal worden afgerond) zullen het aantal Kinepolis-bioscoopcomplexen op 109 brengen, verspreid over Europa, Canada en de VS. De nieuwe openingen dragen volgens analist Guy Sips bij tot de consolidatie van de Kinepolis-voetafdruk in Frankrijk en Canada en tot de verdere internationale uitrol van Kinepolis' bedrijfsstrategie. Het nieuws heeft geen impact op de investment case bij KBCS.
Mannie liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2362
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 933
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door Wimpie85 »


Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1923
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1134
Contacteer:

Re: Kinepolis

Bericht door Banner »

Iedere goede huisvader moet deze in port hebben:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/08 ... jaar-2019/ :up:
charel01 liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie