Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

Galapagos - GLPG

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses
NewB76
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 786
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:41
waarderingen: 180
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door NewB76 »

Sedert eind mei 2019 steeg Gilead met 5 $ naar 67 $ !
believer liked last!

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
sanderus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4377
Lid geworden op: 07 aug 2012 08:47
Locatie: Fovea Centralis
waarderingen: 8016
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door sanderus »

piddybull schreef:Dank @ galaking

Weer een nieuwe studie die gestart wordt: A Clinical Study to Test Long Term Safety of GLPG1690 for Patients With Systemic Sclerosis. Hij staat nu nog op not yet recruiting.


https://www.clinicaltrials.gov/ct2/resu ... rch=Search
Deze was hier verleden week al gemeld. Nu ook op clinical trial register.

https://www.clinicaltrialsregister.eu/c ... 1817-33/DE

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4700
Lid geworden op: 14 jan 2015 17:30
waarderingen: 4145
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door believer »

https://www.bewegenzonderpijn.com/reuma ... eel_iconen

Het Nederlands-Belgisch biotechbedrijf Galapagos heeft veertien jaar gewerkt aan een reumapil. Op dit moment loopt een aanvraag bij het Europese Geneesmiddelen Agentschap om het medicijn op de markt te brengen. Hoe revolutionair is filgotinib eigenlijk? De heilige graal voor patiënten met reumatoïde artritis of toch niet helemaal?

Reumamedicijn filgotinib galapagos
Ontstekingsremmer filgotinib uiterlijk 2020 beschikbaar voor patiënten
Het nieuwe reumamedicijn filgotinib van Galapagos is met vlag en wimpel voor de laatste test geslaagd. Dat betekent dat dit Nederlands-Belgisch biotechbedrijf nu toestemming aan het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA) kan vragen om het geneesmiddel filgotinib op te markt te brengen. Uiterlijk in 2020 moet deze ontstekingsremmer beschikbaar zijn voor mensen met matige tot ernstige reumatoïde artritis.
Metershoge dossiers
Het ontwikkelen van een nieuw en revolutionair geneesmiddel is vaak een riskante onderneming voor farmaceuten en biotechbedrijven. In de meeste gevallen blijkt het medicijn toch niet aan de verwachtingen te voldoen, waardoor vele tientallen miljoen euro’s in rook zijn opgegaan. Galapagos heeft maar liefst 14 jaar gewerkt aan deze reumapil. Na drie succesvolle studies met 3.452 patiënten zijn er geen belemmeringen meer voor het bedrijf uit Mechelen om de dossiers bij de EMA in te dienen. Daar worden tienduizenden pagina’s vol met onderzoekdata door de toezichthouders zorgvuldig doorgenomen. Daaruit moet blijken of filgotinib aanzienlijk beter presteert dan placebo’s (nepmiddelen) en in sommige gevallen ook beter dan een vergelijkbaar medicijn als Humira. Ook zullen de metershoge dossiers het bewijs moeten leveren, dat deze ontstekingsremmer veilig in gebruik zal zijn. Op basis van dit bewijsmateriaal moet de Europese toezichthouder op de medicijnmarkt beslissen of filgotinib goedgekeurd gaat worden.
Wat doet filgotinib bij reumatoïde artritis?
Filgotinib is een JAK-medicijn. Dit is een nieuwe generatie geneesmiddelen die het enzym Janus kinase 1 (JAK1) afremt. Daardoor worden bepaalde signaalroutes voor ontstekingen geblokkeerd. Dit zorgt voor een afname van de pijn en zwelling in de gewrichten. Het middel van Galapagos werkt volgens een ander principe dan biologische JAK-medicijnen. Deze zogenaamde ‘biologicals’ moeten regelmatig worden ingespoten. Na verloop van tijd worden ze steeds minder effectief. Daarom moeten patiënten na een bepaalde periode overstappen op een ander middel om de ontstekingen in de gewrichten te temperen. Filgotinib blijft ook bij langdurig gebruik haar ontstekingsremmende werking behouden. Een ander groot voordeel is de toedieningswijze. Het is een pilletje dat dus oraal wordt ingenomen. De verwachting is dan ook, dat de therapietrouw door deze eenvoudige toedieningsvorm zal toenemen. Patiënten houden dus de behandeling die door de arts is voorgeschreven gemakkelijker vol.
Wonderpil bij reumatoïde artritis?
Hoewel deze mijlpaal van Galapagos met grote koppen in de internationale media werd gepresenteerd, wil reumatoloog Dirk Elewaut van de Universiteit van Gent de hoge verwachtingen rond filgotinib toch wat temperen.
“Dit is niet het eerste middel in zijn soort. Er zijn al twee JAK-medicijnen verkrijgbaar en de introductie van een derde middel staat later dit jaar op het programma,”
zegt hij in de Belgische krant Het Nieuwsblad.
“Maar iedere nieuwe behandelmogelijkheid is natuurlijk een positieve zaak. De resultaten die Galapagos aan het Europese Geneesmiddelen Agentschap kan voorleggen, zijn in ieder geval overtuigend. Maar of filgotinib in de praktijk beter werkt dan de andere medicijnen in deze klasse moeten we nog afwachten.”

Het biotechbedrijf uit Mechelen is er in ieder geval wél van overtuigd dat filgotinib beter werkt dan soortgelijke medicijnen.
“De Amerikaanse toezichthouder heeft al gewezen op bijwerkingen van de JAK-remmers die nu op de markt zijn. En dat zijn onder andere een verhoogd risico op trombose en herpes,”
zegt Sofie van Gijsel van Galapagos.
“Filgotinib is een veiliger geneesmiddel.”
Minder ernstige misvormingen door reuma
De ogen van reumatologen en zorgverzekeraars zijn nu gericht op de kostprijs die Galapagos voor dit nieuwe reumamedicijn gaat hanteren. De algemene verwachting is, dat deze lager zal liggen dan die van de huidige biologicals. De prijs per patiënt varieerde tot voor kort tussen de 12.000 en 15.000 euro per jaar. Maar door de steeds steviger wordende concurrentiestrijd is dit bedrag de laatste tijd flink gekelderd. Volgens diverse bronnen zou Galapagos denken aan een kostprijs van 10.000 euro per patiënt per jaar. Dit is ongeveer hetzelfde prijsniveau als andere fabrikanten voor hun JAK-remmers hanteren.
Volgens deskundigen is de aanstaande introductie van filgotinib echter niet zo spectaculair als op dit moment wordt aangenomen.
“Dat was de komst van de biologicals in de jaren negentig wél,”
zegt de Belgische reumatoloog Johan

“Deze biologische medicijnen betekenden een enorme vooruitgang in de behandeling van reumatoïde artritis. Dankzij biologicals worden steeds minder mensen kreupel door deze ontstekingsziekte aan de gewrichten. Je ziet minder ernstige misvormingen dan voor de introductie van deze medicijnen.”
Reumatoïde artritis nog niet de wereld uit
Na de marktintroductie van filgotinib zal het leven van patiënten met reumatoïde artritis waarschijnlijk een stuk gemakkelijker worden. Met minder pijn, stijfheid en zwellingen.
“Maar dat betekent niet dat reumatoïde artritis nu de wereld uit is. Het is geen wonderpil die deze slopende ziekte kan genezen. Dat er ooit een tijdelijke behandeling komt die reumatoïde artritis volledig geneest, is wel de hoop van iedere reumatoloog”
zegt Elewaut,
“Zo ver zijn we helaas nog niet.”
En zijn collega Waes voegt daar aan toe:
“Het vroegtijdig opsporen van reumatoïde artritis blijft prioriteit. Alleen dan kunnen we onherstelbare schade aan de gewrichten voorkomen.”
emma liked last!

starkeeper
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 242
Lid geworden op: 28 aug 2015 15:26
waarderingen: 81
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door starkeeper »

Waarom zakt Galapagos op de Nasdaq? Versta er niets meer van.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2480
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1028
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door Wimpie85 »

starkeeper schreef:Waarom zakt Galapagos op de Nasdaq? Versta er niets meer van.
Uiteindelijk ongeveer status-quo gesloten met de slotkoers van hier.

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3732
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6920
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door piddybull »

starkeeper schreef:Waarom zakt Galapagos op de Nasdaq? Versta er niets meer van.
Starkeeper,gewoon hele tijd naar de livestream van Eular kijken. Zo hebben wij de kans dat je na je 5 afgelopen posts eens iets Beursig waardig plaatst.
Wimpie85 liked last!
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME WITH GILEAD

ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4700
Lid geworden op: 14 jan 2015 17:30
waarderingen: 4145
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door believer »

Gekko liked last!

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4700
Lid geworden op: 14 jan 2015 17:30
waarderingen: 4145
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door believer »

Galapagos Ends Enrollment in Osteoarthritis Study Before Time
Zacks Equity Research
Zacks Equity Research
ZacksJune 13, 2019, 12:38 AM GMT+2
Galapagos NV GLPG announced that it has completed patient recruitment in the phase II study on its pipeline candidate, GLPG1972/S201086, for the treatment of osteoarthritis (OA). The company closed the patient enrollment ahead of the scheduled time.

GLPG1972/S201086 is being evaluated in a phase II study (ROCCELLA) conducted by Galapagos along with France’s Servier to treat patients with knee OA. Last November, the FDA granted a Fast Track designation to this candidate for the given indication.

Galapagos is developing an investigational molecule of GLPG1972/S201086 with potential to become a first-in-class disease-modifying osteoarthritis drug (DMOAD).


Shares of Galapagos have surged 30% so far this year, outperforming the industry’s increase of 1.7%.
Last June, Galapagos and Servier initiated the global 52-week ROCCELLA study. The primary goal of this program is to investigate the efficacy of at least one dose of GLPG1972/S201086 as compared to placebo in reducing the cartilage loss after 52 weeks of treatment, which will be assessed through an MRI. The secondary objectives of the study are to check the safety and tolerability of the candidate with several additional measures of structural progression, pain, function, stiffness and patient global assessment.

Galapagos is looking forward to learn more about the results from this probe sometime next year.

The above-mentioned study enrolled more than 850 patients across 12 countries. Galapagos will be responsible for conducting the ROCCELLA study in the United States where 300 patients are enrolled. Servier will run the analysis in all other countries.

Notably, Galpagos signed a collaboration agreement with Servier for GLPG1972/S201086 in 2010. Galapagos has full U.S. commercial rights to the candidate with Servier retaining the ex-U.S. rights. Per the deal, the company will receive development, regulatory and other milestone payments along with royalties upon commercialization outside the United States.

We remind investors that Pfizer PFE and partner Lilly LLY are also evaluating tanezumab (subcutaneous), an investigational monoclonal antibody, in a late-stage study for the treatment of OA pain of the knee or hip.

Apart from OA, Galpagos is intending to foray into the rheumatoid arthritis (RA) market. The company has a partnership with GileadSciences GILD for developing an experimental candidate, filgotinib, for addressing RA. In March this year, both companies announced encouraging interim safety information from four evaluations on filgotinib for the given indication.

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4700
Lid geworden op: 14 jan 2015 17:30
waarderingen: 4145
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door believer »

Nieuwe update van 12juni


Filgotinib in the Induction and Maintenance of Remission in Adults With Moderately to Severely Active Crohn's Disease (Diversity1)

513 locaties


https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT ... os&rank=89


Actual Study Start Date : October 31, 2016
Estimated Primary Completion Date : November 2019
Estimated Study Completion Date : December 2019

En ook nog nieuwe update 12 juni

Filgotinib in Long-Term Extension Study of Adults With Crohn's Disease (DIVERSITYLTE)

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT ... os&rank=88
Gekko liked last!

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3732
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6920
Contacteer:

Re: Aandeel Galapagos

Bericht door piddybull »

Bron : HansGarrincha
Twitter foto : Piddy :wave:
Schermafbeelding 2019-06-13 om 16.57.05.png
Schermafbeelding 2019-06-13 om 17.02.19.png
Als je gewoon Filgotinib ingeeft op Twitter krijg je heleboel twitters ...

https://twitter.com/search?q=Filgotinib&src=typd
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
jack. liked last!
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME WITH GILEAD

ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie