Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

Galapagos

Beleggen, aandelen kopen in België, informatie, koersen en analyses
Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23864
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12544
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door charel01 »

Van Herk koopt voor bijna €60 mln Galapagos
De Rotterdamse ondernemer Aat van Herk heeft afgelopen maanden voor €58 mln aandelen Galapagos bijgekocht. Hij heeft nu een belang van net iets meer dan 10% in het Nederlands-Belgische biotechbedrijf.

Door de aankoop van 677.000 nieuwe stukken komt het totale bezit van Van Herk op 5.134.000 aandelen, zo blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Galapagos heeft beursnoteringen in Amsterdam, Brussel en in New York op de Nasdaq-beurs.
Koopmoment door koersdaling

De koers van Galapagos stond eerder dit jaar flink onder druk. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Dharminder Chahal, de belangrijkste adviseur van Van Herk inzake biotech.

'Onze aankopen zijn ook ondersteunend', aldus Chahal. 'We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'
Afnemend enthousiasme over CF-programma

De koers van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf stond afgelopen maand onder druk door afnemend enthousiasme over Galapagos' ontwikkelingsprogramma voor medicijnen tegen Cystic Fibrosis (CF). Sommige beleggers en analisten voorzien dat het grote en succesvolle Amerikaanse biotechbedrijf Vertex vrijwel de hele markt voor CF-medicijnen zal veroveren. Potentiële concurrenten hebben dan het nakijken.

Chahal denkt evenwel dat Galapagos met zijn CF-medicijn op langere termijn een marktaandeel van 30% of zelfs 40% kan veroveren. Het CF-programma gold lange tijd als het een-na-belangrijkste onderzoek van Galapagos, achter het ontwikkelingsprogramma van het medicijn filgotinib tegen reuma en andere ontstekingsziektes.

Van Herk is groot geworden als ondernemer in vooral het Rotterdamse vastgoed, maar is inmiddels ook een belangrijke investeerder in Nederlandse en Belgische biotechbedrijven. De Rotterdammer maakte begin dit jaar een grote klapper, toen het Franse farmabedrijf Sanofi voor een recordbedrag het biotechbedrijf Ablynx overnam. Van Herk was grootaandeelhouder met een belang van ruim 10% in Ablynx.
ron:"Het Financieel Dagblad"
Revenge 2 liked last!
Go with the flow.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3729
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 6918
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door piddybull »

dank @hansgarrincha

The Lancet
?Verified account @TheLancet
2m2 minutes ago

Comment on SELECT-NEXT and SELECT-BEYOND studies: New-generation JAK inhibitors—how selective can they be? #LancetRheumatology #EULAR2018 @EULAR_org

Almost 20 years into the biologics era, an unmet need exists for treating patients with rheumatoid arthritis and other inflammatory diseases who either do not tolerate, do not respond to, or cannot afford effective but costly biologic medicines. Also 20 years ago, the small family of Janus kinases (or tyrosine-protein kinase JAK; JAKs) were discovered, and have since been harnessed for treating and understanding both malignancies and inflammatory diseases.
Revenge 2 liked last!
GALÁPAGOS THE BEST IS YET TO COME WITH GILEAD

ALL-IN - Keep calm and hold your Galapagos shares !

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4699
Lid geworden op: 14 jan 2015 17:30
waarderingen: 4145
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door believer »

believer schreef:Van Herck verhoogd positie in Galapagos naar iets meer dan 10%!
Heeft nu meer dan 5miljoen aandelen van Galapagos in zijn bezit! Prima nieuws Gilead kan Galapagos niet meer overnemen,Van Herck beslist de prijs als er een bod komt en naar mijn inziens zal hij ze niet verkopen onder de 220€!
Hier de link mensen
https://fintel.io/sob/us/glpg
Er zijn 3 mogelijkheden:

1) Gilead brengt heel binnenkort(volgende dagen of weken) een bod uit want er staat heel wat te gebeuren de volgende weken en maanden. Galapagos is nu nog laag gewaardeerd maar onder de 220€ laat niemand ze los dus zullen ze moeten meer geven.( zie Ablynx verhaal koers x3))

2) Gilead brengt bod uit na dat zij zien dat de tussentijdse resultaten voor reuma uitstekend zijn.

3) Goede persberichten stuwen Galapagos richting 120-140€ oa CF,reuma,3112..., en moeten minimum bod doen van 300€ wat al heel moeilijk wordt voor Gilead.

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4699
Lid geworden op: 14 jan 2015 17:30
waarderingen: 4145
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door believer »

nl

Van Herk verwerft sleutelpositie in Galapagos
De Rotterdamse ondernemer Aat van Herk heeft recent een groot pakket aandelen Galapagos bijgekocht en daarmee een belang van ruim 10% opgebouwd. Hij is daardoor in een positie om een mogelijk overnamebod op het Nederlands-Belgische biotechbedrijf te blokkeren.

Het overschrijden van de 10%-grens is belangrijk, omdat een aandeelhouder met zo'n groot belang een overnamebod naar Belgisch recht kan dwarsbomen. Galapagos GLPG€86,50+0,68% is statutair in België gevestigd.

Pakket van €58 mln
Van Herk kocht afgelopen maanden 677.000 aandelen Galapagos bij, een pakket met een huidige waarde van €58 mln. De Rotterdamse ondernemer en investeerder bezit nu in totaal 5.134.000 aandelen in het biotechbedrijf, zo blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Galapagos heeft beursnoteringen in Amsterdam, Brussel en in New York op de Nasdaq-beurs.

Topman Onno van de Stolpe van Galapagos zei eerder dit jaar op zoek te gaan naar een tweede grootaandeelhouder die met een belang van 10% of meer als beschermheer kan fungeren tegen een mogelijk overnamebod. Het Amerikaanse farmaconcern Gilead heeft al langer een belang van ruim 13% in Galapagos en Van de Stolpe vreest een overnamebod van met name dit Gilead. De topman voelt niets voor verkoop, omdat hij Galapagos zelfstandig wil uitbouwen tot een volwassen verkoper van gepatenteerde medicijnen.

'Rekening met ons houden'
In hoeverre Van Herk wil fungeren als beschermheer, is niet bij voorbaat duidelijk. Wel is de ondernemer zich bewust van zijn machtspositie, zo blijkt uit een reactie van Dharminder Chahal, de belangrijkste adviseur van Van Herk inzake biotech. 'Een overnemende partij zal inderdaad rekening met ons moeten houden', aldus Chahal dinsdag in reactie op enkele vragen. Van de Stolpe wilde dinsdag niet reageren.

Aannemelijk is dat de sleutelpositie van Van Herk slechts gedeeltelijk voorziet in Van de Stolpes behoefte aan een beschermingsconstructie. Van Herk heeft bij eerdere gelegenheden laten zien dat hij zijn positie als grootaandeelhouder in biotechbedrijven vooral gebruikt om een biedende partij aan te zetten tot een hoger bod.

Koersdaling bood koopmoment
Van Herk heeft zijn belang in Galapagos uitgebreid in een periode dat de koers flink onder druk stond. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Chahal. 'Onze aankopen zijn ook ondersteunend. We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'

De koers van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf stond afgelopen maand onder druk door afnemend enthousiasme over Galapagos' ontwikkelingsprogramma voor medicijnen tegen Cystic Fibrosis (CF). Dat programma heeft vertraging opgelopen. Sommige beleggers en analisten voorzien ook dat het succesvolle Amerikaanse biotechbedrijf Vertex vrijwel de hele markt voor CF-medicijnen zal veroveren. Vertex en Galagos werken beide aan een drievoudige combinatietherapie, maar Vertex heeft een ruime voorsprong.

Verminderd enthousiasme over CF-programma
Het CF-programma gold lange tijd als het een-na-belangrijkste onderzoek van Galapagos, achter het ontwikkelingsprogramma van het medicijn filgotinib tegen reuma en andere ontstekingsziektes. Chahal denkt dat Galapagos met zijn CF-medicijn op langere termijn nog altijd een marktaandeel van 30% of zelfs 40% kan veroveren.

Van Herk is groot geworden als ondernemer in vooral het Rotterdamse vastgoed, maar is inmiddels ook een belangrijke investeerder in Nederlandse en Belgische biotechbedrijven. De Rotterdammer maakte begin dit jaar een klapper, toen het Franse farmabedrijf Sanofi voor een recordbedrag het biotechbedrijf Ablynx overnam. Van Herk was grootaandeelhouder met een belang van ruim 10% in Ablynx.
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2470
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1020
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door Wimpie85 »

believer schreef:Van Herck verhoogd positie in Galapagos naar iets meer dan 10%!
Heeft nu meer dan 5miljoen aandelen van Galapagos in zijn bezit! Prima nieuws Gilead kan Galapagos niet meer overnemen,Van Herck beslist de prijs als er een bod komt en naar mijn inziens zal hij ze niet verkopen onder de 220€!
Hier de link mensen
https://fintel.io/sob/us/glpg
Hoezo? Hiervoor had hij toch ook al kleine 9% v/d aandelen in bezit => geen uitrookbod mogelijk.
Laatst gewijzigd door Wimpie85 op 13 jun 2018 18:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2470
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1020
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door Wimpie85 »

Phil007 schreef:
Wimpie85 schreef:Positief nieuws, zit momenteel dus even zwaar in Galapagos als destijds in Ablynx.

Ablynx revisited? 8-)
Waarom zou Van Herk dan al niet uitgebreid zijn toen ze nog 75 stonden ?? Een overname (op korte termijn) lijkt me voorbarig.
Van Herk heeft zijn belang in Galapagos uitgebreid in een periode dat de koers flink onder druk stond. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Chahal. 'Onze aankopen zijn ook ondersteunend. We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'
believer liked last!

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1554
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 1830
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door jack. »

dubbele post

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1554
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 1830
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door jack. »

vanherck steunt management galapagos dus een overname zit er niet meer in ? :?

Stany
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 705
Lid geworden op: 10 jan 2015 13:40
waarderingen: 179
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door Stany »

jack. schreef:vanherck steunt management galapagos dus een overname zit er niet meer in ? :?

Voor de juiste prijs is alles te koop, voor Galapagos is het zeker interessanter nu kunnen ze juist beter onderhandelen met zo'n sterke aandeelhouder(bij een overname) zie maar bij Ablynx daar gingen ook niet akkoord met het eerste bod... dus persoonlijk denk ik een goede zaak.

OllekeBolleke
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 437
Lid geworden op: 27 feb 2014 17:57
waarderingen: 153
Contacteer:

Re: Galapagos

Bericht door OllekeBolleke »

jack. schreef:vanherck steunt management galapagos dus een overname zit er niet meer in ? :?
Volgens mij gaat in geval GLPG van Herk juist wel voor de snelle winst. Hij zit er al LT in en gaat volgens mij binnenkort een belangrijke rol spelen in de overnamesom. Ik gok op 250€/300€.
Wimpie85 liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie