Galapagos

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL 20, lokale fondsen, etc.
Plaats reactie
Ronn
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 139
Lid geworden op: 09 Mar 2015 10:57
waarderingen: 152
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Ronn » 13 Jun 2018 13:04

sanderus schreef:
Ronn schreef:Voor Galapagos en zijn twee belangrijke testresultaten in zicht, Van Herk weet wel wanneer hij zijn positie moet verhogen, we staan aan de vooravond van de bekendmaking ervan.

De Fase 3 resultaten voor de JAK 1-inhibitor filgotinib voor Reumatoïde Artritis worden verwacht in het begin van de tweede helft 2018 (Dat zal dan al Juli 2018 zijn). De resultaten uit eerdere fases waren al zeer goed.

Tussentijdse Fase 1 data voor onderzoek naar Taaislijmziekte, in samenwerking met AbbVie zullen ook medio 2018 beschikbaar zijn. ( Dit kan ook al vanaf Juli 2018 komen).

Dat Van Herk nu nog extra inslaat is een goed gekozen moment, koers zakte nog even terug maar gaat naar Juli toe zeker gestaag omhoog gaan, resultaten gaan er zeker zijn binnen drie tot zes weken.


"De JAK 1-inhibitor filgotinib wordt sinds december 2015 ontwikkeld via een wereldwijd samenwerkingsverband met Gilead. Galapagos ontving al 725 miljoen dollar en heeft zicht op mijlpaalbetalingen tot 1,35 miljard dollar, waarbij de oplopende royalty's beginnen bij 20% en de winst in co-promotiegebieden verdeeld wordt. Filgotinib wordt bestudeerd bij verschillende indicaties om het marktpotentieel te maximaliseren en moet in het begin van de tweede helft van 2018 fase 3 testresultaten opleveren voor de behandeling van reumatoïde artritis. De tweede waarde creërende factor is het onderzoek naar taaislijmziekte. Het project, in samenwerking met AbbVie, zet Vertex aan om een drievoudige combinatietherapie op de markt te brengen. Tussentijdse fase I-data van de drievoudige GLPG-combinaties (eerste twee studies, met AbbVie) zullen medio 2018 beschikbaar zijn."


Ron

Dan ga je ervan uit dat ze 12 weekse resultaten gaan brengen van filgo maar daar ben ik niet zo zeker van. Mag nztuurlijk he maar twijfel er aan.

Voor CF kijkt men uit naar se pelican studie maar dat is gern triple-combo maar GLPG2737 met orkambi van vertex


Dit komt uit een artikel dat Sandra Cauwenbergs plaatste tijdens de studie voor de behandeling van psoriatische artritis op 31 mei. Volgens KBC zullen deze resultaten begin H2 2018 er zijn.Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 21276
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 8186
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor charel01 » 13 Jun 2018 14:03

Nederlandse biotechgoeroe slaat aandelen Galapagos in
De Nederlandse miljardair Aat van Herk heeft zijn belang in het biotechbedrijf Galapagos opgetrokken boven de grens van 10 procent.

De even discrete als succesvolle biotechinvesteerder Aat van Herk heeft onlangs honderdduizenden aandelen van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos inkocht. Uit een melding bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat zijn holding Van Herk Investments 5,1 miljoen aandelen bezit, goed voor een belang van net boven de 10 procent.

Dat zijn er 676.000 meer dan bij de laatste participatiemelding eind vorig jaar. Toen bezat Van Herk 4,5 miljoen aandelen of een belang van 8,8 procent. Het is niet duidelijk wanneer en waarom Van Herk dit pakket met een marktwaarde van 58 miljoen euro bijkocht.

Van Herk is nu de op een na grootste aandeelhouder. De Amerikaanse farmagroep Gilead, de partner voor de ontwikkeling van Galapagos reumapil filgotinib, heeft een belang van 13,2 procent.
Ablynx

De Nederlander heeft dit jaar al een fortuin verdiend met de verkoop van Ablynx. Van Herk was met iets meer dan 10 procent de grootste aandeelhouder van de ontwikkelaar van geneesmiddelen op basis van de antilichamen van lama's. Dankzij het bod van de Franse farmareus Sanofi kon hij ruim een kwart miljard euro verdienen aan de investering.

Van Herk, die een vermogen van meer dan een miljard euro bezit, is de grootste biotechinvesteerder van de Lage Landen. Hij investeerde eerder ook in de biotechbedrijven Argenx, Fagron, Thrombogenics en cashte flink bij de overnames van bedrijven als Crucell en Devgen. Bij die bedrijven werkte hij zich op tot grootste investeerder en bepaalde hij mee het lot van het bedrijf.

Daarnaast bouwt Van Herk ook een vastgoedimperium uit. Hij trok onlangs ook zijn belang in de Nederlandse vastgoedgroep Vastned Retail op tot 25 procent.
Bron:"De Tijd"
Revenge 2 liked last!
Go with the flow.

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2246
Lid geworden op: 14 Jan 2015 17:30
waarderingen: 1447
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor believer » 13 Jun 2018 14:54

Zou mij niet verbazen dat hij Thrombo ook aan het inslaan is aan deze belachelijke lage prijs..

Gebruikersavatar
NLFB
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 538
Lid geworden op: 19 Dec 2013 19:24
waarderingen: 431
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor NLFB » 13 Jun 2018 16:17

'We steunen management Galapagos'

De Rotterdamse miljardair Aat Van Herk heeft zijn belang in biotechbedrijf Galapagos uitgebreid tot boven de tien procent. 'Dat is een steunend signaal naar het management', klinkt het.

Uit een melding bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat zijn holding Van Herk Investments 5,1 miljoen aandelen Galapagos bezit, goed voor een belang van net boven de 10 procent. Van Herk versterkt zich zo als tweede grootste aandeelhouder van het Mechelse biotechbedrijf. De Amerikaanse farmagroep Gilead, de partner voor de ontwikkeling van Galapagos reumapil filgotinib, heeft een belang van 13,2 procent.

Positief
Dharminder Chahal, de biotechspecialist van Van Herk, licht aan De Tijd toe waarom het belang wordt opgetrokken. 'We zaten al zeer lang rond de 8-9 procent. Het is dus een uitbreiding van deze positie. We zijn zonder meer positief over de vooruitzichten van de programma's en de langetermijnstrategie van het management. Recente koerszwaktes waren een goed aankoopmoment.'

Van Herk schaart zich achter Galapagos-CEO Onno Van de Stolpe die liefst niet zou overgenomen worden en zo veel mogelijk eigen geneesmiddelen wil ontwikkelen. 'Het management heeft aangegeven dat ze een sterke aandeelhouder willen voor als het een keer mis gaat. Wij ondersteunen het management met hun langetermijnplannen', zegt Chahal. 'Dat we nu tien procent hebben is een steunend signaal naar het management.'

Van Herk staat er om bekend dat hij bij zijn biotechinvesteringen steeds grote aandelenpakketten koopt om als grootaandeelhouder gewicht in de schaal te kunnen werpen op cruciale momenten. Zal Van Herk nog bijkopen of was het doel om 10 procent te verwerven? 'Chahal: 'De tien procent is geen doel op zich. Meneer Van Herk is een actieve belegger en investeert breder dan enkel biotech. Er zijn verschillende factoren die de portefeuille bepalen'.

Ablynx
De Nederlander heeft dit jaar al een fortuin verdiend met de verkoop van Ablynx. Van Herk was met iets meer dan 10 procent de grootste aandeelhouder van de ontwikkelaar van geneesmiddelen op basis van de antilichamen van lama's. Dankzij het bod van de Franse farmareus Sanofi kon hij ruim een kwart miljard euro verdienen aan de investering.

Die Ablynx-miljoenen worden nu weer herbelegd. 'Met die middelen zijn we heel actief aan het kijken naar nieuwe zaken, maar we breiden ook bestaande zaken wat uit. We hebben onze positie in Fagron uitgebreid', zegt Chahal.

Daarnaast wordt er gekeken naar nieuwe investeringen. Recent stapte Van Herk in een niet genoteerd Nederlands bedrijf. 'We zijn ook naar Vlaamse opportuniteiten aan het kijken'.

Bron: De Tijd
jack. liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 21276
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 8186
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor charel01 » 13 Jun 2018 16:25

Van Herk koopt voor bijna €60 mln Galapagos
De Rotterdamse ondernemer Aat van Herk heeft afgelopen maanden voor €58 mln aandelen Galapagos bijgekocht. Hij heeft nu een belang van net iets meer dan 10% in het Nederlands-Belgische biotechbedrijf.

Door de aankoop van 677.000 nieuwe stukken komt het totale bezit van Van Herk op 5.134.000 aandelen, zo blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Galapagos heeft beursnoteringen in Amsterdam, Brussel en in New York op de Nasdaq-beurs.
Koopmoment door koersdaling

De koers van Galapagos stond eerder dit jaar flink onder druk. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Dharminder Chahal, de belangrijkste adviseur van Van Herk inzake biotech.

'Onze aankopen zijn ook ondersteunend', aldus Chahal. 'We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'
Afnemend enthousiasme over CF-programma

De koers van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf stond afgelopen maand onder druk door afnemend enthousiasme over Galapagos' ontwikkelingsprogramma voor medicijnen tegen Cystic Fibrosis (CF). Sommige beleggers en analisten voorzien dat het grote en succesvolle Amerikaanse biotechbedrijf Vertex vrijwel de hele markt voor CF-medicijnen zal veroveren. Potentiële concurrenten hebben dan het nakijken.

Chahal denkt evenwel dat Galapagos met zijn CF-medicijn op langere termijn een marktaandeel van 30% of zelfs 40% kan veroveren. Het CF-programma gold lange tijd als het een-na-belangrijkste onderzoek van Galapagos, achter het ontwikkelingsprogramma van het medicijn filgotinib tegen reuma en andere ontstekingsziektes.

Van Herk is groot geworden als ondernemer in vooral het Rotterdamse vastgoed, maar is inmiddels ook een belangrijke investeerder in Nederlandse en Belgische biotechbedrijven. De Rotterdammer maakte begin dit jaar een grote klapper, toen het Franse farmabedrijf Sanofi voor een recordbedrag het biotechbedrijf Ablynx overnam. Van Herk was grootaandeelhouder met een belang van ruim 10% in Ablynx.
ron:"Het Financieel Dagblad"
Revenge 2 liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1294
Lid geworden op: 21 Jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol
waarderingen: 1584
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor piddybull » 13 Jun 2018 16:44

dank @hansgarrincha

The Lancet
?Verified account @TheLancet
2m2 minutes ago

Comment on SELECT-NEXT and SELECT-BEYOND studies: New-generation JAK inhibitors—how selective can they be? #LancetRheumatology #EULAR2018 @EULAR_org

Almost 20 years into the biologics era, an unmet need exists for treating patients with rheumatoid arthritis and other inflammatory diseases who either do not tolerate, do not respond to, or cannot afford effective but costly biologic medicines. Also 20 years ago, the small family of Janus kinases (or tyrosine-protein kinase JAK; JAKs) were discovered, and have since been harnessed for treating and understanding both malignancies and inflammatory diseases.
Revenge 2 liked last!
ALL-IN GALAPAGOS : shine on you crazy diamond... TOLEDO !

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2246
Lid geworden op: 14 Jan 2015 17:30
waarderingen: 1447
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor believer » 13 Jun 2018 17:24

believer schreef:Van Herck verhoogd positie in Galapagos naar iets meer dan 10%!
Heeft nu meer dan 5miljoen aandelen van Galapagos in zijn bezit! Prima nieuws Gilead kan Galapagos niet meer overnemen,Van Herck beslist de prijs als er een bod komt en naar mijn inziens zal hij ze niet verkopen onder de 220€!
Hier de link mensen
https://fintel.io/sob/us/glpg


Er zijn 3 mogelijkheden:

1) Gilead brengt heel binnenkort(volgende dagen of weken) een bod uit want er staat heel wat te gebeuren de volgende weken en maanden. Galapagos is nu nog laag gewaardeerd maar onder de 220€ laat niemand ze los dus zullen ze moeten meer geven.( zie Ablynx verhaal koers x3))

2) Gilead brengt bod uit na dat zij zien dat de tussentijdse resultaten voor reuma uitstekend zijn.

3) Goede persberichten stuwen Galapagos richting 120-140€ oa CF,reuma,3112..., en moeten minimum bod doen van 300€ wat al heel moeilijk wordt voor Gilead.

believer
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2246
Lid geworden op: 14 Jan 2015 17:30
waarderingen: 1447
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor believer » 13 Jun 2018 17:57

nl

Van Herk verwerft sleutelpositie in Galapagos
De Rotterdamse ondernemer Aat van Herk heeft recent een groot pakket aandelen Galapagos bijgekocht en daarmee een belang van ruim 10% opgebouwd. Hij is daardoor in een positie om een mogelijk overnamebod op het Nederlands-Belgische biotechbedrijf te blokkeren.

Het overschrijden van de 10%-grens is belangrijk, omdat een aandeelhouder met zo'n groot belang een overnamebod naar Belgisch recht kan dwarsbomen. Galapagos GLPG€86,50+0,68% is statutair in België gevestigd.

Pakket van €58 mln
Van Herk kocht afgelopen maanden 677.000 aandelen Galapagos bij, een pakket met een huidige waarde van €58 mln. De Rotterdamse ondernemer en investeerder bezit nu in totaal 5.134.000 aandelen in het biotechbedrijf, zo blijkt uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Galapagos heeft beursnoteringen in Amsterdam, Brussel en in New York op de Nasdaq-beurs.

Topman Onno van de Stolpe van Galapagos zei eerder dit jaar op zoek te gaan naar een tweede grootaandeelhouder die met een belang van 10% of meer als beschermheer kan fungeren tegen een mogelijk overnamebod. Het Amerikaanse farmaconcern Gilead heeft al langer een belang van ruim 13% in Galapagos en Van de Stolpe vreest een overnamebod van met name dit Gilead. De topman voelt niets voor verkoop, omdat hij Galapagos zelfstandig wil uitbouwen tot een volwassen verkoper van gepatenteerde medicijnen.

'Rekening met ons houden'
In hoeverre Van Herk wil fungeren als beschermheer, is niet bij voorbaat duidelijk. Wel is de ondernemer zich bewust van zijn machtspositie, zo blijkt uit een reactie van Dharminder Chahal, de belangrijkste adviseur van Van Herk inzake biotech. 'Een overnemende partij zal inderdaad rekening met ons moeten houden', aldus Chahal dinsdag in reactie op enkele vragen. Van de Stolpe wilde dinsdag niet reageren.

Aannemelijk is dat de sleutelpositie van Van Herk slechts gedeeltelijk voorziet in Van de Stolpes behoefte aan een beschermingsconstructie. Van Herk heeft bij eerdere gelegenheden laten zien dat hij zijn positie als grootaandeelhouder in biotechbedrijven vooral gebruikt om een biedende partij aan te zetten tot een hoger bod.

Koersdaling bood koopmoment
Van Herk heeft zijn belang in Galapagos uitgebreid in een periode dat de koers flink onder druk stond. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Chahal. 'Onze aankopen zijn ook ondersteunend. We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'

De koers van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf stond afgelopen maand onder druk door afnemend enthousiasme over Galapagos' ontwikkelingsprogramma voor medicijnen tegen Cystic Fibrosis (CF). Dat programma heeft vertraging opgelopen. Sommige beleggers en analisten voorzien ook dat het succesvolle Amerikaanse biotechbedrijf Vertex vrijwel de hele markt voor CF-medicijnen zal veroveren. Vertex en Galagos werken beide aan een drievoudige combinatietherapie, maar Vertex heeft een ruime voorsprong.

Verminderd enthousiasme over CF-programma
Het CF-programma gold lange tijd als het een-na-belangrijkste onderzoek van Galapagos, achter het ontwikkelingsprogramma van het medicijn filgotinib tegen reuma en andere ontstekingsziektes. Chahal denkt dat Galapagos met zijn CF-medicijn op langere termijn nog altijd een marktaandeel van 30% of zelfs 40% kan veroveren.

Van Herk is groot geworden als ondernemer in vooral het Rotterdamse vastgoed, maar is inmiddels ook een belangrijke investeerder in Nederlandse en Belgische biotechbedrijven. De Rotterdammer maakte begin dit jaar een klapper, toen het Franse farmabedrijf Sanofi voor een recordbedrag het biotechbedrijf Ablynx overnam. Van Herk was grootaandeelhouder met een belang van ruim 10% in Ablynx.
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1431
Lid geworden op: 19 Jan 2013 13:48
waarderingen: 344
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Wimpie85 » 13 Jun 2018 18:00

believer schreef:Van Herck verhoogd positie in Galapagos naar iets meer dan 10%!
Heeft nu meer dan 5miljoen aandelen van Galapagos in zijn bezit! Prima nieuws Gilead kan Galapagos niet meer overnemen,Van Herck beslist de prijs als er een bod komt en naar mijn inziens zal hij ze niet verkopen onder de 220€!
Hier de link mensen
https://fintel.io/sob/us/glpg


Hoezo? Hiervoor had hij toch ook al kleine 9% v/d aandelen in bezit => geen uitrookbod mogelijk.
Laatst gewijzigd door Wimpie85 op 13 Jun 2018 18:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1431
Lid geworden op: 19 Jan 2013 13:48
waarderingen: 344
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Wimpie85 » 13 Jun 2018 18:03

Phil007 schreef:
Wimpie85 schreef:Positief nieuws, zit momenteel dus even zwaar in Galapagos als destijds in Ablynx.

Ablynx revisited? 8-)


Waarom zou Van Herk dan al niet uitgebreid zijn toen ze nog 75 stonden ?? Een overname (op korte termijn) lijkt me voorbarig.


Van Herk heeft zijn belang in Galapagos uitgebreid in een periode dat de koers flink onder druk stond. Het aandeel daalde van ruim €95 in januari dit jaar tot onder de €75 eind april. Die koersdaling was voor Van Herk een koopmoment. 'Zo zagen we het wel', zegt Chahal. 'Onze aankopen zijn ook ondersteunend. We zijn hartstikke enthousiast over het programma en het management van Galapagos.'
believer liked last!