Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Beleggen in aandelen beurs Brussel, BEL 20, lokale fondsen, etc.
Plaats reactie
Chouffe
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 94
Lid geworden op: 18 Okt 2017 08:34
waarderingen: 21
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Chouffe » 14 Nov 2017 15:27

alé kben voor den gazet den tijd met mijn post & bronnen :shock: :D :ugeek:

bedankt vogelspotter voor den update en artikel.
maakt me wel blij, ook voor het feit dat ik deze ochtend heb bijgekocht. positief nieuws, hopelijk snel herstel :!:
vogelspotter liked last!


Scepticist
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 77
Lid geworden op: 03 Mei 2015 15:08
waarderingen: 77
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Scepticist » 14 Nov 2017 23:59

Chouffe schreef:
==> blijkbaar stond er op slide 10 van de presentatie van oktober een zwarte lijn bij 1 test persoon ipv een doorlopende pijl
GERUCHTEN/VERMOEDENS->de beleggers reageerden alsof deze persoon gestorven is aan de dosis/behandeling (reactie van daling, en blijkbaar alarmpeilen bij computergestuurde stoplossen aangegaan) :!:
REACTIE CELYAD->blijkbaar reactie in l'echo dat de patient gekozen heeft andere behandelingen te starten en de onderzoeken via celyad heeft stopgezet (mss omgepraat door andere bedrijven of geen uitweg of ...)
ook meld CFO dat er geen nieuwe dingen te melden zijn voorlopig. (buiten vrijdag mss met Q3)
->dus concreet 1 vd 3 patienten minder MAAR niet door sterfgeval
(hopelijk letten ze op in de toekomst met hun presentaties !!)

maar idd fase 1 is enkel om te zien of de medicijnen veilig zijn en gezond zonder te erge bijwerkingen of gevaren... dat er 1 persoon al genezen is blijft wel een zeer belangrijke mailpaal !!! hopelijk zetten we de trend terug verder naar +50 van oktober.
(ik heb alvast bijgekocht deze ochtend)
(bronnen, met dank aan vermeldingen van zekere "jodu" op andere forum)

Bronnen:
1) slide 10 van presentie die voor verwarring zorgde = https://www.celyad.com/files/library/Investors/Corporate-Presentations/Celyad-Corporate-Presentation-October-2017-FINAL.pdf
2) artikel l'echo over de foute interpretatie= https://www.lecho.be/entreprises/pharma-biotechnologie/Les-raisons-du-mini-krach-de-Celyad/9952836
3) de basis van de grote stijging en het potentieel van dit aandeel, artikel oktober l'echo = https://www.lecho.be/actualite/archive/Celyad-a-gueri-un-patient-atteint-de-leucemie-myeloide/9938583?
:!: :!:


Mooi gevonden. Duidelijk overdreven reactie dus.

Moge dit wel een waarschuwing zijn voor wie het bedrijf in PF heeft, maar de risico's niet goed inschat.
Eén patiënt met een complete respons is een mooie headline en wat gratis publiciteit.
Dat alle patiënten blijven leven is in dit stadium echter veel belangrijker. Het komt er nu op aan dat de dosis stelselmatig verhoogd wordt tot er lichte toxiciteitsverschijnselen optreden.

In de komende fasen zullen er mogelijks enkele doden vallen met alle grillen van de markt die erbij horen!
Ook Kite Pharma dat nu op FDA-goedkeuring wacht heeft dit moeten doorstaan:
http://www.onclive.com/web-exclusives/k ... cell-trial
De wetgever kijkt uiteindelijk naar de balans, maar kan wel eisen dat de trials (tijdelijk) worden stopgezet.
Celyad heeft echter enkele grote voordelen op vlak van veiligheid:
1) minder specifieke binding op ligand (lagere kinetiek) -> minder explosieve reactie immuumsysteem -> meer beheersbaar
2) triple dose (om de 14 d), geeft tijd om de respons van de patiënt beter te observeren tussen verschillende toedieningen

Tom_001
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 34
Lid geworden op: 28 Apr 2017 00:12
waarderingen: 5
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Tom_001 » 15 Nov 2017 20:58

Ter info:

In dit stuk volgt dr. Maiya zijn verslaggeving over Celyad ( CYAD ) en bespreekt enkele gegevens die zijn vrijgegeven uit de THINK-studie.
Strategie
De conclusie van de studiegegevens tot nu toe is dat CYAD01 actief is tegen AML en geen zorgen over de veiligheid heeft. Degenen die een onmiddellijke genezing verwachtten, hebben waarschijnlijk de voorraad gedumpt en hebben het naar beneden gehaald. Deze resultaten zijn niet overweldigend, vooral als je hoge verwachtingen ingebouwd hebt. Het medicijn heeft een lange, lange weg te gaan - ten minste een voltooide fase 2-studie - voordat we een overtuigende oproep kunnen doen.
Discussie
Celyad daalde gisteren met 15% op de rug van - wat? Er lijkt nergens nieuw nieuws te zijn en na zorgvuldig Google te hebben ondervraagd, hebben we niets gevonden dat onmiddellijk aan de herfst voorafging. We hebben echter een tweet gevonden die is gepubliceerd nadat de voorraad is verdwenen en enkele gegevens bespreekt waarvan mogelijk sprake is - of niet. De gegevens in kwestie - enkele twijfelachtige resultaten van de bedrijfspresentatie van vorige maand - gaat over enkele teleurstellende resultaten van de AML-studie voor CYAD-01, of de THINK-studie. Dit is een vroeg stadium fase 1b-onderzoek bij 7 kankers, vijf solide tumoren (colorectale, ovarium-, blaas-, drievoudige-negatieve borst- en pancreaskanker) en twee hematologische tumoren (acute myeloïde leukemie en multipel myeloom).
De proef test drie dosisniveaus aangepast aan het lichaamsgewicht: tot 3x10 (8), 1x10 (9) en 3x10 (9) CAR-T NKR-2-cellen. Bij elke dosis krijgen de patiënten drie opeenvolgende toedieningen, twee weken na elkaar, van CAR-T NKR-2-cellen. De gegevens die vorige maand verschenen - in de bedrijfspresentatie, niet minder - toonden aan dat van de 2 extra patiënten bij de tweede dosis 1 een complete respons of CR had, terwijl de andere een SD- of stabiele ziekte had. De patiënt met CR herstelde echter binnen 30 dagen, dus dat lukte niet goed voor Celyad. Er kunnen verbeteringen zijn in de derde dosis; echter, volgens eerdere normen in AML, zijn deze gegevens teleurstellend.
Dus, terwijl de bedrijfspresentatie beweert dat de therapie is gevalideerd op basis van de eerste CR in AML, heeft die CR, wat ons betreft, slechts gedeeltelijk en voorbijgaand hematologisch herstel veroorzaakt. Daarom bewijst dat opnieuw dat wat u pre-kliniek ziet niet hetzelfde is als wat u in de kliniek krijgt.
Hoe dan ook, dit is nog steeds een vrij vroeg stadium, dus de onderstaande resultaten, die de activiteit van het medicijn aantonen, moeten voorlopig op het eerste gezicht worden genomen - dat wil zeggen, dat het molecuul veilig is en activiteit vertoont:

Bron: bedrijfspresentatie
Zoals we hier zien, begon de tweede patiënt MLFS of morfologische leukemie-vrije toestand te vertonen vanaf de tweede dosis en bleef dit doen tot en met de toediening van Allo-HSCT of Allogene hematopoietische stamceltransplantatie. De eerste patiënt deed het niet zo goed, na CRi of complete remissie met onvolledig hematologisch herstel na de tweede dosis, die na de derde dosis degenereerde tot PD of progressieve ziekte. De derde patiënt lijkt in feite beter te hebben gedaan, terwijl hij helemaal geen CR heeft, en had een stabiele ziekte met hematologische verbetering door de derde dosis. Deze patiënt had echter een hoger dosisniveau, dus we moeten nog gegevens van het hoogste doseringsniveau zien.
In een andere glaasje was de reductie van myeloblasten (bm-blasten of beenmergontploffingen of onvolgroeide witte bloedcellen) van 7% tot 2% bij de hierboven vermelde tweede patiënt. Merk echter op dat voor een bevestigde diagnose van AML, bm-ontploffingen van ten minste 20% noodzakelijk zijn; in sommige gevallen kunnen echter chromosomale veranderingen alleen, ondanks een lager aantal blasten, de diagnose bepalen. Dus hoewel dit de activiteit van het geneesmiddel aantoont, was dit, vergeleken met het gemiddelde, geen erg zieke patiënt. BM-ontploffingen namen later toe tot 4%, zoals we ook zien.

Bron: bedrijfspresentatie
De derde patiënt begon met 24% BM-ontploffingen en daalde tot 56% op dag 56. Uit de tabel op pagina 12 lijkt de patiënt gestabiliseerd, maar we hebben geen follow-upgegevens.
Natuurlijk, als alle 7 lopende onderzoeken, hoe vroeg dan ook, twijfelachtige resultaten opleveren, vrees ik dat meer winst zal worden behaald. Twee patiënten rapporteerden een stabiele ziekte in het metastatische onderzoek naar colorectale kanker; een moeilijker type kanker om te behandelen. Dit was na een follow-up van 3 maanden; en het bedrijf zegt dat mediane progressievrije overleving bij deze patiënten onder standaardbehandeling tussen 1,9 en 3,2 maanden is (bijv. Regarifinib of trifluridine / tipiracil).
Bottomline of the discussion is, what I am most interested in is not Celyad's heme data, but data from its solid tumor trials. Remember that the AML data presented here was from patients without pre-conditioning lymphodepleting chemotherapy, so while I envisage considerable changes in trial design as we go along, what we must watch out for is signs of a CAR-T doing well in solid tumors, which will demonstrate the validity of the NKR2 ligands as viable targets of therapy. We did say earlier that CYAD as an investment was a mid-term event, and that this term is now over following the US IPO. Investors should now be in a wait and watch mode, and wait for more data. As the great Sherlock Holmes cautioned his audience, we should not speculate in the absence of data.

Gebruikersavatar
Lama Daila
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 900
Lid geworden op: 20 Jul 2017 10:53
waarderingen: 1079
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Lama Daila » 17 Nov 2017 07:22

Chouffe liked last!
https://twitter.com/lama_daila

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1967
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
waarderingen: 1662
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor vogelspotter » 17 Nov 2017 08:34

MARKTEN LIVE
07:51
17-11-2017

Celyad heeft 40 miljoen in kas


De kwartaalupdate van Celyad leet dat de Waalse stemtherapiespecialist 40 miljoen in kas heeft. Daar staat een cash burn uit de activiteiten tegenover die in 2017 tot nog toe 27 miljoen beloopt.

Er lijkt ook nieuws rond de tweede patiënt in behandeling voor de zware vorm van leukemie genaamd AML. Herinner u het goede nieuws begin oktober dat een ten dode opgeschreven patiënt dankzij de behandeling van Celyad gered werd. Het nieuws over een tweede patiënt lijkt minder positief, voor zover we de passage kunnen ontcijferen. We proberen het bedrijf tot contacteren voor meer uitleg.
Bron:"DE TYD."
Ahold Delhaize,ArcelorMittal,ASIT biotech,Avantium, Deceuninck, Euronav, Nyrstar, TomTom, UCB, X-Fab, Vasco Data.
Verkocht:Petrobras ADR, Weight Watchers.

ronin18
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 108
Lid geworden op: 05 Jan 2012 14:00
waarderingen: 9
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor ronin18 » 17 Nov 2017 09:46

:evil: terug naar af :-( Had deze week nog bijgekocht om mijn gemiddelde te doen dalen :?

Gebruikersavatar
Zeus
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 744
Lid geworden op: 30 Mar 2015 21:35
waarderingen: 288
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Zeus » 17 Nov 2017 10:41

Véél te vroeg om nu al te kopen.

Met deze kaspositie krijg je binnen het jaar geheid een kapitaalverhoging aangesmeerd en de klinische studies zijn nog in een embryonale fase.
Ahold, C&C Group, Deutsche Bank, Dynavax, EVS, Exmar, Flow Traders, Gazprom, Intercept, Noble Corp, OCI, PostNL, Publicis, Roularta, Suez, Synergy, Thrombo, US Silica, Veolia, Yamana Gold

Lampi
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 352
Lid geworden op: 21 Jun 2017 19:29
waarderingen: 90
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Lampi » 17 Nov 2017 11:06

Als ze partneren of een overnamebod krijgen ben je te laat om in te stappen...eerste fase studie resultaten zijn top, safety is gegarandeerd, in de tweede fase worden dosissen vastgelegd. Bashers praten al te graag stock naar beneden om laag in te kunnen stappen. Elk doet wat moet...meesten zijn LT, maar hè groeiende aantal shorters ziet het uiteraard graag zakken!
Chouffe liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1967
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
waarderingen: 1662
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor vogelspotter » 17 Nov 2017 13:56

'Celyad volledig op schema'
 17 november 2017 09:59 Pieter Suy
Zowel financieel als wat research betreft zit Celyad volledig op schema. Dat zegt financieel directeur Patrick Jeanmart in een reactie op de derdekwartaalresultaten die het biotechnologiebedrijf vrijdag publiceerde.

Celyad gaf vrijdag mee dat de groep eind september nog 40 miljoen euro te beschikking had om zijn dagelijkse werking te financieren. 'Dat moet zeker voldoende zijn tot de eerste helft van 2019,' zegt Jeanmart daarover.

Op Euronext Brussel valt het aandeel evenwel met bijna 4 procent terug - een dag eerder ging de koers wel met bijna 7 procent omhoog . Analisten van KBC Securities wijzen erop dat de cashpositie van het bedrijf stilaan krap begint te worden.

Celyad gaf vrijdag ook een update over de beloftevolle onderzoeken naar zijn immunotherapie om een agressieve vorm van leukemie te behandelen. In oktober bereikte Celyad daar een opvallende doorbraak mee. Dankzij de therapie kon een patiënt die nog enkele maanden te leven had genezen verklaard worden.

Momenteel onderzoekt Celyad de impact van de therapie nog op twee andere patiënten. In beide gevallen blijkt de behandeling effect te hebben. Maar Celyad geeft wel mee dat ze bij een tweede patiënt niet volstond om verdere groei van kankercellen te stoppen. De patiënt in kwestie werd uit het onderzoek gehaald. Over de derde patiënt die bij de studie werd betrokken werden nog geen details vrijgegeven.

Een setback wil financieel directeur Jeanmart dat niet noemen. 'In deze fase van het onderzoek focussen we op de veiligheid van de therapie en gaan we na of ze effect sorteert. In beide gevallen zitten we wat dat betreft zeker op schema. We merken dat tumoren reageren op deze behandeling.'
Bron:"DE TYD."
Chouffe liked last!
Ahold Delhaize,ArcelorMittal,ASIT biotech,Avantium, Deceuninck, Euronav, Nyrstar, TomTom, UCB, X-Fab, Vasco Data.
Verkocht:Petrobras ADR, Weight Watchers.

Maxwell35
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 129
Lid geworden op: 05 Mar 2016 09:43
waarderingen: 23
Contact:

Re: Celyad (voorheen Cardio3 BioSciences SA)

Berichtdoor Maxwell35 » 17 Nov 2017 20:29

Zijn dit de momenten om in te stappen of beter nog wat afwachten of die testpersoon het gaat overleven? ;)