Reglement (voorwaarden) voor het forum en de chatbox

Gebruikers dienen op de hoogte te zijn van het reglement en het privacybeleid
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5129
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
waarderingen: 3189
Contact:

Reglement (voorwaarden) voor het forum en de chatbox

Berichtdoor Beheerder » 02 Jan 2012 17:39

Algemene gebruiksvoorwaarden voor het forum en de chatbox
Laatste update: 22 november 2018


Omgangsvormen en algemene regels
• Een belangrijke regel in het forumreglement is het fatsoenlijk met elkaar omgaan. Veel van de hieronder genoemde regels hebben hier betrekking tot. Onder fatsoen valt ook geen leedvermaak hebben om andermans verliezen en ook het niet provoceren van andere forumleden.

• Beledigingen, discriminatie, ongepast taalgebruik, seksistische opmerkingen, persoonlijke aanvallen/elkaar bediscussiëren, kwetsende/beledigende gebruikersnamen en/of onderschriften is/zijn niet toegestaan.

• 'Trollen' is niet toegestaan, hieronder valt ook het oneigenlijk gebruik van aliassen/nicknames. Door bijvoorbeeld met vrijwel dezelfde alias/nickname een ander in diskrediet te brengen. Het gebruik van een avatar welke al door een andere gebruiker in gebruik is is eveneens niet toegestaan om verwarring te voorkomen.

• Het is niet toegestaan om onderwerpen te bumpen, dit wil zeggen onderwerpen telkens naar boven halen zonder een inhoudelijk nieuw bericht toe te voegen.

• Het (oneigenlijk) gebruik van bedrijfsnamen/merknamen of namen van andere financiële websites als alias/nickname is op het forum niet toegestaan.

• Discussies en/of kwetsende uitspraken over religies zijn niet toegestaan op het forum, daarvoor kunt u andere fora of plekken voor vinden om over te discussiëren.

• Meer dan één gebruiker vanaf een bepaald ip adres zal niet worden geaccepteerd en dit zal resulteren in òf een waarschuwing òf een ban.

• Iedere gebruiker is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen account. Inbreuk op een account door nalatigheid van inloggegevens of het gebruik op openbare computers en instellingen niet te verwijderen kunnen misbruik van accounts in de hand werken, de beheerders zijn hier niet verantwoordelijk voor.

• Moderators en administrators behouden zich het recht voor berichten van gebruikers te verwijderen/aan te passen of gebruikers te waarschuwen/bannen zonder hier verantwoording voor af te dragen.

• Bij misbruik of gegronde verdenking van (mogelijk) misbruik van functies op het forum kunnen functies per afzonderlijk forumlid worden gewijzigd of worden geblokkeerd. Denk hierbij aan het gebruik van de chat, avatar, privébericht-functie, etc. Ook het wijzigen van bb-codes zoals de quote-functie aanpassen of tijdens een quote andermans tekst wijzigen vallen onder dit misbruik. De geboden functies zijn geen privilege en bij afnemen van één of meerdere functies kan hier geen aanspraak op worden gemaakt.


Inhoud van berichten
• Beursig erkent geen aansprakelijkheid voor de berichten die gebruikers op het forum plaatsen. Berichten op het forum dienen door de gebruiker zelf te worden gecontroleerd dan wel te worden ingeschat en zijn nimmer beleggingsadviezen. Met name expliciete beleggingsadviezen zijn niet toegestaan tenzij het forumlid kan aantonen de benodigde papieren hiervoor te hebben.

• Bedrijfsgevoelige en/of koersgevoelige informatie plaatsen zonder dat het betreffende bedrijf hier zelf over heeft gecommuniceerd is niet toegestaan, dit kan resulteren in een permanente ban.

• Naast het respecteren van wet- en regelgeving en normen en waarden is het niet toegestaan om berichten te plaatsen over drugs, wapenbezit, etc.

• Het plaatsen van misleidende berichten is niet toegestaan en kan resulteren in een (tijdelijke) ban.

• Probeer off-topic posten zoveel als mogelijk te beperken.

• Bij het openen van een nieuw onderwerp is een (korte) introductie of inleiding het minimaal vereiste zodat andere forumleden weten wat de bedoeling van het onderwerp is. Bijvoorbeeld alleen een link plaatsen is onvoldoende. Nieuwe onderwerpen met een openingspost van te weinig inhoud kunnen worden verwijderd.

• De voertaal op dit forum is Nederlands, overige talen worden doorgaans verwijderd en tevens zal een waarschuwing volgen.

• Overtollig gebruik van hoofdletters, leestekens, afbeeldingen, kleuren, vetgedrukte letters (bold) en smilies in berichten, onderschriften, etc. is niet toegestaan net als het veelvuldig plaatsen van dezelfde of offtopic berichten (flooden) op het forum als in de chatbox.

• Met het plaatsen van teksten en/of afbeeldingen verklaart de gebruiker de auteursrechthebbende te zijn of diens toestemming te hebben gekregen voor het gebruik van het geplaatste materiaal.

• Plaats geen berichten waar auteursrecht mee wordt geschonden en gebruik ook bronvermeldingen wanneer nodig. Andere gebruikers en lezers van het forum kunnen zo de authenticiteit van berichten nagaan.

• Een gebruiker of user is volledig en hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade, direct of indirect en zowel materieel als immaterieel, welke voortvloeit uit handelingen en gedragingen van de gebruiker. Dit geldt voor schade voor gebruiker zowel als schade voor Beursig.

• Geplaatste berichten zullen nooit op aanvraag van de auteur verwijderd worden tenzij het in strijd is met het reglement.

• Het is niet toegestaan om berichten of inhoud zoals een link te plaatsen die commercieel nadelig kunnen zijn voor Beursig.com. Dit omvat onder meer verwijzingen naar concurrerende of soort gelijke media of het plaatsen van lasterlijke uitspraken.


Delen van bestanden e.d.
• Scripts en overigen mogen niet worden toegepast op dit forum. Daarnaast is het niet toegestaan om bestanden te delen vanwege de veiligheid van de bezoekers en forumgebruikers, een link naar een website is een uitzondering mits deze niet tegen het forumreglement ingaat.


Privégegevens
• Prive-informatie openbaar plaatsen van zowel de gebruiker zelf of van overige gebruikers en/of derden is niet toegestaan.

• Beursig hanteert een privacybeleid, klik hier om hier meer over te lezen.


Reclame, adverteren en commerciële doeleinden
• Commerciële verwijzingen/uitingen zonder toestemming van de forumbeheerders zijn niet toegestaan net als doorlinken om internetverkeer te genereren tenzij het gaat om bronvermelding e.d.

• Bij interesse in adverteren op Beursig kunt u meer lezen door boven in beeld de sectie 'Adverteren' te bezoeken.

• Beursig is een gratis dienst en om dit mogelijk te maken worden advertenties vertoond. Het hinderen van het vertonen van deze advertenties, het geven van uitleg over het verhinderen van advertenties of hiervoor een oproep doen is niet toegestaan en kan resulteren in een (tijdelijke) ban.


Premiumaccounts
• Ondanks dat premiumaccounts in de meeste gevallen zijn verkregen door betaling blijft het forumreglement van kracht net zoals voor de overige bezoekers en forumleden.

• Er zal geen restitutie plaatsvinden wanneer iemand besluit niet meer actief te willen zijn op Beursig.com of op basis van het forumreglement een (tijdelijke) ban heeft gekregen. In plaats van restitutie kunnen de resterende hele maanden worden overgedragen aan een ander account.

• Bij storingen of onderhoud waarbij het gebruik van een premiumaccount een tijd niet mogelijk was zal er een passende oplossing worden gevonden. Dit zal in de vorm van een verlenging van het premiumaccount zijn dat evenredig is aan het niet beschikbaar zijn van het premiumaccount.

• Actie's/promo's die in het verleden een extra duur aan premiumaccount opleverden zijn geen garantie voor voortzetting in de toekomst.


Gevolgen bij misbruik van het forum
Doorgaans worden berichten verwijderd of gewijzigd bij het schenden van het forumreglement. Bij herhaling kan de plaatser van de berichten (tijdelijk) worden verbannen. Bij kwade bedoelingen en ernstige overtredingen van het forumreglement kan uw serviceprovider worden ingelicht, dit is voor ons een uiterst middel en zal niet snel worden toegepast. De IP-adressen van alle berichten worden opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen waarborgen. U gaat er mee akkoord dat wij het recht hebben om ieder onderwerp te verwijderen, te wijzigen, te sluiten of te verplaatsen wanneer wij dit nodig achten. Als gebruiker gaat u ermee akkoord dat de informatie die u bij ons invoert, wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt, kan Beursig.com noch phpBB niet verantwoordelijk worden gehouden voor een hackpoging die ertoe kan leiden dat de gegevens vrijkomen. U dient dan ook altijd zorgvuldig om te gaan met wachtwoorden en bij voorkeur voor elke website welke een wachtwoord nodig heeft voor toegang een ander wachtwoord te gebruiken.

Bij schending van ons reglement kunt u de beheerder op de hoogte brengen door een mail te sturen via het contactformulier (zie bovenaan deze pagina).powered by Surfing Waves


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen