Biotech aandelen algemeen

Algemene en actuele onderwerpen kunnen hier worden geplaatst
Plaats reactie
Karl
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2173
Lid geworden op: 07 Dec 2014 14:52
waarderingen: 545
Contact:

Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor Karl » 24 Mar 2016 10:46

Er is veel keuze in biotech aandelen en zoveel zelfs dat het overzicht of de kansen bij verschillende biotechs niet opgemerkt worden. Hier kunnen algemene ontwikkelingen bijgehouden worden maar ook nieuws van verschillende biotechs zodat andere beleggers dit snel kunnen oppikken.

Hier is een bericht over 5 aantrekkelijke biotechs volgens Jefferies:

Jefferies Identifies 5 Top Biotech Stocks for Huge Upside
By Chris Lange March 23, 2016 11:15 am EDT

Biotech stocks have been absolutely beaten up over the past eight months, even the iShares NASDAQ Biotechnology Index (NASDAQ: IBB) is down over 20% year to date. However this could be a turning point for the industry, according to one key analyst. While Jefferies believes most of the significant biotech downside already occurred, with funds flowing out of health care, negative drug pricing rhetoric and few major data/launch catalysts, volatility could continue in the near term, or at least until merger and acquisition activity picks up.
http://247wallst.com/healthcare-busines ... ge-upside/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nyrstar Engie Euronav KBC Galapagos Acacia ABN Amro


Gebruikersavatar
SanderK
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 338
Lid geworden op: 28 Nov 2014 21:13
waarderingen: 69
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor SanderK » 25 Mar 2016 21:46

Onlangs nog een artikel geweest in de Tijd met alle Belgische Biotech aandelen opgelijst met veel uitleg bij.
Ageas 23%, Euronav 11, Golden Ocean Group ltd 2, HCP Inc 10, Intervest Offices & Warehouses 13, Recticel 24, Seadrill Ltd 5, obligatie Fagron 13
belegger sinds 09/2014

Zulu
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 188
Lid geworden op: 07 Aug 2015 08:52
waarderingen: 38
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor Zulu » 30 Mar 2016 09:02

Biotech is een sector die ik niet zo leuk vindt. Enorme volatiliteit, veel speculatie, patentenkwesties (verlopen ervan + rechtzaken),... Ik snap ook niet dat veel beleggers enorm euforisch doen over bedrijven die enkel nog maar producten in de pijplijn hebben en geen reële winst of cashflow genereren en die constant de toekomstige winst doen verwateren door steeds maar nieuwe kapitaalsverhogingen. Heel veel onderwerpen gaan van: "kijk, mijn nieuwe lievelingetje, bedrijf X, daar ga ik centen mee verdienen" om dan een maand later de "kenner" te zien schrijven dat het hem te link werd na een duik van 20%.

Speculatie mag natuurlijk, maar er moet vlees rond de botten zitten. Ik heb enkel Gilead Sciences in mijn portefeuille zitten, omdat daar effectief winst wordt gemaakt en er ook een stabiele stijgende cashflow gegenereerd is. Zelfs met de patentenkwestie met Merck is het aandeel ondergewaardeerd (is volgens mij $130 waard, noteert nu aan $92) en ik speculeer op de lange termijn op het succes van GS-9620 als definitieve kuur tegen HIV.

Voor de rest wil ik geen exposure aan Biotech...
Jojo liked last!
Deze gebruiker is niet meer actief

pate
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 766
Lid geworden op: 06 Nov 2012 13:54
waarderingen: 719
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor pate » 07 Mei 2016 20:27

Door een aantal uitspraken van presidentskandidaten in de VS over de te hoge prijzen van geneesmiddelen maken heel wat grote biotech aandelen een moeilijke periode door. Bij een aantal komt daar ook nog de nakende lancering van biosimilars bovenop.

http://www.wsj.com/articles/knockoffs-o ... 1462458209" onclick="window.open(this.href);return false; werpt een ander licht op de dreiging die uitgaat van biosimilars. In aanloop naar de komst van biosimilars worden de prijzen van de merk-geneesmiddelen stelselmatig verhoogd. Het resultaat is dat de eigenaars van de originele producten, zelfs na de lancering van biosimilars, nog steeds de prijzen kunnen vragen die ze enkele jaren voordien gewoon waren te vragen. De vraag is natuurlijk hoe lang de bevolking en de verzekeraars dit gaan blijven pikken (zie ook de reacties op het artikel) maar zolang deze strategie wordt toegelaten lijken een aantal large cap biotechs vrij interessant aan de huidige prijzen.
U kunt de afbeeldingen in deze bijlage niet bekijken, registreer hier en bekijk de bijlage.

Karl
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2173
Lid geworden op: 07 Dec 2014 14:52
waarderingen: 545
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor Karl » 15 Mei 2016 11:51

Biotech op de beurs: van hype naar verdomhoekje
14 mei 2016 08:00

De ontgoochelende beursgang van Asit Biotech maakte deze week nog eens duidelijk dat beleggers wat allergisch zijn geworden voor de sector. Biedt de biotechsector nog koopkansen?
http://www.tijd.be/ondernemen/farma_bio ... 7-3070.art" onclick="window.open(this.href);return false;
Nyrstar Engie Euronav KBC Galapagos Acacia ABN Amro

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2043
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 1796
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor vogelspotter » 14 Okt 2017 07:39

Kassa rinkelt voor investeerders biotech

14 oktober 2017 01:01

Saar Sinnaeve

Professor Désiré Collen, de stichter van Thrombogenics, zette twee jaar geleden het investeringsfonds Fund+ op om jonge biotechbedrijven te ondersteunen.

Fund+, het investeringsfonds van Thrombogenics-stichter Désiré Collen, heeft nu 200 miljoen euro in kas. De investeerders, waaronder ondernemers Vic Swerts en Urbain Vandeurzen, kregen hun inzet na amper twee jaar al terug.

Het is hoogst uitzonderlijk dat een Belgische biotecbedrijf royaal langs de kassa passeert, maar Ogeda uit Gosselies werd in april verkocht voor 800 miljoen euro aan het farmaconcern Astellas. Met dank aan een beloftevol medicijn tegen opvliegers bij vrouwen in de menopauze. Voor Fund+, dat 17,6 procent in Ogeda had, was de verkoop als een winnend lotje in een tombola. 'We hebben aanvankelijk ongeveer 9 miljoen euro in Ogeda geïnvesteerd. Minder dan twee jaar later krijgen we 100 miljoen terug. Een buitengewone deal, die ons investeringsfonds vleugels geeft', zegt Chris Buyse, managing director van Fund+.200 miljoen

Fund+ heeft nu 200 miljoen euro in kas. Twee jaar terug startte het fonds met zo'n 100 miljoen euro.

Resultaat: het investeringsfonds Fund+, in het leven geroepen onder de impuls van Thrombogenics-oprichter Désiré Collen, zit met een forse meerwaarde die het terugstort aan zijn investeerders. 16 aandeelhouders zijn het, die geloven in de capaciteit van professor Collen en zijn team op de pareltjes in de Belgische biotech te ontdekken. Op een inzet van 1.000 euro voor een aandeel, krijgen ze 999 euro terug. 'Symbolisch lieten ze 1 euro achter', duidt Buyse.

De investeerders zijn, naast Désiré Collen en Chris Buyse zelf, bekende ondernemers zoals Vic Swerts (Soudal), Urbain Vandeurzen (LMS), Arnoud de Pret (AB InBev), Pierre Drion (Petercam) of nog Serge Goblet (Tolefi). Met hun participatie in Fund+ willen ze iets doen voor de wetenschap. En er ook iets op verdienen. Maar dat het zo snel zou gaan, hadden ze niet gedacht.

Professor Désiré Collen maakte naam en faam aan de KU Leuven door een levensreddend antibloedstollingsmiddel te ontwikkelen. Hij verkocht het aan het Amerikaanse Genentech, wat hem tientallen miljoenen aan royalties opleverde. Die investeerde hij in Thrombogenics, maar in 2013 nam hij afscheid van het bedrijf, omdat hij het niet langer eens was met de koers van het biotechbedrijf. Sindsdien financiert hij wetenschappelijk onderzoek. Via Fund+ vooral, maar ook via kleinere initiatieven, onder andere in de ontwikkelingslanden.

Naast de grote namen maken ook de FPIM (de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij), de Waalse tegenhanger SRIW en de KU Leuven deel uit van het aandeelhouderschap.

De meerwaarde die de aandeelhouders dankzij Ogeda hebben opgestreken, hebben ze meteen opnieuw in Fund+ geïnvesteerd. Het fonds kreeg voor 139 miljoen euro aan commitments terug, waardoor het nu op een geldberg van 200 miljoen euro zit. Twee aandeelhouders, met name Désiré Collen en de federale overheid, hebben bovendien nog bijgestort. Professor Collen stakt via zijn stichting 7,1 miljoen euro extra toe en de FPIM 6,5 miljoen euro.

Stamceltherapie en kankeronderzoek

Om even te duiden: twee jaar terug ging Fund+ van start met 100 miljoen euro. Later werd dit nog aangedikt tot 125 miljoen euro. Het fonds heeft nu een portefeuille van zes bedrijven waaronde Promethera en Novadip, beide actief in stamceltherapie, en iTeos, Octimet en eTheRNA, die aan kankeronderzoek doen. Fund+ stopt enkel kapitaal in biotechbedrijven die al iets hebben bewezen. Geen startups dus, om al te grote risico's te vermijden.
De vraag naar financiering is groot in de biotech. In de voorbije twee jaar heb ik contact gehad met 320 bedrijven.


chris buyse

managing director Fund+

Opmerkelijk, in september investeerde Fund+ in Immunic, een Duits biotechbedrijf. Liggen de ambities voortaan in het buitenland? Buyse: 'De wetenschap stopt natuurlijk niet aan de taalgrens. Biotechbedrijven die samenwerken met een Belgische universiteit, trekken ook onze aandacht. Maar Immunic zal waarschijnlijk een uitzondering blijven. De komende investeringen zullen opnieuw lokaal zijn.'

De sprong naar 200 miljoen euro zet Buyse aan om een nieuwe call te lanceren naar biotechbedrijven. Tegen het einde van het jaar hoopt het fonds nog in 1 à 2 bedrijven te kunnen stappen. 'Er is genoeg vraag naar financiering. In de voorbije twee jaar heb ik met 320 bedrijven contact gehad. Er komen er wekelijks op de vloer', stelt Buyse. Wie het wordt, laat hij in het midden.
Bron:"DE TYD."
Ahold Delhaize,ArcelorMittal,ASIT biotech,Avantium, Deceuninck,Deutsche Bank,econocom, Euronav, Nyrstar,OneSpan Inc, TomTom, UCB, X-Fab.
Verkocht:Petrobras ADR, Weight Watchers.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2043
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 1796
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor vogelspotter » 25 Okt 2017 10:41

Biotechbedrijf Apitope lonkt naar de beurs

25 oktober 2017 01:03

 MICHAEL SEPHIHA

Het biotechbedrijf Apitope maakt zich op voor een beursgang vóór eind dit jaar. Het zou de derde beursintroductie van 2017 zijn in Brussel na Balta en Avantium.

Belgische beleggers zijn grote liefhebbers van biotechaandelen. In het jongste decennium schreven ze massaal in op de beursintroducties van onder meer Thrombogenics, Galapagos, Biocartis en Ablynx. In totaal trokken meer dan tien biotechbedrijven naar Euronext Brussel. Sommige onder hen werden overgenomen, andere staken recenter de grote plas over naar de Nasdaq-beurs.

Dit najaar klopt Apitope aan de deur van de Brusselse beurs. Hoeveel het bedrijf uit Diepenbeek wil ophalen, is niet bekend. Typisch halen Belgische biotechbedrijven enkele tientallen miljoenen euro’s op. Met dat geld financieren ze hun onderzoek naar geneesmiddelen.

Binationaal

Apitope is een binationaal ‘beestje’. Het werd als spin-off opgericht in het Engelse Bristol met de steun van het fonds van de universiteit van de stad. In 2008 kwam er boven die vestiging een Belgische vennootschap met zetel in Hasselt. Die structuur kwam er toen Apitope kon rekenen op geld van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en een samenwerking met de Universiteit Hasselt.

De LRM bezit 20,5 procent van Apitope en zit ook onrechtstreeks via het durffonds KmoFin2 (ca. 3%) in het kapitaal. Dat fonds bundelt middelen van LRM, de UHasselt en de publieke investeerder PMV. Het Belgische investeringsfonds Vesalius Biocapital heeft eveneens een belang (7,7 procent). In 2015 kwam ook het Life Sciences Fund uit Wales erbij. Het stapte naar aanleiding van een kapitaalronde van 12 miljoen euro in. Apitope heeft sinds zijn oprichting ruim 30 miljoen opgehaald.20,5%

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM bezit 20,5 procent van Apitope.

Apitope werkt aan behandelingen tegen auto-immuunziekten zoals multiple sclerose (MS), de ziekte van Graves (schildklier), Factor VIII intolerantie (bloedingsziekte of hemofilie) en unveitis (oogontsteking).

Het besteedde in 2009 zijn onderzoek naar MS uit aan Merck Serono, maar de Duitse gigant haakte vorig jaar af. Apitope kreeg alle rechten op zijn experimentele medicijn met codenaam ATX-MS-1467 terug. Begin dit jaar bleek dat de eindresultaten van de cruciale fase IIa-testen van het geneesmiddel positief waren. Die fase IIa-testen moeten aantonen of het middel werkt op een serieuze groep patiënten.

Apitope-CEO Keith Martin ziet ‘enorme mogelijkheden’ voor ATX-MS-1467. Gezien de beursplannen lijkt het erop dat Apitope de ontwikkeling van het middel zelf wil voortzetten. Vorig jaar zei Martin dat daar ‘tientallen miljoenen’ voor nodig zijn. Apitope haalde onlangs nog 2,5 miljoen euro op via een private kapitaalronde.

Apitope werkt ook nog aan de eerste patiëntenproeven met een middel tegen een zeldzame bloedziekte (factor VIII intolerantie) en een auto-immuunziekte (ziekte van Graves).
Bron:"DE TYD."
Ahold Delhaize,ArcelorMittal,ASIT biotech,Avantium, Deceuninck,Deutsche Bank,econocom, Euronav, Nyrstar,OneSpan Inc, TomTom, UCB, X-Fab.
Verkocht:Petrobras ADR, Weight Watchers.

Gebruikersavatar
Lukang
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1631
Lid geworden op: 18 Feb 2012 17:18
waarderingen: 490
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor Lukang » 29 Dec 2017 16:47

2018 wordt allicht het belangrijkste jaar voor de Vlaamse biotech

Nooit een saaie dag in de Vlaamse biotech. De sector heeft al een erg bewogen leven achter de rug, maar 2018 wordt allicht het belangrijkste jaar. Als het even meezit, wordt het zonder meer het Jaar van de Lama.

Het lamajaar start onder een goed gesternte dankzij argenx en zijn superenthousiaste CEO Tim Van Hauwermeiren. Hij pakte deze maand onverwacht vroeg uit met positieve resultaten voor de fase II-studie (bij een kleine groep patiënten) van ARG-113, een potentieel geneesmiddel tegen de spierziekte myasthenia gravis. In april volgen de volledige resultaten van fase II.
Ook Ablynx zal op zijn elan doorgaan. Het heeft de laatste klinische horde voor caplacizumab, tegen de bloedziekte TTP, al genomen en zal in 2018 hoogstwaarschijnlijk zijn eerste geneesmiddel op de markt hebben. Bovendien komt Ablynx met nieuws over een onderzoek naar het gebruik van vobarilizumab, een potentieel middel tegen reumatoïde artritis, bij patiënten met de auto-immuunziekte lupus. En in de tweede jaarhelft volgen resultaten van een fase II-studie voor een middel tegen RSV, dat luchtweginfecties bij jonge kinderen veroorzaakt.
Voorts zal de voormalige beurslieveling ThromboGenics in 2018 zeker van zich laten horen. ThromboGenics slaagde er als eerste in onze contreien in een geneesmiddel zelf te ontwikkelen en op de markt te brengen. Commercieel was het oogmedicijn Jetrea evenwel een slag in het water, waarop het aandeel crashte. Maar het Leuvense bedrijf probeert de rug te rechten en zal in het eerste kwartaal uitpakken met de eerste klinische resultaten voor een nieuw oogmedicijn. En TiGenix duikt 2018 in met de goedkeuringsaanbeveling op zak om Cx601, een middel tegen fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn, binnenkort in Europa op de markt te brengen.

Ook het Mechels-Nederlandse Galapagos zal in 2018 naar oude gewoonte geregeld in het nieuws komen. Zo testen onderzoekers of filgotinib, Galapagos' middel tegen reuma, ook werkt tegen de ziekte van Crohn, een darmziekte, en tegen dikkedarmontsteking. Naast Galapagos in Mechelen huist Biocartis, dat minilabs voor snelle diagnoses ontwikkelt. Het heeft voor dat platform een dozijn tests ontwikkeld, voornamelijk om kanker op te sporen, en zal ook in 2018 racen tegen de klok om met nieuwe tests uit te pakken.
Vers bloed
Er sijpelt gelukkig regelmatig vers bloed naar onze biotechsector. Zo zal het razend ambitieuze Limburgs-Britse Apitope, dat medicijnen tegen immuunziektes ontwikkelt en vooral mikt op de gigantische MS-markt en op de schildklierziekte van Graves, voor de zomer op de beurs noteren.
Helaas zal ook 2018 weer garant staan voor een portie paniek bij biotechbeleggers, want als het even tegenzit, gaat het snel bergaf.

http://trends.knack.be/economie/bedrijv ... 4594670443
port. Bekaert Proximus Nyrstar Elia Agfa Tess. Zetes Socfinasia Ahold engie Enel Telecom Italia Pfizer tinc Solvay Telenet kbc ablynx euronav Xior Sofina ab inbev gimv en fondsen

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1033
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 575
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor Banner » 03 Mei 2018 16:50

Ter info:

Wij zijn een vzw en proberen via deze weg wat inkomsten te genereren dus donaties zijn altijd welkom en eventueel fiscaal aftrekbaar vanaf 250€. Kleine donaties rond de 100€ zijn zeer zeker ook welkom en helpen ons deze topic verder aan te vullen met nuttige informatie ten dienste van de leden- beleggers.
Rekeningnummer is te verkrijgen via pb, de eerste die hierop reageert krijgt ook een mooi geschenk in de bus. Het is voor de rappe.

https://www.bolero.be/uploads/media/5ae ... &utm_term=
charel01 liked last!

Gillepils
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 599
Lid geworden op: 25 Aug 2016 08:48
waarderingen: 150
Contact:

Re: Biotech aandelen algemeen

Berichtdoor Gillepils » 28 Mei 2018 16:45

Heeft er iemand Zealand Pharma al eens bekeken? Ziet er op het eerste gezicht wel in interessant uit. Ze hebben produktkandidaten in de verschillende klinische fases.

https://www.zealandpharma.com/product-pipeline/