Tin

Beleggen in valuta/forex (dollar, euro) en grondstoffen (goud, zilver, olie), etc.wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

en deze die te leuk was om te laten liggen; een poster over een andere poster.

Ik heb net een snelle blik geworpen op uw recente opmerkingen over de hele linie en ik moet zeggen dat we geluk hebben dat we hier een handelaar met uw inzicht en karakter hebben om onze investeringsbeslissingen te begeleiden :clap:


wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

Tinprijzen stijgen nu Indonesië overweegt export te verbieden
Door Ag Metal Miner - 30 november 2021, 12:30 uur CST

Twee jaar geleden heeft Indonesië een verbod ingesteld op de export van nikkelerts.

Nu overweegt het ook de export van tin en kopererts te verbieden.

Exportverbod Indonesië zorgt voor snelle stijging van tinprijs
De Indonesische president Joko Widodo heeft vanaf verschillende fora aangekondigd dat zijn land volgend jaar de export van bauxiet, kopererts in 2023 en tin in 2024 kan stopzetten.

Na de aankondigingen is de tinprijs gestegen, blijkt uit gegevens van MetalMiner Insights . (Abonnees kunnen aanvullende tin- en koperanalyses vinden in het volgende Monthly Metal Outlook- rapport, dat op woensdag 1 december wordt gepubliceerd.)

De LME-prijs voor drie maanden tin sloot maandag op $ 39.450 per metrische ton. De prijs is maand na maand met 6,6% gestegen.

Indonesië is lange tijd een belangrijke exporteur van metaalertsen geweest, voornamelijk naar Aziatische landen, waaronder China en Japan. Het verbod op de export van nikkel had geleid tot investeringen, voornamelijk uit China, in de Indonesische nikkelverwerking.

Als onderdeel van de inspanningen om het externe evenwicht van het land te verbeteren en investeringen in de grondstofverwerkende industrie aan te trekken, kan Indonesië de export van tin in 2024 stopzetten, herhaalde de Indonesische president vorige week tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Indonesische centrale bank.

De president heeft soortgelijke verklaringen afgelegd in recente publieke optredens over de langdurige afhankelijkheid van het land van grondstoffen, waardoor de exportinkomsten en werkgelegenheidskansen afnemen.

Het idee is dat het verbod op de export van ruwe grondstoffen investeringen in downstream-industrieën zou aantrekken. Het zou ook de handelsbalans en de lopende rekening van Indonesië verbeteren.

Het verbod op nikkelerts heeft al geleid tot protesten van de Europese Unie. Deze laatste heeft een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie.

De Indonesische president blijft echter onaangedaan door de stap en houdt buitenlandse investeringen scherp in de gaten.

implicaties voor China
Koperconcentraten uit Indonesië gaan vooral naar China, gevolgd door Japan. Maar de export was goed voor slechts 2,1% van China's totale import van 19,2 miljoen ton in januari-oktober van dit jaar.

Volgens een rapport van SMM zou de levering van koperconcentraat van het land voldoende zijn voor ten minste twee jaar, wat de impact van het mogelijke verbod op de Indonesische koperexport zou verminderen.

De in de VS gevestigde mijnwerker Freeport-McMoRan , exploitant van de enorme Grasberg-kopermijn in Indonesië, heeft besloten een kopersmelterij te bouwen in de provincie Oost-Java. Dit was onderdeel van de toezegging die Freeport-McMoRan in 2018 aan de Indonesische regering had gedaan om haar mijnbouwrechten op Grasberg uit te breiden. De bouw van de smelterij zal waarschijnlijk eindigen in december 2023.

Deze en andere kleinere smelters zorgen ervoor dat Indonesië in staat zal zijn al zijn koperconcentraten te verwerken tot geraffineerd koper. Zo hoeft het na 2024 geen koperconcentraten meer te exporteren.
sperweroog liked last!

wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

Morgen 3-12 virtuele Tin-dag in Londen met presentaties en gesprekken.

https://www.airmeet.com/e/2a0cd420-42f4 ... d2b3acf56e

wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2022, we kunnen voorzichtig rekenen op een eerste dividend-uitkering.

ALPHAMIN KONDIGT ONTVANGST AAN VAN OPBRENGST VAN DOCHTERVERDELING EN GARANTIE-UITOEFENINGEN
TSX.V: AFM
www.alphaminresources.com
De heer Maritz Smith meldt:

MAURITIUS, 23 december 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Alphamin Resources Corp. (AFM:TSXV, APH:JSE AltX) ("Alphamin" of het "Bedrijf"), een producent van 4% van 's werelds gedolven tin 1 uit haar hoogwaardige operatie in de Democratische Republiek Congo, is verheugd aan te kondigen dat haar operationele dochteronderneming, Alphamin Bisie Mining SA (“ABM”), die voor 84,14% in handen is, een uitkering aan aandeelhouders van US$35m heeft afgerond. Het bedrijf heeft ongeveer 29,5 miljoen dollar van deze uitkering ontvangen.

Als gevolg van de recente uitoefening van aandelenaankoopwarrants uitgegeven door de Vennootschap in april 2019 en die aflopen op 8 april 2022, heeft de Vennootschap nu een totale opbrengst van ongeveer CDN$20,2 miljoen ontvangen uit de uitoefening van dergelijke warrants. De warrants kunnen worden uitgeoefend tegen een prijs van CDN $ 0,30 per aandeel en als alle resterende uitstaande warrants vóór de vervaldatum worden uitgeoefend, zou een extra opbrengst van ongeveer CDN $ 2,8 miljoen worden ontvangen.

De huidige geconsolideerde kaspositie van Alphamin bedraagt ​​ongeveer US$83 miljoen. De Vennootschap zal de kaspositie van de groep eind december 2021 beoordelen met het oog op het balanceren van kapitaalallocaties tussen groei-initiatieven, ABM 2021 vennootschapsbelastingen die in april 2022 verschuldigd zijn en een eerste Alphamin-dividend.

wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

ALPHAMIN KONDIGT RECORD PRODUCTIEVOLUMES AAN
(en ons eerste dividend 3 cent per aandeel). :clap:

TSX.V: AFM
www.alphaminresources.com
De heer Maritz Smith meldt:

MAURITIUS, 11 januari 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Alphamin Resources Corp. (AFM:TSXV, APH:JSE AltX) ("Alphamin" of het "Bedrijf"), een producent van 4% van 's werelds gedolven tin 1 uit zijn hoogwaardige operatie in de Democratische Republiek Congo, is verheugd de volgende update te kunnen geven voor het kwartaal eindigend in december 2021:

Productie ingeperkt tin met 10 % gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot 3, 11 4 ton
De verkoop van ingeblikt tin steeg met 13% ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot 3.056 ton
Record Q4 EBITDA 4 leiding van US $ 7 4 m , maximaal 38 % van het vorige kwartaal eigenlijke
Netto kaspositie stijgt tot US$ 6 8 m
FY2021 dividend van CAD $ 0,03 per gedeclareerd aandeel

Operationele en financiële samenvatting voor het kwartaal eindigend december ember 202 1 21 Gegevens verkregen van International Tin Association Tin Industry Review Update 202 1 2 Productie-informatie wordt op 100% basis bekendgemaakt. Alphamin is indirect eigenaar van 84 . 14% van de operationele dochteronderneming waarop de informatie betrekking heeft . 3 Q4 2021 EBITDA vertegenwoordigt de richtlijnen van het management. 4 Dit is niet een gestandaardiseerd financiële waarde en is mogelijk niet vergelijkbaar met soortgelijke fina zijn n ciële maatregelen van andere issuers.See “Het gebruik van niet-IFRS financiële maatregelen” hieronder voor de samenstelling en de berekening van deze financiële maatregel.


Operationele en financiële prestaties

De ingeperkte tinproductie van 3.114 ton is 10% hoger dan in het voorgaande kwartaal. Verbeterde ondergrondse mijnbouwpraktijken met betrekking tot stope-planning, afbakening en explosies resulteerden in betere kwaliteitscontrole met een gemiddeld tingehalte van 3,8% dat werd verwerkt gedurende de vijf maanden eindigend op december 2021. De afvalontwikkeling loopt nu ver vooruit op de huidige mijngebieden, wat flexibiliteit bij het mengen biedt hoog- en laagwaardige gebieden voor een consistenter hellingsprofiel.

De verkoop van ingeblikt blik met 3.056 ton steeg met 13% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

EBITDA-prognose van US $ 74 miljoen voor het vierde kwartaal van 2021 wordt geschat op 38% hoger dan de werkelijke EBITDA voor het voorgaande kwartaal van US $ 53,7 miljoen als gevolg van de toegenomen tinproductie en verkoopvolumes, samen met een hogere gemiddelde tinprijs van US $ 38.084/t (huidige tinprijs: ~US $ 39.000/t).

De nettokaspositie van de groep per 31 december 2021 steeg met US $ 67 miljoen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

De verwachting voor de productie van ingeperkt tin voor het boekjaar eindigend in december 2022 is 12.000 ton.

De schatting van de minerale hulpbronnen voor de afzetting in Mpama South begon in december 2021. De booractiviteiten worden voortgezet met zes booreilanden ter plaatse en de volgende grote reeks externe testresultaten wordt verwacht in januari 2022.

De gecontroleerde geconsolideerde jaarrekening van Alphamin en de bijbehorende bespreking en analyse van het management voor het kwartaal en het jaar eindigend op 31 december 2021 zullen naar verwachting worden vrijgegeven op of rond 7 maart 2022.

FY2021 Dividend declar ed

De visie van Alphamin is om een ​​van 's werelds grootste duurzame tinproducenten te worden. Vanuit het perspectief van kapitaalallocatie beschouwt de Raad de combinatie van aanzienlijke exploratie, investeringen in groei en een hoog dividendrendement als een robuuste waardepropositie. Dividenduitkeringen zullen worden overwogen op basis van overtollige vrije contanten, rekening houdend met werkkapitaalvereisten, reservevoorwaardelijkheden en uitbreidingsmogelijkheden.

Op basis hiervan heeft de Raad van Bestuur besloten om voor FY2021 CAD $ 0,03 per aandeel contant dividend uit te keren op de gewone aandelen (in totaal ongeveer US $ 30 miljoen) ("het dividend"). Het dividend zal op 11 februari 2022 betaalbaar worden gesteld aan aandeelhouders die geregistreerd staan ​​vanaf de sluiting van de handel op 4 februari 2022.

koenvhaver
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 753
Lid geworden op: 11 jan 2012 16:40
waarderingen: 168

Re: Tin

Bericht door koenvhaver »

Het ziet er goed uit maar aandeel blijft hangen rond de 1 dollar. Nu moet tin nog door de 40.000 breken vooraleer de koers verder stijgt waarschijnlijk.
De 400% is bereikt geweest

wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

Gisteren een spike naar 1,07 en weer terug.
Op de Shanghai beurs is al tot $ 50.000 geboden voor Tin. Londen gaat volgen. Verder blijft AFM boren en zijn voorraden upgraden. Er komt nog meer goed nieuws als die resultaten bekend worden (deze maand?). Er zijn op korte termijn geen nieuwe Tin-mijners die operationeel worden. Verder voorspelt El Nino dat er heel veel regen komt in ZO-Azie (disruptie). Ik blijf zitten met bescheiden pakket.
---------------------------
Alphamin Resources, de eigenaar van 's werelds meest hoogwaardige tinmijn, kondigde een dividend aan vanwege de recordproductievolumes in 2021.

Het bedrijf, dat 4% van 's werelds gedolven tin produceert uit zijn hoogwaardige operatie in de Democratische Republiek Congo, is genoteerd aan de Toronto Stock Exchanges' Venture Exchange, met een secundaire notering op de JSE's AltX.

Dinsdag kondigde het bedrijf een dividend voor het hele jaar van 0,03 Canadese dollar (37 Zuid-Afrikaanse cent) per aandeel aan.

De tinprijzen hebben een fenomenale stijging doorgemaakt, van ongeveer $ 15.000 per ton in april 2020 tot een recordhoogte van meer dan $ 39.600 per ton momenteel.

Met 3 114 ton was de tinproductie van Alphamin in het vierde kwartaal van vorig jaar 10% hoger dan in het voorgaande kwartaal – en een record voor het bedrijf. De omzet steeg met 13% tot 3 056 ton. Productkwaliteit profiteerde ook van verbeterde ondergrondse mijnbouwpraktijken.

Als gevolg van de toegenomen tinproductie en verkoopvolumes, samen met een hogere gemiddelde tinprijs die werd bereikt, zei Alphamin dat zijn winst voor afschrijvingen en amortisatie van rentebelastingen (Ebitda) van $ 74 miljoen voor het vierde kwartaal van 2021 naar schatting 38% hoger is dan de werkelijke (Ebitda) voor het vorige kwartaal van $ 53,7 miljoen.

De nettokaspositie van de groep per 31 december 2021 steeg met $ 67 miljoen in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

De Mpama North-operatie in het oosten van de DRC heeft verreweg de beste tandbronnen ter wereld - ongeveer vier keer zo hoog als de meeste andere operationele tinmijnen.

Alphamin ontwikkelt nu Mpama South, waar in december 2021 een schattingsoefening voor minerale hulpbronnen is begonnen. De booractiviteiten worden voortgezet met zes booreilanden ter plaatse en de volgende grote reeks testresultaten wordt deze maand verwacht.

wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

Afbeelding

Koers zou nu theoretisch minstens op 1,50 moeten staan.

koenvhaver
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 753
Lid geworden op: 11 jan 2012 16:40
waarderingen: 168

Re: Tin

Bericht door koenvhaver »

Tinprijzen blijven verder stijgen. Ziet er goed uit op termijn.
De 400% is bereikt geweest

wesjesmeel@gmail.com
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 aug 2016 10:28
waarderingen: 3

Re: Tin

Bericht door wesjesmeel@gmail.com »

19-1-2022 Londen $ 42.475,00 +1.000,00 +2,41%

Plaats reactie