Uranium

Beleggen in valuta/forex zoals de dollar & euro, grondstoffen zoals goud, zilver & olie, etc.
sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2003
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 393
Contact:

Re: Uranium

Berichtdoor sjos » 12 Feb 2019 10:14

gede schreef:
sjos schreef:
neku schreef:Nederlandse regeringspartij: “Bouw nieuwe kerncentrales om klimaatdoelen te halen”

Er moeten zo snel mogelijk nieuwe kerncentrales gebouwd worden in Nederland om de klimaatdoelen te halen. Dat heeft VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gisteren in het actuaprogramma Nieuwsuur gezegd. “Wat mij betreft gaan we snel beginnen”, alus Dijkhoff. De coalitiepartners van regeringspartij VVD zijn minder enthousiast over de bouw van nieuwe kerncentrales.

Dijkhoff zegt niet in te zien hoe de klimaatdoelstellingen te halen zonder kernenergie. “Ik hoop dat we er rationeel naar kijken.” De Nederlandse regering wil snel tot een klimaatakkoord komen, waarbij de uitstoot van het broeikasgas CO2 drastisch moet worden verminderd. Volgens de VVD’er vormt kernenergie met zon en wind een mooi pakket maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen. Hij wijst erop dat kernenergie geen CO2 uitstoot.
Lees ook

Zo kijkt Nederland naar ons dreigend stroomtekort: “Plotseling is België een soort rampgebied geworden, waar alles uit de kast moet worden gehaald”

Coalitiepartner D66 ziet niets in het plan. D66-leider Rob Jetten zei serieus naar de voorstellen te willen kijken, maar hij denkt dat er ook nieuwe en betere technieken mogelijk zijn dan kernenergie. Ook oppositiepartij GroenLinks ziet het niet zitten. “Het duurt tenminste tien jaar om een kerncentrale te bouwen in Nederland. Tegen die tijd moeten we al de helft minder CO2 uitstoten. Het klimaatprobleem is urgenter”, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver op Twitter.

Nederland telt vandaag één kerncentrale: in Borssele in Zeeland.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/ne ... ~a0054f53/

Nu politicus De Krem het debat over nucleaire energie ween aanzwengelt kan deze topic misschien terug wat aandacht krijgen.
De behoeft aan elektriciteit zal ondanks alle spaarlampen acties enkel maar stijgen en wie enkel op zonne energie rekent is een utopist.


Er komt geen nieuwe nucleaire centrale, daar ben ik 95 % zeker van. Ook niet als De Crem dat zegt. De bouw van een kerncentrale zal minstens 15 jaar kosten. Ze hebben hier veel te lang mee gewacht. Tegen dan is duurzame energie al lang niet meer zo utopie als u denkt (er is immers meer dan de zon alleen). En een nieuwe centrale moet eerst nog goedgekeurd worden en daar zijn we gigantisch ver vanaf.

Ondertussen is de uraniumsector nog steeds zo dood als een pier en ik vrees nog steeds dat het einde niet in zicht is. Waarom kunnen ze het in Portugal nu al als u zegt dat dat allemaal een utopie is?

https://thebluedeal.nl/portugal-wekte-m ... erbruikte/


Ik heb zo n idee dat de zon meer schijnt in Portugal dan in Belgie. Ooit was er de hype van gigantische parken zonnepanelen in gebieden ten zuiden van de Middellandse zee (was het Libie ?) waarbij de stroom met een onderzeese kabel naar Europa zou gevoerd worden. Echt waar.
Wat nieuwe kernreactoren betreft: beter laat dan nooit.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

somers91
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 251
Lid geworden op: 01 Dec 2013 17:00
waarderingen: 28
Contact:

Re: Uranium

Berichtdoor somers91 » 12 Feb 2019 19:21

port: 100% FMC Forum energy corp