Olie

Beleggen in valuta/forex zoals de dollar & euro, grondstoffen zoals goud, zilver & olie, etc.
Gebruikersavatar
Lotus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2646
Lid geworden op: 22 Mei 2013 14:58
waarderingen: 517
Contact:

Re: Olie

Berichtdoor Lotus » 09 Feb 2019 00:08

Olieprijs licht hoger gesloten
8 februari 2019 21:07 Redactie

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag licht hoger gesloten, maar daalde op weekbasis bijna 5 procent, vanwege de hogere dollar en een afname van de zorgen over de crisis in Venezuela.

Gedurende de handelsdag schommelden de olieprijzen tussen winsten en verliezen, terwijl beleggers de leveringsrisico’s afwogen versus de zorgen over een wereldwijde vertraging van de economische groei.

De olieprijs zag zich gesteund door een hervatting van de schermutselingen in Libië in de buurt van het grootste olieveld van het land. Eerder op de dag werd er nog op gerekend dat de productie snel zou worden hervat, nadat een Libische generaal de controle over het veld wist te bemachtigen. De productiefaciliteiten hebben een capaciteit van 300.000 vaten per dag. De faciliteiten werden eind 2018 gesloten nadat een groep bewapende schutters de controle over het veld overnam en betere leefomstandigheden in de regio eisten.

“De verstoringen zullen niet snel worden opgelost…en zullen de olieprijs blijven ondersteunen”, zei marktanalist Giovanni Staunovo van UBS Wealth Management.

De zorgen over de mondiale vertraging van de economische groei en het domino-effect op de wereldwijde vraag naar olie hebben de prijzen de afgelopen weken gedrukt.

“Groeiende economische zorgen en twijfels over een oplossing voor het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zetten de olieprijzen onder druk”, zei analist Carlo Alberto de Casa van Activ Traders. “Het bullish momentum waar begin januari sprake van was, heeft aan kracht verloren”, voegde hij toe.

Een maartfuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot vrijdag 0,2 procent, ofwel 0,08 dollar, hoger op 52,72 dollar per vat.

Lees meer op: https://beursig.com/beursnieuws/oliepri ... -gesloten/
de Senacour liked last!


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

de Senacour
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 302
Lid geworden op: 25 Sep 2014 16:27
waarderingen: 52
Contact:

Re: Olie

Berichtdoor de Senacour » 09 Feb 2019 09:33

Het verhaal Venezuela kan daar ook een grote rol in (beginnen)spelen,het valt gewoon af te wachten hoe de situatie zich daar verder ontwikkeld.

Algemeen sentiment speelt ook een grote rol,iedereen ziet waarom de olieprijs kan dalen(tot nu toe)maar op een bepaald moment kan dit omslaan,dan is het kleinste nieuws is dan goed genoeg om de prijs verder naar omhoog te halen.

Gebruikersavatar
Lotus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2646
Lid geworden op: 22 Mei 2013 14:58
waarderingen: 517
Contact:

Re: Olie

Berichtdoor Lotus » 11 Feb 2019 22:15

Ik ben ook benieuwd naar de geruchten dat de OPEC Rusland zou willen inlijven. Ik geloof er nog niet direct in maar het zou de OPEC wel sterker maken.

de Senacour
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 302
Lid geworden op: 25 Sep 2014 16:27
waarderingen: 52
Contact:

Re: Olie

Berichtdoor de Senacour » 12 Feb 2019 08:57

Lijkt me erg onwaarschijnlijk maar de mogelijkheid is er natuurlijk.Rusland zou de leiding nemen v/e groep landen die dus samen in de OPEC zouden plaats nemen.Wij moeten daar niet flauw over doen,het doel is natuurlijk een veel hogere olieprijs.

https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nie ... ar-BBTdnSI

Sas
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 357
Lid geworden op: 24 Aug 2015 16:54
waarderingen: 58
Contact:

Re: Olie

Berichtdoor Sas » 12 Feb 2019 11:24

de Senacour schreef:Lijkt me erg onwaarschijnlijk maar de mogelijkheid is er natuurlijk.Rusland zou de leiding nemen v/e groep landen die dus samen in de OPEC zouden plaats nemen.Wij moeten daar niet flauw over doen,het doel is natuurlijk een veel hogere olieprijs.

https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nie ... ar-BBTdnSIExtra troef voor schalie olie winning...?

de Senacour
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 302
Lid geworden op: 25 Sep 2014 16:27
waarderingen: 52
Contact:

Re: Olie

Berichtdoor de Senacour » 12 Feb 2019 11:34


fientje10
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 12 Feb 2019 05:25
waarderingen: 5

Re: Olie

Berichtdoor fientje10 » 14 Feb 2019 05:14

Olieprijs zet opmars voort
13 februari 2019 20:36 Redactie

(ABM FN-Dow Jones) Olie is woensdag opnieuw duurder geworden, in reactie op een mogelijke Saoedische productiebeperking.

Een maart-future voor een vat ruwe olie steeg 1,5 procent, ofwel 0,80 dollar, tot 53,90 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Khalid al-Falih, de energieminister van Saoedi Arabië, zei in een interview met de Financial Times dat het land bereid is de productie verder te verlagen. Het land wil in maart de productie met 500.000 vaten per dag terugbrengen naar 9,8 miljoen vaten per dag. Deze opmerkingen hadden dinsdag al een positieve invloed op de olieprijs en dat werd woensdag voortgezet.

Een groter dan verwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden vorige week had geen invloed op de olieprijs.

In de week eindigend op 8 februari stegen de voorraden ruwe olie met 3,6 miljoen vaten tot 450,8 miljoen vaten. Vooraf werd gerekend op een stijging met 2,1 miljoen vaten.

De vraag naar olie in 2019 groeit vermoedelijk in een stabiel tempo, zo schreef het Internationaal Energieagentschap (IEA) woensdag in zijn maandrapport over de oliemarkt.

Net als in januari rekent het IEA op een groei van de olievraag met 1,4 miljoen vaten per dag. “Dit wordt ondersteund door lagere olieprijzen en de start van petrochemische projecten in China en de Verenigde Staten”, aldus de energiewaakhond.

Maar, zo waarschuwt het IEA, “De mondiale groeivertraging zal opwaarts potentieel [voor de groeivraag] beperken.”

fientje10
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 12 Feb 2019 05:25
waarderingen: 5

Re: Olie

Berichtdoor fientje10 » 15 Feb 2019 04:11

Olieprijs hoger gesloten
14 februari 2019 20:55 Redactie

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten, waarmee de olieprijs herstelde van eerdere verliezen.

Waar de markt zich in eerste instantie gesteund zag door optimisme over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China gooiden teleurstellende detailhandelsverkopen gedurende de tweede helft van de handelsdag roet in het eten, waarna de prijs voor een vat ruwe olie toch weer de weg omhoog wist te vinden.

Uit de data van de Amerikaanse overheid bleek dat de omzet van de Amerikaanse detailhandel in december op maandbasis is gedaald met 1,2 procent. Op jaarbasis stegen de verkopen met 2,3 procent.

Markten zagen zich echter gesteund door de verwachting dat de Verenigde Staten hun deadline voor het implementeren van extra tarieven op Chinese goederen met 60 dagen zullen verlengen naarmate de handelsbesprekingen tussen de twee landen vorderen.

“Voor deze week werd het sentiment gedrukt door de zorgen over een vertraging van de wereldwijde economische activiteit en die angsten zijn nu wat verminderd, vooral op het handelsfront”, zei econoom Caroline Bain van Capital Economics. “Het positieve ‘gerommel’ rond het handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China heeft geholpen”, voegde zij toe.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer ontmoeten vrijdag de Chinese president Xi Jinping in Beijing.

Daarnaast zag de markt zich gesteund door positieve exportdata uit China. Uit cijfers van de Chinese douane bleek dat de Chinese export in januari is gestegen met 9,1 procent, terwijl een maand eerder nog sprake was van een krimp. De import daalde in dollars met 1,5 procent.

Een maart-future voor een vat ruwe olie steeg donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,0 procent, ofwel 0,51 dollar, tot 54,41 dollar.