Flexinvest

Beleggen voor beginners, hoe werkt beleggen en diverse vragen met betrekking tot beleggen
Plaats reactie
LisaS
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 Jul 2017 10:41
waarderingen: 0
Contact:

Flexinvest

Berichtdoor LisaS » 26 Jul 2017 11:04

Beste

Om ons lening bij Fortis te bekomen 2 jaar geleden, moesten wij uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. 1 van die voorwaarden was Flexinvest. Sindsdien storten mijn vriend en ik hier allebei maandelijks een bepaald bedrag in. Nu wilden wij dit toch stopzetten omwille van meerdere onvoorziene kosten in ons huis + onlangs een kindje gekregen. We willen graag het belegd geld terug krijgen.

Op de site van Fortis staat dat je dit kan opzeggen wanneer je maar wil. Nu ben ik dit in de bank gaan melden, maar daar vertelden ze mij dat ik dat niet mag opzeggen omdat het 1 van de voorwaarden was om aan ons tarief van de lening te komen. Is dit wettelijk correct? Hebben zij het recht ons hierin vast te houden?

Alvast bedankt voor de antwoorden!


14-11-2014
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1722
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 449
Contact:

Re: Flexinvest

Berichtdoor 14-11-2014 » 04 Jan 2018 15:01

LisaS schreef:het 1 van de voorwaarden was om aan ons tarief van de lening te komen. Is dit wettelijk correct? Hebben zij het recht ons hierin vast te houden?

Dat is niet te zeggen, omdat het dan waarschijnlijk een ons onbekende productvoorwaarde van een ons onbekend lening betreft.

In algemene zin zal een ontkoppeling van lening en belegging ongetwijfeld kunnen, maar dan kunt u bijvoorbeeld met een dure compensatieverplichting (voor een kennelijk lager tarief) te maken krijgen. Afkopen kan bijna altijd, als u maar genoeg biedt en de bank daardoor geen nadeel krijgt.

Vraag eventueel eerst na op welke voorwaarde precies is gebaseerd dat u FlexInvest niet ten gelde kunt maken. Kijk dan na of u de tussentijds misschien aangepaste voorwaarde in uw papieren stukken terug kunt vinden.

Het antwoord op uw vraag is vermoedelijk ja, mits de medewerker geen fout maakte in de bewering dat het voor u een voorwaarde is. Maar vraag dan dus eerst even na wat de precieze voorwaarde is, waarop de medewerker u heeft gewezen.