AMG

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesHoebeet
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3341
Lid geworden op: 14 jun 2013 11:28
waarderingen: 2192

Re: AMG

Bericht door Hoebeet »

Mooi reclameblokje ;)

Punt is dat de koersdoelen al 'n héle tijd zo hoog staan; en de Lithiumprijzen ook: waarom dus nú opeens
iedereen het licht zou hebben gezien vind ik maar raar. Maar 'ns zien wat 't wordt. Als ze weer wat zouden
afkoelen stap ik wellicht weer (bescheiden) in.


lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

Uit IEX Premium van vandaag 27 okt 2022 - Betaalde content :

AMG: de markt wordt wakker

Door Paul Weeteling
op donderdag 27 oktober 2022
Premium
AMG: de markt wordt wakker
AMG: STRONG BUY KOERS: €30,30 KOERSDOEL: €43 UPSIDE: 42%

Samenvatting:

Lithiumprijs is verder opgelopen
Vanadium is een explosieve troefkaart
Nieuwe inkomstenstromen in aantocht
Taxaties en koersdoel omhoog

Metalenspecialist AMG heeft de afgelopen jaren een enorme berg hooi op de vork genomen als het gaat om nieuwe investeringen, waar aandeelhouders tot nu toe louter kosten van terugzien in de resultaten. Dat is het risicoprofiel en de koers niet ten goede gekomen.

Het moment dat die investeringen hun vruchten af gaan werpen komt echter snel dichterbij en de lithiumprijs werkt ook nog eens mee. De markt lijkt daar nu oog voor te krijgen.
Lithiumprijs is verder opgelopen

in onze laatste analyse berekenden we al dat AMG minimaal een onderliggende Ebitda (ex eenmalige zaken) van $140 miljoen per kwartaal, waarvan $112,5 miljoen uit lithium, kon draaien bij de lithiumprijs van begin september. Sindsdien is de lithiumprijs nog een paar procent verder opgelopen. Het ziet er voor de resultaten over het derde kwartaal en ook voor het lopende kwartaal daarom sowieso erg goed uit.

Vervolgens is het vooral de vraag wat de lithiumprijs gaat doen wanneer de recessie op zijn hevigst is. We schreven eerder al dat het aanbod behoorlijk tekort schiet bij de vraag en dat er niet plotskaps aanbod van lithium bij kan komen. Aandeelhouders van AMG kunnen dus ook volgend jaar op historisch hoge lithiumprijzen rekenen.

Het mooie voor aandeelhouders is dat zelfs als de lithiumprijs tientallen procenten terugvalt, AMG het resultaat uit lithiumwinning toch op peil kan houden dankzij een verhoging van de productiecapaciteit met 40% vanaf april 2023. Verder wordt ook de verdubbeling van de vanadiumproductie vanaf de laatste maanden van dit jaar in de resultaten zichtbaar. Met andere woorden, de huidige lithiumprijs zal waarschijnlijk een historische piek blijken, maar AMG heeft genoeg in de pijplijn zitten om tegenwicht te bieden aan een dalende lithiumprijs.

Het valt overigens nog te bezien wanneer mogelijk een daling inzet, want op dit moment is er geen enkel teken van zwakte. Volgens onderzoeksbureau Wood Mackenzie komen vraag en aanbod pas in de loop van 2024 in balans.

Vanadium is een explosieve troefkaart

Vanadium is eigenlijk een nog grotere troef van AMG dan lithium, maar hiervoor is het bedrijf net als bij lithium afhankelijk van de prijs op de wereldwijde grondstoffenmarkt. Wanneer de vraag naar vanadium gaat oplopen dankzij een explosieve stijging van de vraag naar vanadium-redox-flow batterijen, die AMG ook ontwikkelt, dan is er geen houden meer aan en is een winstexplosie onvermijdelijk. Zover is het echter nog niet: de vanadiumprijs dobbert vrij stabiel rond het historisch gemiddelde.

Er wordt wel een sterke jaarlijkse groei van de vraag naar vanadiumbatterijen verwacht, maar een markt die met 21% per jaar groeit naar $600 miljoen in 2026 doet op de totale vraag naar vanadium onvoldoende om een sterke prijsstijging in te calculeren. Significante stijging van de vraag naar staal door de bouw van een wereldwijde elektrische infrastructuur zet meer zoden aan de dijk.

Bij vanadium is het voor beleggers dus hopen op een sterke prijsstijging en wordt er intussen prima geld verdiend. Op dit moment moet AMG het echter nog van lithium hebben.

Nieuwe inkomstenstromen in aantocht

Resumerend staat AMG er ijzersterk voor. De toch vrij stevige risico's van de lopende investeringen lijken zich de komende jaren ruimschoots uit te gaan betalen. In het derde kwartaal van 2023 staat de aanvang van de productie van de module voor batterij-klare lithium gepland, en komt er dus weer een inkomstenstroom bij. AMG manoeuvreert daarmee snel omhoog in de waardeketen en is straks niet langer een cyclische producent van ruwe metalen met een klein stukje materiaaltechnologie erbij, maar precies andersom.

We voeren de taxaties en het koersdoel beperkt op ondanks dat het beeld op basis van de huidige lithiumprijs meer ruimte biedt. Het economische plaatje voor de wereldeconomie is namelijk onzekerder geworden en dat kan een negatief effect hebben op de overige activiteiten van AMG. Het 12-maands koersdoel wordt verhoogd naar €43, onveranderd gelijk aan 9 keer de getaxeerde winst per aandeel voor volgend jaar.
AMG 2020A 2021A 2022E 2023E
Omzet ($ mln) 937 1.205 1.700 2.025
Aangepaste Ebitda ($ mln) 67 137 300 345
Ebitda-marge (%) 7,1% 11,4% 17,6% 17%
Nettowinst per aandeel ($) -1,47 0,44 4,00 4,80
K/w verhouding - 71,7 7,6 6,3
Dividend per aandeel ($) 0,25 0,30 0,81 0,93
Dividendrendement 1,0% 1,1% 2,7% 3,1

De markt heeft de afgelopen weken in ieder geval door dat AMG wel erg goedkoop was ten opzichte van de vooruitzichten, dus dat is leuk voor aandeelhouders van AMG die het vertrouwen in het bedrijf hebben weten vast te houden.

AMG komt over een week met cijfers en dan weten weer meer over de laatste stand van zaken voor beleggers die wat korter op de bal zitten. Dankzij de strategische zetten van het bedrijf is dit een aandeel geworden dat ook interessant is voor langetermijnbeleggers.

Disclaimer: Paul Weeteling heeft een long positie in AMG.

STRONG BUY
Dit aandeel is op dit moment en tegen deze koers koopwaardig
Strong Buy op 27 oktober 2022 13:30

AMG zal een sterk derde kwartaal draaien dankzij de hoge lithiumprijs die recent nog verder is opgelopen. We durven een beperkte verhoging van de taxaties en het koersdoel daarom nu al aan. Op langere termijn telt dat de vooruitzichten voor de vraag naar metalen en technologieën die de duurzaamheidsrevolutie ondersteunen ijzersterk zijn. De waardering is vriendelijk. AMG blijft interessant voor beleggers.
Wimpie85 liked last!

lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

Q3 cijfers AMG - 2 nov 2022 - 18.00 :

AMG verhoogt outlook opnieuw : Door ABM Financial News op woensdag 2 november 2022

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het afgelopen kwartaal een verlies weten om te buigen in winst, dankzij een hogere omzet, en besloot om nog eens de outlook te verhogen. Dit bleek woensdagavond uit de kwartaalcijfers van het in Amsterdam genoteerde speciaalmetaalbedrijf.

"Dit uitstekende resultaat was grotendeels te danken aan AMG Lithium", zei CEO Heinz Schimmelbusch."De aanhoudende sterke vraag naar lithium en onze lage kosten leidden tot een betere winstgevendheid van AMG Lithium in Brazilië", voegde hij toe.

AMG boekte het afgelopen kwartaal een EBITDA van 102,6 miljoen dollar, in vergelijking met 33,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De EBITDA afgelopen kwartaal was de hoogste ooit, aldus AMG.

De nettowinst bedroeg 68,1 miljoen dollar, ofwel 2,09 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 0,02 dollar per aandeel vorig jaar.

De omzet steeg dan ook met 36 procent op jaarbasis van 312 miljoen dollar naar 425 miljoen dollar.

Outlook

AMG verhoogde de EBITDA-verwachting voor dit boekjaar naar minimaal 320 miljoen dollar, waar eerder nog werd uitgegaan van een bandbreedte van 280 miljoen tot 300 miljoen dollar. Dat was afgelopen zomer overigens al een verhoging van de eerder beoogde 260 tot 290 miljoen dollar. Die zomerse verhoging noemde zakenbank Jefferies toen al een magere verhoging.

Voor 2023 rekent AMG op een EBITDA van meer dan 400 miljoen dollar.

lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

Lithium is booming en dit wordt mede gestimuleerd door het (jammerlijke) oorlogsgeweld in Oekraine.

Op basis van prijsafspraken kan AMG nu al makkelijk die + 400 EBIDTA voor 2023 voorspellen.
Ohio 2 ( verdubbeling Vanadium productie) komt dan op stoom. De verhoging van spodemene met 40.000 ton plus dat de Lithium hydroxide fabriek in Bitterfeld eind 2023 gaat produceren.

Hoe moeilijk is dit inzicht?

Mooie outlook voor 2023 EBITDA 400+, reken maar dat deze outlook conservatief is. Zal meer richting 450-500 gaan in 2023 met huidige spotprijzen, en uitbreiding Spodumene productie met 40.000 ton in Q1. - In 2024 weer een flinke stijging door volledige productie het hele jaar in Brazilie en ook battery-grade hydroxide Module 1 in Bitterfeld (Duitsland) die mee gaat tellen vanaf eind 2023

WPA 1ste 9 mnd is al 3,97 dollar ( terwijl over het hele jaar de verwachtingen op 4 dollar lagen. EBITDA was voorzien op 300 en is nu al 238.5 dollar)
Conclusie: de verwachtingen worden ruimschoots overschreden en daar hoort een veel hogere koers bij. Zeker als we de vooruitzichten van 2023 erbij nemen!

Met een wpa van $6 dit jaar is een koers van €50 nog bescheiden gewaardeerd.
Wanneer we de nettowinst doortrekken naar een full year ( 2023 ) komt die waarschijnlijk hoger uit dan 8 euro. Zitten we zo op 9 euro per jaar en koers/winst van 3.5.
Op basis van die netto winst is de huidige koers veel te laag. Andere bedrijven in de peer groep, zitten met EV/ EBIDTA van tussen de 10 en 14. ( Dit is dan nog geen winst, wel dus EBIDTA )

AMG steeds met een vrij conservatieve outlook. Dus ook de 400+ EBITDA 2023 nog te laag ingeschat op dit moment. Gaat in 2024 met alle projecten alleen maar verder omhoog naar laten we zeggen EBITDA 600

Vraagje: vind je AMG te hoog gewaardeerd met huidige market cap van iets meer dan 1 miljard ?

AMG is juist nu een aandeel dat perfect in deze onrustige tijd past. Grondstoffen, en deze stijgen mee met de inflatie. En gaat in dit geval zeker op voor Lithium.
---------------------------------

Van de site van AMG zelf :

AMG heeft zijn lithiumwaardeketen onder één juridische entiteit geconsolideerd en is momenteel bezig zijn lithiumbeheer- en bestuursstructuren op elkaar af te stemmen om de langetermijnwaarde van zijn lithiumactiviteiten verder te vergroten.
Daarom bereiden we een hersegmentatie van AMG voor, die in december door de Raad van Commissarissen moet worden goedgekeurd en op 1 januari 2023 van kracht wordt.

lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

Door ABM Financial News op donderdag 3 november 2022

Degroof Petercam zet AMG op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor AMG verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 34,00 naar 50,00 euro ging.

Analist Frank Claassen verhoogde onder meer het advies vanwege de sterke resultaten over het derde kwartaal. Daarin verhoogde AMG ook de outlook voor zowel 2022 als 2023. "De cijfers over het derde kwartaal waren duidelijk beter dan verwacht, nu de volledige impact van de hoge lithiumprijzen zichtbaar waren", zo stelde Claassen.

Het profiel van AMG is volgens de analist een stuk veerkrachtiger geworden. "Ondanks dat er een mondiale recessie aankomt, zal AMG een stuk veerkrachtiger zijn dan in het verleden vanwege de blootstelling aan lithium, dat nog steeds profiteert van een krappe balans tussen vraag en aanbod."

Verder wees de analist op nieuwe significante groeiprojecten, die de EBITDA zullen aanjagen.

Claassen merkte op dat de waardering van het aandeel onder de historische gemiddelden ligt en ook tegen lagere multiples noteert dan sectorgenoten. Die lagere multiples zijn volgens Claassen niet terecht, gezien het veerkrachtige profiel van AMG en alle investeringen in groeiprojecten.

Het aandeel AMG schoot donderdag 8,6 procent omhoog tot 35 euro.
----------------------------------------------

Eveneens , zelfde berichten, iet of wat anders, zelfde strekking :
- Berenberg verhoogt koersdoel AMG van 51 naar 54 euro.
- Jefferies verhoogt koersdoel AMG van 39 naar 45 euro.

Bert
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 39
Lid geworden op: 03 jul 2021 14:51
waarderingen: 11

Re: AMG

Bericht door Bert »

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in 2022 flink meer omzet geboekt, waardoor de EBITDA inderdaad boven de 320 miljoen dollar is uitgekomen. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van het bedrijf.

Volgens CEO Heinz Schimmelbusch boekte AMG recordresultaten. Dat was onder meer te danken aan AMG Lithium en de Braziliaanse operaties, zei hij.

De omzet steeg in 2022 met 36 procent naar ruim 1,6 miljard dollar en de EBITDA ging van 137 miljoen naar bijna 343 miljoen dollar. Dat is ruim meer dan de 320 miljoen dollar waarop AMG rekende. ING was positiever gestemd en ging uit van 334 miljoen dollar.

Aanvankelijk rekende AMG op 280 tot 300 miljoen dollar, maar deze outlook werd begin november bij de cijfers over het derde kwartaal verhoogd.

Netto verdiende AMG afgelopen jaar 188 miljoen dollar. Dat was in 2021 nog maar 14 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal boekte AMG een 18 procent hogere omzet van 390 miljoen dollar met een EBITDA van 104 miljoen dollar. Dat was het tweede kwartaal op rij dat de EBITDA boven de 100 miljoen dollar lag.

AMG wil over 2022 een dividend uitkeren van 0,70 euro per aandeel. Daarvan is al 0,30 euro per aandeel uitgekeerd in augustus.

Outlook

In 2023 verwacht AMG nog altijd meer dan 400 miljoen dollar aan EBITDA te realiseren. De kapitaalinvesteringen schat AMG op 175 tot 200 miljoen dollar.

AMG zal het personeelsbestand met circa 5 procent uitbreiden. Dit vanwege capaciteitsuitbreidingen die zijn gepland in Ohio en Duitsland
cajmere liked last!

Hoebeet
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3341
Lid geworden op: 14 jun 2013 11:28
waarderingen: 2192

Re: AMG

Bericht door Hoebeet »

Oli4 liked last!

lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

Prima gevonden Hoebeet !

Hier de uitzending van Bussiness Class, van Harry Mens, vanaf 05.30 over AMG , tot 7.00
- Janette Buitenkamp van Aberfeld International Vermogensbeheer : " Een aandeel met nog heel veel potentieel "

https://www.business-class.nl/uitzendin ... gensbeheer

lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

Volgens berekeningen heeft AMG van alle AEX en AMX fondsen ( Euronext Amsterdam ) voor 2023 nu de laagste K/W verhouding. Voor mij opmerkelijk gezien de enorme groei die ook voor 2024 en 2025 wordt voorzien.
Daarnaast wordt er volgens mij ook te gemakkelijk voorbij gegaan aan de enorme know how die AMG inmiddels aan het opbouwen is.
Ik weet van de beschermingsconstructies die er allemaal zijn, maar je zou toch denken dat er grote partijen moeten zijn die erg geinteresseerd zijn in bepaalde takken van AMG. Zeker nu ze ook door Schimmelbusch zo expliciet in de etalge zijn gezet.

conference call is online :

https://amg-nv.com/investors/media/

-------------------------------------------------
Vallen mij een paar dingen op...

1. De sfeer is zeer goed.

2. AMG is zeer zelfverzekerd over de komende jaren.

3. Ze zijn uiterst blij met de kennis die ze in huis hebben op gebied van Lithium inclusief solid-state batterijen (deze mensen worden flink betaald om ze in huis te houden) en zijn ook erg positief over de LIVA battery, wat mij nieuwsgierig maakt. Hebben ze een parel in huis?

4.Ceo Heinz ijzersterk, zit overal bovenop en is overduidelijk een bezeten van AMG.

5. Met de eerste lithiumhydroxide fabriek in Europa en de batterijkennis die AMG in huis heeft liggen zijn ze straks het aanspreekpunt op gebied van Lithium in Europa voor zowel bedrijven als de politiek.

- En nu dus met de laagste K/W verhouding van alle fondsen, noterend op AEX / AMX Nederland.
- Dit blijft geen eeuwigheid duren.

lanciared
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 nov 2020 01:08
waarderingen: 25

Re: AMG

Bericht door lanciared »

AMG neemt belang in Zinnwald Lithium

Door ABM Financial News op woensdag 22 maart 2023

AMG neemt belang in Zinnwald Lithium

AMG Advanced Metallurgical Group neemt een belang van 25 procent in Zinnwald Lithium. Dat maakte AMG woensdag nabeurs bekend.

Het Duitse lithiumbedrijf voert een kapitaalverhoging door en daaraan neemt AMG deel.

AMG schrijft in voor maximaal 124 miljoen nieuwe aandelen, tegen een prijs van 10,41 pence per aandeel. Dat is een premie van 10 procent van de gemiddelde slotkoers van Zinnwald in de twintig dagen tot en met 20 maart.

"De investering van AMG in Zinnwald is een waardevolle strategische kans. Als een partner van Zinnwald, zullen we een definitieve haalbaarheidsstudie doen naar hun project in Oost-Europa. Een basis voor grondstof vlakbij onze activiteiten in Bitterfeld heeft duidelijke logistieke en strategische voordelen voor AMG en we zien uit naar samenwerking met Zinnwald in dit project", aldus de CEO van AMG.

Zinnwald heeft een notering aan de AIM. Het bedrijf wil een belangrijke toeleverancier worden voor de snelgroeiende branche voor batterijenproducenten in Europa. Het project in Duitsland zou zich in 3,3 jaar terugbetalen, volgens een analyse. Het bevindt zich in het hart van de Europese chemie- en autoindustrie en kan één van de meeste geavanceerde lithiumproductielocaties in Europa worden, volgens Zinnwald.

https://www.zinnwaldlithium.com/

Plaats reactie